View Full Version : Без катализатор-силен звук от тръбите!Решение?
Ivo Skoklev
21-07-2006, 13:13
:cry: 146 1.6TS-
Махнах катализатора,сложих права тръба.Махнах и последното гърне и на негово място сложих гърне за мотоциклет с външен диаметер Ф12-14см.Средното и триъгълното останаха.В този случай се чува силен звук след 4000об. от местото на катализатора,а пък крайното гърне почти не се чува достатъчно.Ще съм благодарен за мнения как да постигна хубав.плътен звук и как да отстраня острия?
:) Браво колега, постарал си се доста. Айде са сложи един резонатор на мястото на катализатора, 70 лева макс. струва и после кажи резултата какъв е.
Ivo Skoklev
21-07-2006, 13:33
В този резонатор тръбата е прищипана,това няма ли да оказва по-голямо съпритивление?(Пак по-малко мощност какато с катализатор)?И още нещо-да речем че вече съм сложил резонатора,ако искам звук да махна ли и триъгълното гърне?
racer666
21-07-2006, 15:45
Споделям моя опит.Получих плътен звук и приличен вървеж. 8)
Виж тук : http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_2888_0.html
Резонатор проходен струва около 40лв с монтажа според мене не си заслужава да дупчиш като луд 500 дупки :roll: Колега а това гърне дето е от мотор с какъв вътрешен диаметър на тръбата е :?:
Резонатор проходен струва около 40лв с монтажа според мене не си заслужава да дупчиш като луд 500 дупки :roll: Колега а това гърне дето е от мотор с какъв вътрешен диаметър на тръбата е :?:
къде струва толкова? при офиса ми има сервиз, в който ми искат ~ 80.00 лв за проходно гърне + монтаж (в интерес на истината гърнето изглежда доста качествено направено).
Имам проходно Алуминизирано карано около 3000 км.............след това си направих друга генерация и сега ми стои.Вътрешния му диаметър е 45мм.Ако някой го иска го давам за 30 лв.....купих го за 60.Мога и снимки да дам..............
Имам и едно спортно крайно проходно на 50 мм.....доста е дебела ламарината и вади тих басов звук но е без накрайник.Марката му е CSC и е италянско..........ако някой е навит цената е 60 лв Може и снимки пожелание :wink:
Имам проходно Алуминизирано карано около 3000 км.............след това си направих друга генерация и сега ми стои.Вътрешния му диаметър е 45мм.Ако някой го иска го давам за 30 лв.....купих го за 60.Мога и снимки да дам..............
Имам и едно спортно крайно проходно на 50 мм.....доста е дебела ламарината и вади тих басов звук но е без накрайник.Марката му е CSC и е италянско..........ако някой е навит цената е 60 лв Може и снимки пожелание :wink:аз искам снимки на крайното :) ако може
добре имаш ги,утре ще ги цъкна и двете :D
джуджанка
24-07-2006, 23:51
Ixibit, пусни копие и насам на снимките jamiemirror@yahoo.com (абе направо във форума ?)
тук са снимките,има и някои други неща за продаване :wink:
крайното гърне е смачкано леко за да се събере на Алфата....не е много красиво но като се сложи не се вижда,защото смачканото остава отгоре
Накрайниците са ZENDER ако някой даде хубава цена може да ми се откаснат от сърцето :D
A за тръбите и средното който се интересува да предложи цена
http://www.snimka.bg/profile.php?view_a ... m_id=51046 (http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=51046)