View Full Version : Нови срещи с инж. Тоци Бегали
От няколко седмици насам колата (от подписа ми) започна да гасне в движение. Ей така от нищото, съвсем ненадейно, без някаква цикличност, просто си гасне. След като загасне пали безпроблемно. Пробвано е дали не е от бобини и комутатори - не е. Давайте идеи.
Гориво ?
Захранването на помпата ?
Гориво има да се удавиш. Захранването ... Ако е то няма ли да не иска повече да запали?
Гориво има да се удавиш. Захранването ... Ако е то няма ли да не иска повече да запали?
при такива симптоми съм чувал за датчик на коляновия вал./не съм компетентен ,порсто споделям тоав което ми хрумна/.
Furious 155
15-11-2010, 08:43
VFTI имаше подобни проблеми и се оказаха от релетата под дебитомер-а! Сваляне, чистене на контатктите на релата и в релетата!
Успех!
От няколко седмици насам колата (от подписа ми) започна да гасне в движение. Ей така от нищото, съвсем ненадейно, без някаква цикличност, просто си гасне. След като загасне пали безпроблемно. Пробвано е дали не е от бобини и комутатори - не е. Давайте идеи.
Само на свободна ли гасне, или и на скорост умира?
Само на свободна ли гасне, или и на скорост умира?
Само на скорост, на място не гасне.
Само на скорост, на място не гасне.
Имах предвид празния ход ли не може да държи или както си дал газ примерно на 3-та забива носа?
МОята драма беше с релетата...Палеше и работеше, когато си поиска..просто ей така... Сваляме, гледаме релетата(разглабяме ги) всичко беше окей...И голяма чуденка беше, но в крайна сметка като смених 2 от тях и кола вече 30хил км. не е гаснела:biker:
Определено първо трябва да провериш дали има ток. Иначе другите ми премеждия бяха с хлабава букса на акумулатора...Пак изгасваше, но ключе 10 оправи проблема:):)
Едит: Щом е само в движение явно някоя букса е хлабава :)
А когато изгасне колата - таблото остава ли да свети или гасне и то?
От релетата ще да е. В събота ще ги почистим и намажем.
П.С. Хора пишат пияни във форума ...
Да няма хлабава маса някъде?