View Full Version : багажник на 146 проблем
donticiano
30-11-2010, 21:19
Колеги от новите съм и да кажа, че търсих подобна тема ама не открих ....Та багажника ми много отвратително тропа и скърца като карам на по- неравен път и особенно на павета...абе общо взето съм като в каруца...Смених уплътнението(беше поразкъсано)ама пак е същата работа..дрънчи и това си е ..Незнам имам чувството че е разхлабен от някъде но си нямам идея къде да пипна. Така че ПОМОЩЩ!! :hi_temerature:
Колега, заключващият механизъм към купето е захванат с 2 болта, като ги разхлабиш може да се мести. Опитай да го регулираш.
Извинявайте,но да попитам и аз нещо.Дали и моят механизъм трябва да се регулира понеже не всеки път се отваря багажникът когато натискам копчето от вътре.
vankata_ll
30-11-2010, 22:18
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47122&highlight=%F3%EF%EB%FA%F2%ED%E5%ED%E8%E5%F2%EE
В тази тема има дискусия точно за неотварянето на петата врата. Може да ви помогне.
Колега! Така както си поставил въпроса не вярвам някой да ти даде конкретен отговор, защото ти самия трябва да си анализираш проблема елиминирайки всички възможни причини за това! Почнал си с уплътненията...продължи нататък...!
За пример ще ти кажа, че навремето и аз се дразнех от подобен проблем и на принципа на елиминиране на всичко възможно/дори бях изхвърлил всичко от багажника дори и резервна гума и т.н./, стигнах до причината-тропаща задната кора! И така колегата Йон ми даде едни вълшебни гумички, които залепих под нея и до сега нямам грижи! Опитай се да разбереш и не се отказвай! Успех!:prescription:
Провери задната чистачка ако имаш - при мен механизма се беше разхлабил и скърцаше ужасно.
Както колегата каза по-горе пробвай да я регулираш да се затваря по-плътно.
И др. съвет ако още има тропане навии изолирбанд около мъжката част на ключалката(аз така си оправих дясната врата която скърцаше)
donticiano
19-12-2010, 17:51
Колеги пробвах да регулирам механизма както препоръча колегата само че не даде особен ефект....не е и кората защото тропа на желязо в желязо...пробвах да регулирам и страничните черни пластмасови клинчета(и те са на по 2 винта)разширих им дупките и ги повдигнах и пак продължава да си тропа :wallbash: някакви други предположения...аз бях до тук
mdterziev
22-12-2010, 09:20
Колега, пробвай да смажеш заключващия механизъм. Аз имах проблем и с петата врата и с предните две скърцаха на метал яко и пръснах wd-40 и сега е тихо. Поздрави
Колеги пробвах да регулирам механизма както препоръча колегата само че не даде особен ефект....не е и кората защото тропа на желязо в желязо...пробвах да регулирам и страничните черни пластмасови клинчета(и те са на по 2 винта)разширих им дупките и ги повдигнах и пак продължава да си тропа :wallbash: някакви други предположения...аз бях до тук
оплътненията на бакажника как са ти? мойте бяха скъсани от долната страна и багажника като се затвори беше някак хлабав,залепих оплътненията от всякъде и сега повдигат малко и по плътно се затваря багажника,опитай може да помогне :idea2:
MaDHaCkEr
22-12-2010, 17:46
При мен имаше същия проблем, сякаш кората тропаше и скърцаше. Оказа се че пластмаската около заключващия механизъм се е счупила и от там е идвало този дразнещ звук. Омотах малко изолирбанд и сега се затваря по-меко и звука изчезна.