View Full Version : алфа 33 някаде ?
eskaliburg
05-11-2010, 15:39
здравейте колеги , както повечето от вас във този форум съм луд фен на алфа , запътил съм се към 33 или 75 , но по това което е във интернет няма никакви сносни алфи , мисълта ми е дали има някаде някоя скрита 33 ка 1,7 16в даже ако ще и да не е карана съм навит да я огледам ,просто толкова ме сърби да се кача във алфа ,че не ме свърта на едно място .. скоро имам пътуване към гърция (там е пълно със 33 ) ще огледам и там ..
поздрави фенове !!
Колега ако искаш виж мойта алфа за съжаление се налага да я продам иначе е в перфектно състояние,обява не е пускана ,защото я предлагам първо на хората от форума за да отиде при някои запален фен.
eskaliburg
05-11-2010, 16:45
Колега ако искаш виж мойта алфа за съжаление се налага да я продам иначе е в перфектно състояние,обява не е пускана ,защото я предлагам първо на хората от форума за да отиде при някои запален фен.
прати ми цена на лично и каде се намира колата за оглед ..
eskaliburg, на тебе не ти ли бяха взели книжката, кво стана :evilsmiley:
eskaliburg
05-11-2010, 20:23
eskaliburg, на тебе не ти ли бяха взели книжката, кво стана :evilsmiley:
край край тебе те знам, книжката си е във мене . но без кола ..
Ееее...аз все се надявах, че ще има 1 опел по-бърз от ръждата
eskaliburg
05-11-2010, 20:40
Ееее...аз все се надявах, че ще има 1 опел по-бърз от ръждата
опели бързи много , даже и по лошо за другите , има лекове против тази ръждива болест ..
сега да ги видиме алфите ,че само на приказки не става
Колега, в Гърция карат главно 1.2 с карбуратор от жигула и 1.4, като бившата ми. 1.7 16 в е рядкост, защото данъка е много солен първо, а второ тия дето са имали пари за тях, отдавна са ги очукали. За това и има доста мотори от тях.
Все пак те съветвам да вземеш каляската на Стайгер по няколко причини:
Първо е в движение, което е много важно!
Второ ще имаш кой да псуваш!
Трето и четвърто са още по-сладки, но са вътрешна информация, дето и колегата не се досеща за нея!:big_whoops:
eskaliburg
06-11-2010, 09:21
Колега, в Гърция карат главно 1.2 с карбуратор от жигула и 1.4, като бившата ми. 1.7 16 в е рядкост, защото данъка е много солен първо, а второ тия дето са имали пари за тях, отдавна са ги очукали. За това и има доста мотори от тях.
Все пак те съветвам да вземеш каляската на Стайгер по няколко причини:
Първо е в движение, което е много важно!
Второ ще имаш кой да псуваш!
Трето и четвърто са още по-сладки, но са вътрешна информация, дето и колегата не се досеща за нея!:big_whoops:
повечето са малолитражки да ,но изпадат разни оферти , не е изключено като вариант! на твоята снимки кога ще видиме , нещо се скатава май ??
Колега то незнаем каква кола си търсиш----да почваш да я правиш почти от до като нас всички,или да си я вземеш за яка цифра и да почваш да се возиш веднага.
на Стайгер колата е много добра, единствено 8те клапана я делят от това да е пълноценно безрасъдна 33ка
eskaliburg
06-11-2010, 18:01
много ме навивате за тази 33ка ,явно има защо ..
но ми се щеше да е направо 16в ..
разликата е доста голяма , просто няма сравнение ..
разликата е доста голяма , просто няма сравнение ..
Това е неудобната истина за всички, които си имат само 8 клапана
Хм! Нещо чувам за 8-те клапана!
Лакомията е много лошо нещо!:grandpa:
Я да видиме колко изминати километра има с 8 клапана и колко с 16!?
Ама реални цифри, а не митове и легенди!
Освен това, 8 В има още доста развитие, най-малко с компресията, до като 16В е на предела си.
Идва зимата и над Кюстендил има страхотно трасе!
Крис, какво ще кажеш да се пробваме!
Знам едно хубаво местенце там за чеверменце.
Загубилия ще вземе материала:Tease:
Тежкото вино и ракийка е от мене задължително!
Освен това, 8 В има още доста развитие, най-малко с компресията, до като 16В е на предела си.
Къде е това място? Само да не ни пратиш у Трекляно, че тогава си еба мамата:stretcher::drinking:
Трекляно, като трасе е просто приказка в сравнение с това, което предлагам, ама е много просташко.
Осоговската планина е много по висока и красива. Ще се спуснеме и със ски. Боровец трици да яде!
Ама ти дърт мръснико схвана уловката!
Съществува и Осогово райсинг тийм!
Ядрото са Ланча, Фиат, Лада,Алфа ромео,Хонда и щурите копелета с голфовете.Много ми напомнят за нашата секта.Трудно, ама вървят напред!:Tease:
Крис ще види що е това планина и газов хладилник 1.7 8 В 4х4 АБС в снега и мизерията!
Между другото, голямо благодаря на Роби и Колев за стари постове!
Газовата стана перфектна!
Ти също даде ценна информация, ама не ти се брои, знаеш защо!
Задължение ти е!:Tease:
ехе иво... внимавай с планините и неравностите, все пак картера ти е на една шахта живот:afro:
Може ли и аз,може ли и аз да доида :devil: , планинско,сняг и Trentatre ....мммм мечта ми е ... и хубавото е,че ще съм и от двата отбора-бивше 8V и настоящо 16... (и аз си имам ABS:Tease:) ...
ехе иво... внимавай с планините и неравностите, все пак картера ти е на една шахта живот:afro:
Я пак си помисли!:drinking:Точно тоя модел е най-високо вдигнат. Щом с шкембето и дебелия гъз се навирам под нея без да я вдигам на крик. Освен това купето е подчертано по-твърдо. Имахме една 33 ка 1-ва серия, която беше с такова твърдо купе. Имаше 1150 куб. см . мотор с един карбуратор, но в завоите ни късаше всички.
mitaka_cs
07-11-2010, 14:11
Това е неудобната истина за всички, които си имат само 8 клапана
С изключение на тези които имат смукателни клапани с диаметър колкото буталата на фиата от подписа(70 mm):evil:
http://www.drags.com.au/images/04/04nitro-b/fuel-head_7825.jpg
П.П: У уикито пише, че 2 броя от тези като на снимката са замесени във ваденето на 5000 kW и 9000 N.m на алкохол или 700 коня при най-нормално атмосферно хранене с бенЗ от близката бензиностанция.
Европейският стрийт вариант, който архитектурно(по разположение на клапаните у главъть) бегло се доближава до снимката са редовите 8-клапанови двувалки на фиат и алфа...
Варианти много, но е факт, че и 8-клапаново интеграле и 20-клапаново Куатро имат пре-много хляб за вадене на еднакво-чудовищни мощности:drool:
Връщам се на боксерите.
16-те клапана дават голямо отпушване при 1.7, но следващата стъпка с разпределителните валове е много скъпа.
Цели 4 парчета са нужни на 1.7 16V, на стойност още две 33-ки...резултатът разбира се е ясен...БОКСЕР ЗВЯР, ама в 20-годишно купе направено с технологии отпреди 40 г.
Докато за 1.5/1.7 8v, цените са къде-къде по-приемливи, а резултатът пак ще е добър.
Изборът е между проектите на Боби и Събев!
Докато за 1.5/1.7 8v, цените са къде-къде по-приемливи, а резултатът пак ще е добър.
Изборът е между проектите на Боби и Събев!
Честно казано дали е 8 или 16 клапана цената да се засили такъв мотор си струва цифричка!
На Боби колата е интересна като проект и се надявам скоро да имам възможност да я разгледам на живо, а живот и здраве да я засека с моята! Който падне ще взима бирата! :big_beer:
А до колегата eskaliburg : колега дали е 8 или 16 клапана толкова няма значение и двете са маний само да са в добро здраве! И двете могат да се засилят доста така че избирай си здрава кола другото се наслагва!
Скоро ще има пресни новини и около моята тръпчица! :flirt:
Успех с избора на кола!
eskaliburg
08-11-2010, 14:51
А до колегата eskaliburg : колега дали е 8 или 16 клапана толкова няма значение и двете са маний само да са в добро здраве! И двете могат да се засилят доста така че избирай си здрава кола другото се наслагва!
Скоро ще има пресни новини и около моята тръпчица! :flirt:
Успех с избора на кола!
има има разлика колега все пак са 8 клапана повече , колкото и да се засилва 8в на 16ката му трябва малко и пак е отпреде ..
каквото изпадне и ми хареса това ще е !
снимки на вашата 33ка
---------- Post added at 14:51 ---------- Previous post was at 14:38 ----------
Има много фактори!
Давам ти един много прост пример.
Боксера 1.7 16В, когато е на 145/6 ще го скъса и 1.5.
Да не говорим за 1.7 8в. Нищо, че го водят 128 коня.
Тегло, предавки, програма на компа, валове и други такива са все определящи.
Има и друго.Мнозина си мислят и това е чиста психология, че две тръби по един цол са равни на една от два цола.
Да, ама не!
Поначертайте и ще видите разликата.
Това, че на 1.7 8в клапаните са му малки е факт, който изобщо не подлежи на коментар.
eskaliburg
08-11-2010, 19:23
Има много фактори!
Давам ти един много прост пример.
Боксера 1.7 16В, когато е на 145/6 ще го скъса и 1.5.
Да не говорим за 1.7 8в. Нищо, че го водят 128 коня.
Тегло, предавки, програма на компа, валове и други такива са все определящи.
Има и друго.Мнозина си мислят и това е чиста психология, че две тръби по един цол са равни на една от два цола.
Да, ама не!
Поначертайте и ще видите разликата.
Това, че на 1.7 8в клапаните са му малки е факт, който изобщо не подлежи на коментар.
колега не става дума кой от 2та двигателя е по здрав или по икономичен и т.н , а всичко опира до там , че са нужни доста средства за да се постигне мощтността на 16в! разбирам че и 8в варви доста но ми се ще нещо по мощно ..
mordohy - кога ще видиме снимки на вашата хубавица ??
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=25026&page=67
Тука се вижда, но е в много суров вид.Просто ми писна и я подкарах. Има още много за оправяне
Крис ще види що е това планина и газов хладилник 1.7 8 В 4х4 АБС в снега и мизерията!
Между другото, голямо благодаря на Роби и Колев за стари постове!
Газовата стана перфектна!
Ти също даде ценна информация, ама не ти се брои, знаеш защо!
Задължение ти е!:Tease:
еееееее, имало хора които четат газовия раздел :big_bow_down:
Jivko7777
12-11-2010, 14:56
Я погледни тази: http://www.webcars.bg/item/view/19759/-
33 1.7 16V че и Permanent ;)
eskaliburg
12-11-2010, 16:11
тази от доста време се продава колега ..
във неделя ще дойде колегата staiger да видиме неговата
Я погледни тази: http://www.webcars.bg/item/view/19759/-
33 1.7 16V че и Permanent ;)
Тоя Перманент беше на Stranger 65 , той го продаде преди 2 г. за 2000лв. , а сегашният собственик има ментални проблеми и иска 3000лв. Отгоре на всичко колата не изглеждва толкова добре, колкото преди когато си беше на Стрейнджъра. Стрейнджъра си я гледаше добре, беше и 1-ви собственик, купувал я е от Ауто Гама (първият дилър на Алфа в БГ)
С 2 думи, проверена е колата, за тия пари абсурд.
Jivko7777
12-11-2010, 20:11
Тоя Перманент беше на Stranger 65 , той го продаде преди 2 г. за 2000лв. , а сегашният собственик има ментални проблеми и иска 3000лв. Отгоре на всичко колата не изглеждва толкова добре, колкото преди когато си беше на Стрейнджъра. Стрейнджъра си я гледаше добре, беше и 1-ви собственик, купувал я е от Ауто Гама (първият дилър на Алфа в БГ)
С 2 думи, проверена е колата, за тия пари абсурд.
Е съжалявам просто я видях и реших да споделя...
Е съжалявам просто я видях и реших да споделя...
Eee хубаво е, че следиш и помагаш, евала, колата наистина е хубава, само жалко, че цената не е пазарна.
Стренджъра, понеже съм го банвал повече от всеки друг, в скайпа все още си хортуваме приятелски. Човека се е грижил за колата почти маниашки. Той самият си е много подреден човек и колата му е била перфектна.Сега обаче е много трудно за решение. Моята я взех за грубо 1000 лева и вложих още толкова да я докарам до тука. Най-малко с екстрите, колата на Странника струва с още хиляда повече от моята.
Простата аритметика казва, че ако колата е на нивото, на което беше при Странника, то 3000 лева си е приемлива цена!
Аз бих я дал от сърце и разум!
много се изтарикатихме, че да дадем 3 бона за коли които сме пазарили за 300 лева
Е то за толкова няма да вземеш само диференциала!
Цената на салона си я дал сам!
Абе работата е друга в тоя случай - купена е на 2 бона както казва Боби, после решил да си прави пари от нея. Да пусна ли моята на 8000 лева, че да направя малко отгоре? Ако има желаещи, да ми пишат :pokey:
То твоята сега е само мотор и тенекии за 50 лева
eskaliburg
19-11-2010, 14:07
преди няколко дни , дойде колегата staiger със алфата от дупница , да я огледам. Колата за годините си технически е перфектна просто , има забалежки по екстериора тук там но е нормално .
аз просто търся наготово 16в сега зимата да се занимава със прехвърляне на двг трудно ..
иначе който търси 33 за всеки ден колата е точно за това
благодарности на момчето супер любезен и точен човек
търсенето продължава
засега има едно готово 16в - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11275821622487092&f1=details
Купето е много зле, двигателя е под въпрос
колко би излязло да се направи -пари ,нерви,труд и струва ли си
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11288212085870268&f1=details някой от наще ли я купи тая?
не съм аз ))
Мойта никой ли я неще
Не си я пуснал никъде, как я мислиш тая работа.
Направи няколко качествени снимки след автомивка, пусни ги в мобиле/карс и тук. После е въпрос на време, колата ти е хубава ;)
не съм пуснал защото се нядявах някой от форума да я вземе ама ще се наложи да я пусна на обява
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11288212085870268&f1=details някой от наще ли я купи тая?
Някой който има хеликоптер да изнесе "движещата се 33-ка" :-D:-D:-D ...
Някой който има хеликоптер да изнесе "движещата се 33-ка" :-D:-D:-D ...
мани, как ме е яд че я изпуснах .. ако наистина е била 16в 94-та година :(
eskaliburg
22-11-2010, 20:15
мислех да званя , ама явно са ме изпреварили..
за да се е продавала цяла за части кой знае какво и е било ..
колата е продадена .. няма какво да гадаем и предполагаме :)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11289752122330725&f1=details някой от софия си търсеше дискове за отзад - това трябва да е
Момци,аз се поинтересувах от въпросната 33,та проблема беше в това,че не можеше да се прехвърли.Регистрацията и беше на фирма и от там започваха някви батаци.
Продавача твърдеше,че колата е много добра.Моя интерес се изпари след като разбрах за проблема с документите.Не ходих да я видя и за състояне нищо не мога да кажа.Всъщност това вече няма значение.Нещо напоследък не ми върви с алфите.От няколко месеца търся 75ца или Джулиета.Преди месец намерих една доста добра 75ца,но уви проблема пак бяха документите.
мани, как ме е яд че я изпуснах .. ако наистина е била 16в 94-та година :(
Ами незнам коя година е всъщност колата.Купето беше по зле и от моето,като го вдигнахме на трупчета от 2-те страни и буквално тръгна да поддава...скоростомера беше разграфен до 220 а не до 240,иначе си имаше и алфа контрол...гредата под двигателя не ми се видя по различна от моята,и двигателя беше поръждясал...момчето твърдеше,че колата не била карана от 2 седмици ама на мене ми изглеждаше повече като поне 2 години,незнам...Иначе много била вървяла според бившия собственик...а бе май си беше някаква подводница колата,ама както и да е...
е така кажи, не знаех че това е въпросната подводница ... така като те слушам, май е била и 8 клапана
16V беше но доста интересна концепция...Момчето каза,яе била 94 набор пък аз доколкото знам последните 33-ки са си с диск отзад (може и да греша),а тя с барабани,купето беше с обикновенния интериор,нямаше ги хубавите седалки на 16V,и общо взето нямаше много от белезите на модела...
амортисьорите колко дупки имаха горе? 3 или 4
JORDANGT
22-11-2010, 22:14
не съм аз ))
Мойта никой ли я неще
Помисли малко върху думите на Крис!!!
И аз това погледнах в първия момент-с 4 болта бяха,нещо не ми се върза...
не е 94та, щом и е била в ръжди ;) мерси брат, ся ще спа кат бебе
eskaliburg
23-11-2010, 17:51
сякаш ме е яд за бившата на колегата пердаха ..
поне купето и е здраво ..
Ей тук се продава една 16V Permanent4 - 0896154440 - Краси (гледах я на ул."Панагюрище")
eskaliburg
23-11-2010, 22:25
Ей тук се продава една 16V Permanent4 - 0896154440 - Краси (гледах я на ул."Панагюрище")
предполагам това е алфата на колегата stranger65? за друг permanent-и във софия не съм чувал..
предполагам това е алфата на колегата stranger65? за друг permanent-и във софия не съм чувал..
Има още 2-3 Пермананта в София в добро състояние, но хората не си ги продават. И те са червени. Единият е на Рали, той почти не пише във форума, другият беше на Киро-алфата (с него не знам какво стана) а третият е в един мъж на над 50г. и той си го кара чат-пат, но рядко и му седи в гаража. Иначе този Перманент е най-хубавата 33-ка в цяла България и е само на 65000км., и то реални. В салона все едно никога не е сядал човек.
eskaliburg
24-11-2010, 00:29
Има още 2-3 Пермананта в София в добро състояние, но хората не си ги продават. И те са червени. Единият е на Рали, той почти не пише във форума, другият беше на Киро-алфата (с него не знам какво стана) а третият е в един мъж на над 50г. и той си го кара чат-пат, но рядко и му седи в гаража. Иначе този Перманент е най-хубавата 33-ка в цяла България и е само на 65000км., и то реални. В салона все едно никога не е сядал човек.
и за нея ли се дискотираше, че и искат нереална сума за модела ?
иначе от изброениети 3тия перманент не сте ли се интересували дали не се продава , да седи така без даму се радват достатъчно ..
То на тая алфа салонът също е отличен. Ама този пуши и трябва да се изпере. Поне често минавам по тази улица даже видях да я кърпят преди време малко по-надолу при "грънчара". Даже веднъж я огледах от любопитство. С тая черна решетка е селска работа. Но определено не личи да е удряна отвън.
Що не се насочите към 156 New Face Lift? Цените паднаха. Тази 33-ка е '91г. (по страничните стъкла, че предното е сменяно с тая зелена лента)
firedragon
24-11-2010, 18:39
Що не се насочите към 156 New Face Lift? Цените паднаха. :screwy:
Няма го удоволстието от 1712cc 16 в боксера във 156.
eskaliburg
25-11-2010, 17:10
тия дни ще звънна да я проверя въпросната 33ка, колега някакви други подробности около нея имаш ли ?
някой знае ли нещо за тази http://www.webcars.bg/item/view/5597/- предлолагам вече е продадена , но все пак
тия дни ще звънна да я проверя въпросната 33ка, колега някакви други подробности около нея имаш ли ?
някой знае ли нещо за тази http://www.webcars.bg/item/view/5597/- предлолагам вече е продадена , но все пак
Според мен тая кола е 8V
Тука нещо усещам негативизъм срещу 8В.
Искате ли да се резнеме и да ви докажа, че поне 90% грешите!:hehe:
намали малко процентите
8V е до 4000об. опонент на 16V. След това -> супата и духането :D
Тука нещо усещам негативизъм срещу 8В.
Искате ли да се резнеме и да ви докажа, че поне 90% грешите!:hehe:
Ко ше резвате, салам, кашкавал, нещо бански старец :whip:
Според мен тая кола е 8V
Виждал съм 16V без никакви екстри - възможно е. И съм падал от учудване
не говорим за екстрите, единствения вариант е двигателя да е слаган допълнително, но купето 100% е от 8 клапана
много са плъзнали тия 8-клапанарки ,)))) истинята е някаде там.
rasho 33 imola
26-11-2010, 16:12
но купето 100% е от 8 клапана
По какво ги познаваш купетата?
няма червен контур в сърцето
малка изходна тръба
баджа 1.7ие
цвета
и най-вече, защото 8клапановия боксер е с два вала, по което хората решават че е 16в
8V е до 4000об. опонент на 16V. След това -> супата и духането :D
На 4000 оборота, вече е със 145.
За друго ми беше мисълта с късането.
Ако ви впрегна в разстоянията, които аз изминавам, със сигурност ще ви съдера ауспусите.
Вие ги карате по два дена, а после ремонтирате по два месеца, а аз си я карам постоянно.
Ако искате, ще се пробваме лятото!
Гонка до езерото Ван!
Хем има какво да се види, хем ще видим и как са кочините!
3500 километра екзотика!
Навити ли сте!
eskaliburg
26-11-2010, 21:40
На 4000 оборота, вече е със 145.
За друго ми беше мисълта с късането.
Ако ви впрегна в разстоянията, които аз изминавам, със сигурност ще ви съдера ауспусите.
Вие ги карате по два дена, а после ремонтирате по два месеца, а аз си я карам постоянно.
Колега туко що ме отказа от 16в или така ми се струва .. :? :razz:
Колега туко що ме отказа от 16в или така ми се струва .. :? :razz:
Не съм привърженик на подобен тип "реисинг": http://www.youtube.com/watch?v=FVHBFiy66Ss ...ама пак си помилсли... :whip:
eskaliburg
26-11-2010, 21:57
Не съм привърженик на подобен тип "реисинг": http://www.youtube.com/watch?v=FVHBFiy66Ss ...ама пак си помилсли... :whip:
оо колега гледал съм го доста пъти ..
принципно корадото е машина , но алфата .. :big_love:
иво брат ..... спора е безпредметен
И аз мисля така. 16V ако е читав поддръжка му е само смяна на масло и филтри. А след 3500 оборота става оса. Остави публикуваните клипове тук. Направо се одървих как пипат дебитомера без газоанализатор, а и мултицета не видях да го използват много по предназначение - 100% качва грешка дебитомера и колата е в авариен режим. Дано се лъжа де. От 33-те, макар и вече класика, уважавам само Permanent4, но не мисля да се заробвам - стари са и няма читави вече. А и купетата на старите Алфи не са добре защитени с/у корозия
За мен -
http://skyauto.eu/index.php/Prodadeni/Alfa%20Romeo%20Sportwagon%201.9JTDm%20140hp%202003
eskaliburg
27-11-2010, 11:05
И аз мисля така. 16V ако е читав поддръжка му е само смяна на масло и филтри. Направо се одървих как пипат дебитомера без газоанализатор, а и мултицета не видях да го използват много по предназначение - 100% качва грешка дебитомера и колата е в авариен режим.
Не е така колега , принципно този тип дебитомери със клапа , може да се настройват. трябва да се пипне малко и става по добре ..
И честито за придобивката страшна е ..
eskaliburg
27-11-2010, 13:04
звънах за алфата която колегата 33Dandy предложи , значи това е от мобилито която седеше доста време , все още се продава като цената и е 3000лв и всичко и работи. Човека си каза че цената е по висока за 33-ка. преди това също е имал 33 16в , та ако на някой му трябват части има доста.
алфата сиг си заслужава парите ама ..
Не е така колега , принципно този тип дебитомери със клапа , може да се настройват. трябва да се пипне малко и става по добре ..
И честито за придобивката страшна е ..
Този дебитомер се пипа, ама не така както видях на видеото. И ако се пипне добре - става страшно, но и вдига разхода. Има два баланса като заводския е в долното, икономично ниво.
Ето една която според мен не е мърдана поне 5г. всеки ден я гледам. От както бях 10ти клас я помня да седи на това място. Не съм виждал обява в нета обаче... ако може да се издири собственика...
eskaliburg
27-11-2010, 15:43
Ето една която според мен не е мърдана поне 5г. всеки ден я гледам. От както бях 10ти клас я помня да седи на това място. Не съм виждал обява в нета обаче... ако може да се издири собственика...
във кои кв е колега ? май само праговете липсват да е 16в , познавачите какво мислят ?
Подуене, на Ботевградско шосе срещу бл.4. От шосето се вижда, а и точно там има спирка на 79 рейса...
eskaliburg
27-11-2010, 16:06
Подуене, на Ботевградско шосе срещу бл.4. От шосето се вижда, а и точно там има спирка на 79 рейса...
трябва да се проучи задалже , само да се разбере дали е 16в
във коя посока това колека към центъра ли ?
За да я разбереш дали е 16V може само ако залегнеш отпред и видиш долната греда поне. На 16V е по специфична. А ако се завреш малко повече, ще видиш и мотора. Прагове, спойлер, джанти, ... не са гаранция.
А колкото до собственика - имате номера на колата, останалото е ясно - познат полицай
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 17:00 ----------
звънах за алфата която колегата 33Dandy предложи , значи това е от мобилито която седеше доста време , все още се продава като цената и е 3000лв и всичко и работи. Човека си каза че цената е по висока за 33-ка. преди това също е имал 33 16в , та ако на някой му трябват части има доста.
алфата сиг си заслужава парите ама ..
И я дава с още допълнителни неща май. Питайте си го
с тия 13ки трудно ще е 16в
трябва да се проучи задалже , само да се разбере дали е 16в
във коя посока това колека към центъра ли ?
ами не, посока излизане от софия още в началото на Ботевградско от дясната страна.
Виждал съм точно такава. И без надписи отзад. Колегата нарочно я караше така.
Не е, бе!
Просто не можете да ме усетите!:devil2:
Днеска изолирах газта и я подгоних!
Преди това смених Селенията с 20К.
За да не реве пак Адаша!
Набра се учудващо добре и по километраж беше на 200.
На дъртите ми бъбреци си е в повече от достатъчно.
И без това съм кьорав и дърт.
Рефлексите ми не са като едно време.
16В ще ми е в повече!
Ама не се знае, какво ще ми хрумне!
Старост, нерадост!
Не е, бе!
Просто не можете да ме усетите!:devil2:
Днеска изолирах газта и я подгоних!
Преди това смених Селенията с 20К.
За да не реве пак Адаша!
Набра се учудващо добре и по километраж беше на 200.
На дъртите ми бъбреци си е в повече от достатъчно.
И без това съм кьорав и дърт.
Рефлексите ми не са като едно време.
16В ще ми е в повече!
Ама не се знае, какво ще ми хрумне!
Старост, нерадост!
Дъртите се вдетиняват. И все пак стари коли са вече
В първото изречение си прав, но второто е ...
Няма стари и нови, а потдържани и замърлявени коли.
Има и друго!
Алфа 33 1.4 след 92 г. е равна или по-технологична от много модели коли, които са много по нови!
Инжекциона и може да се види включително и в коли след 2000 година.
Защо не са го хакнали на 16В и на мене не ми е ясно!
Все пак, като общо състояние, 145/6 е по-лоша кола от 33.
Спасяват ги единствено ТС моторите и то от 1.6 нагоре!
Иначе, като държане на пътя са пълна скръб!
Виждал съм точно такава. И без надписи отзад. Колегата нарочно я караше така.
13ка не влиза при 16в, защото е с вентилирани дискове
Дъртите се вдетиняват. И все пак стари коли са вече
Добре, бе Цецо, защо твоята бивша 33-ка я продава друг човек за повече пари отпреди?
И защо сега си с нов ник, а не Стрейнджър 65 или някой от старите имена?
не знам как ги разпозна 13-ките. А и като погледнеш EPER ще видиш, че има и невентилирани дискове за 16V. Даже и без ABS, което направо ме разби. Човекът искал просто 16V без никакви екстри за нея, само двигател. Още не мога да го проумея да ти кажа. Едно време в началото можеше да си поръчаш в Аутогама какво ти душа иска
Добре, бе Цецо, защо твоята бивша 33-ка я продава друг човек за повече пари отпреди?
И защо сега си с нов ник, а не Стрейнджър 65 или някой от старите имена?
много просто, квато му беше 33ка такъв му е и бана - перманентен
пък за 13ките не виждам какво спорим, тая кола на снимките не е стандартно 16в и толкова
Утре ще мина и ще се разбере!
Не знам кои какъв бан има във форума от скоро съм тук...Само едно не разбрах,защо след като са стари колите и си зимаме "нови", все още се навъртаме в раздела за 33 и го правим дори след бан и то с нов ник..Не нямам никакви намерения- порсто това което искам да кажа е: Trentatre=МАНИЯ...
13ка не влиза при 16в, защото е с вентилирани дискове
13-ка от лада идиално влиза на 16в и разликата между винтилираните и обикновените дискове е че вентилираните са само по широки иначе окръжноста е еднаква!!!!
13-ка от лада идиално влиза на 16в и разликата между винтилираните и обикновените дискове е че вентилираните са само по широки иначе окръжноста е еднаква!!!!
Не исках аз да го пиша, само се опитах да намекна за досещане
Ясно е, че при диск с диаметър 240мм влиза 13-ка без ядове. Въпроса е, че от завода 16V Моторите излизат с не по-малки джанти от 14' най-малкото заради това, че на 13-ка няма по широка гума от 175, а при най силния мотор трябва и сцепление с пътя, иначе за какво са ти 137 коня?
Не знам кои какъв бан има във форума от скоро съм тук...Само едно не разбрах,защо след като са стари колите и си зимаме "нови", все още се навъртаме в раздела за 33 и го правим дори след бан и то с нов ник..Не нямам никакви намерения- порсто това което искам да кажа е: Trentatre=МАНИЯ...
Човек винаги може да научи нещо, а винаги може да помогне с нещо. Знам какво е 33 16V и мога да помогна за много неща. Но тук е окупирано от няколко души и ви оставям в техни ръце. А колкото до нови и стари коли - ами 33-ка по-млада от 16 години няма. И за да поддържаш една 33 вече си е лудост. Достатъчно сме бедни за да си го позволим. А и след като се качих на 156, особено тази на аватара ми, 33-ката остана само един спомен.
Колкото до BobI 33 - тая кола е продадена за 3000, а сега новия собственик може да и иска ако му е кеф и 5000. Колкото до стария ми ник - заради закостенели разбирания ме баннаха, наказанието ми изтехло щом съм тук, но вече не искам да съм със стария си ник. А и един приятелски съвет - вместо да пишеш тук не по същество, вземи бачкай, че нещо и шефското ви тяло не е на кеф.
Чао на 33-ките и успех все пак на тези, дето все още искат да ги притежават
при мен железни 13ки отпред не влизат
Аз съм вкарвал 13-ка от 2-ра серия на вентилирания диск от 16В. Разминава се на косъм от фланеца на джантата, на "обръча" минава свободно. Просто бях продал едни джанти ламаринки на един пич с 33-ка с АБС и влязоха.
При мене си влизат, бе Крис!
Вярно, че не съм ги гледал как, ама си направих кефа.
Направо палят асфалта.
Освен, ако вентилираните ми дискове са с някакъв друг размер!
При мене си влизат, бе Крис!
Вярно, че не съм ги гледал как, ама си направих кефа.
Направо палят асфалта.
Освен, ако вентилираните ми дискове са с някакъв друг размер!
Не са. За мое най-голямо съжаление (и не само мое всъщност) на 33 не се слагат дискове по-големи от 240 мм.
Е то за това нали си говорихме да експериментираме, ама май никой не е направил нищо.
Днеска я огледах колата. Неможах да се наведа да погледна главите, но отзад е с барабани, гумите са 13(както крис каза) и е занемарена. Последната й гражданска е 2007-ма. Мисля че не е 16в. ама няма липси и ако някой иска да я спаси може да пробваме да издирим собственика.
Като я проверявам по интернет, последната и гражданска е февруари 2009та, може човека да не си е залепил стикера просто.
интересни обяви тука намерих на тоя линк
http://www.autoscout24.it/ListGN.aspx?vis=1&make=6&model=1600&pricefrom=1000&cy=I&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N,U&um=True&sort=price&zipc=I&tab=price
И цените са интересни почти като на някой по-нови модели .... брей брей.
fakira11
25-12-2010, 17:51
http://www.cars.bg/u158542
знае ли някой нещо за нея?
знам само че този които е слагал люка се е осрал тотално :dyrvo_v_kenefa: