PDA

View Full Version : Снимки с катастрофи на алфа 164

alex37
04-11-2010, 21:06
Искам коментари във връзка с здравината на купето :)

Gligan
04-11-2010, 21:09
Много зависи с каква скорост и в какво се е ударил. За удар отзад няколко пъти са ме тествали и със старата и със сегашната и мога да кажа, че са много здрави. При челен удар също се държи добре, проверих го лятото.

VLADius
04-11-2010, 21:15
За мен, съдейки по снимката и по това което си мисля, че е станало - не е достатъчно здраво. Нямам идея какво точно е отсякъл човека с Алфата (дай Боже жив да е останал), но ако след челен удар с Типото (ако не се лъжа) това е останало от бабата, а тъпото Типо е в по-добро състояние - значи работата е зле.

alex37
04-11-2010, 21:23
благодаря

Galeano
04-11-2010, 21:52
По някави си снимки ,не може да се съди за здравината на купето. Несериозно е.
164 е една от най коравите алфи, иначе нямаше да се продава масово в Америка.

VLADius
04-11-2010, 22:42
Съгласен съм. Може да се е целила бабата и в камион преди снимката. Просто има много "ако" и каквото и да си говорим от една снимка не е ясно. Лично аз се надявам да е по-здравичка (ако се наложи).

iv4oto_77@abv.bg
05-11-2010, 10:08
Според мен са доста по здрави доста коли карани в БГ. Преди 10 -тина години ме удари една 164-ка . Аз бях с лада 5-ца и от багажника нищо не остана чак до задните седалки, а алфата беше с леко подгънат капак в средата и не искаше да се отвори - но на пръв поглед даже и не личеше че е ударена. Тези неща не трябва да ни успокояват и на никой не пожелавам да му се случва да вижда колко е здрава колата му при удар .

Tedo
05-11-2010, 13:29
.

AlfaFen145
05-11-2010, 20:18
За мен, съдейки по снимката и по това което си мисля, че е станало - не е достатъчно здраво. Нямам идея какво точно е отсякъл човека с Алфата (дай Боже жив да е останал), но ако след челен удар с Типото (ако не се лъжа) това е останало от бабата, а тъпото Типо е в по-добро състояние - значи работата е зле.

Колега,дай боже ти да си прав,но според мен това доло в ляво,не е яке или полуовер ,който просто е на пътя..... :(

Sunny
05-11-2010, 20:30
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=667779&postcount=942

Боби ги беше постнал преди време в общи приказки .

VLADius
05-11-2010, 21:30
Колега,дай боже ти да си прав,но според мен това доло в ляво,не е яке или полуовер ,който просто е на пътя..... :(

1. Знам, приятелю... Видях го... Просто се моля да е читав...

2. Съни, не се отварят твойте слимки брат. Постни ги пак...

3. Абре, гадове... Кога ше прайм сраща бе? Успахме си нищо, деба... Имам за волан да черпя по бира (да е жив и здрав Георги от Бургас).

4. Вижте т.3.

Sunny
05-11-2010, 21:51
Влади сега отваря ли се на Боби поста ?

VLADius
05-11-2010, 23:14
Вече да... Тъжна гледка...

Boby
06-11-2010, 21:42
Според мен колата се е ударила в нещо доста масивно и то с голяма скорост. Колата отза ми прилича на Сеат Ибиза и по-скоро то се е ударило в алфата отзад.Така по снимката можем само да гадаем какво е било. Не мисля, че двамата на предните седалки на алфата са сред живите вече.Мнго е вероятно купето да е разковано до това състояние за да могат да извадят пострадалите, а не от удара да се е разпаднало така. :no: Интересно ми е къде е отишъл мотора и въобще цялата предница.:|
Не очаквайте колите ви да имат същата здравина на купето след 12-15-23 години експлоатация, както когато са били нови и са им правени краштестовете! 20 години блъскане по дупките, усуквания на купето по неравности, ръжда, леки и не толкова леки удари ако са имали, стареене на материалите са отсабили малко или много здравината на купето.:no:

alex37
07-11-2010, 19:30
за най горната катастрофа са ,,, около Москва (Это у нас в городе было, давно очень. Мужик на Альфе летел 160, на мосту взлетел, а навстречу на работу ехали ни в чём не повинные люди. Все погибли.)

Давам други снимки

Правят разлика на старата версия алфа 164 и
по новата суперка 164

(Да чё сравнивать краш новой машины и 20 ти летней помойки ? В суперах безопасность намного лучше , там и в дверях пассивная есть , и в переднем бампере газонаполненные упоры , да и аэрбэги . Ну и кузова не гнилые)

nastybg
07-11-2010, 19:55
Само аз ли виждам, че тая 164-ка всъшност е била РЯЗАНА и затова и липсва предницата, и сеатчето отзад е далече от добро представяне, защото се е нагънало като хармоника, а на 164-ката врата и е като нова тоест удара не е стигнал до нея !

Sunny
07-11-2010, 20:01
а на 164-ката врата и е като нова тоест удара не е стигнал до нея !

Aко се вгледаш добре в последните снимки на предната страница с катастрофата на зелената 164-ка ясно се вижда как при челен удар двигателя влиза под купето а роговете са "гофрирани" и също отвеждат силите от удара надолу .... В такъв случай кокпита и вратите не поемат толкова голяма част от удара .Не случайно модела е обявен за изключително сигурен за времето си на краш тестовете .

nastybg
08-11-2010, 15:44
Aко се вгледаш добре в последните снимки на предната страница с катастрофата на зелената 164-ка ясно се вижда как при челен удар двигателя влиза под купето а роговете са "гофрирани" и също отвеждат силите от удара надолу .... В такъв случай кокпита и вратите не поемат толкова голяма част от удара .Не случайно модела е обявен за изключително сигурен за времето си на краш тестовете .

Е това ми беше идеята и на мене, защото по това, което четях тук избиза, че 164-ката е по лабава от това ибиза (олекотено голфче) ...

RUNNING WILD
16-12-2010, 21:24
абе добра е бе на удар държи аз имам неколко бива,един мерцедес го праснах на заден върнах го 2 метра на зад избега му фара стопа бронята се спука и предният капак се сгъна лекичко и малко бойца падна от него нали задната броня ми е по високо и точно в предният фар на 124 купе влиза забелезах при мене малко боя по задната броня и накрайника на гърнето влезе на вътре и го изправях с ръка на вънка,неколко удара имам броня в броня по сфетофарите става местим ги на пред пада боя от тех на мен не е от едно бмв 7ма старо ми се изкриви от дясно малко влезе на вътре ма то това е тежко,имам и едно завъртане и изсичане на бордюри с джанти :please:405 и е добра здрави са и вратите и колоните отстрани бива,преди 14 години лятото един следобяд видях червена страшна 155 увита около един стълб беше се сгънала като подкова от стълба тъкмо я режеха и полицайте плачеха няма да го забравя от 76 рейса я гледах на булевард България беше винаги се сещам за тая алфа.