Log in

View Full Version : Имам си голем...АКТ

wrc
20-07-2006, 18:47
Току що ми тряснаха акт за 20 точки,да е*а тяхната мама.Милиционерчето ме видяло отнякаде че докато чакам на СТОП съм говорил по ГСМ,спрял след кръстовището и като тръгнах ме спря,ама аз вече не говорих по телефона.Естествено че бях и без колан.Та педалчето ми казва:за говорене по време на движение и без колан :frown: и бляблябля-акт.Накрая обаче написах опровержение че съм говорил по време на престой,а не на движение,и оня гей ме изгледа много учудено.Мислите ли че ще го уважат,и ако не, да заведа ли дело,има ли смисъл.Основния проблем е че нямам 20 точки,а 19 :x :x :x Дайте няккъв акъл че ше остана без книжка,да го е'ба. Май да се явя за възстановяване на точки,друго не се сещам :roll:

wasp
20-07-2006, 18:52
Естествено че бях и без колан.

Това не трябва да е естествено ... заяждат се доста, а и е защита (донякъде)

А за акта - много мои познати подават опровержения, но май няма смисъл :( тя и държавата ни е една такава ... полицая винаги е прав.

sharky
20-07-2006, 19:19
Аз ходих на такова дело и съдийката ми се разкрещя че съм бил малък гамен и в закона за такива като мене имало най-различни наказания. Това тя го казва по средата на делото, без да се записва в протокола и без абсолютно никава причина. Не искам да питам така ли трябва да се държи един съдия, щото е ясно че не трябва, още повече че аз нищо убидно не бях казал, държах се супер културно и прилично, както би трябвало да се държи човек в съда. Та, идеята ми е, на дело само с адвокат - иначе гориш. И задължително възстанови - за петдесет лева става въпрос - 13 точки на година. кой ти ги дава :idea:

pent
20-07-2006, 19:19
и друг път съм виждал кола на кръстовище, момчето говори по тел. и да го спрят..... може и да си е чисто заяждане... но е факт че го накараха да отбие...

пишеш май точно опровержение в 3 дневен срок и можеш да се отървеш...

поне акта няма да влезе в сила :)

абе има вратички да се измъкнеш, ама по-запознати да кажат

sharky
20-07-2006, 19:23
и друг път съм виждал кола на кръстовище, момчето говори по тел. и да го спрят..... може и да си е чисто заяждане... но е факт че го накараха да отбие...

пишеш май точно опровержение в 3 дневен срок и можеш да се отървеш...

поне акта няма да влезе в сила :)

абе има вратички да се измъкнеш, ама по-запознати да кажат

той влиза в сила чак като подпише наказателното постановление, което може да стане най-рано след месец. така че ако ще обжалваш сега няма смисъл, имаш месец да възстановиш и така няма да си на минус. пък и като си вземеш постановлението и обжалваш, автоватично ти въщат точките и съответно талона, докато не се произнесе съда, което пък става в най-рано след 3 месеца

и си ги смяташ 19 - 20 + 13 = 12 т. в по лошия случай и 32 т. ако спечелиш делото.

pent
20-07-2006, 19:30
@sharky :) абе знам си аз да не се обаждам :))

@wrc - мисля че получи отговор какво трябва да направиш ;)

wrc
20-07-2006, 19:49
Добре,благодаря ви много,така и ще направя.Като излезе постановлението право при адвокат и обжалваме.За колана не мога да имам претенции,но ще обжалвам за телефона.Шарки,кажи ми само да подписвам ли наказателното постановление или не като го взимам

sharky
20-07-2006, 19:55
Еми няма как да не го подпишеш ако искаш да го вземеш :D Ама ако си мислиш да го вземеш и да ходиш на адвокат няма да е много приятно, щото може да ти вземат книжката още на гишето. Направо си си написал жалбата, като вземеш постановлението пишеш номера му в нея и го даваш, и те ти връщат талона :wink:.

wrc
20-07-2006, 20:02
Аха,разбрах :lol: ,БЛАГОДАРЯ пак

Kostadin
20-07-2006, 21:27
абе колега като те спрат и ти кажат че ше ти пишат акт, ти казваш "не ми пишете акт, че незнаете кво ше пиша като възражение" и те почват да те гледат умно и почват да се чудат кво толко можеш да им напишеш и най-накрая те питат какво ше пишеш като възражение, а ти им казваш, че ше напишеш, че са ти искали пари и ти си отказал и затова са изкали да ти напишат акт:idea: :wink:и 99,9% акта ти се раминава :wink:

virusalfa
20-07-2006, 21:39
абе колега като те спрат и ти кажат че ше ти пишат акт, ти казваш "не ми пишете акт, че незнаете кво ше пиша като възражение" и те почват да те гледат умно и почват да се чудат кво толко можеш да им напишеш и най-накрая те питат какво ше пишеш като възражение, а ти им казваш, че ше напишеш, че са ти искали пари и ти си отказал и затова са изкали да ти напишат акт:idea: :wink:и 99,9% акта ти се раминава :wink:Ела пробвай с тоя номер-начаса си задържан за 24 часа минимум и срещу теб се образува дознание.Разбира се,ще бъдеш отведен с белезници

Kostadin
20-07-2006, 21:42
абе колега като те спрат и ти кажат че ше ти пишат акт, ти казваш "не ми пишете акт, че незнаете кво ше пиша като възражение" и те почват да те гледат умно и почват да се чудат кво толко можеш да им напишеш и най-накрая те питат какво ше пишеш като възражение, а ти им казваш, че ше напишеш, че са ти искали пари и ти си отказал и затова са изкали да ти напишат акт:idea: :wink:и 99,9% акта ти се раминава :wink:Ела пробвай с тоя номер-начаса си задържан за 24 часа минимум и срещу теб се образува дознание.Разбира се,ще бъдеш отведен с белезници
айде по-рядко :lol:
зависи от актьора :D

Dodo 155
21-07-2006, 00:12
абе колега като те спрат и ти кажат че ше ти пишат акт, ти казваш "не ми пишете акт, че незнаете кво ше пиша като възражение" и те почват да те гледат умно и почват да се чудат кво толко можеш да им напишеш и най-накрая те питат какво ше пишеш като възражение, а ти им казваш, че ше напишеш, че са ти искали пари и ти си отказал и затова са изкали да ти напишат акт:idea: :wink:и 99,9% акта ти се раминава :wink:
И аз така правя, но като се "насера" много :lol: :lol: :lol:
Изнервят се много и те пускат, защото ще изписват кофата с мастило :lol: :lol: :lol:
Обикновено раздавам фирмени химикалки и запалки, радват им се като деца и само с***а не ми правят :lol: :lol: :lol: Ммого са жалки, все едно работят за 50лв./м. :roll:

Dodo 155
21-07-2006, 00:16
За какво ще ме арестуват, защото са "искали" пари ли :roll: :lol: :lol: :lol:
Нали се сещаш после те колко обяснения ще пишат преди да ме пуснат :lol: :lol: :lol: И жална им майка и без това се насраха наскоро във вашият район като утрепаха един престъпник :idea:
Не могат още да отвикнат от сталинските методи, които са били актуални преди 60-70 г. :wink:
За да ги уважавам, трябва да ми дават пример, а не да ги гледам по цял ден как правят нарушения и предпоствки за ПТП без въобще да им пука, ама нали са каубоите на пътя :lol: :lol: :lol: Смешници :lol: :lol: :lol:

Naso
21-07-2006, 07:13

И на кво основание ? Преди години едни полицаи ми се дървеха така и само им казах, ако искат да ме докоснат с пръст и цял живот ще ме хранят. Е къде ми седи адвоката и тия блокираха.... ше ме арестуват... аз да не карам мерцедес бе аланкооолу :wink:

Alexanderbb
21-07-2006, 08:51
Абе цялата ни законова уредба е доста мътна. Един приятел така и бой отнесе пък после му лепнаха и съпротива при арест. Я опитай да докажеш че не си налитал на бой когато си сам а срещу тебе са двама полицаи дето твърдят противното.
Най-добре си намери някой приятел адвокат и го остави той да оправи нещата

MONI
21-07-2006, 09:05
И аз така правя, но като се "насера" много :lol: :lol: :lol:
Изнервят се много и те пускат, защото ще изписват кофата с мастило :lol: :lol: :lol:
Обикновено раздавам фирмени химикалки и запалки, радват им се като деца и само с***а не ми правят :lol: :lol: :lol: Ммого са жалки, все едно работят за 50лв./м. :roll:

Преди 3-4 години като работех в една застрахователна агенция за всякво нарушение се разминавах с визитки и обещание за намаление...така или иначе никога никой не се обади.....ама нали като чуят за "далавера" и :shock:

П.С. При всички случай аз никога не се заяждам с полицая и никога не се държа арогантно по-скоро се правя на приятно разсеян.....и в повечето сличай минава даже и рядко съм давал пари. За 4 години нон стоп каране иначе от по отдвна карам имам всичко на всичко два акта и то първия беше щото немах никви пари в мен!!!!

Yon
21-07-2006, 09:10

НП влиза в сила 7 дни след връчването ако не го обжалваш чрез начлника на КАТ пред Районн съд , следователно не би трябвало да ти вземат талона веднага на гишето и пускайки молбата... :roll:

п.с.
Не съм сигурен но без синия талон май незаписват за възстановяване :(
Ако имаш нужда от добър адвокат в тази област пиши ЛС

Kuku
21-07-2006, 09:23

НП влиза в сила 7 дни след връчването ако не го обжалваш чрез начлника на КАТ пред Районн съд , следователно не би трябвало да ти вземат талона веднага на гишето и пускайки молбата... :roll:

п.с.
Не съм сигурен но без синия талон май незаписват за възстановяване :(
Ако имаш нужда от добър адвокат в тази област пиши ЛСНа гишето директно ти взимат талона и книжката, и когато подадеш жалбата (може да се направи веднага) ти ги връщат - така се печели време за възстановяване :idea:

pent
21-07-2006, 15:08
айде малко по темата... петък е , а никви ви няма.... един чат няма с кой да направим.....

та!

http://focus-news.net/Images/Photoes/3b437e2caf39ca16225686e9ecb20938.jpg

Петима пътни полицаи ще бъдат уволнени за корупция

няма да пействам цялото тук защото е дълго, ето линк:

http://focus-news.net/?id=n529849

Kuku
21-07-2006, 17:09
Ииии, малко извън темата - е са видях колегата от Ланчия форума в осарката на раковска, за малко да не ме познае :lol: 8)

П.П.
Давайте да чатиме, казвайте за ко :?: :roll:

П.П.2
Вале, тоя плешивия полицай така и не се обади, да му с*ра в устата :evil:

sharky
21-07-2006, 17:14
При извършени 7 проверки са установени 5 случая, при които полицаи от КАТ-“Пътна полиция” са поискали подкуп.

5 от 7. Коментара е излишен.

lazy
21-07-2006, 17:20
интересно ми е какво са поискали в останалите 2 случая - сигурно "рекламни материали" :)

valjo
21-07-2006, 17:24
Ииии, малко извън темата - е са видях колегата от Ланчия форума в осарката на раковска, за малко да не ме познае :lol: 8)

П.П.
Давайте да чатиме, казвайте за ко :?: :roll:

П.П.2
Вале, тоя плешивия полицай така и не се обади, да му с*ра в устата :evil:
аз снощи също почерпих едни .... баси целия град е пълен с тях, дебнат с радари и през работно време, ебаси хората!

абе ако си в нарушение, по добре да зимат, щото... иначе за 2-3 месеца форума ше падне на половина;)

ПП2- Кире, требе да ми помогнеш с Глушков, щото аз не го познавам и ненам кво ше прая там ....

Kuku
21-07-2006, 17:52
ПП2- Кире, требе да ми помогнеш с Глушков, щото аз не го познавам и ненам кво ше прая там ....Направо ше ходиме заедно - не ти ли казах, че имам 1т. :?

wrc
21-07-2006, 21:14
Днес се случи нещо което безкрайно ме зарадва,особено в моето положение :lol: .Тая сутрин първата ми работа беше да отида до КАТ и да проверя все пак колко точки имам,да не би пък да съм се объркал нещои да са повече и оооооо,чудо :shock: :lol: "господине,за последните 2 години нямате нарушения,и са ви възстановени всички 39 точки".Е, вярвайте ми,идваше ми да я разцелувам тая кака.Ама и като се замисля,кви нарушения,то толкова пари съм раздал по пътищата :evil: .И за по-сигурно питах един катаджия,това,моето нарушение ли е-НЕ,НЕ Е.Затова съм решил,ако не ми одобрят възражението,ще обжалвам.Неможе така,някакви нещастници,които и без това за друго не ги бива,да се ебават с нас,щот така му скимнало на цървула.Та така,при всички положения съм с книжка :D :D :D

п п:Yon,пращам ти ЛС

голямата риба
21-07-2006, 22:38
...
аз снощи също почерпих едни ....
според мен това ги и учи да си искат
пък и сега е лято и те трябва да ходят със семейстовото на море :D

valjo
21-07-2006, 23:05
...

ама аз см за да се почерпят ората, и те деца имат, и те искат на море

в смисал мен повече ме притеснява ако са стресирани и несмят да земат ... е тогава ша го закъсаме яко

wrc
21-07-2006, 23:32
...

ама аз см за да се почерпят ората, и те деца имат, и те искат на море

в смисал мен повече ме притеснява ако са стресирани и несмят да земат ... е тогава ша го закъсаме яко

Баш тъй си е,нека взимат...да ги е*а :lol:

Kuku
22-07-2006, 10:41
КОРУПЦИЯТА ОЩЕТЯВА - 02 / 982 22 22 :innocent:

virusalfa
22-07-2006, 20:29
При извършени 7 проверки са установени 5 случая, при които полицаи от КАТ-“Пътна полиция” са поискали подкуп.

5 от 7. Коментара е излишен.На вас па кой ви е крив,като сами давате пари.Нека ви пишат актове! Сами си давате ,па и пищите после!

valjo
22-07-2006, 20:36

5 от 7. Коментара е излишен.На вас па кой ви е крив,като сами давате пари.Нека ви пишат актове! Сами си давате ,па и пищите после!крви са ни тия 2ма дет не са зели бе вирус :hmm::hmm::hmm:

к ви ша са тез бе батееее
мали, ако са навъдат повече като тех..... уджас

trustworthy
22-07-2006, 20:54
Ще почнеш да си спазваш правилника - ей това ще стане като се навъдят 'честните полицайчета'. :wink:
Аз последно дадох 20 лв (нямах по-дребни и умрях от яд :) ) на един за коледа и оттогава - хендсфри, колан задължително. Ограниченията се старая да спазвам отдавна след като събрах 4-5 фиша, избягвам да паркирам неправилно. Ей ма на - нищо не ми е станало от спазване :)

Трябва да се научим лека полека, батенка, няма как :(

nkn66
23-07-2006, 00:53
Има ли некаква далавера от обжалването, щото на мен на 20ти ми излезе решението за един акт и глобата е 500лв :shock: Земал съм адвокат, платих му точно 112лв и на него, ама дали ше има резултат никой не казва. Вие кво ше кажете добре ли съм постъпил с адвоката и обжалването :?:

Red Devil
23-07-2006, 03:08
да зимат хората и да ходят на море ,че онзи ден като ми провеси "слънчогледа" с 150км/ч на България и директно щях да почивам 6 месеца :lol:
П.Сно също така трябва да се готвим и за момента с камери навсякаде,тогава вече няма мърдане!!

sharky
23-07-2006, 10:19
Има ли некаква далавера от обжалването, щото на мен на 20ти ми излезе решението за един акт и глобата е 500лв :shock: Земал съм адвокат, платих му точно 112лв и на него, ама дали ше има резултат никой не казва. Вие кво ше кажете добре ли съм постъпил с адвоката и обжалването :?:

Ами що не го питаш него, нали си му платил? Той трябва още преди това да ти обясни какво ще стане око спечелиш и ккво ако не спечелиш обжалването. :) Общо взето в най-добрия случай махат всички наказания (глоба и точки), само че зависи за кво става въпрос, за какво е акта.

Alexanderbb
24-07-2006, 08:54
да зимат хората и да ходят на море ,че онзи ден като ми провеси "слънчогледа" с 150км/ч на България и директно щях да почивам 6 месеца :lol:
П.Сно също така трябва да се готвим и за момента с камери навсякаде,тогава вече няма мърдане!!

Бате с тези 150 км/ч си си направо за почиване ако питаш мене.