View Full Version : може ли багажника да се отваря с копче?
Интересува ме вазмойно ли е да си направя багажника да се отваря отватре с копче?Имам 145 но някакси незнайно защо не са и сложили такава екстра та се питам има ли такав вариант да си иа сложа сан. ;)
Мисля че стандартно трябва да си има лостче с жило отляво на седалката на шофьора, поне при мен е така.
georgievst
24-07-2006, 23:07
Не се сещам за какво копче говориш, но колегата ти е казал къде се намира лостчето за отваляне на багажника. Ако все пак имаш проблеми ела да ти покажа къде се намира.
може да се направи с електромагнит от Сиера или някоя друга бръкма но трудно се намират......много ги пазарят за голфовете :twisted:
с копче се отваря багажника на QV/ti изпълненията до 96та
и след това на 1.8/2.0ТС базираните 145/146
и нямат жило, и като ти падне акумулатора... .само с ключа;)
копчеот е от лявата страна на това за аварийните, и при повечето (вкл. мойта) не прави нищо :)
при тех прави, като колата не е на контакт, демек като им работи ДВГ, немоат си отвори багажника;)
та така
Хм при мене си е с копче фабрично..
Едит: Valjo ме изпревари :)
vlahliev
24-07-2006, 23:49
При мен също е си е с копче фабрично, колата е от подписа.
е тва искам да го вида.... :shock: :shock: :shock:
аз се знам че италианците са идиоти, ама чак хептен никва логика па да няма ?
аха иасно но аз нямам нищо подобно от лиаво до аварииката ми е празно а наскоро видях на един приател 145-цата беше и с двете и с копче и с рачка. ;) Но мисалта ми беше че като нямам немойе ли да се вземе от ниаква морга и да се инсталира,че с тоя ключ нещо много е спекло а и си надрах капака от това обращане на емблемата :(
Явно и моята са я сглобявали идиоти :D
Мисля, че на 145/146 със старото табло багажника се отваря с копче.
Мисля, че на 145/146 със старото табло багажника се отваря с копче.
Моля не търсете логика все пак дето вика Вальо тия големи пущиняци. :lol:
vlahliev
25-07-2006, 09:18
Ето го мойто табло. Kачеството е лошо, но е снимано с телефон.
http://www.uni-koblenz.de/~bigmike/Alfa%20146.bmp
И при мен се отваря от копче. Може би всички боксери са така?
При мен пък няма копче.А и ръчка за жило не съм видял.Възможно ли е изобщо да нямам екстра за отваряне на багажника???? :frown:Имайте предвид,че нямам и екстрата,дето показва коя врата е отворена.
И моята няма такова нещо, или съм толкова сляп че по-добре да не се качвам на кола :D
И аз незнам толкова ли съм кьорав,че не мога да вида такова лостче отляво.Може ли някой да даде снимка или линк към мануал за да видя точно за какво става дума?
Нямат споко и мойта няма така са си от завода явно првите нямат такава екстра макар че 33-ките всичките мисля че имат :wink: :wink: :wink:
При италянците ако си платиш ще ти турат а за серийните зависи от хиляда неща,... година, оборудване, двигател, и т.н. Няма да се очудя ако некой си плати за кафе машина в жапката :lol: :lol: :lol:
Нямат споко и мойта няма така са си от завода явно првите нямат такава екстра макар че 33-ките всичките мисля че имат :wink: :wink: :wink:
Ахам,наистина нямат.Днеска 15 мин рових и не открих ръчка :lol:
Е аз пък имам копче и е точно от ляво на бутона за аварийните. Не знам каква логика има (може би наистина е нещо от нивото на оборудване).
П.П. Иде реч за 145, 164-та е ясно, по нея копчета за к'вото се сетиш :)
И мойта е сащата работа и аз ги нямам тези нвща.Но още никой не е казал дали може да се инсталира тази екстра.
може,писал сам по-горе,така си го бях направил на Голфо :D
всички 145/ 146 които съм виждал са с копче.
явно малко алфи съм виждал :waving:
обаче е гадно,че като работи ДВГ не се отваря.
Незнам дали е ниво на оборудване. На Вальо е Спорт1 и пак е с жило. Абе хората са колоритни и темпераментни, а това изключва секаква логика :lol:
Mind_Control
29-07-2006, 00:59
И при мене си го има фабрично, а ми е 95-та година 1.6... Аз даже си мислех, че на всички е така..
Незнам дали е ниво на оборудване. На Вальо е Спорт1 и пак е с жило. Абе хората са колоритни и темпераментни, а това изключва секаква логика :lol:
не бе бате сглабят ги на полето и некой не е разбрал(бил е с уокмен на оперативката), че тая екстра я спират ... и така дордет го хванат, дордет го уволнят и той набухал 30000-40000 кошника ... та на кой квот му се падне ... мойта си има само да кажа копчи от тея дет бат вальо подробно е описал ... :lol:
Е аз пък имам копче и е точно от ляво на бутона за аварийните. Не знам каква логика има (може би наистина е нещо от нивото на оборудване).
П.П. Иде реч за 145, 164-та е ясно, по нея копчета за к'вото се сетиш :)
Аз го нямам ама верно някой модели го имат копчето от ляво на аварийните... :dunno:
trustworthy
30-07-2006, 21:53
Само да имаш копчето на таблото обаче, както каза вече Вальо, не е достатъчно. ;) При мен е така, ама не бачка, но-о-о лостчето до седалката работи безотказно :)
Отварянето е различно от това с лостчето - електронно е и е блокирано когато работи двигателя не може да се отвори с копчето - трябва да слезеш и с ключа - когато е изключен двигателя се отваря с копчето. Направено е за да не го натиснеш по време на движение и да изсипеш багажа :wink: :D :D
Ама кво значение има дали ще си натискам копчето или ще дърпам лостче. Сега с това копче само се чудят по автомивките как се отваря багажника и къде ми е лостчето :? :D
мойта е с бутонче ама няма лостче
мойта е с бутонче ама няма лостче
Е ,да де - има само едно от двете :!:
Аз имам копче ама като го натисна само цъква някакво реле и нищо не се случва :frown: . Колкото до проблема с издраскването на багажника с емблемата децата пред блока го решиха като ми я свиха :frown:
Аз имам копче ама като го натисна само цъква някакво реле и нищо не се случва :frown: . Колкото до проблема с издраскването на багажника с емблемата децата пред блока го решиха като ми я свиха :frown:
Да относно първият проблем ВД-40 в ключалката но повечко и се решава.Поне при мен.Щом цъка релето е добре.За вторият боййййййййй :evil: :evil:
мойе да се отваря с копче. монтираш му една машинка от централно саклучване кадето се двийи лосчето на клучалката и с едно копче( кадето ти е удобно, е прекарването на кабела е малко игтачка, ама има откаде да се вкара от капака в купето. отгоре по гредата на капака и кадето влизат другире кабели и маркуча за задната чистачка) и пускаш +12в тя си цаква и исдарпва лосчето дето отваря. поне така сам си направил моита и всичко е ок
idiotcho
16-08-2006, 11:50
Мда и моята красавица се отваря с копче от таблото и като работи двигателя не може да се отваря с копчето.
На Голф-а едно време ми го бяха направили с копче и машинка за централно. - само дето се отваряше по всяко време и не трябваше да се задържа дълго време натиснато копчето че имаше вероятност да изгори машинката :)