View Full Version : Илачи и ракийка
Боледувам от два месеца и съм на границата между здравите и болните. Тоест не ми вярват и аз вече не си вярвам.
Днеска ми омръзна от илачи и лекарско внимание и реших сам да се лекувам.
Сипах си една ракийка, с опция за още няколко, НО...
Наблюдателите викнаха:
Алкохола вреди на лекарствата!
Понеже имам криминално мислене, изревах:
Лекарствата вредят на алкохола!
Та как мислите!
Да си сипя ли още една или да ми надупчат задника с още една...
От първата ми става добре, а от втората само ме боли!
Една вътрешно и една за външно приложение., След това одеяло, изпотяване, преобличане, сън.
Утре пак. С питателна и лесно усвояема храна плюс много течности в понеделник си ок.
Майтапа майтап... ама има медикаменти които от 40 гр. алкохол стават силно токсични.
Има такива които утрояват действието на алкохола (и нанасят 5 пъти по тежки поражения на черния дроб).
Та когато не си наясно... по-добре не мешай двете неща, то обикновено на листовките пише... поне четете - не вреди :)
Там изрично пише, че алкохола отслабва само действието им, а не че има странични ефекти!
Друга ми беше нисълта!
Дали да си моря душицата или да взема нещата в мои ръце, защото от многото грижи се почувствах като "общинското дете" на наш известен автор!
Тия ме умориха от грижи, бе!
То на жената пациентите никога не се оплакват, ама аз все още съм жив!
Колегите и обаче ме "обгрижиха" с три отвратителни инжекции на първо време и аз накрая гласно запротестирах!
Сега им правя сечено, щото не ме виждат!
Та да спазвам предписанията им или да си умра от естествена смърт след 60 години!
Туй е въпроса
Да ти кажа аз се смея,ама то не е шега работа...едно от 2-те ми напивания до сега е точно от прием на алкохол след антибиотик ....
не помня как съм се прибрала,как съм си легнала у дома и колко дена съм сапала ...
Обаче ако не взимаш силни лекарства една греяна ракийка или едно винце няма да навредят,даже напротив :)
Аз бих повторил, даже потретил, че и повече. Хората са го казали - "Всичко идва от нередовно пиене" :new_Eyecrazy:8-)
ФЕРАРИСТ
04-12-2010, 08:30
Алкохола вреди на лекарствата!
Лекарствата вредят на алкохола!
Та как мислите!
Спри и двете.....
danchev63
04-12-2010, 18:17
Колега в кръга на майтапа : Ако си болен от заплес спирай лекарствата и карай на ракийка ще ти мине веднага.
В кръга на сериозното : Не смесвай лекарства с алкохол. Първо приключи с лечението и тогава алкохола.
old alfist
04-12-2010, 18:49
Първо греяна ракия с гореща супа и люти чушки и ако оживеш почвай с лекарствата.
Като ти е сладко си пийвай, няма да се живее вечно я.
virusalfa
06-12-2010, 08:02
Най-напред илачите,пък пиенето няма да ти избяга.Червеното вино е полезно за здравето.А здравето е необходимо,за да се пие ракия.
Ами като си решил, тая вечер му удари още една две, ама от утре спазвай режима, за да си здрав за празниците и да си пиеш както му се полага :wow:
Пробвай двете - след чашка по инжекция, пък има доста хора на антибьотик, а си злоупотребяват..., нека им е зле. И наздраве :)
и.петров
06-12-2010, 22:39
при мен принципа е по добре да си пиян отколкото трезвеник.тоест ако си болен с някакви болки поне да знаеш че е от алкохола :BBQ:
Ако си мъж бъди мъж и се дръж сериозно ,ако не - можеш си пиеш и да с хленчиш коолкото си искаш!
Алкохолът не прощава дори и най добрите си приятели!
Ако си мъж бъди мъж и се дръж сериозно ,ако не - можеш си пиеш и да с хленчиш коолкото си искаш!
Алкохолът не прощава дори и най добрите си приятели!
Засягаш много тънка душевна струна.
Как да си мъж, бе колега, като са ти смъкнати гащите, легнал си по корем и три докторки критично ти оглеждат задника.
Те си говорят за твоето здраве в твой интерес, ама всъщност с интерес те озяпват.
Как да си сериозен в такава ситуация!:small_cry:
Просто си уязвим и туй-то!
Засягаш много тънка душевна струна.
Как да си мъж, бе колега, като са ти смъкнати гащите, легнал си по корем и три докторки критично ти оглеждат задника.
Те си говорят за твоето здраве в твой интерес, ама всъщност с интерес те озяпват.
Как да си сериозен в такава ситуация!:small_cry:
Просто си уязвим и туй-то!
Така е :spoko: знам исках да те мотивирам. Знам за какво говориш.
Какъвто и да е проблема. желая ти скорошно и бързо възстановяване !
danchev63
09-12-2010, 08:43
Ха ха :blah:
ами има си лек и за това. Кажи им да си сложат марля на очите докато гледат.:haha:
То има и друг ллек за трите докторки ама да не правим цензура няма да го пиша.:big_wink::rotfl:
Колегата само не казва какъв му е здравословния проблем.
Ако е настинка, болки в кръста, ишиас, лумбаго, болки в коляното или петата и др подобни - поркай си!
Ама ако имаш проблеми с кръвно, сърце, черен дроб или приемаш много силни лекарства, недай си боже успокоителни - недей пи никакъв алкохол.
Аз си знам от едно време че ако ме гази настинка и синузита - яко напиване с червно вино ме лекува - особено ако е греяно.
Е да - на другия ден си лекувам стомаха и кръвното :)
Всичко е нож с две остриета. Ако ти се пие - пийни си, но с мярка.
Ако ти се пие - пийни си, но с мярка.
То мярка винаги има...до насиране!