Log in

View Full Version : Показания на 33 1.4ие нормални ли са ?

RaIDeR
19-11-2010, 23:38
Викам и аз да драсна някой ред,че от давна не съм поствал,бях си забравил паролата.
Та идеята ми е да напишя какво не ми харесва в 33 то и да поумуваме заедно !
Карам я основно на гъз :П

1) От 0 до 100 за 14 сек натискам газта и пускам рязко съединителя да превърти нали врътва 2 пъти и оборотите падат на 900 рпм направо умира забива муцуната ? Мн як звук вади се едно съм с 200 та пък то едва се влачя :Д

2) Не мога да смъквам скоростите в обороти с дигането няма проблем ама за да сложя от 2 ра 1 ва оборотите трябва да са макс до 1000 рпм инъче вие на зъбчятка и не влиза, от 3 та на 2 ра същия проблем но мага да сменя на 2000 рпм инъче пак стърже злобно при всички ли е така и има ли оправия с тес синхронизатори ?

3) Разход на газ градско с настъпване от време на време 8.5 л на 100 км. кажете вашия колко е с тоя мотор ?

4) Има едни маншони на рейката които са скъсани ще се преебе ли ако карам така и за да се сменят трябва ли да се свалят накрайниците към макверсоните ,че после пак да правя регулаж ххх ?

5) Не спира добре отзад регулирахме кантара като съм сам спира добре като се натоварим хич не спира отзад и забива муцуната това с барабани , то там ясна работата иска си дискове !

П.С старата ми скоростна е с блокирала 3 та не влиза с нея пак хъркаше като смъквам на зад така и я съборих вкарах от 2 ра на 1 ва с 1500 рпм и 3 та блокира :Д има ли някой който да се наеме да я направи както трябва без хъркане и прочие ?

The_Game
20-11-2010, 00:05
Първа без междинна газ трудно да я вкараш.

И за другите предавки също е добре с междинна газ, след като са им по-заминали синхронизаторите.

Пробвай примерно на 2-ра засили я със 60 и виж какви са ти оборотите на мотора.

Включи на 3 та после като връщаш на 2-ра като си изключил от скорост ритни газта до въпросните обороти и 2-ра ще влезне като в масло.

Същото е и с първа само че там иска по прецизни обороти.
Аз съм вкарвал 1-ва в 5000 без хъркане ръпане сяцане или каквото и да е.

RaIDeR
20-11-2010, 00:16
Ами пробвал съм и междинна още по зле става , става единственно като натисна съединител и задържя докато оборотите паднат до празен ход !
Пък и не ми се ще да си правя експерименти щото една вече съборих така ще ми се да си влизат както трябва без чалъми и стъркаглки , въпроса е някой оспявал ли е да ги оправи тес 33кови трансмисии !

RUSEV-BGR
20-11-2010, 17:22
Викам и аз да драсна някой ред,че от давна не съм поствал,бях си забравил паролата.
Та идеята ми е да напишя какво не ми харесва в 33 то и да поумуваме заедно !
Карам я основно на гъз :П

1) От 0 до 100 за 14 сек натискам газта и пускам рязко съединителя да превърти нали врътва 2 пъти и оборотите падат на 900 рпм направо умира забива муцуната ? Мн як звук вади се едно съм с 200 та пък то едва се влачя :Д

2) Не мога да смъквам скоростите в обороти с дигането няма проблем ама за да сложя от 2 ра 1 ва оборотите трябва да са макс до 1000 рпм инъче вие на зъбчятка и не влиза, от 3 та на 2 ра същия проблем но мага да сменя на 2000 рпм инъче пак стърже злобно при всички ли е така и има ли оправия с тес синхронизатори ?

3) Разход на газ градско с настъпване от време на време 8.5 л на 100 км. кажете вашия колко е с тоя мотор ?

4) Има едни маншони на рейката които са скъсани ще се преебе ли ако карам така и за да се сменят трябва ли да се свалят накрайниците към макверсоните ,че после пак да правя регулаж ххх ?

5) Не спира добре отзад регулирахме кантара като съм сам спира добре като се натоварим хич не спира отзад и забива муцуната това с барабани , то там ясна работата иска си дискове !

П.С старата ми скоростна е с блокирала 3 та не влиза с нея пак хъркаше като смъквам на зад така и я съборих вкарах от 2 ра на 1 ва с 1500 рпм и 3 та блокира :Д има ли някой който да се наеме да я направи както трябва без хъркане и прочие ?

Ех колега къде се загуби?Така относно кутията можеш и сам да си я направиш перфектна-или като минавам през търново ще я видя!Има една тънкост като се разглоби кутията се взима муфата от пета понеже трите муфи са еднакви,та от пета е най запазена даже от едната страна си стои нова понеже нямаш шеста,и се слага на първа и втора!Ще ти трябва камък 38 за първичния вал,избивачи за шплентове!За задна скорост има един пиниз при зглобяването ама стана много дълго!

Bobi_33
20-11-2010, 18:06
Ех колега къде се загуби?Така относно кутията можеш и сам да си я направиш перфектна-или като минавам през търново ще я видя!Има една тънкост като се разглоби кутията се взима муфата от пета понеже трите муфи са еднакви,та от пета е най запазена даже от едната страна си стои нова понеже нямаш шеста,и се слага на първа и втора!Ще ти трябва камък 38 за първичния вал,избивачи за шплентове!За задна скорост има един пиниз при зглобяването ама стана много дълго!

С муфите е ясна работата, ма кво праим със синхроните? Освен изброените от теб неща има и още 2-3 тънкости,при сглобяването + ремонт на лостовата система.:grin:

RUSEV-BGR
20-11-2010, 18:28
С муфите е ясна работата, ма кво праим със синхроните? Освен изброените от теб неща има и още 2-3 тънкости,при сглобяването + ремонт на лостовата система.:grin:
От двете кутий все ще се съберат няколко читави!Тънкости има и неоспорвам,отделен е въпроса дали ще се справи сам!Аз лично от първия път успях!

mordohy
20-11-2010, 21:03
Като гледам, никой не се сеща за тъпата втулка на коляновия вал.
Там един иглен лагер ще седи много секси и няма да чакаш, кога ще му стане кеф на вала да си смъкне оборотите и да не се върти заедно с коляновия вал.
За това и бързото превключване на скоростите си е само мечта.
Колкото и да е перфектен синхронизатора, като вала на скоростната се е впил в коляновия....
Иначе твойта скоростна я оправям много лесно, както ти оправих ТПС-а.:dance:

RaIDeR
22-11-2010, 18:15
Ами такива муфи и синхронизатори има ли от де да се закупят нови и на кви пари евентуално ? Че то ако се отваря няма смисъл от 2 да правим 1 аз тая блокиралата се се каня да я отворя да видя ко е станало че е блокнала 3 тата . А тоя лост където влиза в скоростната има едно Т образно съединение със шплент то носи ли на някаква настройка ? Пък Краси да ти кажя с дос бензин как ли не го сучихме кво ли не сменяхме и настройвахме не работи като на гас ама то не ми и трябва вече ся криза и бензин помирисва само на студен двигател :Д То това остей ами много магарета са умрели неска карах на бащата жигулата имам чувството че ако я настъпвам до дупка по ще върви от алфи :Д инъче във високите е добре над 2500 е бонбон ама в ниските хич я няма