View Full Version : Поредния проблем! Помогнете! :(
ultrashock
17-07-2006, 00:17
Знчи от около 2 седмици се появи следния проблем. Тръгвам да паля и оборотите се качват леко както обикновенно и след това веднага падат и колата изгасва! Трябва да се дава газ докато паля за да не заграсне и веднага да тръгна! След окло 2 мин изчезва този проблем! Вчера си карах по Ботев и като изключих от скорост и оборотите отново паднаха и колата изгасна в движение! Този път проблема продължи около 5-10 минути! На сфетофарите трябваше да форсирам леко за да не паднат оборотите! Имате ли идея от какво може да е! Тъкмо се зарадвах че скоро не съм имал проблеми с колата и сега се появи това :(
абе да няма некви лайна (с извинение) в бензините, аз имам тия дни същия проблем....???? преди месеци имах пак и после изчезна
а може и да е моторчето за празен ход??? спецовете да кажат
Знчи от около 2 седмици се появи следния проблем. Тръгвам да паля и оборотите се качват леко както обикновенно и след това веднага падат и колата изгасва! Трябва да се дава газ докато паля за да не заграсне и веднага да тръгна! След окло 2 мин изчезва този проблем! Вчера си карах по Ботев и като изключих от скорост и оборотите отново паднаха и колата изгасна в движение! Този път проблема продължи около 5-10 минути! На сфетофарите трябваше да форсирам леко за да не паднат оборотите! Имате ли идея от какво може да е! Тъкмо се зарадвах че скоро не съм имал проблеми с колата и сега се появи това :(
датчика на коляновия вал ? а дали има разлика дали колата е студена или загряла ?
друг вариант е термодатчика на охлаждащата течност
Диагностика при бат ти Бобо тва ти е спасението :wink: :wink: :wink:
ultrashock
17-07-2006, 12:28
Не съм забеязал дали го прави като е стидена или загряла но мисля това не играе роля, всъщност това с обротите го прави доста рядко, досега 3-4 пъти! Първите пъти мислех че нещо нещо се разкачило, някой датчик например, а може и така да е! Странното е че като я форсираш малко и покараш минута - две и се оправя! :(
Не съм забеязал дали го прави като е стидена или загряла но мисля това не играе роля, всъщност това с обротите го прави доста рядко, досега 3-4 пъти! Първите пъти мислех че нещо нещо се разкачило, някой датчик например, а може и така да е! Странното е че като я форсираш малко и покараш минута - две и се оправя! :(
И аз имах същия проблем с типото :!: :cry: А тя майками ми била взела колата и сипала бензин 92 от няква безизвестна ментарджийска бензиностанция... Издухай бензина и сипи от друга бензиностанция,най-вероятно това е проблема :wink:
ultrashock
17-07-2006, 14:04
ЕМи аз сипвам само от ОМВ и рядко от Шел! Не ми се вярва там да сипат скапан бензин! А и сипвам само 95!
Dodo 155
17-07-2006, 22:57
ЕМи аз сипвам само от ОМВ и рядко от Шел! Не ми се вярва там да сипат скапан бензин! А и сипвам само 95!
Като е от OMV да не би да е хубав :?: :?: :?:
Зимата им замръзвала нафтата, така че не се очудвай :idea:
Сега сигурно ще ме оплюят колегите, но аз зареждам на ЛукОйл и съм доволен :wink:
Отиди при Бобо да я види, както ти каза Мъро :wink:
ultrashock
17-07-2006, 23:48
Бобо ше напраи ли неква промоция за повторно посещение! :)
Бобо ше напраи ли неква промоция за повторно посещение! :)
Да за след една година направо кат дойдеш ше те черпа :lol:
ultrashock
18-07-2006, 00:55
Е нали трябват и пари за море, кво да се прави :D
На мойта се оказа,че не е от бензина,а днеска беше мъчение колата и спирам (на бензин,на газ нямаше разлика...) и отварям капака и гледам изпарителя замръзнал :shock: :shock: :shock: Отварям казанчето за антифриза и гледам въобще няма антифриз :shock: Отнякъде ми губи антифриз :x полях изпрарителя с топла вода,сипах си водичка в казанчето и колата се оправи :shock:
На мойта се оказа,че не е от бензина,а днеска беше мъчение колата и спирам (на бензин,на газ нямаше разлика...) и отварям капака и гледам изпарителя замръзнал :shock: :shock: :shock: Отварям казанчето за антифриза и гледам въобще няма антифриз :shock: Отнякъде ми губи антифриз :x полях изпрарителя с топла вода,сипах си водичка в казанчето и колата се оправи :shock:
:shock: Ау много кофти ... откакто pr_00f откри след едно повдигане на капака, че и моя антифриз "изчезва" , си проверявах и досипвах редовно с вода, докато не смених радиатора ... беше пробит отстрани и течеше, но не веднага (не си личеше като спреш) , а след няколко минути ... и аз никога не го изчаквах няколко минути, та не го бях забелязал въобще. Най-добре отиди в клубния сервиз, ще ти кажат какво е (и колко ще струва евентуално).
ultrashock
14-08-2006, 20:03
Значи открих от какво може да е проблема! Направи го вчера в Бургас и понеже бензина беше малко но не светеше още лампата и реших че може да е от малкото бензин и нещо да се ебава бензионовата попма! Май е от това но все пак реших да ви попитамд али е възможно! По пътя не го е правила! Сега отново е малк бензина и ще видя дали ще го направи като ламалее още малко!
аз имах подобен проблем и след едно посесщение при бобо и почистване на моторчето на празен ход се оправи
ultrashock
15-08-2006, 12:03
Е как се почиства това моторче за празен ход!?
Е как се почиства това моторче за празен ход!?
пусни търсачката във форума. Някъде имаше тема, пусната от pr_oof, където подробно и нагледно (подкрепено със снимков материал), обяснява как се осъществява процедурата по почистването на МПХ (моторчето за празен ход)
ultrashock
15-08-2006, 12:42
Мерси! Това лие е темата:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... +%F5%EE%E4 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4161&highlight=%EF%F0%E0%E7%E5%ED+%F5%EE%E4)
Ако е етова моторчето за 145 същото ли е и там ли се намира!
Мерси! Това лие е темата:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... +%F5%EE%E4 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4161&highlight=%EF%F0%E0%E7%E5%ED+%F5%EE%E4)
Ако е етова моторчето за 145 същото ли е и там ли се намира!
Не е същото :!: При теб е друго :wink:
http://bgphoto.net/photos/13035/o632912470087343750.JPG
Държи се на 2 шестограма отвиваш ги, дърпаш към теб, пръскаш с ВД40 и чистиш с едно парцалче :wink: успех :wink:
ultrashock
15-08-2006, 15:45
До сега бях долу и се чудех кое и имах някакви подозрения че е това! Ще го сваля сега да пробвам! Само и WD40 трябва да си купя! С друго ще стане ли че незнам тука по квартала дали ще намеря!?
колега внимаваи като го гистиш щото е стапков мотор и като га погистваш мойе да го завартиш, после нйяма да е настроен както трябва и ще ти се налойи да ходиш на диагностика там да ти го настройт с компутера. така стана и с моя , дайе на разбрах ге се е разместло онова отпред, колата са варвеше ок , ама като отидах по друга причина на диагностика и моя говек вика : свалял си мотора за празния ход да ги чистиш нали: и ни го пегулира прес компутера. и не забравяи и ватре да погистош в дроселовата клапа щото и тама е мазало
ultrashock
15-08-2006, 21:06
Мерси за инофото! Още не съм го чистил че нямаше с кво! Само го свалих да го азгледам и да видя от там ли е епроблема и се оказа от там точно! Явно съвпада с намаляването на бензина и си мсилех че може и от бензинова помпа да е!