PDA

View Full Version : ФОРМУЛА 1 СЕЗОН 2011



mihail_mladenov
04-12-2010, 00:48
И без това скоро трябва да се пуска нова тема за новият сезон във формулата. Ето календара за следващата година:
1.Бахрейн - Сахир 11-13 Март
2.Австралия - Албърт Парк - 25-27 Март
3.Малайзия - Сепанг 08-10 Април
4.Китай - Шанхай - 15-17 Април
5.Турция - Инстамбул Парк - 06-08 Май
6.Испания - Каталуния - 20-22 Май
7.Монако - Монте Карло - 26-29 Май
8.Канада - Жил Вилньов - 10-12 Юни
9.Европа(Испания) - Валенсия - 24-26 Юни
10.Великобритания - Силвърстоун - 08-10 Юли
11.Германия - Нюрбургринг - 22-24 Юли
12.Унгария - Хунгароринг - 29-31 Юли
13.Белгия - Спа-Франкомшамп - 26-28 Август
14.Италия - Монца - 09-11 Септември
15.Сигнапур - Марина Бей - 23-25 Септември
16.Япония - Сузука - 07-09 Октомври
17.Южна Корея - Йеонгам - 14-16 Октомври
18.Индия - Ню Делхи - 28-30 Октомври
19.О.А.Е. - Яс Марина - 11-13 Ноември
20.Бразилия - Сао Пауло - 25-27 Ноември

Това е календара, като засега пистата в Индия се строй. И дано да успеят да я завършат навреме.

Fear
11-12-2010, 09:48
Да му е честита на Алонсо титлата през сезон 2011! :crazy:

Източник (http://corner.dir.bg/news.php?id=7592053) :tooth:

wrc
13-12-2010, 18:13
Това е календара, като засега пистата в Индия се строй.


Какво се прави пистата в Индия????????

mihail_mladenov
13-12-2010, 19:34
Не се знае дали пистата в Индия ще стане на време. Да не вземе да се повтори случая с пистата в Корея, която в последните дни преди състезанието бе готова да приеме кервана на най-бързите пилоти в света.

Fear
15-12-2010, 12:22
Промените в правилата за тази година:

Новите правила за 2011 година


Сбогом "F-duct" и двоен дифузьор
Два от най-гениалните и в същото време най-спорни елемента в последните години "F-duct" и двойният дифузьор този път ще бъдат премахнати от 2011 г. След като донесоха голяма преднина на редица отбори, хитрите нововъведения бяха забранени от федерацията. Всъщност, новото правило гласи, че всяка промяна в аеродинамиката на болида, в следствие от движението на пилота е абсолютно забранена.

Завръщането на гумите Пирели
След решението на Бриджстоун да се оттегли от шампионата в края на тази година, след 19 годишно отсъствие, италианският производител на гуми Пирели се завръща в спорта. В следващите три години, компанията ще е единствен доставчик на гуми за отборите от Формула 1. Вече мина един от тестовете на новите сликове и отборите получиха доста данни за тях. Изглежда смесите в тях са доста различни от тези на Бриджстоун и пилотите, които се адаптират най-бързо, ще имат най-голям шанс да изпъкнат сред своите съперници.

Комплект гуми
Всеки пилот ще има по три комплекта сухи гуми за първите две тренировки, а след като са използвани, един комплект трябва да бъде върнат след всяка сесия. След това пилотът ще има на разположение общо 8 комплекта гуми за третата тренировка, квалификацията и състезанието. Преди сесията за място на старта трябва да се върне един комплект.
В случай, че някой от състезателите решат да не използват двата типа сухи гуми по време на надпреварата в неделя, те ще бъдат дисквалифицирани от състезанието.
Ако състезанието бъде прекъснато и не може да бъде рестартирано, ще бъдат добавени по 30 секунди във времето на всеки един пилот, който не е сменил гумите си. Всеки пилот, който реши да завърши състезанието само с единия тип гуми, ще бъде дисквалифициран.

107%
Навлиза и правилото за 107%, което има за цел да отсее болиди, които са прекалено бавни в квалификацията от състезанието. То ще важи в първата фаза на квалификацията. Ако пилот постави време със 107% по-бавно от постижението на първия, отпада от състезанието. Съдиите на ФИА могат да разрешат старт на този пилот, ако има извънредни обстоятелства или той е направил добра обиколка в тренировките и тимът е показал, че колата е достатъчно бърза. Това ще се преценява от съдиите на ФИА.

Регулируеми задни крила
Новите правила ще дадат право на пилотите да настройват ъгъла на атака на задните си крила. За сметка на това обаче, подвижното предно крило ще отпадне от списъка с екстри на стандартния болид. Състезателят ще има право да настройва крилото само в определени точки на пистата и само когато иска да изпревари движещ се пред него пилот. Системата ще се контролира по електронен път. Тя ще може да се ползва само ако пилотът е на по-малко от 1 секунда зад друг състезател на определни точки на пистата. Когато състезателят спира, тя няма ще спира да работи.
С натискането на спирачката системата се деактивира и блокира до следващата подобна точка. Въпреки това, тя ще е достъпна за пилотите по всяко време в тренировките и квалификациите.
Системата за задните крила ще може да се активира само след като състезателят е направил 2 обиколки в състезанието.
ФИА се надява, че заедно със системата КЕРС, ще трябва да се повиши броят на изпреварванията в едно състезание.

КЕРС се завръща
Системата за възстановяване на кинетичната енергия при спиране (КЕРС) отново е тук. Мразена от едни и обичана от други, тя отново намери своя път към Формула 1, след като през този сезон отборите се разбраха да не я използват. Какво представляваше тя? Системата складира акумулираната кинетична енергия при спиране в батерии, които при пълно зареждане, могат да дадат увеличение на мощността на двигателя за кратък период от време. Тя няма да се променя от познатите варианти от 2009 година. Пред инженерите обаче има друго предизвикателство - мястото. Системата е доста обемиста, а през 2009 година резервоарите бяха по-малки. Нищо чудно да видим доста по-изпъкнали на места болиди на старта догодина.

Тегло
За радост на по-едрите пилоти, минималното тегло на болида е увеличено с 20 кг и сега е 640 кг. Това означава, че те няма да пострадат при разпределението на теглото заради системата КЕРС както се случи през 2009 година.

Скоростни кутии
Те вече ще трябва да могат да издържат по 5 състезания, а не по 4. Всеки пилот има право да направи една извънредна смяна без да бъде наказван, освен в последния старт на сезона. Иначе следва наказание за всяка извънредна смяна.

Вечерен час (забрана за нощен труд)
Друга интересна поправка в правилата е налагането на ограничение на отборите да работят през нощта. Според новия текст на ФИА, по време на състезателния уикенд, механиците няма да могат да работят над болидите от полунощ до 06,00 часа сутринта, ако тренировката започва в 10,00 часа и от 01,00 часа през нощта до 07,00 сутринта ако тя стартира в 11,00 часа. Това се прави с цел да се ограничи денонощният труд на механиците, които в началото на сезона често будуваха в гаражите.

Поведние на пилотите и маневри на пистата
Нови правила в начина по който пилотите управляват своите болиди на пистата. От 2011 година, състезателите ще трябва да карат по-внимателно и по-чисто, за да не си навличат гнева на стюардите. Особено засегнати от новото правило, гласувано миналата седмица от Световния съвет на ФИА, ще бъдат пилотите, които обичат да изпреварват или да се защитават агресивно. Освен това са засегнати и хитрините, които пилотите практикуват като минаване извън трасето за изпреварване.
"Промяна на траекторията повече от един път, различни типове блокиране и други опасни маневри не са разрешени. Пилотите трябва да са на траекторията на пистата по всяко време. За уточнение, белите линии са част от пистата, но бордюрите не са. Ще се разглежда поведението на пилота, само ако нито една част от колата не е на пистата", казват от ФИА.
От ФИА са взели предвид и проблемите на повечето пилоти със състезателите на новите отбори. През годината, много представители на утвърдените екипи се оплакаха от препречване на по-бавните болиди на Върджин, Лотус и Испания рейсинг. За да се избегне това, федерацията е заложила в правилата по-сурови санкции за изоставащите пилоти, които пречат на по-бързите от тях да ги задминат с обиколка или повече, не спазват сините флагове и др.

Забрана за изпреварване в питлейна и изхода на бокса
Болиди, които са влезли в бокса по време на период за сигурност или при начало на нова тренировка, трябва да спрат в края на питлейна и да сформират колона.
Мъкаааа, мъка...
Ще искаме да се изпреварвате повече, ама забраняваме резките и опасни маневри. :brickwall:

ves_v8
20-12-2010, 11:52
Подчертаното с червено е заради изпълненията на Шуми от сезон 2010-та , тогава всички бяха пощурали заради това че притисна Алонсо към стената:evil:
А и все пак всичко е .....Сигурност! Те болида вече май ще го карат от контролната кула, пилота е формалност.
Винаги съм си мислил че Пирели за калпави гуми, но това че ще се използват във Ф1 май ми променя мнението :bangin:

Furious 155
23-12-2010, 13:32
Винаги съм си мислил че Пирели за калпави гуми, но това че ще се използват във Ф1 май ми променя мнението :bangin:защо мислиш че гумите за масово производство и тези за ф1 имат нещо общо??? Пирели доставя и гумите за wrc. ;)

Mind_Control
27-12-2010, 13:49
защо мислиш че гумите за масово производство и тези за ф1 имат нещо общо??? Пирели доставя и гумите за wrc. ;)

Ами защото например Tigar или Debica да си скъсат трътките, не могат да произведат читава гума за F1.

renyx
27-12-2010, 17:21
Винаги съм си мислил че Пирели за калпави гуми

И аз мислех така.Ариел я купих с P6000 и съм с много добри впечатления.

AnastasKOSTOV-REX
27-12-2010, 22:03
Подчертаното с червено е заради изпълненията на Шуми от сезон 2009-та , тогава всички бяха пощурали заради това че притисна Алонсо към стената:bangin:
Бай Михаел 2009 притискаше трътката на кУрина!:hump:
С Рубиньо май флиртуваха година по-късно!:spoko:

Furious 155
28-12-2010, 08:49
Ами защото например Tigar или Debica да си скъсат трътките, не могат да произведат читава гума за F1. Според мен пак бъркате нещата!
Да правиш гуми за Ф1 или за друг Световен шампионат е огромна реклама! За да го правиш ти трябва доста добра производствено-изпитателна база, която само голям производител на гуми може да похарчи парите, за да има. Защото се произвеждат гуми за строго определена употреба и това го изисква!
НО това не означава че обикновенните гуми изобщо минават през същото място в тестов режим ;). Единствено вероятно си позволяват върховите модели да се тестват на подобно място.
Всичко останало което се произвежда покрива изискванията за конкретната цел на гумите и дотам.

Mind_Control
28-12-2010, 12:16
Според мен пак бъркате нещата!
Да правиш гуми за Ф1 или за друг Световен шампионат е огромна реклама! За да го правиш ти трябва доста добра производствено-изпитателна база, която само голям производител на гуми може да похарчи парите, за да има. Защото се произвеждат гуми за строго определена употреба и това го изисква!
НО това не означава че обикновенните гуми изобщо минават през същото място в тестов режим ;). Единствено вероятно си позволяват върховите модели да се тестват на подобно място.
Всичко останало което се произвежда покрива изискванията за конкретната цел на гумите и дотам.

Да.. Така е. Но това пак води до извода, че Пирели са добри гуми :) Те са си вложили пари в тази тестова база и така или иначе си я ползват.

ves_v8
04-01-2011, 11:21
Според мен пак бъркате нещата!
Да правиш гуми за Ф1 или за друг Световен шампионат е огромна реклама! За да го правиш ти трябва доста добра производствено-изпитателна база, която само голям производител на гуми може да похарчи парите, за да има. Защото се произвеждат гуми за строго определена употреба и това го изисква!
НО това не означава че обикновенните гуми изобщо минават през същото място в тестов режим ;). Единствено вероятно си позволяват върховите модели да се тестват на подобно място.
Всичко останало което се произвежда покрива изискванията за конкретната цел на гумите и дотам.
Принципно си прав, но за да произвеждаш гуми за Ф1, все пак трябва да разполагаш с добри инженери и техническа база.
Пирели явно разполагат с такива, какво пречи тогава и автомобилните им гуми да са направени с вичоко качество ;)
Като се замисля досега съм карал с Мишелин и Бриджстоун, много съм доволен от тях, а Бриджстоун също правеха гуми за Ф1, за Мишелин незнам.

mihail_mladenov
27-01-2011, 20:18
Ето и списъка на пилоти, които ще карат тази година, като има само едно свободно място в Испания Рейсинг:
1. Ред Бул - С. Фетел, М. Уебър
2. Макларън - Л. Хамилтън, Дж. Бътън
3. Ферари - Ф. Алонсо, Ф. Маса
4. Мерцедес ГП - М. Шумахер, Н. Розберг
5. Лотус Рено ГП - Р. Кубица, В. Петров
6. Уилямс - Р. Барикело, П. Малдонадо
7. Форс Индия - А. Сутил, П. ди Реста
8. Заубер - К. Кобаяши, С. Перес
9. Торо Росо - С. Буеми, Х. Алгерсуари
10. Лотус - Я. Трули, Х. Ковалайнен
11. Върджин Рейсинг - Т. Глок, Д. Д'Амбросио
12. Испания Рейсинг - Н. Картикеян, кандидати за свободното място - К. Клийн, С. Ямамото, В. Лиуци, Д. Валсеки, М. Алешин

DSlavev
28-01-2011, 15:43
И така, днес Ферари показаха новата си кола F150 - http://www.formula1.com/news/headlines/2011/1/11675.html
Дано тази кола ни донесе много положителни емоции през годината. На пръв поглед колата не изглежда по различна от миналогодишната, но като се загледа човек вижда масивното задно крило с подвижните елементи. Също така се виждат промени по предното крило и липсата на двойния дифузьор. Най-вероятно има и други промени, който аз не сам забелязал, но с началото на подготовката както казаха от Ферари до първото състезание колата ще претърпи доста промени.

trouble
06-02-2011, 19:52
Най-вероятно, Кубица няма да стартира шампионата, след като днес е претърпял катастрофа на Рали Андора. В момента информацията е, че го оперират заради счупени ръце и крака. Няма опасност за живота му...Неприятно.

marian2784
06-02-2011, 23:06
Дори се споменава че няма да може изобщо да се състезава повече,верно кофти.

-Bobby-
08-02-2011, 11:42
Остатъците от колата му... ужасяваща гледка. Аз не съм наясно как въобще е жив. Оня "Шефа" горе го е пазил... Лекарят, който го е оперирал, е успял да му сглоби ръката, първо костите, после кръвоносните съдове и сухожилията. Вчера са го събудили и размърдал пръсти, та явно ръката му ще оцелее. Тия хирурзи са великани, самия лекар казва в интервю, че ръката му била в пред-ампутационно състояние...
Десният му крак също е счупен, но не е толкова зле колкото ръката.
Не знам, ама аз не съм супер оптимист относно бъдещите му умения зад волана на болид от Ф1. Докторът е казал поне 1 год рехабилитация за пълно възстановяване. 2012 може и да седне в болида, ама не се знае...

А на навигатора му нищо му няма, дори драскотина. Пусти късмет...:ph34r:

http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/2/350348059.jpg

http://i.imgur.com/aHyky.jpg

Ето и едно видео от колата, движила се зад Кубица:
http://www.youtube.com/watch?v=ALbxMiwf4nw

ЗМЕЯ!
13-02-2011, 11:03
Фернандо Алонсо бе най-бърз с Ферари F150th Italia през първата половина на третия ден предсезонни тестове във Формула 1 на пистата Херес. Двукратният световен шампион предизвикваше сериозно вълнение по трибуните, напълнили се през уикенда с фенове, докато провеждаше изпитания с новия болид на Скудерията.

Времената от тренировките до момента обаче нямат някакво сериозно значение, тъй като до обяд повечето екипи провеждаха рутинни проби и почти нямаше дълги серии от обиколки, които да покажат в по-голяма степен нечие състезателно темпо. В Мерцедес все пак бяха окуражени от липсата на повреди във втори пореден ден в техния MGP W02, управляван отново от Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион бе на повече от половин секунда от Алонсо, но това не го притесняваше особено. Малко по-бавно бе постижението на третия в подреждането - Камуи Кобаяши. Японският пилот на Заубер предизвика единственото спиране на тестовете до обяд, след като спря на трасето без да има видима повреда.

Люис Хамилтън завъртя едва дузина обиколки, но от Макларън така и не уточниха на какво се дължи това. Англичанинът излезе с МР4-26 за още няколко тура по пладне, но след това отново изчезна в пита на екипа си.

На Уилямс пък отново не им върви - след като вчера Пастор Малдонадо разби колата си, в отбора се надяваха да нямат грижи, докато опитният Рубенс Барикело работи с FW33. За съжаление бразилецът спря с проблем в KERS и не бе ясно кога отново ще излезе на писта.

Най-голям интерес предизвика присъствието и дейността на Ник Хайдфелд. Немският състезател провежда днес изпитания за Рено, като в падока се смята, че трябва да се случи нещо наистина много сериозно, за да изгуби той мястото в отбора. От сутринта до обяд Ник прави къси и средно дълги серии обиколки, търсейки баланса на R31, а за следобед програмата му е по-дълги излизания, тренировки на стартове и процедури.



Времената до обяд на третия ден на Херес:

1. Фернандо Алонсо Ферари 1:20.493
2. Михаел Шумахер Мерцедес 1:21.054
3. Камуи Кобаяши Заубер 1:21.242
4. Себастиан Фетел Ред Бул 1:21.574
5. Себастиен Буеми Торо Росо 1:21.790
6. Ник Хайдфелд Рено 1:21.849
7. Люис Хамилтън Макларън 1:22.057
8. Хейки Ковалайнен Лотус 1:22.793
9. Пол ди Реста Форс Индия 1:22.945
10. Рубенс Барикело Уилямс 1:23.063
11. Жером Дамброзио Върджин 1:25.471

Fear
13-02-2011, 21:26
Барикело най-бърз в последния ден на "Херес" (http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2707582)

Времената от последния ден на Херес:
1 - Рубенс Барикело - Уилямс - 1:19.832 мин.
2 - Камуи Кобаяши - Заубер - 1:20.601 мин.
3 - Фернандо Алонсо - Ферари - 1:21.074 мин.
4 - Себастиен Буеми - Торо Росо - 1:21.213 мин.
5 - Бруно Сена - Рено - 1:21.400 мин.
6 - Хейки Ковалайнен - Лотус - 1:21.632 мин.
7 - Нико Розберг - Мерцедес - 1:22.103 мин.
8 - Себастиан Фетел - Ред Бул - 1:22.222 мин.
9 - Дженсън Бътън - Макларън - 1:22.278мин.
10 - Жером Дамброзио - Върджин - 1:22.985 мин.
11 - Пол ди Реста - Форс Индия - 1:23.111 мин.

mihail_mladenov
18-02-2011, 13:01
Ник Хайфелд ще кара на мястото на Роберт Кубица.

ЗМЕЯ!
21-02-2011, 22:06
Гран при на Бахрейн ОТМЕНЕНА!

Гран при на Бахрейн бе официално отменена от организаторите на надпреварата заради нестабилната политическа обстановка в страната. Стартът трябваше да е първи в календара на Формула 1 за 2011 г., но избухналите в кралството размирици доведоха до това решение в името на сигурността. Управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун до последно се колебаеше относно старта на пистата Сахир, въпреки че британското правителство още преди няколко дни посъветва гражданите на Великобритания да не пътуват за Бахрейн освен при извънредни обстоятелства.

Тестовете, предвидени за седмицата преди състезанието, също отпаднаха. Така състезателната година всъщност ще започне с Гран при на Австралия.

Престолонаследникът на Бахрейн Салман ибн Иса Ал Халифа е уведомил Екълстоун за решението днес по време на телефонен разговор, за който англичанинът спомена още преди обяд. Принцът е обяснил, че понастоящем страната му трябва да се съсредоточи върху по-важни за държавата неща:

- Приоритетът на Бахрейн е да превъзмогне трагедията, да открие отново онова, което ни обединява и представя най-доброто от страната ни в очите на света като една нация.

Последната серия предсезонни тестове пък ще се състои от 8 до 11 март, отново на пистата Каталуния, разкри Адам Пар от Уилямс.

http://www.clubs1.bg

mihail_mladenov
11-03-2011, 14:53
Испания Рейсинг - Н. Картикеян, В. Лиуци
Вече са ясни всички пилоти за тази година.

DSlavev
23-03-2011, 12:40
И така остават три дни до старта на Ф1 сезон 2011. И както последните години се случва има доста драстични промени в правилата между изминалия и предстоящия сезон. Сигурно вече всички знаете какви са основните промени, но ето какво казва най-титулувания пилот за тях http://www.youtube.com/watch?v=NpJInkQNK1s

П.П. ФОРЦА ФЕРАРИ :BIGsmile:

old alfist
25-03-2011, 11:59
Според мен ще е интересно с визуализирането на типа на гумата и твърдостта на смесите, посредством цветовите странични надписи :http://www.dnevnik.bg/sport/avto-moto/2011/03/23/1064273_formula_1_smiana_na_gumi_za_pod_35_sekundi/

Pastora
26-03-2011, 07:50
Хайде, време за прогнози и хранилка :)

н.неделчев
26-03-2011, 15:24
Някой би ли споделил на коя програма ще предават Ф1.

Pastora
26-03-2011, 15:30
ТВ 7

mihail_mladenov
26-03-2011, 15:30
TV7 - по нея ще се излъчва формулата, както и онлайн в сайта им.

DSlavev
27-03-2011, 12:58
Егати и доминацията на "лимонадите", направо ми се зави свят. Не знам какво са направили по колите си, дали имат КЕРС или нямат, но са уникално бързи.
Ферари за мое най-голямо разочарование :angry1: са много далече от скоростта на РБ и ако не се вземат в ръце ще скъсат нервите на всичките си фенове. Най-вероятно не е някакъв голям проблем, тъй като в края на състезанието почнаха да дават най-бързи обиколки /най-бързата обиколка е на Маса/.

nikolaaaay
27-03-2011, 17:31
Маса даде най-бързата обиколка понеже беше с нови гуми, а и лидерите нямаше за какво да си дават зор. Много разочарова и в това състезание. Ако кара така, едва ли ще го държат до края на сезона. Беше пред Алонсо, а къде финишира. Би го Перес, абсолютния дебютант със Заубер.
Иначе нашата кола не е най-бързата това е ясно, но не сме и много далеч от лидерите. Тази година май наистина работата с гумите ще е решаваща, а не бързината.

-Bobby-
27-03-2011, 23:46
Всичко си е по старому, за мен. Ред Бул-ите газят, на Уебър се дава по-тъпата тактика, Хамилтън плътно гони Фетел, ама не мож' го стигне, а отзад Бътън, Фераритата и Бенцовете, си правят мармалада...
На Ферари повече им бяха приказките колко са силни, на Бенц също колко по-бързи са станали, Макларън явно наистина на тестовете са си експериментирали някакви неща, дето очевидно не са предвиждали да ги ползват на този етап (създавайки заблудата колко са зле)... и за мен изумителни са Рено. Щом чукчата се качи на подиума, чак яд ме хваща, че го няма Кубица... без много приказки, се оказа, че те най-много са дръпнали.

myato
28-03-2011, 00:12
Егати и доминацията на "лимонадите", направо ми се зави свят. Не знам какво са направили по колите си, дали имат КЕРС или нямат

Нямат.

ЗМЕЯ!
28-03-2011, 12:28
Нямат.

Ми ай сещайте се, че съгласно новите правила абсолютно всички отбори трябва да имат монтирани КЕРС в колите си, а това, че заради злия гений Нюи, Редбул не го ползват по предназначение, а просто като баласт си е вече една друга бира... ;)

raiders
28-03-2011, 12:48
Аз съм доволен от 1 състезание за 2011г. във Формула 1. Да прецеках се с този 1ч. напред и почнах от 10 обиколка, но ми хареса състезанието.

Фетел и Ред бул и тази година ще са номер 1, а дали ще е пак СШ зависи само от него, началото е повече от обнадеждаващо.

Хамилтън ми дава надежда, че моят любим отбор има сили да се бори, затова е и СШ, затова и Бътън е там. Всичко е въпрос на късмет и малко здържаност, макар точно заради обратното да ми допада пилотирането на Хамилтън. БЪтън също ми харесва, така, че нека вървят вси така напред.

Уебър отново се губи, дали заради стратегиите от отбора или негово лично желание, но нещо все малко не му стига, жалко, но има само 1 СШ, да ще се опита и тази година.

Алонсо ще се бори и както винаги ще е номер 1 във Ферари. Отдавна съм го казал, много способен пилот и винаги ще е по-добър от Маса, които няма никакъв шанс, изпусна го през 2008г., дано поне прави интересни състезания.

mihail_mladenov
28-03-2011, 13:57
Състезанието беше доста интересно, но останах като гръмнат, когато казаха че Ред Бул са без системата КЕРС. И доколкото разбрах, те са решили да не я използват на тази писта, но за сметка на това са сложили баласт в колата. Доволен бях и от представянето на Рено, но не очаквах Петров да се качи на подиума. Жалко за Заубер, че ги дискалифицираха от състезанието заради задните крила, които не отговаряли на правилника на ФИА. Мерцедес се изложиха, но четох, че Шумахер е спрял сам в бокса и прекъснал състезанието заради проблеми в задния мост, доколкото разбрах. Добре се представиха и Макларън, въпреки че Хамилтън изкара половин състезание със откачен сплитер.

-Bobby-
28-03-2011, 14:12
То си беше обявено, че Ред Бул не искат КЕРС-а. Най-забавната гледка беше как Уебър го гонят болиди, надули КЕРС-а, изправили задното крило, а той небрежно си ускорява на правата и нЕма стигане...

mihail_mladenov
28-03-2011, 14:16
Така си беше, ако сложат и КЕРС, просто до края на сезона само те ще печелят състезанията.

DSlavev
28-03-2011, 14:42
Ми ай сещайте се, че съгласно новите правила абсолютно всички отбори трябва да имат монтирани КЕРС в колите си, а това, че заради злия гений Нюи, Редбул не го ползват по предназначение, а просто като баласт си е вече една друга бира... ;)

Това не е вярно, КЕРС не е задължителен. Има само едно споразумение на ФОТА, че от тази година отборите може да използват КЕРС. Съгласно правилника на ФИА системата за генериране на кинетична енергия ще е задължителна от 2013.
Лимонадите показаха на всички, че на този етап КЕРС има повече минуси от колкото плюсове.

nikolaaaay
29-03-2011, 00:12
Лимонадите показаха на всички, че на този етап КЕРС има повече минуси от колкото плюсове.
На някои писти е така наистина. На мен по принцип ми се вижда тъпа идеята за тая система. Дано я развият през годините, щото в тоя й вариант е безсмислена във Ф1.

---------- Post added at 00:12 ---------- Previous post was at 00:09 ----------


Така си беше, ако сложат и КЕРС, просто до края на сезона само те ще печелят състезанията.
Те не са сложили КЕРС първо защото на тая писта няма много полза и второ - щото не им е много надеждна системата. Това значи, че може да има отпадания заради нея. Ферари и Макларън имат най-голям опит с КЕРС и би трябвало най-добре да се възползват.

myato
29-03-2011, 09:30
Ми ай сещайте се, че съгласно новите правила абсолютно всички отбори трябва да имат монтирани КЕРС в колите си, а това, че заради злия гений Нюи, Редбул не го ползват по предназначение, а просто като баласт си е вече една друга бира... ;)

Не че нещо,ама е задължително разпределението на масите,а не ползването на КЕРС.:coolio:

rumanqska
02-04-2011, 11:42
Служебна победа за Хамилтън


(http://formula1.sportal.bg/news.php?id=12034&comments=9#) Победителят в Гран при на Австралия Себастиан Фетел и завършилият на пето място Марк Уебър ще бъдат дисквалифицирани от състезанието, след като се оказа, че болидите на двамата не отговарят на правилника на ФИА. Световният шампион спечели безапелационна победа в Мелбърн, но сега се оказа, че колата му след финала е тежала само 607 кг, и не отговаря на минимума от 640 кг. Болидът на Уебър пък тежал 614 кг. Правилникът е категоричен - колите във Формула 1 трябва да тежат минимум 640 кг. с пилота, горивото, тв камерите и др.
С по-леките коли на Ред Бул може да се обясни и тяхната супер скорост на "Албърт парк". Очаква се за победител да бъде обявен Люис Хамилтън от Макларън, който ще запише служебна победа. Припомняме, че Ред Бул не използваха и системата КЕРС.
Екипът на Formula1.bg честити на своите читатели 1-ви април ;)) Радваме се, че посрещнахте с добро настроение тази шега :))



---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:38 ----------

Добра 1 Априлска аааа !!! А аз си мислех , че ще надупят Хамилтън за откачената дъска на пода , ама не !!

-Bobby-
08-04-2011, 13:02
Т'ва ЛАДАта е машина бееее:lol_sign:

http://img34.imageshack.us/img34/2756/petfb.jpg

DSlavev
08-04-2011, 13:17
Т'ва ЛАДАта е машина бееее:lol_sign:

http://img34.imageshack.us/img34/2756/petfb.jpg

Това е колж. Има режим на двигателя" По-бърз от Алонсо":lol_sign:. Иначе е станало добре с емблемата на Лада :biggrin:

ЗМЕЯ!
10-04-2011, 11:00
http://f1.f-e-n.net/index.php/url17038 drJeckyll FIA премести първата позиция в Малайзия
Мястото на първата стартова позиция утре ще бъде от дясната страна на пистата, вместо както до сега отляво. Това е било дискутирано с пилотите. Промяната се е наложила заради гумите на Пирели, които оставят доста парченца гума по пистата. Стартовата позиция от ляво даваше по-добра линия за първи завой, но пилотите смятат, че именно в ляво ще има повече парчета откъсната гума. (източник)
На същия сайт има и информация за времето. Облачно, 300 . Вероятност за дъжд 50%.

Можете да прочетете и много други интересни новини. Надявам се това да не се възприема като реклама на сайта. Длъжен съм обаче да посоча източника на информацията и искам да благодаря на Д-р Джеки

След малко момчетата стартират, нека всички заедно стискаме палци за Нандо и Ферари... :devil:

Furious 155
10-04-2011, 11:55
Абе тия гуми пирели се разпадат жестоко... аз толкова смени на гуми досега не бях виждал в 28 обиколки, да неговорим че извън състезателната линия е ЧЕРНО от парчета...

Derry
10-04-2011, 12:32
Ред бул дава крила :)

Furious 155
10-04-2011, 12:47
Ред бул дава крила :)
Дам, поздрави за успеха и днес!

Иначе в мен се прокрадват едни конспиративни мисли, че лобиски игри предизвикват разните дисфункции или на кеърс или на подвижното задно крило, че и на двете системи. Доста удобно излиза на моменти двете системи да не работят в определена кола и реално това убива всякакви шансове за изпреварване! Така се нагласят и финални позиции!:dunno:

Fear
12-04-2011, 10:04
http://farm6.static.flickr.com/5172/5562625241_8c8dc78684_z.jpg
Мдааа, тази работа не изглежда хич редовна.
Не мога да си предствая иначе, как без KERS, Фетел ще започне да дърпа на останалите с по близо секунда на обиколка, просто не е реално. :)

-Bobby-
12-04-2011, 10:25
Ти остави това, аз по-скоро, ако бях на Макларън, Рено и да речем дори Ферари, бих се притеснявал повече от факта, че в мига, в който по радиото казаха на Фетел, че Бътън му гаси преднината, и че КЕРС му е неизползваем и да не натиска копчето, той дръпна 3 секунди за няколко обиколки. Нюи и Ред Бул, какъв потенциал крият и вадят малко по малко, просто не е истина... и за разлика от Ферари 2002 и 2004, не го вадят от веднъж, за да отчаят всички, а ги гърчат на час по лъжичка... + факта, че и Фетел вече кара спокойно и като машина... не си представям ако им заработи и КЕРС-а на РБ какво ще се случи... направо да ходя като в ония червени години да си гледам НАСКАР и ИндиКар, че поне там има интрига до последно...

Fear
12-04-2011, 10:29
Именно. :)
МcLaren-ите бяха започнали да наближават Фетел, когато от бокса му казаха да не използва KERS-a повече.
И като всеки нормален човек, очаквах че Бътън и Хамилтън ще го настигнат и ще започнат да го притискат, а то какво стана - взе да им дърпа с по близо секунда на обиколка! :wow:

-Bobby-
12-04-2011, 10:37
А с това крило, драмата е от миналата година, щото като гледа снимките човек, очевадното си е очевадно, обаче като мине на техническа проверка, всичко е в норми. Разстоянието от настилката до крилото, огъването при прилагане на натиск, еквивалентен на този, който прилага струята при скорост като тази от снимките... обаче като тръгне в движение болида - те го на! Крилото се лепи до земята... говореше се за някакви специално използвани материали в това крило, както и носачите на носа, които в съчетание с окачването и определени центробежни сили, прави този ефект. Дали е по правила на ФИА или не, не знам, знам само, че Нюи е изрод...

DSlavev
14-04-2011, 13:07
Малко да се посмеем преди ГП на Китай. По различен поглед над случилото се в ГП на Малайзия
http://topgear.bg/photos/razlichen-pogled-kam-f1-predi-china/?imageNo=0#main

old alfist
17-04-2011, 18:52
Много добро състезание, МcLaren бяха перфектни и заслужено на стълбата са и двамата пилоти.
Ред Бул пообърка тактиката на Фетел, Уебър направи стахотно състезание - 3-ти от 18-та позиция на старта.
За съжаление Ферарита никакви ги няма, а Мерцедесите се заиграха и в крайна сметка - нищо съществено не постигнаха.

Derry
17-04-2011, 19:45
Аааа, аз пък забравих, че днес има Ф1 :(. Иначе хубаво за Макларен.

bulsun
18-04-2011, 14:46
Ще бъде интересен сезон... Фетел с купчина проблеми на неудобна писта завършва... втори!!! ОК, Хамилтън 1-ви, но всеки път ли Фетел ще има проблеми с КЕРС, радио връзка, гуми и т.н. Самият Фетел си го казва http://autosport.bg/novini/po-otbori/red-bull/184-sebastian-vettel-mnogo-problemi-i-pak-sym-wtori.html

3 седмици догатки и въпроси кой къде е, да минават по-бързо...

-Bobby-
18-04-2011, 23:06
При Ферари картинката хич не е розова, щом Нандо е хванал инструментите... :lol:

http://uaimage.com/t/1165360_e7bed9ad.jpg

http://uaimage.com/t/1165363_0eb98075.jpg

А тия, дето трябва да ги въртят инструментите, стоят и го зяпат като паднал от Юпитер...

bulsun
19-04-2011, 00:38
И Доменикали признава, че няма идея къде, какво, защо. http://autosport.bg/novini/po-otbori/ferrari/192-ferrari-sled-tri-kryga-stana-qsno-che-nisto-ne-e-qsno.html Картинката наистина хич не е розова, но е в интерес на спорта да порозовее, иначе не знам какво ще спре Фетел по пътя за втората му титлата

digitalundgrd
08-05-2011, 16:52
Доооооообре има признак на живот във Ферари ;)

old alfist
08-05-2011, 23:02
Доооооообре има признак на живот във Ферари ;)
И на мен ми се стори, че има някакво раздвижване в отбора, но като цяло процесите протичат вяло и няма хъс.

Furious 155
09-05-2011, 16:32
Браво на Нандо че се качи на стълбичката - това мотирвира доста и се надявам пак да го повтаря! Хареса ми как са успели да настроят колата и с нови гуми се държи доста прилично, а с поизносени продължава да е конкурентна. Фетел отново отнесе всички - просто като го гледах на мястото на което бяхме на пистата, такава преднина отвори в началото, че свят им се изви. Розберг позабави колите зад него, докато го преборят и това даде на Фетел още секунди преднина. Маса сякаш пак само се возеше... а двата макларъна не успяха явно да намерят най-доброто в тяхната кола. Рено се представиха и те доста задоволително.
На мен състезанието ми хареса! Следва Испания! :)

digitalundgrd
22-05-2011, 15:05
Айдееееееееееее Ферариии!!!!!

mochko1
22-05-2011, 17:43
Всички стратези във Ферари просто трябва да си подадат оставките.......


П.П. Какъв старт и какъв финал ,ужас. Верно ,че са бързи другите ,но да караш последните 25 обиколки с едни и същи гуми е идиотщина! Поредната продънена стратегия.......

digitalundgrd
22-05-2011, 18:04
Подкрепям!

И не разбрах как Фетел влезе първи в бокса (първите спирания) и след няколко обиколки влязоха Алонсо и Уебър и излязоха зад феетел на 20 секунди!?! Егати в бокса 1 минута ли седяха?

ЗМЕЯ!
23-05-2011, 01:17
Зашеметяващ Алонсо на старта и пълен провал до края на състезанието след тва...във Ферари некой требе да си ходииии!!!! :smackbum:

Derry
24-05-2011, 14:05
Ферари не може да е винаги на върха от време на време ще има и други там, само може да се надявате да не се заседите в по-задните позиций.

Furious 155
28-05-2011, 18:02
Днес квалификацията беше добра до... катастрофата на Сержо Перес! Доста лошо се удари на най-бързото място на пистата - веднага след тунела на правата и спирането за завоя след нея! http://www.formula1.com/news/headlines/2011/5/12104.html
Дано няма сериозни травми, освен слуха за счупен крак!
Отново Ветел стартира пръв, до него е Бътън, 3-ти е Вебер, след него Алонсо, Шумахер и Маса!
Утре ще е интересно състезнието на пистата, но като цяло писта по улиците е равно на доста загладен асфалт, защото всички почти в първите 10 караха с най-меките гуми с червените надписи в търсене на повече сцепление!

myato
28-05-2011, 18:11
Тоя тунел е много грозно място.До шикана го карат по слух.Иначе квалификацията беше интересна.Дано Серхио да не е много пострадал.

ЗМЕЯ!
28-05-2011, 23:14
Тоя тунел е много грозно място.До шикана го карат по слух.Иначе квалификацията беше интересна.Дано Серхио да не е много пострадал.

Нищо му нема на Перес (еднотипно-странна катастрофа с тази на Розберг), но ще почива за състезанието...за сметка на тва пък черния от 7-ми го пращат 9-ти (:tooth:), а за Нандо остава надеждата за добър старт като в Испания и да му стискаме палци браточки... :devil:

Furious 155
28-05-2011, 23:33
Нищо му нема на Перес (еднотипно-странна катастрофа с тази на Розберг), но ще почива за състезанието...за сметка на тва пък черния от 7-ми го пращат 9-ти (:tooth:), а за Нандо остава надеждата за добър старт като в Испания и да му стискаме палци браточки... :devil:Тук старта е много важен!!! Иначе да - Перес бил под лекарско наблюдение, иначе нямал сериозни травми.

ЗМЕЯ!
29-05-2011, 00:10
Тук старта е много важен!!! Иначе да - Перес бил под лекарско наблюдение, иначе нямал сериозни травми.

С тва за старта в Монако далеч не откриваш топлата вода негро, кофтито е, че Нандо беше най-бърз до момента на квала и спокойно можеше поне едно 2-ро време да даде, ма се оказа, че пак некой друг е акал в гащичките на италианците за жалост...

Derry
29-05-2011, 18:39
Към това Монако съм предубеден, че състезание не става, гледах с полвинчат интерес и към края онез тримцатата като се захапаха взе да става интересно и хоп - червен байряк.

digitalundgrd
29-05-2011, 18:44
Аз пък се издразних, че им позволиха да сменят гуми, докато чакаха да разчистят :( Така състезанието се реши в полза на Фетел..

Nikolov
29-05-2011, 18:50
Аз пък се издразних, че им позволиха да сменят гуми, докато чакаха да разчистят :( Така състезанието се реши в полза на Фетел..

Да ... точно така си беше.Ако не му бяха сменили гумите 100 % нямаше да издържи докрая.Мен ме е яд много за Хамилтън не му беше ден на момчето..... нито днеска нито вчера тъкмо излезна и Перес се блъсна и до там с боренето за челни позиции.Иначе браво на Фетел показа Шампионско каране толкова много издържа с едно влизане в бокса.Но мисля, че най-много аплодисменти заслужава Бътън много чисто каране и страшно бърз.

Derry
29-05-2011, 19:10
Да ... точно така си беше.Ако не му бяха сменили гумите 100 % нямаше да издържи докрая.Мен ме е яд много за Хамилтън не му беше ден на момчето..... нито днеска нито вчера тъкмо излезна и Перес се блъсна и до там с боренето за челни позиции.Иначе браво на Фетел показа Шампионско каране толкова много издържа с едно влизане в бокса.Но мисля, че най-много аплодисменти заслужава Бътън много чисто каране и страшно бърз.

Абе то и аз заподозрях малко побутване на Ред бул ама айде да не прекаляваме с филмите, а за Хамилтън не ме е яд, той така и така си тръгна от задна позиция, на тая писта почти нищо не може да се направи, виж Бътън добре се представи.

Nikolov
29-05-2011, 19:38
Бътън да страшно силно каране днеска.Но мисля, че Хамилтън ако му беше вървяло малко повече днес щеше да направи с лекота 3,4,5 позиция а не с късмети от катастрофи.Но иначе за тая писта си прав най-важна е квалификацията и колкото се може повече време да караш с 1 чифт гуми.Испреварвания просто няма как да станат.Имаше едно или две испреварвания чисти и то на прашни места опасни.Другите все завършваха с допир и повреди след това.

coca-cola
29-05-2011, 22:24
Готино състезание само че това камикадзе Хамилтън трябваше да го дисквалифицират.Проличаха си истинските пилоти и някои идиоти:duel:

mochko1
29-05-2011, 22:40
Готино състезание само че това камикадзе Хамилтън трябваше да го дисквалифицират.Проличаха си истинските пилоти и някои идиоти:duel:
Определено трябва да го накажат. Направи 4 катастрофи за едно състезание.

Nikolov
29-05-2011, 22:45
Готино състезание само че това камикадзе Хамилтън трябваше да го дисквалифицират.Проличаха си истинските пилоти и някои идиоти:duel:

Не си прав! Какво камикадзе ?
Хамилтън от началото на сезона 5 пъти са го викали стюардите... те се еб*ват с него направо.Беше много по бърз от маса.Той го атакува от вътре но Маса затвори завоя много по рано и го удари.Люис се опита да мине прес бордюра но беше много тясно и се закачи за булида му.И разбирасе само той получи наказание....
Инцидента с Малдонадо също..
Атакува пак от вътре и той завива към него нарочно и го затваря прекалено рано сигорно 1 кола разстояние по рано.И в желанието си да го затвори го удари.Тоест не Хамилтън е откачения а те ....
Хамилтън не е камикадзе той е агресивен пилот а Маса и Малдонадо знаят, че просто ако не му се пречкат на тази писта и тясна да е пак ще ги мине.

coca-cola
29-05-2011, 23:21
Извинявай брат ама това там не сме аз и ти това са професионални пилоти много добре знаят от къде и как могат да минат това неговото бяха някъкви ревностни изблици и винаги когато е бил назад в стартовата решетка ги прави тея простотии че после другите му виновни.По скоро му трябва психиатър от колкото болид от Ф1 не е сам на пистата че току виж:big_flowers:

Fear
30-05-2011, 09:21
Да бе да, като е на задна позиция, дай да си кара кротко и да не се мъчи да изпреварва, а?
Що за глупост?!
Мен пък ме е яд, че не са всичките пилоти като Хамилтън и Шумахер например (може и Монтоя да включа тук, нищо че отдавна не кара във F1). Агресивни и не се задоволяват с това, което имат и винаги се борят за по-предна позиция.
Ако всички бяха като тях, никой нямаше да се оплаква от скучни състезания!

Иначе, да му е честито на Фетел, макар че това с гумите определено не беше честно. Ако не ги бяха сменили, Алонсо и Бътън щяха да му стъжнят живота.

Като цяло, определено интересно състезание за Монако. :)

Furious 155
30-05-2011, 09:28
Не си прав! Какво камикадзе ?
Хамилтън от началото на сезона 5 пъти са го викали стюардите... те се еб*ват с него направо.Беше много по бърз от маса.Той го атакува от вътре но Маса затвори завоя много по рано и го удари.Люис се опита да мине прес бордюра но беше много тясно и се закачи за булида му.И разбирасе само той получи наказание....
Хамилтън го беше яд цяло състезание, че Шуми го пепарира точно в този завой и пробва да си го върне на Маса, но няма как да стане това в толкова тесен завой, когато колите са си по местата, а не извън състезателната линия!!! Така че даже малко го наказаха!!! Той просто се опита да мине, все едно няма болид там!
Маса после сам си беше винове че се опита с над 200км/ч да вземе завоя със силно намалено сцепление!

Като цяло наистина много добро състезние за Монако. И червения флаг много помогна на Ветел!

HACCP
30-05-2011, 10:45
Не си прав! Какво камикадзе ?
Хамилтън от началото на сезона 5 пъти са го викали стюардите... те се еб*ват с него направо.Беше много по бърз от маса.Той го атакува от вътре но Маса затвори завоя много по рано и го удари.Люис се опита да мине прес бордюра но беше много тясно и се закачи за булида му.И разбирасе само той получи наказание....
Инцидента с Малдонадо също..
Атакува пак от вътре и той завива към него нарочно и го затваря прекалено рано сигорно 1 кола разстояние по рано.И в желанието си да го затвори го удари.Тоест не Хамилтън е откачения а те ....
Хамилтън не е камикадзе той е агресивен пилот а Маса и Малдонадо знаят, че просто ако не му се пречкат на тази писта и тясна да е пак ще ги мине.
Хамилтън наистина е талантлив пилот и в това няма спор. Той има обаче един проблем лесно му гърми бушона когато се намира на по задна позиция (това е проблем не само на него). Тази година наистина е наказван много но всички наказания си ги заслужава а за монако даже му е малко ......... защото заради него нито Маса нито Малдонадо ще вземат точки а той да не мисля че е честно! Изпреварването му единствено на Шумахер беше чисто и правилно изпълнено но и Шумахер постъпи спортсменски, нито просто го пропусна нито му тръшна вратата а взе позиция която да му позволи да контраатакува (старото си е старо). А последното изказване на Хамилтън че е наказан от стюардите защото бил Черен доказва тезата че бушоните са му слаби!
А относно "новата" Формула 1 - новите правила, ограничения в развитието на моторите, гумите на пирели, липсата на зареждане на бензин, забраната за тестове, КЕРС и всичко останало ново я лишиха от чара й и от същността й!

coca-cola
30-05-2011, 11:29
Да бе да, като е на задна позиция, дай да си кара кротко и да не се мъчи да изпреварва, а?
Що за глупост?!
Мен пък ме е яд, че не са всичките пилоти като Хамилтън и Шумахер например (може и Монтоя да включа тук, нищо че отдавна не кара във F1). Агресивни и не се задоволяват с това, което имат и винаги се борят за по-предна позиция.
Ако всички бяха като тях, никой нямаше да се оплаква от скучни състезания!

Иначе, да му е честито на Фетел, макар че това с гумите определено не беше честно. Ако не ги бяха сменили, Алонсо и Бътън щяха да му стъжнят живота.

Като цяло, определено интересно състезание за Монако. :)
Да наистина голям талант е малко пилоти ще си закарат колата в насипно състояние до финала.Дори си мисля че механиците му трябва да го черпят бая той определено им свърши половината работа за следващото състезание.Време е да разбере че кара на писта а не ниско летящ самолет май беше прекалил с ред-булите и си мислеше че ще му дадът крила ама това е само в рекламите.Тая агресия не е в стил шампион.Отново се убедих че е супер слаб просто е късметлия че е попаднал в толкова силен отбор.А относно Бътън отново доказа че е в пъти по добър.

HACCP
30-05-2011, 12:39
Да наистина голям талант е малко пилоти ще си закарат колата в насипно състояние до финала.Дори си мисля че механиците му трябва да го черпят бая той определено им свърши половината работа за следващото състезание.Време е да разбере че кара на писта а не ниско летящ самолет май беше прекалил с ред-булите и си мислеше че ще му дадът крила ама това е само в рекламите.Тая агресия не е в стил шампион.Отново се убедих че е супер слаб просто е късметлия че е попаднал в толкова силен отбор.А относно Бътън отново доказа че е в пъти по добър.
Вярно и за това се иска талант (малко пилоти ще си закарат колата в насипно състояние до финала) :razz:
Както казваш колега май наистина беше прекалил с редбула или с Ждонито (на което е рекламно лице) :drunk:.
Относно Бътън отново правилата прецакаха невероятното му каране и (не трябваше да им сменят гумите при прекъсването на състезанието) искрено се надявам догодина да премине в Ферари!

siniqtzmey
30-05-2011, 13:37
Да бе, зад колата за сигурност Алонсо и Бутон щяха да минат Фетел на куково лято, а преди това не можеха. Макларън сами са си виновни за третия питстоп на Бутона, а беше начело.Иначе на Хамстера като не му харесва да си ходи у дома да кара в BTCC-то :whistle: и не си е взел поуката от Монца и Сингапур.Поне в Канада, Фетел няма да има особенни шансове пак за победа.

fiore
30-05-2011, 15:42
Очевидно се повтаря сценария от преди когато подпираха ферари. Сега на лимонадите трябва да се помага. От къде накъде ще е позволено смяна на гуми. Това прецака всичко. Фетел нямаше шанс за повече от 4-то място. С гумите с които беше нямаше да закара колата до финала и трябваше да влезе в бокса. На всички беше ясно че като сменят гуми, ще се запази класирането, при времената които показваха в челото. По добре беше директно да прекратят състезанието, отколкото смешното завършване.

HACCP
30-05-2011, 16:29
От къде накъде ще е позволено смяна на гуми. Това прецака всичко. Фетел нямаше шанс за повече от 4-то място. С гумите с които беше нямаше да закара колата до финала и трябваше да влезе в бокса. На всички беше ясно че като сменят гуми, ще се запази класирането, при времената които показваха в челото. По добре беше директно да прекратят състезанието, отколкото смешното завършване.
Напълно съгласен! Често новите правила са нелепи!

Derry
30-05-2011, 22:36
Да бе да, като е на задна позиция, дай да си кара кротко и да не се мъчи да изпреварва, а?
Що за глупост?!
Мен пък ме е яд, че не са всичките пилоти като Хамилтън и Шумахер например (може и Монтоя да включа тук, нищо че отдавна не кара във F1). Агресивни и не се задоволяват с това, което имат и винаги се борят за по-предна позиция.
Ако всички бяха като тях, никой нямаше да се оплаква от скучни състезания!
:)

Борба до последно - това е което харесвам. Нищо, че шансове не се виждат, никога не се знае от каде ще изкочи заека.

Furious 155
12-06-2011, 22:02
Ей повече от 40 мин се чака да спадне дъжда в Монреал и май има надежда до 10 мин. да се пораздвижат болидите... да видим.
Само ме е яд за Алонсо, че го прекараха два пъти през бокса.
Кофти и за Хамилтън - там явно Бътън просто не го видя че му идва откъм стената и имаше трессс...

fred
12-06-2011, 22:02
Вали си яко, май няма да го бъде днес:roll:

blacksnoopy
12-06-2011, 23:30
Лудница :super:

ne0
13-06-2011, 00:27
Днес за първи път от години стисках палци докато гледам формула 1...... ШУМАХЕР показа че когато нещата зависят от пилота той е ГОЛЯМ. Евала за Бътън!

Благодарим ти Шуми!!!1

Furious 155
13-06-2011, 00:31
Е няма такова състезние!!! До последния завой буквално не се знае кой как ще завърши!
Евала на Мишо, ама просто не му стигаше скорост накрая.
Много готин фотофиниш за Маса. ;)
ИИИИ грешка която Фетел ще помни дълго и която даде на Бътън 1-вото място! Според мен обаче за удара с Алонсо, все пак си е за наказание... да видим дали Мишо все пак няма да е 3-ти на края... или наказанието ще е за следващия старт.

Majed_146
13-06-2011, 00:45
Много отдавна не бях седял на крак да чакам финала :) наистина беше много добро състезание:). Изпреварването на Шумахер срещу Кобаяши и Маса беше урок по изпреварване :)

ne0
13-06-2011, 00:51
Много отдавна не бях седял на крак да чакам финала :) наистина беше много добро състезание:). Изпреварването на Шумахер срещу Кобаяши и Маса беше урок по изпреварване :)

на мокро с точно дозирано ускорение... Без коментар

myato
13-06-2011, 10:12
"Старото" си е неповторимо,но си няма power в тая кола.
Много силно състезание за Бътън,но и доста простотии сътвори,та да видим.А на Фетал му дойде в повече напрежението и сам се прекара.
Яд ме е и за фераритата,щото и те вървяха доста този път.
Абе,голям купон.:headbang:

Lqnkata
13-06-2011, 10:33
Не искам да ме разберете погрешно, състезанието много ми хареса и ме държа през цялото време в напрежение (както и трябва да бъде). Само не мога да разбера, защо се дава разрешение да се сменят гумите, когато състезанието е спряно, както в Монако? За мен това е глупаво и прецаква стратегиите на някой отбори.

lan
13-06-2011, 10:44
Наказание за Бътън няма, но явно късмета му го преследваше навсякъде. Да участваш в две катастрофи, от които в тази с Алонсо да изкараш почти цяла обиколка със спукана предна лява гума, да те накажат с минаване прези бокса, да изпаднеш до 21-во място и накрая да спечелиш - това е наистина постижение.
А за Шуми - мисля, че затвори устите на критиците си. В кофти време, когато на първо място са пилотските умения е недостижим. Сигурен съм, че ако пистата не беше изсъхнала щеше да се бори и за победата. Но при положение, че тя изсъхна се видя, че Мерцедес са още много далече от истината.
Поклон за Шуми :bowdown:

Furious 155
13-06-2011, 11:04
Само не мога да разбера, защо се дава разрешение да се сменят гумите, когато състезанието е спряно, както в Монако? За мен това е глупаво и прецаква стратегиите на някой отбори.
Защото в тазгодишните правила, при червен флаг може да се сменямт гумите.
Годината се води опознавателна за гумите пирели и догодина вероятно това няма да е част от правилата, но сега е така!

mim
13-06-2011, 16:19
страхотен екшън, голям кеф беше това състезание
а докато Бътън гонеше първото място, Маса тихо и кротко от 12ти стана 6ти, добре че накрая поне показаха инфарктния му фотофиниш
и за Маса, и за Шуми стисках палци, дъртото показваше как се кара
а на челото на Хамилтън си му беше написано, че ще направи някоя щуротия, въпросът беше кой ще изгори покрай него

old alfist
14-06-2011, 01:28
Ферари отново бяха неадекватни по отношение на стратегията, особено със смяната на гумите на Алонсо с Интермедиите, което го лиши от борбата за челните позиции.

Stoyan Georgiev
14-06-2011, 21:24
нямах възможност да гледам в неделя, но си го изтеглих, изгледах го цялото и просто уникално състезание - едно от най-интересните, които съм гледал в последните години

победата на бътън заедно с късмета, който имаше, което естествено не я умаловажава

шумахер, който показа каква е разликата между шампион с добра кола, и седемкратен шамион с лоша кола... иска ми се сега да го сложат в някой от ред булите или маклараните...

на английски най-добре звучи...

god-given talent

а хамилтън е страхотен спортист за мен - агресивен до край.

rossenvn
19-06-2011, 21:09
нямах възможност да гледам в неделя, но си го изтеглих, изгледах го цялото и просто уникално състезание - едно от най-интересните, които съм гледал в последните години

победата на бътън заедно с късмета, който имаше, което естествено не я умаловажава

шумахер, който показа каква е разликата между шампион с добра кола, и седемкратен шамион с лоша кола... иска ми се сега да го сложат в някой от ред булите или маклараните...

на английски най-добре звучи...

god-given talent

а хамилтън е страхотен спортист за мен - агресивен до край.

С всичко съм съгласен, но за Хамилтън...:prescription:
Явно нервите не му държат и става опасен и за себе си и за другите пилоти. Най-голямата глупост беше, когато се изказа, че го цакат защото е черен. Точно него. Дето го бутат всички от първия му ден. Много ми напомня оня лудия Монтоя. Много бърз ама луд.

Derry
19-06-2011, 22:37
Хамилтън се състезава добре, винаги около ръба от време на време отвъд :), навремето Кими като караше за Макларън хич не ми допадаше, заспало момче все нещо вардеше по колата, а Монтоя си беше див петел и според мен симпатяга и добър пилот. Така или иначе след време запомнят шантавите, а не примерните.

Fear
20-06-2011, 11:27
Абслолютно!
Много ми се иска, всички пилоти да бяха като Хамилтън или Монтоя - тогава щеше всеки старт да е екшън и щеше да е е изключено да наблюдаваме как се возят в колонка и си пазят местата, защото носели достатъчно точки. :brickwall:

-Bobby-
20-06-2011, 11:39
Така е, но за съжаление винаги ще ги има пресметливите, премерените и изключително пунктуалните като Прост, Хакинен, Райконен, Алонсо, Бътън и Фетел, но слава Богу, онези истинските състезатели, обичащи "pure driving, pure racing", както казваше великия Сена, не са на изчезване. И пилоти като Хамилтън и Монтоя са доказателството за това. Шуми не бих го включил в тази категория, защото той пък беше по-скоро и пресметлив, и агресивен, но повече пресметлив.
За съжаление, на Хуан не му достигна малко повечко мисъл, концентрация и преценка, за да постига успехите на любимия си батко Сена, ако не изцяло, то поне отчасти, и се хвърляше повечко с рогите, което му изяде главата. Иначе бързина, смелост, хъс и страхотен усет при атака не му липсваха въобще...

Fear
20-06-2011, 11:49
Aaa, Райконен си беше достатъчно агресивен. :)

ФЕРАРИСТ
24-06-2011, 21:36
Нашите добре като за петък, ще видим утре и в неделя що ще е.......

DSlavev
27-06-2011, 12:34
Доста добро състезание се получи. За мое голямо съжаление Фетел беше на доста голяма дистанция и Алонсо не успя да го настигне, но за сметка на това борбата с Уебър се получи добра.
Така като гледам Ферари почва да догонва "лимонадките", но все още ни липсва притискане в техничните участаци на пистите. С интерес очаквам Силвърстоун за да видим колко от скороста си ще загубят Ред Бул.

digitalundgrd
27-06-2011, 14:10
Според мен чудо трябва да стане, за да може Алонсо да догони Фетел в класирането....Ще гледаме на Силвърстоун какво ще се случи, но с оглед на състезанията минали до сега, май че "нашите" ще започват да си гласят колата за до година. Таз годишната надпревара я оставяме на автопилот...

coca-cola
27-06-2011, 14:43
Да го застигне с точките не знам за мен е невъзможно,но ще се накефя ужасно ако направи това което се случи с Уебър:plane: и поне да е пред онова безмозъчно същество Х-тън в класирането:punk:

-Bobby-
28-06-2011, 14:48
Доста добро състезание се получи. За мое голямо съжаление Фетел беше на доста голяма дистанция и Алонсо не успя да го настигне, но за сметка на това борбата с Уебър се получи добра.
Така като гледам Ферари почва да догонва "лимонадките", но все още ни липсва притискане в техничните участаци на пистите. С интерес очаквам Силвърстоун за да видим колко от скороста си ще загубят Ред Бул.

Предполагам, искаш да кажеш - колко по-бързи ще са Ред Бул там?
Ако някой, начело с Чарли Уайтинг и разни други, са си мислели, че сър Нюи не е предвидил схемата и без допълнително обдухване, да си скубе косите сега. Комисарите на ФИА начело...
Ферари да гледат и да опитат да настигнат Маковете за второто място, евентуално. Безалкохолните никой не мой' ги стигне тоя сезон...

DSlavev
28-06-2011, 16:38
Предполагам, искаш да кажеш - колко по-бързи ще са Ред Бул там?
Ако някой, начело с Чарли Уайтинг и разни други, са си мислели, че сър Нюи не е предвидил схемата и без допълнително обдухване, да си скубе косите сега. Комисарите на ФИА начело...
Ферари да гледат и да опитат да настигнат Маковете за второто място, евентуално. Безалкохолните никой не мой' ги стигне тоя сезон...

Незнам да ли ще са бързи или бавни, но определено има някакво притеснение в Ред Бул и самия Нюи го казва http://clubs1.bg/news/nyui-zabranata-za-obduhvane-na-difuzorite-shte-ni-povlie-povee-otkolkoto-na-ferari-i-maklaran-19287

Derry
28-06-2011, 18:21
Приказват си колкото да не мълчат, вашите момчета от ферари най много да догонят макларън, малко съмнително, но все пак възможно.

soldier
10-07-2011, 16:42
Честито на феновете!

digitalundgrd
10-07-2011, 16:43
Браво на Алонсо и Ферари ;) "Тъмнокожия" пак показа рогца в последния завой( само големия късмет го спаси него и Маса от отпадане в последния момент), въпреки че за малко да си помисля, че му е дошъл акъла....

DiStefano
10-07-2011, 17:06
Да. Ключовата дума нататък за Ферари трябва да е "постоянство". И ако се случи, мисля че ще се насладим на един интересен сезон. Доменикали се справя добре.

mochko1
10-07-2011, 17:26
Ще има големи скандали с тея дифузьори ми се струва. Браво на Алонсо ,страхотна разлика от 16 секунди им направи на финала ,а за Хамилтън просто по добре да не коментирам ,че ще има много цензура ,надявам се ще си свършат работата стюардите....

renyx
10-07-2011, 19:38
Браво на Алонсо.Дано да продължат така.

coca-cola
10-07-2011, 23:03
Леле още не мога да повярвам тоя направо ги съсипа още ми лопа сърцето от КЕФ.Браво и на Шуми АЙ че ми загря и ракията.Наздраве на всички фенове АЛОНСО №1

AttilaSL
11-07-2011, 00:59
Ето малко снимки снимки от днес!

Derry
11-07-2011, 01:37
Браво на Алонсо и Ферари ;) "Тъмнокожия" пак показа рогца в последния завой( само големия късмет го спаси него и Маса от отпадане в последния момент), въпреки че за малко да си помисля, че му е дошъл акъла....

Бори се както трябва - до последно. Предпочитам да се блъсне отколкото Маса да го изпревари.

digitalundgrd
11-07-2011, 01:51
И аз предпочитах да го бяха блъснали на ония последния завой в Бразилия, та да види късметлийска титла през крив макарон, ама не стана :)

coca-cola
11-07-2011, 11:05
И аз предпочитах да го бяха блъснали на ония последния завой в Бразилия, та да види късметлийска титла през крив макарон, ама не стана :)
Напротив не е до късмет там работата си беше нагласена ако беше добър пилот и късметлия щеше да си защити титлата или може би не му вървеше колата ха ха да ама не той просто не знае какво прави и вчера отново се доказа.Дали ще го накажат не мисля що щото е мрънкащ англичанин пълен лигльо.Отвращавам се от такива като него и дядо Бърни с неговите недосмислени правила:calc:ама кво да праиш гледам и се кефя гледам и псувам ма кво да праиш като не можеш да караш ще гледаш:wallbash:

Furious 155
11-07-2011, 21:08
Супер за Ферари и Алонсо, но май това ще им е за сезона!
ФИА още по време на състезанието са отменили забраната за използване на изгорели газове за обдухване на задното крило. Реално това даде възможност на ферари да са толкова конкурентни. Редбул и макларън нямаха скоростта която даваха с използването на изгорелите газове. Това беше шанса да се вземе максимума от състезанието и Алонсо с екипа си го направи! ЕВАЛА!!!

coca-cola
11-07-2011, 21:36
Така е за жалост.Те островните хорица си ги е яд на Фердо пък и ФЕРАРИ им е малко като израстък на г....за че кат тръгне спиране няма поне няколко сезона та гледат да ги поосакатят.И още веднъж БРАВО на Алонсо напълни ми душата.

-Bobby-
12-07-2011, 11:11
Добре, че бокса на Ред Бул му подари победата на Альо, че да има кой да си вярва, че забраната за обдухване била причината.
Другото е, че след издънката, малкия петел показа колко струва - заседна зад Хамилтън, много по-бърз беше от него, а не можа да го мине сума ти обиколки наред... поредния световен шампион от вида - първи тръгвам, имам совалка и елате ме хванете. Ама кво да се прави - чичко Нюи си е свършил перфектно работата и затова се оказва, че двама абсолютно посредствени пилоти са все най-отпред. Ама при първата дребна издънка и трудност, им лъсват чисто пилотските умения. Хамилтън го направи Фетел - сам да си приказва.
При такава ситуация, кво - Нандо да им прави евала ли? Естествено, че докато става всичко това зад него, ще им сипва по половин сек на обиколка и ще спечели необезпокояван... още повече, ситуацията с полу-мократа писта позволи да отпадне изискването да се кара с две смеси при сликовете, и след интермедиите, всички си караха само с меките. Това също му помогна на шпанярда, щото знаем кво се случва на бърза писта, когато Ферари сложи твърдите. Справка - Барселона тази година.
Мен ми се искаше да я оставят забраната, да дойде едно сухо (а не с 1/3 мокра писта), безпроблемно и чисто състезание, в което да се види, че това грам няма да попречи на Ред Бул още да си мачкат в квалификациите и после да са трудно достижими в състезание. И чичо Чарли съответно да хапе устни... но уви, ФИА само се измятат всеки ден.

AttilaSL
12-07-2011, 21:51
Състезанието беше невероятно,за втори път бях на Силвърстоун(първият през 2008).Надявах се на дъжд(цяла седмица валя почти постоянно)за да обърка още повече плановете на отборите.Тук съм качил малко снимки www.facebook.com/media/set/?set=a.240677169284638.65910.100000270704926

coca-cola
12-07-2011, 22:23
Добре, че бокса на Ред Бул му подари победата на Альо, че да има кой да си вярва, че забраната за обдухване била причината.
Другото е, че след издънката, малкия петел показа колко струва - заседна зад Хамилтън, много по-бърз беше от него, а не можа да го мине сума ти обиколки наред... поредния световен шампион от вида - първи тръгвам, имам совалка и елате ме хванете. Ама кво да се прави - чичко Нюи си е свършил перфектно работата и затова се оказва, че двама абсолютно посредствени пилоти са все най-отпред. Ама при първата дребна издънка и трудност, им лъсват чисто пилотските умения. Хамилтън го направи Фетел - сам да си приказва.
При такава ситуация, кво - Нандо да им прави евала ли? Естествено, че докато става всичко това зад него, ще им сипва по половин сек на обиколка и ще спечели необезпокояван... още повече, ситуацията с полу-мократа писта позволи да отпадне изискването да се кара с две смеси при сликовете, и след интермедиите, всички си караха само с меките. Това също му помогна на шпанярда, щото знаем кво се случва на бърза писта, когато Ферари сложи твърдите. Справка - Барселона тази година.
Мен ми се искаше да я оставят забраната, да дойде едно сухо (а не с 1/3 мокра писта), безпроблемно и чисто състезание, в което да се види, че това грам няма да попречи на Ред Бул още да си мачкат в квалификациите и после да са трудно достижими в състезание. И чичо Чарли съответно да хапе устни... но уви, ФИА само се измятат всеки ден.
Това че него е изпреварил не значи че не е могъл просто е взело да мисли детето чудо знае да се пази ако беше пробвал изпреварване дали тоя Халюмпенин нямаше да го отнесе като куцо пиле домат ха ха.Ей да не се засегнеш всеки има право де харесва и да се кефи на когото иска но просто аз не го харесвам и затова съм вечно в опозиция срещу него винаги прави някви странни неща по тея писти.

Fear
13-07-2011, 10:09
Странни неща?
Изпреварва, защитава си позицията, бори се...
Странна работа наистина, за какво ли му плащат?! :hehehm:

Сигурно трябва да си кара кротичко, да мисли и да не пречи на никого, като правят повечето пилоти, та да гледаме "нестранни", но абсолютно скучни състезания като това във Валенсия? :brickwall: :roll:

coca-cola
13-07-2011, 12:02
Да наистина ама за скучните състезания вина май нямат пилотите а тъпите ограничения на дедовците.С ега конструират самолети а след някоя година ще карат и с газови уредби еб.....ти веселбата.Ето ти ги сучните състезания и все пак това са състезания а не краш тестове налиhttp://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon14.gif

alfatras
13-07-2011, 13:50
Да наистина ама за скучните състезания вина май нямат пилотите а тъпите ограничения на дедовците.С ега конструират самолети а след някоя година ще карат и с газови уредби еб.....ти веселбата.Ето ти ги сучните състезания и все пак това са състезания а не краш тестове налиhttp://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon14.gif
Така както е тръгнало ще излезеш прав за газовите уредби и за скуните състезания!
Абе ти не почина ли на Китен та се лютиш така:yes:?

coca-cola
13-07-2011, 16:03
Така както е тръгнало ще излезеш прав за газовите уредби и за скуните състезания!
Абе ти не почина ли на Китен та се лютиш така:yes:?
Не прав и на челна стойка да застана тва си е с тея правила определено и по скучна ще стане.Четири цилиндъра турбо окей ма с пълнене на 0.04 Бара ха-ха-ха тъпа история.Между другото Насе жив съм от Китен бързо избягах хи-хи ама сега полудявам че няма кинти за бензин малееее зле ми е:prison:

alfatras
13-07-2011, 16:26
Не прав и на челна стойка да застана тва си е с тея правила определено и по скучна ще стане.Четири цилиндъра турбо окей ма с пълнене на 0.04 Бара ха-ха-ха тъпа история.Между другото Насе жив съм от Китен бързо избягах хи-хи ама сега полудявам че няма кинти за бензин малееее зле ми е:prison:
Нема да се пуашиш Васе-гледай как на някой от тимовете ще му изпушат чивийте и ще стане интересно:yes:!
За бензина ко да ти кажа-сам видя,че бяхме с 2те jtdeta,да мое да останат кинти за бензин:humpx:

digitalundgrd
24-07-2011, 15:31
Много интересно състезание за сега, дано успеем да преборим редбулите...

coca-cola
24-07-2011, 22:21
Мммм даа редбулите нещо закъсаха.Иначе много добро състезание Браво на всички пилоти тоз път направиха страхотно интересна гоненица без идиотщини е с малко изключение но нали всичко е наред така че още веднъж Браво това вече е F1 накефих се.

ЗМЕЯ!
25-07-2011, 00:26
http://www.picvalley.net/u/2737/38651133435262553113115426770WW9qYNtn0XjnaH7HYv9.J PG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2737/38651133435262553113115426770WW9qYNtn0XjnaH7HYv9.J PG)

Много емоции днеска майна ей, все по-интересна и забавна става таз формула бaткиии... :tooth:

digitalundgrd
25-07-2011, 00:28
И наще така се осра*а в бокса накрая, чее.....

DSlavev
25-07-2011, 11:22
Много, много добро състезание. 60 обиколки непрекъснато напрежение. Хамилтън беше недостижим и не толкова благодарение на колата а на невероятната му мотивация да покаже какво може. Алонсо можеше да вземе побдата ако беше с по-добра квалифкация, но уви все още Ферари нямат необходимата скорост.

nikolaaaay
25-07-2011, 21:32
Тъпо се получи с Маса. Сп. мен трябваше да си смени гумите в същата обиколка с Уебър. Така Фетел трябваше да кара още обиколка със старите гуми и едва ли щеше да успее да го изпревари след това, а дори и да успееше, Маса щеше да е с по-загрети гуми вече и щеше да има шанс да си върне позицията. Хамилтън показа, че с нови медиум гуми се дават по-добри времена, отколкото със стари софт.

mochko1
31-07-2011, 19:24
Страхотно състезание ,но най се зарадвах когато черния гризна дръвцето ,та даже малко му беше наказанието :grin:

digitalundgrd
31-07-2011, 19:53
мдам хубаво състезание беше, добре че валеше ;)...Тоя съвсем се самозабрави...Прави некви въртележки, въпреки че вижда 3 коли как връхлитат върху него!!!!!!!!!!! Добре, че се размина без инциденти...

coca-cola
01-08-2011, 12:48
мдам хубаво състезание беше, добре че валеше ;)...Тоя съвсем се самозабрави...Прави некви въртележки, въпреки че вижда 3 коли как връхлитат върху него!!!!!!!!!!! Добре, че се размина без инциденти...
То тва му е силната част смело и безотговорно тамън го похвалих миналото състезание и свинчо отново се усра.Иначе много интересно състезание :bravo:

kiko73
01-08-2011, 13:23
Е не може да му се отрече, че този път не направи катастрофа - не че нямаше желание де, явно другите вече си имат едно на ум когато е около тях

digitalundgrd
28-08-2011, 15:54
Евала на Кобаяши - препарира Хамилтон :) Нека да види как е и от другата страна хахахахаха

ФЕРАРИСТ
28-08-2011, 16:18
Е мое ли наште да са толкова боси тактически ебаси.......

wrc
28-08-2011, 16:26
и технически,да е*а и фиата смотан:no_no_no:

digitalundgrd
28-08-2011, 16:28
Осраха се яко! Вместо да влезат в бокса като фетел, ония си бъркаха в носа...

Furious 155
28-08-2011, 16:30
Е мое ли наште да са толкова боси тактически ебаси.......
явно да, защото имаха доста промени в отбора и са новички явнооооо...
:heavy_cry:

ne0
28-08-2011, 16:30
Tutto Finito Ferrari

ШУМАХЕР МИ НАПЪЛНИ ДУШАТА!!!!!

mirchozo
28-08-2011, 18:24
Алонсо караше много добре в началото, след това темпото му направо умря, добре че Шуми беше доста назад че... Баси и настройките дето бяха избрали, "кошкуджамити" специалисти има в отбора, ...ето Ред Бул също бяха направили подобна грешка но темпото им беше далеч по-добро. Що се отнася до Маса, отново слабо каране, не знам какво му става, отначало винаги стартира добре, известно време кара с класата на другите, но след това като че ли заспива.
Общо взето лош УЙкенд за Ферари, дано с промените нещата се подобрят мааалко повече.

old alfist
28-08-2011, 19:11
Предимството на Ред Бул е смазващо - шасито е уникално в аеродинамично отношение и позволява донастройване съобразно особеностите на всяка една писта.

Derry
28-08-2011, 20:04
Промяна на лидерите - най рано следващия сезон, ще гледаме съревнование за втора позиция, поне състезанията са интересни. Нашия убавец Хамилтънчо у тревата :), Бътън ни изненада и отсрами. Ферари по слаби отколкото очаквах еле пък Маса.

Furious 155
28-08-2011, 20:10
Промяна на лидерите - най рано следващия сезон, ще гледаме съревнование за втора позиция, поне състезанията са интересни. Нашия убавец Хамилтънчо у тревата :), Бътън ни изненада и отсрами. Ферари по слаби отколкото очаквах еле пък Маса.
Забравяш Мишо - тръгна 24-ти завърши 5-ти! ЕВАЛА.
Още на първият завой беше с 5-6 места напред, като се понамляха като на картинг състезание.

digitalundgrd
28-08-2011, 20:14
Ферари са доста бързи, но само с по-меките смеси...Вижте какво ги правеше всички Алонсо, преди камикадзето Хамилтън да изкара сейфти кара (само, че попадна на по-голямо камикадзе - Кобаяши ;) )...

rossenvn
28-08-2011, 22:43
Забравяш Мишо - тръгна 24-ти завърши 5-ти! ЕВАЛА.
Още на първият завой беше с 5-6 места напред, като се понамляха като на картинг състезание.

10 места за една обиколка - явно позлатената каска му е помогнала да си събере мислите:Tease:. Лошото е,ч е чак сега се събуди - нямаше го заспалото темпо от предните състезания, дребните или по-големите грешки - наистина напомни за шампиона.
Иначе страхотно състезание - невероятно много изпреварвания, смяна на места - Ф1 не е била по интересна от много години.
Итересно е и развитието на Хамилтън - този път успя да се закачи с още един виден камикадзе - според мен не е виновна само агресията у тези пилоти, а по-скоро липсва умение и преценка на ситуацията - агресия и твърдост има у доста от другите, но те някак успяват да уцелят тънкия момент кога могат да натиснат още повече и кога трябва да отстъпят.

old alfist
28-08-2011, 22:54
Това момче Хамилтън определено не е добре с нервите и му е нужен психолог - дано да не е за психиатър.

Derry
28-08-2011, 23:26
Забравяш Мишо - тръгна 24-ти завърши 5-ти! ЕВАЛА.
Още на първият завой беше с 5-6 места напред, като се понамляха като на картинг състезание.

OK + и за Мишо

---------- Post added at 23:24 ---------- Previous post was at 23:22 ----------



Итересно е и развитието на Хамилтън - този път успя да се закачи с още един виден камикадзе - според мен не е виновна само агресията у тези пилоти, а по-скоро липсва умение и преценка на ситуацията - агресия и твърдост има у доста от другите, но те някак успяват да уцелят тънкия момент кога могат да натиснат още повече и кога трябва да отстъпят.

Доста са заспали и не са агресивни множеството от пилотите, но пък ако бяха то нямаше да има кой да финишира, така са си добре.

---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:24 ----------


Това момче Хамилтън определено не е добре с нервите и му е нужен психолог - дано да не е за психиатър.

Лееекинко разочарова засега ще видим до края на сезона какво ще стане.

ЗМЕЯ!
29-08-2011, 00:58
Отново разочарование цареше в бокса на Ферари след финала на Гран при на Белгия, в която Фернандо Алонсо и Фелипе Маса финишираха съответно четвърти и осми. Испанецът загуби място на подиума два тура преди финала, когато бе изпреварен от Дженсън Бътън (Макларън) и причината за пореден път бе, че в Скудерията имат сериозни проблеми със загряването на по-твърдите гуми.

- Все още не сме се справили с този проблем, а той се влошава осезаемо при по-ниски температури. Излизането на колата за сигурност също не бе в наша полза и не мисля, че можехме да направим различен стратегически избор в сравнение с този, който следвахме по време на надпреварата - заяви шефът на отдела за шасито и началник операции на пистата Пат Фрай. - Фернандо щеше да излезе в трафик, ако бе копирал [Себастиан] Фетел и щеше да загуби шанса да се бори за предни позиции. След това нямаше смисъл да разделяме втората част на състезанието му на още две, използвайки последния комплект софт, защото така той щеше да е категорично четвърти, без надежда за нещо по-добро.

Самият Алонсо го подкрепи, заявявайки, че четвъртото място е може би максимумът за днешния ден. И той изтъкна проблемите с гумите медиум, както и че бе с 1,5 секунди по-бавен от съперниците си с тях.

- Честно, не смятам, че имахме реален шанс за победа, но подиум определено бе възможен. Ситуацията бе далеч по-добре като скорост в сравнение с вчера, но температурите това лято не са особено високи и платихме сериозна цена заради това - допълни двукратният световен шампион.

Надпреварата на Спа бе още по-кошмарна за Маса, но той я определи по-скоро като странна. Проблемите с гумите при него бяха подсилени и от загуба на баланс. На всичкото отгоре бразилецът трябваше да прави и непланирано спиране в бокса заради спукана задна лява гума.

Това в голяма степен обяснява липсата на скорост у Алонсо с твърдия комплект и принудителното влизане на Маса в бокса (лично аз въобще не разбрах да е спуквал гума), но за жалост това е края на интригата в сезон 2011 и Ферари сега, вече спокойно може да започват с болида за 2012-та... :pizza:

Stoyan Georgiev
29-08-2011, 11:56
е поне сме исторически коректни и не се представяме на високо ниво :D :D :D

аз се радвам за шуми, че макар и бавно, веч поне стои сигурно във високи позиции

old alfist
29-08-2011, 13:38
Шуми си кара човека за удоволствие и помага за развитието на колата, като в същото време си взема и парички и изобщо не си дава зор. Много добре знае, че вече е трудно да се бори за нещо голямо

rossenvn
29-08-2011, 18:11
Първо, колата на Мерцедес си е слаба - поне не е за тройката, което е разочароващо, и второ, той вече сякаш лесно губи концентрация - постоянните дребни грешки, редуването на бързи и бавни обиколки. Просто е станал един от многото, а не е единствения.

mirchozo
29-08-2011, 20:03
Първо, колата на Мерцедес си е слаба - поне не е за тройката, което е разочароващо, и второ, той вече сякаш лесно губи концентрация - постоянните дребни грешки, редуването на бързи и бавни обиколки. Просто е станал един от многото, а не е единствения.

A може би му трябва по-добра кола, която ще му върне самочувствието... Все пак отбора му направиха кола от "нищото", докато преди във Ферари просто седна в един готов болид и го доразви според своя стил на пилотиране и естествено се видяха и резултатите. И да не забравяме че болидите са доста еволюирали отпреди няколко години, както впрочем и младите пилоти (да не забравяме колко по-умни и свхатливи се раждат днешните деца).
На мен лично щеше да ми е доста по-приятно ако Мишо се състезаваше отново за Ферари заедно с Алонсо.

ЗМЕЯ!
30-08-2011, 00:23
Онборд старта на стареца с позабавените рефлекси...:pizza:

http://www.youtube.com/watch?v=vN_Ihgb7Hxg

kiko73
30-08-2011, 01:26
A може би му трябва по-добра кола, която ще му върне самочувствието... Все пак отбора му направиха кола от "нищото", докато преди във Ферари просто седна в един готов болид и го доразви според своя стил на пилотиране и естествено се видяха и резултатите. И да не забравяме че болидите са доста еволюирали отпреди няколко години, както впрочем и младите пилоти (да не забравяме колко по-умни и свхатливи се раждат днешните деца).
На мен лично щеше да ми е доста по-приятно ако Мишо се състезаваше отново за Ферари заедно с Алонсо.

Е тука колега се изказваш неподготвен - когато Шуми отиде във Ферари те се представяха много по-зле от Мерцедес сега. И благодарение на това, че знаеше какво да иска още от този, който сега прави Ред Бул непобедими, и това, че може да кара като истински демон след 3 години стана шампион с Ферари и така 5 пъти. Лично мое мнение е, че когато Мерцедес започнат да се борят във всяко състезание за подиум - огромната заслуга за това ще бъде на Шумахер, дори и самият той да не е на подиума - те швабите от Мерцедес неслучайно изтупаха прахта от дядката дето си джиткаше голф и некви кросови моторетки

Furious 155
31-08-2011, 14:09
http://vbox7.com/play:08a1dd0a7c Съединителят на болид от F1! :lol_sign:
http://vbox7.com/play:34d2af1ada Скоростна кутия на болид от F1
http://www.vbox7.com/play:47dbaec0e6 Горивото на болид от F1

mim
31-08-2011, 14:46
много интересни линкове
а такъв съединител как ли ще седи до мащабните ми колички на витрината :lol_sign:

-Bobby-
31-08-2011, 14:55
Може да попиташ Михаел Шумахер - Един Джордън му подари един такъв по повод 20-годишнината. :)

http://clubs1.bg/images/uploads/08_31.jpg

Furious 155
05-09-2011, 00:10
http://www.youtube.com/watch?v=9Kw7xeu2kNA&feature=related
Компилация от катастрофи през 2011 сезона.

ЗМЕЯ!
06-09-2011, 23:35
Формула 1 си има ново Crash Kid в лицето на Люис Хамилтън...твърди съветникът на Дитрих Матешиц и отбора на Ред Бул в Гран при д-р Хелмут Марко.

Определението, означаващо хлапе, предизвикващо катастрофи, бе лепнато на Себастиан Фетел, след като германецът се заби в колата на Дженсън Бътън по време на миналогодишната надпревара в Белгия. То бе дело на шефа на Макларън Мартин Уитмарш и очевидно Марко помни изключително добре подобни неща, непропускайки момента да се върне по определено ироничен начин към тях.

- Изразът crash kid бе дело на Макларън в медия подхода им. Сега обаче си имат точно такова хлапе в техния тим - е цитиран Марко от немската преса.

Причината за репликата му е, че Хамилтън почти през целия сезон участва в удари и противоречиви ситуации и сблъсъци. Скандалите и разправиите наброяват вече сериозно количество, докато Фетел е далеч по-спокоен в сравнение с поведението си от 2010 г.

- Не можеш да спечелиш шампионата, ако се блъскаш. Вижте Фетел, той не допуска грешки и не се удря, поради което и ще спечели отново титлата - заявява и трикратният световен шампион Ники Лауда.

http://www.clubs1.bg/news/helmut-marko-veche-hamiltan-e-crash-kid-na-f1-19808

old alfist
07-09-2011, 18:50
Не се блъска Фетел, защото сега му върви добре каруцата - я да е с по-скапана кола и да е по-назад при старта да го видим какво ще прави.

KoRny
10-09-2011, 23:22
http://www.vbox7.com/play:2ae75fefdd&al=2&vid=10613562

Furious 155
11-09-2011, 09:43
http://www.vbox7.com/play:2ae75fefdd&al=2&vid=10613562
Само че тук в БГ, ако му сипят тая тунджа дето караме с нея, няма да запали даже...:whip:

BatVas
11-09-2011, 12:29
В Маранело заредих F430 на обикновенна бензиностанция Шел, а тук като зареждам на Шел знам че горивото си е същия боклук на Лукойл произведен с тежкия руски петрол.

Иначе за днес какво ще стане в Ф1 - не очаквах вчера Фетел да е толкова бърз (голяма разлика от другите)

DSlavev
11-09-2011, 16:51
Малкия мачка нечовешки. Може без никакви съмнения да му се честити втората световна титла. А след днешното състезание за мен Алонсо е номер едно, това трето място днес е изцяло благодарение на него.

digitalundgrd
11-09-2011, 16:55
А след днешното състезание за мен Алонсо е номер едно, това трето място днес е изцяло благодарение на него.

...и на Шумахер, че държа Камикадзето 15-тина обиколки, че иначе щехме да гризнем дръвцето :) Много са зле Ферари с по-твърдите гуми!

Furious 155
11-09-2011, 17:05
...и на Шумахер, че държа Камикадзето 15-тина обиколки, че иначе щехме да гризнем дръвцето :) Много са зле Ферари с по-твърдите гуми!
Да бе кажа че бяха 20 обиколки!
Направо Мишо е железен - караше с толкова свалени крила че на правата правеше 330км/ч преди Хамилстън с ДРС ;). Но и по завоите много балансирано държеше болида! ЕВАЛА!!!
Ферари имат подиум днес, ама почти с клизма! Не е това отбора който познавах аз...
На лимонадите колата пак стоеше като лепната!

wrc
11-09-2011, 17:09
Много са зле Ферари с по-твърдите гуми!

Това въобще не е вярно,не е от гумите :tank::grin::grin:

digitalundgrd
11-09-2011, 17:14
Дооооооообре ;)

old alfist
11-09-2011, 18:01
Ферари са в дълбока криза и класирането им е само благодарение на инерцията и имиджа им.

ne0
11-09-2011, 18:51
Ферари са в дълбока криза и класирането им е само благодарение на инерцията и имиджа им.

добре че Шумахер ги забави иначе Алонсо ... никога на подиума

mitaka_cs
11-09-2011, 19:30
100 точки от мен за това, което направи Шумахер днес.
Още преди състезанието е знаел какъв е единственият му шанс :
- макс позиции в първите завои след старта
- и след това макс скорост на правите с минимално притискане от крилата (видимо с 3 пъти по-малко задно крило беше от Хамстертън)
http://www.youtube.com/watch?v=BIO5XEiZutU :bowdown:

mirchozo
12-09-2011, 00:00
Браво на Шуми, ако не му бяха наредили от бокса сигурно до края нямаше да отстъпи на печката. Много агресивна защита, ако и болида му е на нивото на останалите ще има да му дишат пушилката.
"Сигурни сме, че това е последният разочароващ сезон" каза Доменикали преди няколко дни. По видяното днес...., на Монца където аеродинамиката не е от ключово значение...., меко казано са мноооого назад спрямо другите отбори. Трябва им промяна в екипа и това е повече от ясно.

ФЕРАРИСТ
12-09-2011, 19:41
Много арно състезание стана, Мишо ме напълни душата, показа стари трикове да младите и надъхани кюрпета дето си мислят че всичко могат на пистата, а и добре че стана така, иначе Алонсо нямаше и трето място да има.....
Не знам дали наште са почнали отдавна 2012, но мисля че ще е добре да почнат направо 2013, че тия имат голяма инерция нещо......
Монца е идеалното място за секи Ферарист, атмосферата е уникална, а първи завой е най - доброто място където може да се бодне човек........

Lqnkata
19-09-2011, 10:36
Предварително се извинявам ако не е за тази тема, но все пак е за Ф1. Турбо двигателите с намален обем за 2014:

"Първите двигатели на новата компания доставчик във Формула 1 PURE Corporation трябва да са готови до лятото на следващата година. Тогава ще започнат техните изпитания на стенд, по същия график, по който работи и Ферари.

Новият двигател 1,6 литра V6 turbo за новата ера в Гран при от 2014 г. е дело на бившия служител на Скудерията и ФИА Жил Симон. Той бе нает за главен конструктор от шефа на фирмата - Крейг Полок, бивш ръководител на БАР.

- В края на юни или началото на юли 2012 г. трябва да започнем с тестовете - е цитиран Полок от GPUpdate. - Ще можем да поставим първия двигател в болид през октомври и ще имаме шанс да тестваме и състезаваме през 2013 година. Това е абсолютно възможно, не е никакъв проблем."
Източник: http://clubs1.bg/news/novite-dvigateli-pure-shte-sa-gotovi-do-yuni-19931

Furious 155
19-09-2011, 19:02
http://vbox7.com/play:acbe8d7d6a F1 2011 Italy Official Onboard Lap S.Vettel

old alfist
20-09-2011, 18:46
http://vbox7.com/play:acbe8d7d6a F1 2011 Italy Official Onboard Lap S.Vettel
Нечовешки ускорения и най-вече спирания - малко хора биха издържали на такива натоварвания.
Снощи ми пукаха ушите по един междуселски баир докато си продухвах голямата Алфа от продължително градско каране с 5000 оборота на трета, а ако съм в такъв болид не знам как ще се чувствам.

mochko1
26-09-2011, 01:38
Черния отново показа колко е нестабилен психически ,имам чувството ,че се състезава с Кобаяши за титлата "Камикадзе". Иначе беше доста добро състезанието ,но тея Ферарита как ги минават като малка гара ,не е истина просто ,много сме зле тоя сезон ама много.....

nickyto
26-09-2011, 06:43
"Черния" си е много добър и агресивен пилот ! Ако няма такива като него какво бихме гледали ? Как "топ пилоти" си връткат кръгчета по пистите и Галфонсо все да се оплаква как му пречат да кара... не благодаря !

Derry
26-09-2011, 07:33
Шумахер се опита да изпревари агресивно, сгреши и се блъсна, но пък за него няма гък. Хамилтънчо има хъс за петима, жалко, че греши, но пък прави състезанието интересно, поне Маса като го види вее ще се дърпа хихи.

coca-cola
26-09-2011, 14:47
Шумахер се опита да изпревари агресивно, сгреши и се блъсна, но пък за него няма гък. Хамилтънчо има хъс за петима, жалко, че греши, но пък прави състезанието интересно, поне Маса като го види вее ще се дърпа хихи.
Не само Маса колега те и Столовете като го видят се пазят ха-ха-ха.Бах тоя мазохист надрусан:drunk:

digitalundgrd
26-09-2011, 14:54
Макларън са много по-бързи от Ферари това е ясно...Хамилтън, ако беше малко по-разумен щеше да изчака 1-2 обиколки и да мине пред Маса по доста по-безболезнен (и за него) начин....Тогава с оглед на темпото, което показа можеше спокойно да се бори за място на подиума...Сам си прави живота труден и после реве, че го наказвали само него, защото разбираш ли бил ЧЕРЕН.... ;)

coca-cola
26-09-2011, 15:19
Макларън са много по-бързи от Ферари това е ясно...Хамилтън, ако беше малко по-разумен щеше да изчака 1-2 обиколки и да мине пред Маса по доста по-безболезнен (и за него) начин....Тогава с оглед на темпото, което показа можеше спокойно да се бори за място на подиума...Сам си прави живота труден и после реве, че го наказвали само него, защото разбираш ли бил ЧЕРЕН.... ;)
Това ми беше мисълта напълно те подкрепямhttp://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon14.gif.Добрия ПИЛОТ използва И мозък но явно на младежа все още му липсва.

bager
26-09-2011, 16:58
"Черния" си е много добър и агресивен пилот ! Ако няма такива като него какво бихме гледали ? Как "топ пилоти" си връткат кръгчета по пистите и Галфонсо все да се оплаква как му пречат да кара... не благодаря !

Хаха , сега си представи ако всички са толкова "добри и агресивни" както черния, колко болида щяха да са завършили състезанието? Тоя вирее именно защото другите са по-разумни, защото ако и те бяха като него, формула едно щеше да е полигон за краш тестове.

CrazyElement
27-09-2011, 00:04
Незнам ама феррари са много зле , шасито им не го бива не загравя добре гумите , бързо ги износва, на всяко състезание Алонсо изкача на старта и после колата го връща в първи клас... Дано другия сезон да са по-добре

digitalundgrd
27-09-2011, 00:07
Е жабарите си признаха, че са ос*али мащаба там при тестовете във въздушния тунел и от там цялото шаси няма нищо общо с тва, което са си мислели, че трябва да бъде ;) Талянска работа...

mochko1
27-09-2011, 00:50
"Черния" си е много добър и агресивен пилот ! Ако няма такива като него какво бихме гледали ? Как "топ пилоти" си връткат кръгчета по пистите и Галфонсо все да се оплаква как му пречат да кара... не благодаря !
Ти къде и кога точно видя Алонсо да се оплаква!? Щото реването и глупавите катастрофи са точно стихията на черния. Като пенсионерка е все някой му е виновен. Ама сега като се замисля ,напоследък се е умълчал доста ,явно има светлина в тунела и е осъзнал ,че колкото сам се черни ,никой не може да го очерни повече.

Шумахер се опита да изпревари агресивно, сгреши и се блъсна, но пък за него няма гък. Хамилтънчо има хъс за петима, жалко, че греши, но пък прави състезанието интересно, поне Маса като го види вее ще се дърпа хихи.
И на Шумахер взеха често да му се случват глупавите грешки ,но все още прескача по някое състезание ,не е като хамилтън ,всеки уикенд ,няква издънка.

Derry
27-09-2011, 00:59
И на Шумахер взеха често да му се случват глупавите грешки ,но все още прескача по някое състезание ,не е като хамилтън ,всеки уикенд ,няква издънка.

Какво да се прави в Макларън от Мика насам в отбора винаги има див петел да ни разнообразява ежедневието и да прави състезанията интересни пък и да ги коментираме после. Ще е много скучно всички да са праволинеийни, да си пазят колите и да изпреварват чисто и за капак от ФИА да гледат прогнозата за времето и да избират най безоблачния ден за състезание. Have fun :biggrin:.

DiStefano
27-09-2011, 07:20
Какво да се прави в Макларън от Мика насам в отбора винаги има див петел да ни разнообразява ежедневието и да прави състезанията интересни пък и да ги коментираме после. Ще е много скучно всички да са праволинеийни, да си пазят колите и да изпреварват чисто и за капак от ФИА да гледат прогнозата за времето и да избират най безоблачния ден за състезание. Have fun :biggrin:.

Е Кими Райконен беше прецизен пилот. Не му достигна малко с Макларън. С Ферари изкачи "Еверест". Всъщност ми липсва .. , но май няма да го видим във Ф1 повече.

old alfist
27-09-2011, 21:15
Какво да се прави в Макларън от Мика насам в отбора винаги има див петел да ни разнообразява ежедневието и да прави състезанията интересни пък и да ги коментираме после. Ще е много скучно всички да са праволинеийни, да си пазят колите и да изпреварват чисто и за капак от ФИА да гледат прогнозата за времето и да избират най безоблачния ден за състезание. Have fun :biggrin:.
Баси зловешото разнообразие - този афробританец трябва да походи сериозно на психолог и да си осмисли ценностите.
Опитва се да създаде психоза у останалите пилоти за да може да му отстъпват от страх при изравнени възможности - стюардите трябва да го следят внимателно, но няма се учудя, ако са предупредени да не го закачат.

alfageorgi
27-09-2011, 21:28
Хамилтън без съмнение е добър пилот , но натурален глупак действащ изцяло емоционално и импулсивно в спорт в който мисленето е изключително важно , а на него явно му куца.Поради тази причина този сезон стана синоним на думата полуидиот макар и изключително бърз.

nickyto
28-09-2011, 22:07
Май забравихте какъв беше предния сезон за Фетел ?

Е, тоя сезон е такъв за Хамилтън.

old alfist
06-10-2011, 18:55
Май забравихте какъв беше предния сезон за Фетел ?

Е, тоя сезон е такъв за Хамилтън.
Тия двете пишлемета Фетелчо и Хамилтънчо трябва да се научат да губят за да може наистина да станат пилоти от класа - голяма част от пилотите в кервана могат да постигнат техните резултати, ако се развиват в средата на такива отбори и каращи най-добрите болиди.

Fear
07-10-2011, 09:17
Aз пък не искам да гледам пилоти, които могат да губят и се примиряват със загубата, тъкмо напротив!
Искам да дават всичко от себе си, независимо на коя позиция се намират и за кой отбор карат!

coca-cola
07-10-2011, 14:02
Абе някой няма ли да носи телевизор че като гледам Сузука май я истървахме с тая промяна за феста:hi_temerature:

old alfist
09-10-2011, 22:34
Aз пък не искам да гледам пилоти, които могат да губят и се примиряват със загубата, тъкмо напротив!
Искам да дават всичко от себе си, независимо на коя позиция се намират и за кой отбор карат!
Да дават, но все пак това е спорт, колкото и да е комерсиализиран - Хамилтън пак пусна булдозера и ако бях на мястото на Маса щях да му завъртя един шамар.

coca-cola
10-10-2011, 09:23
Да дават, но все пак това е спорт, колкото и да е комерсиализиран - Хамилтън пак пусна булдозера и ако бях на мястото на Маса щях да му завъртя един шамар.
http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon14.gif Прав си иначе състезанието беше много интересно не липсваха нито изпреварвания нито атаки БРАВО на Бътън Алосо и най вече да му е честита титлата на Фетел:static:

mihail_mladenov
10-10-2011, 17:29
Това състезание през цялото време се молех да се скапа тая "лимонада" и да не успее да вземе титлата това състезание, но останах доволен от това, че Алонсо успя да задържи Фетел зад гърба си почти 15 обиколки. Сега остава да видим кой ще бъде вицешампион. Но догодина искам разликата между РБ и останалите да бъде доста по-малко, отколкото таз годишната.

coca-cola
10-10-2011, 19:06
Сигурен съм че другия сезон ще са каталясали.Между другото те от по рано започнаха да умират но направиха много силно начало.Все пак се кефя на Фетел допада ми като пилот може би след Шуми и Алонсо е той има още някои трески за дялане но се доказа че може да печели без да прави простотии като някои нагласени шампиони.

nickyto
10-10-2011, 19:20
Хм... не мисля, че "Ред Бул" ще клекнат догодина. Май от топ отборите само те си останаха с не бутнат инженерен колектив.

coca-cola
10-10-2011, 19:38
Ми не знам но се говореше нещо за Е. Нюи щял да ходи някъде към Феритата но все пак това са само слухове пък да поживеем пък да видим.

nickyto
10-10-2011, 19:41
Ми не знам но се говореше нещо за Е. Нюи щял да ходи някъде към Феритата но все пак това са само слухове пък да поживеем пък да видим.

Рори Бърни се връща във Ферари. А за Е. Нюи не съм чувал да се мести някъде.

coca-cola
10-10-2011, 20:19
Преди около 2-3 с-ния тея наште приказливци по тv7 споменаха нещо такова та аз за тва пък и ко да направя като превеждат каквото си искат за това писах да сме живи и здрави да видим.И все пак си мисля че това им беше на лимонадите

nickyto
10-10-2011, 20:49
Те пък едни водещи по ТВ7... Аз предпочитам да гледам RTL.

old alfist
10-10-2011, 23:40
Хайде да не злобеем по адрес на Red Bull - просто в момента са най-добрите и заслужават всички награди.

nickyto
11-10-2011, 07:14
Да, определено си заслужиха всички награди тази година !

old alfist
31-10-2011, 11:27
Много спорна ситуация при вчерашния пореден инцидент в Индия между Маса и Хамилтън - стюардите този път отсъдиха в полза на Хамилтън.Гледах внимателно на повторенията - и двамата бяха захапали от идеалната линия, но никой от тях не беше с целия болид върху нея.Стори ми се, че Маса нарочно отвори повече преди завоя за да предизвика конфликтна ситуация и може би затова го наказаха, макар, че момента е много тънък и според Дейвид Кутарт, който е коментатор в момента, правото е на страната на Маса, защото се е движил значително по-напред.

bobi_kvo
31-10-2011, 12:00
смятам че изобщо нямаха основание за наказание на Маса , Хамилтън щеше да е в правото си ако беше достигнал средата на болида на маса, така че мисля че този път стюардите подложиха крак на кончетата :)

-Bobby-
31-10-2011, 12:27
Хами почти се беше изравнил на 100% с него дори, но като видя бразилската мебел как наднича в огледалото и как тръгна да сече завоя, наби спирачки, поради което се оказа наравно със задната му гума в момента на удара, и оттам идва заблудата, че пак Люис е виновен. Много добро решение на стюардите този път - наказанието беше именно защото Маса погледна, видя къде е, знаеше, че е там, отгоре на това му е ясно, че това е Хамилтън и не отстъпва, отделно по правилник е длъжен да остави място, щом има кола отвътре. Репликите му след финала, че не вярвал Хам да влезе там в завоя и че нямал вина не вървят. Все пак, отдавна не сме 70-те, вече има камери у всяка дупка...
Лично според мен, и един Фетел заслужаваше подобно наказание, на старта на ГП на Япония... още повече след финала на пресконференцията се кълнеше, че не видял Бътън и затова станало така, че го метнал в тревата, а един от онбордите показа как 2 пъти гледа в огледалата и перфектно знае къде е... ама нали във въпросния старт стана шампион, та го помилваха направо...

ФЕРАРИСТ
31-10-2011, 17:52
Абе добре се халосаха, аз съм доволен.......

digitalundgrd
31-10-2011, 18:17
Маса доказа за пореден път, че не разполага с нужните качества, за да е пилот на отбор като Ферари...Никога не съм го харесвал, но от как го халоса оная пружина в главата - съвсем го няма никакъв горкия...

old alfist
31-10-2011, 22:36
Маса доказа за пореден път, че не разполага с нужните качества, за да е пилот на отбор като Ферари...Никога не съм го харесвал, но от как го халоса оная пружина в главата - съвсем го няма никакъв горкия...
Аз го харесвах, но наистина този човек много се промени от този момент и преди това когато загуби титлата заради повлечения маркуч на горивото в Сингапур.
След тези случки кара вяло и като, че ли загуби хъса за победа - има някаква промяна по отношение на ценностите му.

mirchozo
31-10-2011, 23:21
отгоре на това му е ясно, че това е Хамилтън и не отстъпва

E какво като е Хамилтън, трябва да му отвори място да мине ли, еми много ясно че ще го свие. Същото би сторил и Хамилтън, да не споменавам конкретни състезания в които пък на него му се е налагало да се защитава, просто нямам думи. Очевидно колега си пристрастен към печката, но държа да отбележа че Маса далеч не ми е любимец. Според мен просто закъсня със "затварянето на вратата" и вероятно това беше причината за наказанието.

-Bobby-
01-11-2011, 10:30
Не, не значи, че трябва да му остави място да мине, но има начин да го задържи там, без обаче да се удрят. Хамилтън и Уебър направиха показно как се прави това, миналия кръг в Корея, като караха 6 завоя гума до гума. Това да знаеш кой ти е на гъза е от ОГРОМНО значение, защото едно е да те атакува Бътън, друго е да те атакува Алонсо, а трето и четвърто е да те атакува Хамилтън или Шуми, респ. всичките тези да се бранят. И точно ей в този момент трябва да се прояви сивото вещество на Маса, и да затвори така завоя, че да има място за тъмния, а не да му хлопва така харабийски вратата, защото иначе ще последва удар. А той, отгоре на всичкото, има и горчив опит вече с Лу цял сезон, и прекрасно знае, че щом онзи е влязъл, няма да пусне кокала. А отгоре на всичкото, този път дори Лу го пусна и наби спирачки в последния момент, за да избегне удара, ама от позицията му на влязъл с над половин болид отвътре до момента на спиране, беше невъзможно да го избегне... Маса си зави там, сякаш няма никой друг - а знаеше, че има. Колегите са прави, че откак го дрънна тая пружина в главата, нещо му е разместила клетките...

fiore
01-11-2011, 12:10
...Лично според мен, и един Фетел заслужаваше подобно наказание, на старта на ГП на Япония... още повече след финала на пресконференцията се кълнеше, че не видял Бътън и затова станало така, че го метнал в тревата, а един от онбордите показа как 2 пъти гледа в огледалата и перфектно знае къде е... ама нали във въпросния старт стана шампион, та го помилваха направо...

Да не очакваш да накажат Фетел:)) В близките 5-6 години няма да бъде наказван.

Furious 155
19-11-2011, 23:17
http://www.youtube.com/watch?v=ZKntP2V3djQ&feature=related
хехе - къде тренирал каскадьора :)

mochko1
27-11-2011, 21:54
Тея лимонади как ни вързаха с на Фетел "счупените" скорости не е истина просто.

raiders
28-11-2011, 10:47
Счупени скорости, но дава най-добро време... странно имаше нещо гнило, знае ли човек. Като имаш проблеми видяхме Хамилтън къде свърши.

Надявам се 2012г. да е по-интересно и оспорвано, въпреки, че Фетел си заслужи титлата.

coca-cola
28-11-2011, 13:04
Е той Фетел на пресконференцията си каза че е карал на по ниски обороти и за това е завършил състезанието вместо на 19 000об на 18 500об за това му е било добро и времето ха-ха-ха честита да му е Титлата:clapping:.Между другото Бушона ако го беше настигнал дали кутията му щеше да се оправи с натискането на някой бутон от бокса а:calc:??????или пък тоя карбуратор не беше по назат в класирането щеше да има проблеми??????Е квот било било ще чакам с нетърпение новият сезон и тайничко се надявам Кончетата да мачкат наред както беше ерата Шумахер:please:еееех мечти мечти.

mim
28-11-2011, 17:42
явно не само на мен ми е намирисала победата на Уебър, ама то в края на сезона... няма интрига вече и без това

ако Хамилтън не беше свършил в тревата, поне можеше да има нещо интересно, както Маса му врътна опашка отпреде на излизане от бокса :spiteful:

DiStefano
28-11-2011, 21:49
Шампионът си заслужи и затвърди титлата. Евала. Типичен немски спортен хъс. Не му симпатизирам обаче. Надявам се следващият сезон да е в пъти по-оспорван и
да се реши всичко в последния момент. Също така и тайничко се надявам Айсменът да се завърне.

Bimisagri
29-11-2011, 12:41
......... Също така и тайничко се надявам Айсменът да се завърне.

Честито, Айсменът вече е в играта, подписа с Рено за 2 години.

DiStefano
29-11-2011, 13:39
Честито, Айсменът вече е в играта, подписа с Рено за 2 години.

Йееееее

http://www.formula1.com/news/headlines/2011/11/12858.html

ЗМЕЯ!
04-12-2011, 02:06
Още немога да повярвам, какво шокиращо превъзходство имаха отбора на "Дерби" спрямо останалите, не само в Бразилия, но и през целия сезон!!!

То не беха обдухване на дифузьори, подвижни елементи, огъващи се крила...бее всекви шменти капели!

В последното състезание, даже имаха време да си разиграят филма със счупената скоростна кутия, което заблуди както родните олигофренатори, така даже и плямпалото от RTL.

"Инджинерчето" на Фетел беше толкова убедително, че зрителите вече виждаха изпадащите зъбни колелета, хвърчащото масло и усилията, които швабулянчето полагаше, за да ръгне остена от 2-ра на 3-та, а то милото чак се почувства като Сена преди 20 години...само дето последният не обичаше да се огъзва на никого, еле па на съотборници!!!!!

Абеее след блестящо разиграния театър в Бразилия, вече спокойно може да включат Клайне Шайзе в турнето на "Комиците", или да му дадат да изиграе поне 2-3 скеча с Жоро Бекъма...

Иначе Ферари по време на всички състезания през годината безмилостно пиляха таланта на най-класния пилот в падока... :-|

Като изключим отделните проблясъци на "Великите Италиански Шампиони...но от миналото" то те, така и не съомяха цял сезон да направят болид, който да има все пак някакво сцепление с асфалта, вместо да изостава с по 1-2 сек. на об. от останалите с по-твърдите галоши.

mirchozo
04-12-2011, 21:35
Публична тайна е че Фетелчето играе често с чичо Бърни на табла, все пак и пилотирането му е на ниво до момента. Да не говорим че имат най-добрия инженер в отбора си. Няма нищо чудно че в момента лимонадите са върха. Честно казано очаквам до 1-2 години да се появи някой лимонаден автомобил.