PDA

View Full Version : багажник на 146 проблем

donticiano
30-11-2010, 21:19
Колеги от новите съм и да кажа, че търсих подобна тема ама не открих ....Та багажника ми много отвратително тропа и скърца като карам на по- неравен път и особенно на павета...абе общо взето съм като в каруца...Смених уплътнението(беше поразкъсано)ама пак е същата работа..дрънчи и това си е ..Незнам имам чувството че е разхлабен от някъде но си нямам идея къде да пипна. Така че ПОМОЩЩ!! :hi_temerature:

tonov
30-11-2010, 21:53
Колега, заключващият механизъм към купето е захванат с 2 болта, като ги разхлабиш може да се мести. Опитай да го регулираш.

patrona
30-11-2010, 22:07
Извинявайте,но да попитам и аз нещо.Дали и моят механизъм трябва да се регулира понеже не всеки път се отваря багажникът когато натискам копчето от вътре.

vankata_ll
30-11-2010, 22:18
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47122&highlight=%F3%EF%EB%FA%F2%ED%E5%ED%E8%E5%F2%EE

В тази тема има дискусия точно за неотварянето на петата врата. Може да ви помогне.

JORDI
02-12-2010, 20:02
Колега! Така както си поставил въпроса не вярвам някой да ти даде конкретен отговор, защото ти самия трябва да си анализираш проблема елиминирайки всички възможни причини за това! Почнал си с уплътненията...продължи нататък...!
За пример ще ти кажа, че навремето и аз се дразнех от подобен проблем и на принципа на елиминиране на всичко възможно/дори бях изхвърлил всичко от багажника дори и резервна гума и т.н./, стигнах до причината-тропаща задната кора! И така колегата Йон ми даде едни вълшебни гумички, които залепих под нея и до сега нямам грижи! Опитай се да разбереш и не се отказвай! Успех!:prescription:

Stefo
02-12-2010, 20:46
Провери задната чистачка ако имаш - при мен механизма се беше разхлабил и скърцаше ужасно.

Adolf
05-12-2010, 20:15
Както колегата каза по-горе пробвай да я регулираш да се затваря по-плътно.
И др. съвет ако още има тропане навии изолирбанд около мъжката част на ключалката(аз така си оправих дясната врата която скърцаше)

donticiano
19-12-2010, 17:51
Колеги пробвах да регулирам механизма както препоръча колегата само че не даде особен ефект....не е и кората защото тропа на желязо в желязо...пробвах да регулирам и страничните черни пластмасови клинчета(и те са на по 2 винта)разширих им дупките и ги повдигнах и пак продължава да си тропа :wallbash: някакви други предположения...аз бях до тук

mdterziev
22-12-2010, 09:20
Колега, пробвай да смажеш заключващия механизъм. Аз имах проблем и с петата врата и с предните две скърцаха на метал яко и пръснах wd-40 и сега е тихо. Поздрави

emo84
22-12-2010, 16:15
Колеги пробвах да регулирам механизма както препоръча колегата само че не даде особен ефект....не е и кората защото тропа на желязо в желязо...пробвах да регулирам и страничните черни пластмасови клинчета(и те са на по 2 винта)разширих им дупките и ги повдигнах и пак продължава да си тропа :wallbash: някакви други предположения...аз бях до тук
оплътненията на бакажника как са ти? мойте бяха скъсани от долната страна и багажника като се затвори беше някак хлабав,залепих оплътненията от всякъде и сега повдигат малко и по плътно се затваря багажника,опитай може да помогне :idea2:

MaDHaCkEr
22-12-2010, 17:46
При мен имаше същия проблем, сякаш кората тропаше и скърцаше. Оказа се че пластмаската около заключващия механизъм се е счупила и от там е идвало този дразнещ звук. Омотах малко изолирбанд и сега се затваря по-меко и звука изчезна.