View Full Version : Мнения за алфа 166 2,4 JTD
danchev63
04-11-2010, 13:46
Здравейте колеги.
Очаквам да ми внесат тези дни от Италия Аlfa Romeo 166 2,4JTD. Обаче аз реших да се поинтересувам и от няколко пуснати в car24.bg (ако се обърка нещо да имам алтернатива). Моля ако някой има информация за тези: http://www.car24.bg/11277581499574652 ;
http://www.car24.bg/11285316585730772 ; да сподели заслужават ли си да се оглеждат. Аз съм от Плевен и не ми се разкарва напразно. Благодаря предварително на всички отзовали се.
По добре според мен е 140 к.с вариант , а още по добре 150 к.с вариант на 2,4 JTD. С 136 коня е Евро 2 а и по принцип работят по грубо и нямат тази мощност при чипване като 150 коньовия вариант
Eвтини ми се виждат , но дори и да има нещо за правене - до 7-8 хиляди всичко мисля,че ще си я стегнеш перфектно.... Успех?:yes:
Я погледни тази - 2003 година - 150 к.с и е с кожен салон
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53707
Тази от първия линк от село Труд е пълен боклук. Гледал съм я не става.
форумната за тази цена от 5500 и подлежало още на коментар изглежда добре, салона е малко поизносен, но търпи оправяне. Струва си да се погледне!
danchev63
04-11-2010, 19:39
Я погледни тази - 2003 година - 150 к.с и е с кожен салон
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53707
Благодаря. Звъннах на телефона но човека каза че я е дал вече. Явно не е била за мен :-)).
Ако има и други предложения ще ги погледна.
Благодаря. Звъннах на телефона но човека каза че я е дал вече. Явно не е била за мен :-)).
Ако има и други предложения ще ги погледна.
Да, изглеждаше прекалено добра оферта....
Стига бе, аз си я бях заплюл! ;(
danchev63
05-11-2010, 19:20
koolio Стига бе, аз си я бях заплюл!
:pain:явно плюнката ти е била малко :-)
пийй:tequilla:и споменавай.:biggrin:
wrathchild_
06-11-2010, 13:22
Здравейте и от мен, нов съм тук и все още си нямам 166-ца но много сериозно съм насочил вниманието си към този модел и по точно км 2.4JTD. Въпроса ми е следния: До колко са реални тези обяви с цена 4100-5500лв. и не са ли таралеж в гащите и добри екземпляри на какви пари могат да се намерят. Някак изкушаващо изглеждат тези евтините но не смея. Изключително бос съм в тази тема, за това питам знащите!
danchev63
06-11-2010, 14:00
Здравейте и от мен, нов съм тук и все още си нямам 166-ца но много сериозно съм насочил вниманието си към този модел и по точно км 2.4JTD. Въпроса ми е следния: До колко са реални тези обяви с цена 4100-5500лв. и не са ли таралеж в гащите и добри екземпляри на какви пари могат да се намерят. Някак изкушаващо изглеждат тези евтините но не смея. Изключително бос съм в тази тема, за това питам знащите!
колега и ние не сме много знаещи.зависимного дали колата е вкарана читава или е събирана от морга, ама това няма кой да го каже. Най читавия вариянт е познат човек на който вярваш да ти вкара отвън. Не говоря само за 166 а по принцип. Иначе от нашия пазар си е хазарт освен ако не отидеш с познавач и не я качиш на диагностика.
Другия що годе добър вариянт е за форумна кола-сиреч да я продава човек от форума. Ама нали виждаш докато разбереш докато се обадиш и тя вече продадена и това са единици.
И на цитираните пари може да се вземе читав екземпляр и с малко вложения да стане перфектен , но както казах по горе въпрос на късметина активно търсене. А може да дадеш луди пари и пак да си със "фабрика за лапане на пари".
Дано с това по някакъв начин да съм ти бил полезен. А ти се поразрови в темите срещах една какво да се гледа на дизел когато се купува - доста обширно бяха засегнати основните неща при което ако ги спазиш може да се каже че си си взел читав автомобил.
Успех.
п.п. Колата е като жената-затваряш очи и скачаш в дълбините. Ако изплуваш всичко е наред иначе се давиш:-) - абе всичко е късмет.
Съвсем не е изключено да намериш свестна кола за тия пари, но наистина като купуваш с някой, който е в час, че голема греда можеш да удариш :drunk:
Съвсем не е изключено да намериш свестна кола за тия пари, но наистина като купуваш с някой, който е в час, че голема греда можеш да удариш
От сега ти казвам: НЕВЪЗМОЖНО Е ;)
Поздрави ;)
От сега ти казвам: НЕВЪЗМОЖНО Е ;)
Поздрави ;)
Аз пък казвам, че Е ВЪЗМОЖНО ;) Стига да знаеш какво и къде да гледаш :)
Мхм чудесно, зависи какво имате под "Читав" екземпляр. Колеги, то си е до късмет, но според мене за тези пари е наистина невъзможно да си купиш "читава" "италианка" :)
Поздрави ;)
В България - да, но италиянка според мен е най-добре да се купи от Италия ;)
vnimavai
10-11-2010, 09:29
Моята е внесена от Италия, взех я 2-3 месеца по-късно, в България не беше карана, човека имал роднини в Италия, и взел колата с тяхна помощ, ама преди да се поинтересува за каквото и да било, като дошъл в България се уплашил от цените, заключил я в гаража и я пуснал за продажба, смених доста неща по окачването, крушките на фаровете бяха завити накриво, задното дясно стъкло беше подпряно с дървено трупче, после термостат, входящи и изходящи маркучи на турбото, маркучи на спирачки, жила на ръчна, модул за задни стъкла, модул за светлини, термостат, помпа-съединител, всички масла и течности, ремъци, филтри, беше със джанти 17 и спортни пружини, махнах ги и съответно сложих 16-ки и нормални пужини (след 1 брой строшен картер)....така, че според мен, а и според други колеги - само от Германия, Швейцария, Холандия, италианците САМО КАРАТ ДУШМАНСКАТА И ПОСЛЕ ПРОДАВАТ !!!
И вземате с вас, човек/човеци, наясно с двигатели,окачване и ел., при покупката.
Моята е внесена от Италия, взех я 2-3 месеца по-късно, в България не беше карана, човека имал роднини в Италия, и взел колата с тяхна помощ, ама преди да се поинтересува за каквото и да било, като дошъл в България се уплашил от цените, заключил я в гаража и я пуснал за продажба, смених доста неща по окачването, крушките на фаровете бяха завити накриво, задното дясно стъкло беше подпряно с дървено трупче, после термостат, входящи и изходящи маркучи на турбото, маркучи на спирачки, жила на ръчна, модул за задни стъкла, модул за светлини, термостат, помпа-съединител, всички масла и течности, ремъци, филтри, беше със джанти 17 и спортни пружини, махнах ги и съответно сложих 16-ки и нормални пужини (след 1 брой строшен картер)....така, че според мен, а и според други колеги - само от Германия, Швейцария, Холандия, италианците САМО КАРАТ ДУШМАНСКАТА И ПОСЛЕ ПРОДАВАТ !!!
И вземате с вас, човек/човеци, наясно с двигатели,окачване и ел., при покупката.
Така е като се взима кола без да се гледа каквото и да било ;) Мислиш, че в Германия и околните абсолютно всеки си пази колата и й сменя всичко ли?? Аз моята съм я взел преди 3 години за пари, които и сега рядко се намират 166-ци и съм сменил 3 пъти по-малко неща от теб за всичкото това време :)
vnimavai
10-11-2010, 11:36
Е, по принцип, по окачването нещата се броят за консуматив, термостат - около 100 лв, помпа - съединител - около 80, маркучите на турбото са малко по соленички, особено единия - да речем, че с тях нямах късмет,но........., маркучите на спирачките и жилата на ръчната не са фатални, за модулите - гледам, че при доста колеги са проблем, колкото до селските изпълнения с крушките и задното стъкло......без коментар, чукам на дърво, че съединител и турбо не съм пипал, както и каквото и друо сериозно....колкото до гледането при купуване-повечето неща ги видях още тогава, но все пак мисля, че на фона на всички от темата "Ремонти и подобрения с цени".....ако сложим и новите ми джанти с новите гумите.....около 2000-2500 лв. за 2 години, като се има предвид, че с Алфата ходя на разходки събота и неделя, отвреме на време я водя на дискотека и кафенце, през седмицата - служебната Опел Комбо, на моята за 2 години и навъртях едва 30 000 км.....
---------- Post added at 11:36 ---------- Previous post was at 11:34 ----------
Но колкото до легендата за това, че италианците не сменят масло, а само доливат и са страхотно немърливи - мисля, че е истина, процента негодно подържани автомобили при тях е по-висок от останалите.
Айде бе,всичките ми алфи са внесени от Италия,и всяка досега е точно толкова добра за парите които съм дал за нея,ако е по-евтина има повече неща за правене,ако е по-скъпа-по малко,просто всичко е до късмет и до това къде гледаш:thumbup:
vnimavai
11-11-2010, 11:35
Явно - да, до късмет, значи според теб тва за италиянците не е вярно? Моето мнение е друго но все пак е само мое, и не говорим само за моята кола или за отделни частни случаи, но всеки си знае!