PDA

View Full Version : Черната статистика по пътищата и още нещо

lancione
21-11-2010, 21:22
Здравейте колеги понеже днес имах изключително неприятна ситуация и съм повече от бесен бих искал да я споделя тук.Пътувайки по пътя Русе - Велико Търново със семейството ми, при изпреварване на румънски ТИР бях изтикан брутално в банкета при положение,че бях в лявата лента с мигач и даже светнах дългите когато видях какво се случва и свирех през цялото време.По някаква щастлива случайност всичко се размина,но уплахата за семейството ми бе голяма.Понеже страшно много се ядосах карах бавно и обмислях какво да предприема/ако бях сам с удоволствие щях да счупя кратуната на гадния румънец,но уви не бях/.След около 10-тина километра виждам патрулка която се е заложила с радара и ни засичат.Спирам в този момент преминава камиона и аз казвам господа този камион ме изтика от пътя и щеше да ме утрепе след което следва репликата "Ти чак сега ли намери да ни кажеш ми ние нищо не можем да направим защото той вече не е в нашия район къде да го гоним при положение,че камиона е минал има няма две минути при което аз се обърнах и тръгнах,но в този момент реших още утре в моите крака ще има едно голямо паве и скоро по нашия край ще има тирове с павета по предните стъкла.Kато няма кой да ми помогне аз сам ще си помогна повярвайте ми!

Sm0k
21-11-2010, 23:47
...След около 10-тина километра виждам патрулка която се е заложила с радара и ни засичат.Спирам в този момент преминава камиона и аз казвам господа този камион ме изтика от пътя и щеше да ме утрепе след което следва репликата ...

Е що не звънна веднага след ситуацията на 112. Докато камиона мине 10 км, щяха да са разбрали къде по пътя е следващия патрул и да им кажат да го спрат :)

А тоя иначе имаше ли няква причина да тръгне вляво - примерно да е тръгнал да изпреварва някой пред него и да не те е видял? А може и да се заспал...

lancione
22-11-2010, 12:21
http://www.focus-news.net/?id=n1463468
Колега за какви постове ми говориш при положение,че аз му посочих камиона и ето за това става на въпрос защото пътя за морето е натоварен три месеца а тук така е целогодишно!

Derry
22-11-2010, 12:33
Това място там каквото и да го правят няма да се опорави, трябва пътищата да са на различни нива, една детелинка ще свърши работа.

Относно случката, неприятни емоции по пътя се случват. Хубаво все пка, че няма пострадали. Често съжалявам, че не съм пътен полицай само заради такива идиотски и опасни постъпки.

soldier
22-11-2010, 14:37
И аз веднъж имах подобна случка, разбира се доста по-лека от твоята и бях само с баща ми. Карам и застигам един ТИР, мигач, излизам в насрещното на 10-15 метра преди тира. Изведнъж и тира излезе пред мен в насрещното, спирачки и благодарение на дистанцията си спрях нормално зад него, без да излизам в банкета. Оказа се, че има лека дупка на пътя, която тира избегна, а дупката беше такава, че и със сто км/ч да минеш през нея, няма да има последствия.

-Bobby-
22-11-2010, 15:14
И да се нервирате, няма смисъл... пълно е с изроди по пътищата. Снощи така един, точно след КПП Владая посока Княжево, в частта, която е с по 2 ленти във всяка посока, ми застана в лявата лента и не пуска. Присветнах съвсем леко и невинно, за да му подскажа, че съм отзад, докато той кара с 40, и че пречи на 2-3 коли зад него, после съвсем леко свирнах с клаксон... нищо! Накрая къси-дълги доста по-настойчиво - не. Грам никаква реакция. Минах го отдясно, колкото да не ми се искаше, онзи най-невъзмутино само ме погледна, мрънкайнки нещо, по начин от вида "кво искаш бе, я съм си тук у лЕвата и си я не давам"... каращия зад мен му наду и клаксон, докато го минаваше също отдясно.
Хубавецът с Ауди 100 (С4-ка) нямаше да ме ядоса толкова, ако не виждах стърчащата главичка на малко лапе по средата на задната седалка, което само гледа и "взима пример" в тия ситуации. Ей това ме вбесява повече от всичко.

ФЕРАРИСТ
22-11-2010, 20:43
Неска гледам по новините, някакъв тир се стоварил върху едни куки на тъпото кръгово дето го направиха преди моста на Бяла.......и естествено си оставиха ръцете........щом патрулката не действа уж превантивно, и върху нея се стоварват тирове, значи може би нещо друго е виновно, а не клишираните "превишени скорости" и водачи........пътища няма, а когато ги има те или са в окаяно състояние, или безумно глупаво направени.....
Иначе бъдете споко, куките са добре, малко стресирани били, но обещали че повече покрай пътищата нямало да стоят.......

stelt
22-11-2010, 20:47
Колега за какви постове ми говориш при положение,че аз му посочих камиона и ето за това става на въпрос защото пътя за морето е натоварен три месеца а тук така е целогодишно!

Забележете какво пише в статията - 9 ПТП-та за 2 дни. Не съм минавал оттам, ама що за нов пътен възел е това. Предполагам че това е поредното недоразумение на някой в нашата Мила Родина.

aav
22-11-2010, 21:10
кръговото е отлично, това че бай ганьо не гледа знаци и маркивка е причината. Огромни табели с нова маркировка, трябва само да се спазват.

PEPI-2ALFA
23-11-2010, 01:53
Нали сега е модерно кръгови да се правят :disgust: Само че в белите страни не ги правят на "магистрали". Същата работа беше и на края на "Тракия" - и там кръгово. А там, където вече е направена магистрала (така наречената магистрала Струма от Долна Диканя до Перник) се кипри знак Д7-автомобилен път, естествено с ограничение 90км/ч. Иначе са наслагали зелени табели и знаци - точно като на истинска магистрала.

rossenvn
23-11-2010, 08:43
На нас все някой друг ни е виновен. Това кръгово не съм го виждал - може и да е направено смотано. Но съм виждал в друга държава път, който в България ще мине за магистрала /ограничението по него си беше като за магистрала/, да бъде пресичан многократно от второстепенни пътища, като на кръстовищата има светофари. Хайде кажете, ако на някоя от магистралите у нас има светофар, колко човека ще успеят да спрат наврме:hehe: Газ трябва да се дава.

morfius
23-11-2010, 09:45
Не го знам това кръгово... но в Румъния по целия път от моста на Русе до Букурещ са набодени кръгови на всяко кръстовище, като движещите се по главния път са БЕЗ предимство.
И знаци са сложили хората, по-големи от нашите... да ти избодат очите.

Адски странно е да спираш (видимостта е ограничена) почти на всяка пряка, но така са решили там.

Колкото до Бяла, там е куцо място, ако са боднали кръговото долу в дупката, не ми се мисли как спира ТИР за да заходи в него... особено ако е с куц заход като на Черни връх и Околовръстно шосе в София, където кръговото е такова, че голяма машина трябва да сече пътя за да успее да заходи в него.
Докато не го видя не мога да коментирам дали е от кръговото или е от задкормилните устройства.

Едит:

За тировете, що съм ги псувал и аз за подобни номера не е истина.
И те като други шофьори явно си мислят, че огледалата са за украса... лошото е, че тира не е лека кола.
По-лошо е като започнат 2 тира да се изпреварват в баир с 5 км. разлика в скоростта... единственото което можеш да направиш като ти изкочат насреща е да скочиш на спирачките до откат, ако са по-далеч, та да се приберат... ако са по-близо си пътник в канавката, в дърво или директно у ряката.

stelt
23-11-2010, 10:25
Кръговите в Румъния са яки, минавам през тях без да връщам газта. А това, че си без предимство като влизаш от главния път е нормално, защото по неудобно е колите които са вече в кръговото да те изчакват.

morfius
23-11-2010, 10:31
На някои от тия кръгови е неразумно да се минава така... защото оградите пречат да се види какво се случва по дясната пряка.

Инак да... стандартно в кръговите влезлите са с предимство, което сме го дъвкали в други теми защо у нас и в други държави с ляво движение се постига само със знаци.

soldier
23-11-2010, 11:07
Нали сега е модерно кръгови да се правят :disgust: Само че в белите страни не ги правят на "магистрали". Същата работа беше и на края на "Тракия" - и там кръгово. А там, където вече е направена магистрала (така наречената магистрала Струма от Долна Диканя до Перник) се кипри знак Д7-автомобилен път, естествено с ограничение 90км/ч. Иначе са наслагали зелени табели и знаци - точно като на истинска магистрала.

Аз знам, че на автомобилен път ограничението е 130км/ч

nicks1
23-11-2010, 11:25
Ограничението от 130 е на магистрала. На Път е 90.

Stefo
23-11-2010, 11:28
Аз знам, че на автомобилен път ограничението е 130км/ч
Дано да знаят и другите, че тежко ти горко ти тогава с 40 км над ограничението :)

soldier
23-11-2010, 11:28
Ограничението от 130 е на магистрала. На Път е 90.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40919 Ето прочети раздел 13

Stefo
23-11-2010, 11:40
Войнико, прочети още веднъж цитирания от теб раздел и кажи къде точно видя ограниченията за автомобилния път. Понякога е хубаво да се преглежда закона и правилника от време на време, за да не се получават такива недоразумения ;)

morfius
23-11-2010, 11:42
Не е.
Имаше планове да я правят 100 км. но не го направиха.

Реалното положение е това... ако няма други знаци, лек автомобил в града се кара с 50, извън града с 90, на магистрала 130.

Знак Д7 всъщност ограничава... а не позволява.

При автомобилният път не е нужно да има аварийна лента, докато за автомагистралата е задължително. Останалите ограничения са в сила - не могат да навлизат автомобили и мотоциклети с по-ниска конструктивна скорост от 50 км/ч. Не могат да навлизат хора, животни, превозни средства теглени от животни, шествия, трактори, самоходни машини, мотопеди. Забранено е спиране за престой, завиване в обратна посока, движение назад. Различно е разстоянието за поставяне на триъгълника и тегленето с гъвкава/твърда връзка.

Това е най-точния цитат който намерих... има и други разлики но те са конструктивни и не касаят автомобилите.

-Bobby-
23-11-2010, 11:51
Стана дума за черната статистика в тази тема... е те тази определено си е просела да влезе в нея:
http://vbox7.com/play:a9592799

Колко руса трябва да си, за да направиш подобно нещо?:wierdo:

Mind_Control
23-11-2010, 16:57
Стана дума за черната статистика в тази тема... е те тази определено си е просела да влезе в нея:
http://vbox7.com/play:a9592799

Колко руса трябва да си, за да направиш подобно нещо?:wierdo:

И то арабията си настъпва педала :)

Sm0k
24-11-2010, 18:43

Мен ли питаш за какво говоря? И ти кога му го показа тоя камион, на кво разстояние от патрулката и беше ли я подминал вече :)

stelt
13-12-2010, 15:20
Да събудим малко темата за новия пътен възел или кръгово движение край град Бяла. Имах честта вече да мина оттам. В събота пътувах от Русе до Бяла повече от 60 минути. Страхотен трафик и много изнервени шофьори, неправилни изпреварвания. Няма как да не е така, като си принуден да се движиш по продължителното надолнище в колона от камиони с ограничение на скоростта на 50 км в час. Във всеки един момент може този зад теб да не успее да спре, тъй като спирачките му може да не са ефективни . Пътни знаци и табели преди кръговото - колкото искаш, дори и легнали полицаи има. Самото кръгово - ужасно проектирано според мен. Помислено е за тези, които идват от страната на град Бяла, но не е помислено за тежките камиони, на които се налага да правят S образния пирует след продължителното спускане.
В неделя отново минах от там. За моя "неизненада" един тир си беше кротко полегнал в острова на една страна и от кабината му излизаха пламъци.
Искам само да отбележа - все още условията не бяха зимни - пътя беше сух и чист.

soldier
13-12-2010, 15:33
Аз да кача една снимка от преди няколко часа на АМ "Тракия". За радост няма пострадали: