View Full Version : Повдигане на окачването 155
gero_records
17-11-2010, 10:01
Здравейте колеги,
не открих тема затова пускам нова.Имам една болка.Искам да си вдигна колата максимално.Някой има ли проект или идея как може да стане това,защото там където живеч (вилна зона) е само за джип (по принцип).Понеже нямам средства да се сдобия с 4х4 ще се опитам да направя Алфата малкоооооо по-висока.Давайте идей,че до де е топличко да действам.
Благодаря предварително на всички!
Ако имате въпроси - съм тук :)
Доколкото знам има подложки, които се слагат под пружините и по този начин я повдигат с колкото искаш. Според мен това е най-близко като ефект до това което търсиш.
Да, за отзад стават ладови подложки
Очаквай включване на Robygas... Ако не се включи ти му пиши...Неговата е доста висока и вирната, точно защото я ползва по същия начин, по който искаш и ти :P:)
Мойта е с пружини от комби затова е толкова висока.
Мисля, че беше от Темпра.
dani_ku4eto
17-11-2010, 11:41
имам хубави подложки за задните пружини 3-4см.повдига.
ако имаш интерес обадисе тел 0897827607.
gero_records
17-11-2010, 12:48
задницата ми се струва,че е по лесно да се повдигне.Проблема обаче се очертава в предницата.Искам поне със 8-10 см да я повдигна.Идва въпроса обаче дали с полуоските няма да има главоболия ?
Е то 10см ся бая,тя цял джип ще си стане:shutup:
митака-пловдив
17-11-2010, 20:34
Подложки за отзад 5см - 2.50лв-Пловдив Почти година вече съм с тях,няма кой знае каква разлика,на мен пък предницата ми е много вирната.Сега съм с малко по-къси пружини и работата стана на "кантар" :) може да си направим пружинна трампа :)
gero_records
18-11-2010, 09:22
Подложки за отзад 5см - 2.50лв-Пловдив Почти година вече съм с тях,няма кой знае каква разлика,на мен пък предницата ми е много вирната.Сега съм с малко по-къси пружини и работата стана на "кантар" :) може да си направим пружинна трампа :)
колега,имаш ли снимкли как изглежда колата "вирната" ?
don_pepone
19-11-2010, 20:31
и на мен ми е интересно как ще стане повдигане за отпред
митака-пловдив
19-11-2010, 22:06
Немога да кача снимки,дай ми поща да ти ги пратя там и ако можеш после ги качвай ти.
gero_records
20-11-2010, 09:03
Немога да кача снимки,дай ми поща да ти ги пратя там и ако можеш после ги качвай ти.
gero_records@abv.bg
Малко офф: такова повдигане няма ли да е фатално за пътното поведение на колата?
gero_records
20-11-2010, 14:05
Малко офф: такова повдигане няма ли да е фатално за пътното поведение на колата?
немисля ,че ще е фатално колега защото ще искам да я направя по-проходима ,а не за гонки.Т.е си я карам само от работа до вкъщи = 5км:love_umbrella:
По НЕ потвърдена информация от колегата Pesho_155 с предни пружини от Фиат Мареа Дизел... Казва че колата му е с повече от 1 педя предната броня от земята:Lkingsmiley: Може да се изкача една среща да му се види колата и да имаме потвърдена информация :D:P:P
По НЕ потвърдена информация от колегата Pesho_155 с предни пружини от Фиат Мареа Дизел... Казва че колата му е с повече от 1 педя предната броня от земята:Lkingsmiley: Може да се изкача една среща да му се види колата и да имаме потвърдена информация :D:P:P
Това хубаво, ами тези които така или иначе сме си с дизели какво да правим :P
И при мен е актуален проблема, но на 145-ца JTD, ужасно ниска е! :-)
и аз от както сложих седемнайските имам чувството ,че стана като крос вагон и се чудя дали да и слагам спортни пружини или да си е карам така ! като вседеход е ;0
и аз от както сложих седемнайските имам чувството ,че стана като крос вагон и се чудя дали да и слагам спортни пружини или да си е карам така ! като вседеход е ;0
С какъв размер гуми са обути 17ките?
gero_records
01-12-2010, 12:15
Един господин от Пловдив ми сподели как правели навремето Ладите по високи.Относно повдигането на предницата. " Купуваш си 1 пружина-същата като твоята...разрязваш я на 2 части (наполовина)...После се сваля пружината от колата ...взема се половината пружина която си отрязал и се навиват 2-3 врътки.Прекапва се на ЦО ....и това е ) .Някой нещо подобно пробвал ли е да прави ?!:jason2:
don_pepone
01-12-2010, 12:24
а този господин спомена ли колко често са се чупили такива пружини, то това си е Екстриим направо особенно с тежичките предници на алфите.
За мен варианта е да се подложи нещо от горната страна на пружините между самата пружина и лагера ама трябва със стругар да се обсъди ( нещо да пасне на пружината и да легна на лагера без да го прецака) .
Не е много добра идея.Пружинната стомана е малко по-особена и вероятността заварката да се скъса е по-голяма
gero_records
01-12-2010, 14:18
Той дори каза,че със стоманизирана тел са ги омотавали (обшивали) .....:go:
Той дори каза,че със стоманизирана тел са ги омотавали (обшивали) .....:go:
Това си е самоубийство... +това има разлика едно време на ладите които са по 800кг. и на алфите които са по 1300кг. като 65% тежат отпред....Та пълна глупост...Некви пружини от Мареа явно + по-високи гуми и джанти и това е варианта... Другите опции са друга кола...
gero_records
01-12-2010, 17:06
Другите опции са друга кола...[/QUOTE]
Немога да я продам тази иначе съм си набелязал ама..... уви немотията учи :)
Предни от дизел, задни от комби.
Предни 185/65/15
задни 195/60/15 и 6-10мм. фланци
Почти запазваш поведението и минава отвсякъде.
Аз я карам така като се има предвид, че е дизел и де факто за височина ползвам само разликата в гумите отпред.
С какъв размер гуми са обути 17ките?
205 /40 ;)
AnastasKOSTOV-REX
03-12-2010, 01:53
Един господин от Пловдив ми сподели как правели навремето Ладите по високи.Относно повдигането на предницата. " Купуваш си 1 пружина-същата като твоята...разрязваш я на 2 части (наполовина)...После се сваля пружината от колата ...взема се половината пружина която си отрязал и се навиват 2-3 врътки.Прекапва се на ЦО ....и това е ) .Някой нещо подобно пробвал ли е да прави ?!:jason2:
:chair:Колко мъка има по този свят боже!-каза Моканина:dunno:
Отзад пружини от комби.Мареа са най-високи.Дедра са най-трвърди.Можеш да сложиш и по високи тампони отгоре.Същите са като на тия таксигжийсите метанови корейско-американски боклуци.
За отпред е сложно...Попринцип можеш да сложиш същите тампони на предните пружини,ама амортисьора ще ти "дойде къс".Освен и на стержина да навъриш малко винкел:hi_temerature:
Другия вариянт е да подлагаш нещо между макферсон-тампона и бомбето и с по-дълги болтове ....ама ще има Късане на болтове всяка седмица.
С гуми не можеш да "играеш" щото праговете броните и !!!тавите за пружините на предните амортисьори!!! ти лимитират диаметъра.
:thumbup:Истинската работа е с койлоувъри ама...
И тая работа не е като оная работа.Тази кола не е за тази цел!
gero_records
03-12-2010, 09:22
Колкото и да не ми се разделя с нея пак ще се пусне в продажба.Не ми върши работа отникъде като е толкова ниска.:priest:
Колкото и да не ми се разделя с нея пак ще се пусне в продажба.Не ми върши работа отникъде като е толкова ниска.:priest:
Ако вземеш да пуснеш някоя нормална и истинска снимка може да имаш много по-голям успех в продажбата....До сега не съм видял нито една снимка на интериор, на двигател, багажник отвън-отпред, отзад, отстрани...Щото съм сигурен че повечето потенциални клиенти не са от региона на Разград и не мога да дойдат за 2мин да видят каква е колата....Айде успех....
Иначе аз пък си мисля че с едни нови предни пружини никак няма да е ниска+ това като се вдигне задницата се вдига И предницата, доказах си го вчера...Така че ако не успееш да я продадеш инвестирай едни 100лв. в пружини...
gero_records
03-12-2010, 11:27
Ако вземеш да пуснеш някоя нормална и истинска снимка може да имаш много по-голям успех в продажбата....До сега не съм видял нито една снимка на интериор, на двигател, багажник отвън-отпред, отзад, отстрани...Щото съм сигурен че повечето потенциални клиенти не са от региона на Разград и не мога да дойдат за 2мин да видят каква е колата....Айде успех....
Иначе аз пък си мисля че с едни нови предни пружини никак няма да е ниска+ това като се вдигне задницата се вдига И предницата, доказах си го вчера...Така че ако не успееш да я продадеш инвестирай едни 100лв. в пружини...
Речено сторено колега.Снимки бол :)
А що се отнася да си купя ови пружини,няма смисал....още пари в нея не ми се инвестират
Furious 155
08-02-2011, 22:17
ето един кит за целта: http://cgi.ebay.it/KIT-MOLLE-AGGIUNTIVE-RINFORZO-CARICO-ALFA-ROMEO-155-/170585171957?pt=Ricambi_automobili&hash=item27b7ab27f5
За повишена товароносимост отзад!
А какво мислите за тези тампони от магазин за ЛАДА.:grin: Има ли ефект поставянето им на задните пружини и кои са по добрите от видовете на снимката?
Някой ако е с ТЯХ да си каже мнението, а най добре да пусне някоя снимка да видим!
don_pepone
11-02-2011, 12:29
аз бях слагал от средните на снимката.но е кофти с тях.
1- за повдигането ,повдигат колата спор нема,ама ограничават хода на две витки от пружината и то на средните две,които са комфорт зоната. и резултата е доста твърда возия и колата подскача на плавните бабуни по пътя.
2- амортисьора си губи качествата по този начин защото не се движи по цялата си дължина.
3- според мен се повишава шанса да се счупи пружината,защото хем става по твърда возията,хем по-малко витки поемат товара на колата
аз бях слагал от средните на снимката.но е кофти с тях.
1- за повдигането ,повдигат колата спор нема,ама ограничават хода на две витки от пружината и то на средните две,които са комфорт зоната. и резултата е доста твърда возия и колата подскача на плавните бабуни по пътя.
2- амортисьора си губи качествата по този начин защото не се движи по цялата си дължина.
3- според мен се повишава шанса да се счупи пружината,защото хем става по твърда возията,хем по-малко витки поемат товара на колата
Благодаря!:cheers: