PDA

View Full Version : Вода в краката при пилота

Furious 155
23-11-2010, 12:35
От известно време забелязвам че на най-ниското място в краката ми се събира почти локвичка. Мислех че е от това че тече парното и крана, но след тяхната замяна, нещата са пак същите. Чистих гумите в края на предния капак, зад бомбетата, отварях и свалих чак механизма на чистачките и там огледах уж отливници, но не видях нищо запушено. Незнам дали отдолу има някакви гумени тапи на пода, но само при мен се мокри.
ПОМАГАЙТЕ откъде влиза вода да ми прави локва в колата!!!

Flame
23-11-2010, 13:25
Мии виж дали няма дупка в пода:unsure:

ванката
23-11-2010, 19:20
И Аз смених кранчето но течът спря чак след смяна на радиаторчето на парното

fiore
23-11-2010, 19:40
Ами провери дали водата е топла. При мен по едно време си течеше идеална вода за миене на крака:)))) Какво смени? Обикновенно на 155 лесно се чупят кранчетата(пластмасата) освен това ако само си сменял кранчето. отдолу добре ли уплътни? Възможно е както писа и колегата да имаш и лек теч от радиатора и проблема да е в него а не в крана.

Васил Петров
23-11-2010, 20:17
Радиаторчето и крана към него е сменил.Аз залагам на теч по уплътненията на вратата или някоя тапа при кормилният прът. :cheers:

mimouzunov
23-11-2010, 22:02
От известно време забелязвам че на най-ниското място в краката ми се събира почти локвичка. Мислех че е от това че тече парното и крана, но след тяхната замяна, нещата са пак същите. Чистих гумите в края на предния капак, зад бомбетата, отварях и свалих чак механизма на чистачките и там огледах уж отливници, но не видях нищо запушено. Незнам дали отдолу има някакви гумени тапи на пода, но само при мен се мокри.
ПОМАГАЙТЕ откъде влиза вода да ми прави локва в колата!!!

Идваш при мене и почваме да поливаме колата с кофи вода докато си седиш вътре и ще се разбере от къде е :magic: теча....

Furious 155
23-11-2010, 22:55
Идваш при мене и почваме да поливаме колата с кофи вода докато си седиш вътре и ще се разбере от къде е :magic: теча....
става, ама бая вода ще трябва! Проблемът е че може да се стича от някъде си под мокета и там просто се събира и си личи като място... затова търся съдействие за слабо място на 155 което да проверя.
Иначе и крана и радиатора са нови и не е от тях! Локвичката не е сладка на вкус, което за мен значи че няма антифриз там...

mimouzunov
23-11-2010, 23:34
става, ама бая вода ще трябва! Проблемът е че може да се стича от някъде си под мокета и там просто се събира и си личи като място... затова търся съдействие за слабо място на 155 което да проверя.
Иначе и крана и радиатора са нови и не е от тях! Локвичката не е сладка на вкус, което за мен значи че няма антифриз там...

Добре де... като пипаш мукета не напипваш ли нещо като вадичка!?Демек ако водата се стича от някаде трябва да е направило нещо такова!

The_Game
24-11-2010, 14:15
Локвичката не е сладка на вкус, което за мен значи че няма антифриз там...

я пак ? Аз не съм опитвал антифриз все още.

Flame
24-11-2010, 15:35
Абе Ванка,нали ти казах да те пиеш от антифриза:grin:

rumenti77
25-11-2010, 09:27
И при мен се появява такава локвичка и се си мисля,че е от оплътнението на вратата.

митака-пловдив
28-11-2010, 17:59
И при мен го има тоя (д)ефект :) Появява се периодично като се заиграя сам с пароструйката в гаража.Лекувам го с вестници под мокета,за около седмица. И аз съм го ''лизал'' нее антифриз,чиста водичка си е :)

don_pepone
29-11-2010, 07:53
може и от пропуски в залепването на предният прозозорец,тоест ако е имало малко прах или мазничко като е лепен- смолата или силикона с който са го залепили с годините се "поизпича" и поддава откъм най-слабо залепналите места. Варианта е туба с вода и обилно поливане върху предполагаеми зони и чакане.

ванката
04-12-2010, 19:14
И при мен се появи този проблем но днес в силният дъжд както си карах чух шум от клокочеща вода зад жабката и ми се стори че перката на вентилатора е потънала във вода след което дигнах стелката на пасажера и установих че има около 4 /5 литра вода а над компютърът буквално тече вода след което се чу силен гръм от страната на пасажера но колата не спря нито си промени работата.Като се прибрах откачих акумулатора да не се запали нещо и утре ща разглабям да установя щетите.Ако имате идеи давайте

TRENDi
04-12-2010, 20:15
...Ако имате идеи давайте...

Пропуска ти челното стъкло от горната част до/около дясната колонка, може би...

ванката
04-12-2010, 20:31
Мисля си,че е по-вероятно да ми пропуска през филтъра на климатика или около него но ще проверя и това

Max
04-12-2010, 22:27
Мисля си,че е по-вероятно да ми пропуска през филтъра на климатика или около него но ще проверя и това

Напълно е възможно, на мен също ми се е случвало в много силен дъжд да влезе вода оттам. Прегледай добре дал нямаш някъде запушен отводнителен отвор. Май зависи и колата под какъв наклон е спряна.

mimouzunov
04-12-2010, 22:36

При мотора на чистачките ти сее събрала вода!!! Има едни тръби по които тази вода трябва да се оттича!!!При теб (както беше и при мен) явно са се запушили и през отвора от където смуче въздух парното ти е влязла вода вътре в купето...

Аз от тоя проблем (водата там) правих преди седмица чистачки... При електромотора има едно реле ,беше станало цялото в окис и чистачки нанаи си :yes:
Сега поне целия механизъм е щателно почистен и смазан!!

ванката
05-12-2010, 19:40
Проблемът се оказа точно в запушените тръби днес ги почистих и смятам че няма да има вече течове сега остава да изсуша и мокета и всичко е ОК

Furious 155
05-12-2010, 19:44
Проблемът се оказа точно в запушените тръби днес ги почистих и смятам че няма да има вече течове сега остава да изсуша и мокета и всичко е ОК
кои тръби???

ванката
05-12-2010, 20:22
Одводнителните канали.Единияте е точно под моторчето на чистачките а другият е пред отвора на филтъра на климатика.Ако не си ги чистил никога ти препоръчвам веднага да го направиш за да не береш моите ядове

Furious 155
05-12-2010, 20:40
Одводнителните канали.Единияте е точно под моторчето на чистачките а другият е пред отвора на филтъра на климатика.Ако не си ги чистил никога ти препоръчвам веднага да го направиш за да не береш моите ядове а при теб къде влизаше вода?

ванката
05-12-2010, 20:51
През филтъра на климатика и се стичаше зад жабката точно върху компютъра

don_pepone
06-12-2010, 08:45
моята се мокреше през видията която е точно над филтъра на климатика ( видията която държи пластмасата пред предното стъкло)

vaklinator
06-12-2010, 10:49
Радиаторчето и крана към него е сменил.Аз залагам на теч по уплътненията на вратата или някоя тапа при кормилният прът. :cheers:

И аз залагам на уплътнението на вратата, при мен беше това. А моите локвички ставаха прилично дълбоки

syfer
14-04-2011, 08:54

Колеги а някой може ли да може ли да ми обясни тези тръби дали са на лесно място и без да имам по специални познания дали ще се справя самичък.Май имам същият проблем.Тече в краката под пасажерското място и гледам, че се стича из от таблото на долу само когато вали дъжд и включа вентилатора.

Ще съм Ви благодарен за мнение.

Rider_alfa155
15-04-2011, 10:29
Уплътнението на вратата е, при мен като завали си ставаше басеин в краката ми, малко едра сол ми трябваше само и бях готов... сменяй уплътненията :sleepy:

Furious 155
15-04-2011, 11:26
Добре де, при мен не се мокри близо до вратата, а по-близо до тунела в моите крака. Това уплътнение ли ще да е? И откъде точно е проблема с тия уплътнения ?

_power_
15-04-2011, 11:33
Добре де, при мен не се мокри близо до вратата, а по-близо до тунела в моите крака. Това уплътнение ли ще да е? И откъде точно е проблема с тия уплътнения ?
В твоя случай залагам на леко отворена или липсваща тапа на купето, на свода зад двигателя, или около генерацията....

jan
17-05-2011, 18:52
И аз имам подобен проблем.Февруари след два доста силни валежа тук в Пловдив и на мен на пода от страната на шофиора ми се събра доста голяма локва вода,близо три пръста.Забелязал съм, че на мене, обаче леко ми сълзи горе в ъгъла вода,понеже ми е сменян прозореца,тя така си и дойде колата преди 5 години.Три пати сам го лепил със силикон тоя ъгъл кара известно време и пак почва да пропуска по малко,малко се учудвам дали от него може да ми направи такава локва,обаче при мен другата аномалия е, че един пат капи друг не.Сега след последните валежи които бяха доста силни няма грам вода,обаче преди това като го лепих свалих цялото уплътнение и на ново. Така че виж да не ти сълзи и на тебе така.Наистина и уплътненията правят правят бая мизерии,смятам и аз да сменям моите по нататък,на теб колко ти легнаха бе колега.

Rider_alfa155
17-05-2011, 21:40
.....на теб колко ти легнаха бе колега.
Нищо не съм давал аз за уплътненията, имаше една алфа пратена на отпадъци и от там си ги свалих

Furious 155
24-04-2017, 10:09
Новости.
След снега и дъждовете, в краката ми има езеро.
Разликата е че сега съм свалил механизма на чистачките и пластмасовата кора не е легнала добре на мястото си.
Колата стои на едно място, т.е. не влиза вода по време на движение, а явно отнякъде отгоре... ИДЕИ?

mimouzunov
24-04-2017, 15:41
Новости.
След снега и дъждовете, в краката ми има езеро.
Разликата е че сега съм свалил механизма на чистачките и пластмасовата кора не е легнала добре на мястото си.
Колата стои на едно място, т.е. не влиза вода по време на движение, а явно отнякъде отгоре... ИДЕИ?

Дренажите наред ли са... При чистачките!? Имаш ли филтър за климатика!? Локвата в ляво или дясно е вътре!?

Dimicha
24-04-2017, 19:50
Мисля, че влиза през уплътненията на вратите. При мен идва някъде отпред и отгоре, стича се някак по вратата до долу и "прелива" през прага, приблизително на около 20 см от предния край на вратата. Там се вижда издайническа струйка. Странното е, че се явлението се забелязва, когато колата е паркирана на наклон. Може би се пълни вътре самата врата?

alfa racer GTA
24-04-2017, 21:03
Свалете си корите на вратите и вземете си погледнете от къде точно минава водата.

И да не видите обаче, от вътрешната страна на вратата под кората има метална планка/плоскост която държи всички механизми на вратата - прозорци, ръчки, електрически механизми.Между тази вътрешна метална планка и външната част на вратата има заводско поставено "уплътенение"(лепило), което на практика е или гума или микропореста пяна която е била сложена когато всички тези механизми на вратата са затворени между планката под кората и вратата за която тази метална планка е закрепена.

При 159-ките има подобен проблем - след сваляне и смяна на държачите на стъклата трябва да се направи отново това уплътнение -то е микропореста пяна, но или при сваляне на металната планка крепяща тези механизми или с течение на времето започва да се разпада, дори разпрашава.

Махате корите и там където има най-много мръсотия, там е проблемът.

Аз Ви препоръчвам термоустойчив силикон от поне -40 до +120 градуса експолоатационни качества, та да може и зимата и лятото да издържа на температурните колебания, та с този силикон да минете отново там където са били уплътненията и да го оставите да изсъхне, като преди полагането му почистите добре както от старото уплътнение, така и от мръсотията която се е насъбрала.

С мокри кърпички се чисти добре от праха и мръсотията, който е педант може след това и със спирт.След това силикон.

Има поне 3 теми за това в раздела за 159-ките.

Може и със силикон за покрив от черният, но е по-естетично прозрачен.Цените за 400 мл са от 4.50 лева до 15-на лева - според качествата, приложението ми и производителят.

Аз лично препоръчвам термоустойчив от -40 до +120 градуса за външно приложение прозрачен на Титан. По спомен цената беше 6'70лв за 400мл, която е напълно достатъчна не за една, а за 4 врати, та барабар и с антената ако се наложи.Дори ще остане за домашни нужди ...

На мен на едната врата се беше счупил пластамасовият държач и след като го смениха намазах с такъв на Титан и сега при най-големият порои нямам проблем независимо дали е на място или в движение.Преди месец намазах с тъкък слой и другите 3 врати превантивно.

Сега единствено мога да ги "мина със силикон" само ако сменям счупен пластамсов държач, счупено стъкло или механизъм който е под тази метална планка и се налага да я свалям.В противен случай няма да пипам нищо.

Металната планка може да я сваляте и да изчистите, а може и да не я сваляте, ако не е гума.При всички положения обаче минете цялата врата там където опира вътрешната метална планка във вратата със силикон вместо да гадаете-минавате всичко по ръба където се опират и забравяте.

Furious 155
25-04-2017, 08:41
Дренажите наред ли са... При чистачките!? Имаш ли филтър за климатика!? Локвата в ляво или дясно е вътре!?

Дренажите изглеждат окей.
Водата е само в моите крака.
Изглежда някакси се стича отляво, ама още не съм хванал как става. Подсуших и разкарах кечетата и да видим.

pace
25-04-2017, 08:51
При мен така тчечше от разлепен джам...:D