Log in

View Full Version : Потене на стъклата при 145

MaKaTa92
06-12-2010, 01:25
Здравейте момчета нов съм във форума от скоро съм шофиор дори.Много ме кефят алфите и успях да си взема една 145-ца за сега мога да кажа че съм доволен но имам един проблем при по студено време много ми се потят стъклата и парното не смогва да ги разпотява.На няколко пъти сме спирали кола до кола с приятели и разликата е огромна при тях няма такива проблеми.

Има ли решение на проблема понеже така е доста трудно да се кара ....

mdterziev
06-12-2010, 07:30
Здрасти и много удоволствие да ти носи колицата.
Като пуснеш духалката затвори отворите на централната конзола, за да може цялата струя да се насочва към прозорците. При мен ако е много запотено, като пусна на трета степен се справя доста добре.

vankata_ll
06-12-2010, 07:55
Ако не знаеш кога е сменян за последно филтърът на купето/климатика може също да го смениш. И когато искаш бързо съхнене въртиш врътката за клапите в крайно положение по часовника на оранжевкото символче и си ти ;-)

Добре дошъл във форума и ако имаш по-общи въпроси хвърляй по едно око с търсачката, има много писано ;-)

Поздрави.

V@K@T@
06-12-2010, 08:24
Ако не знаеш кога е сменян за последно филтърът на купето/климатика може също да го смениш. И когато искаш бързо съхнене въртиш врътката за клапите в крайно положение по часовника на оранжевкото символче и си ти ;-)

Добре дошъл във форума и ако имаш по-общи въпроси хвърляй по едно око с търсачката, има много писано ;-)

Поздрави.
Това е решението да ... оранжевото символче на врътката и си смени филтъра да струва 15 лв. макс ;) добре дошъл в клуба

soldier
06-12-2010, 13:17
Колега, казваш, че си млад шофьор. Аз в началото не знаех, че трябва да ми е на външна циркулация и в колата беше голяма мъгла, после като ми казаха нямах проблеми. Но задължително си смени филтъра, не само заради това, но е и по-хигиенично (според мен).

MaKaTa92
06-12-2010, 20:29
Благодаря ви много ще опитам с дадените съвети дано се оправи :)

Радвам се че съм добре дошъл в клуба :):cheers:

Speeder
07-12-2010, 11:27
Ако рециркулацията на въздуха се пуска с бутонче, а не с плъзгач, най-вероятно не ти функционира.
Това е сериен проблем на тия Алфи.
При затваряне моторчето на клапата не спира и оста му превърта.

infernus
11-12-2010, 16:48
Аз правя стар жигулски трик, оставям малко отворен моя прозорец ама съвсем малко да не ми отвее кратуната :)

Speeder
12-12-2010, 22:15
Аз правя стар жигулски трик, оставям малко отворен моя прозорец ама съвсем малко да не ми отвее кратуната :)

Хаха, трика е безпогрешен, но 145/6 са едни гладки по покрива и нямат лайстните за закачане на багажник като на Ладите.
Понеже стъклата се потят когато е мокро навън то колкото и малко да отвориш прозореца започва да ти лее вода от покрива :no:

V@K@T@
12-12-2010, 22:46
Хаха, трика е безпогрешен, но 145/6 са едни гладки по покрива и нямат лайстните за закачане на багажник като на Ладите.
Понеже стъклата се потят когато е мокро навън то колкото и малко да отвориш прозореца започва да ти лее вода от покрива :no:
Хахаххах именно ... сиг. 10 пъти съм се подмокрял докато се науча да карам със затворени прозорци в такова време

Blade
12-12-2010, 22:52
Да използвам темата, 146-ците без климатик имат ли филтър на купето и къде се намира?

ogi100
13-12-2010, 15:07
Явно решението е ветробрани :) отваряш си лекичко на дъжд, на сняг, не те вали, не се поти нищо, абе чиста работа :)

Speeder
13-12-2010, 16:05
Да си сложа ветробрани на Алфата е като да си остъкля терасата :sick1: , но сигурно помагат.

vankata_ll
13-12-2010, 21:48
Да използвам темата, 146-ците без климатик имат ли филтър на купето и къде се намира?

Логично е да имат. Филтър трябва да има, за да филтрира въздуха към купето, независимо дали има климатик или не. Мястото предполагам го знаеш, иначе е под дясната кора на чистачките.

pisa_misho
13-12-2010, 22:19
Колега аз също нямам климатик -но нямам и филтър,трябва да има някаква стойка за него(там където ляга-пластмасова-поне така съм чел във такава тема),но при мен липсва и практически мога да сложа филтър,но трябва и да го побългаря(сам да си направя леглото ),но на лято иначе провери за да си сигурен

simich
14-12-2010, 15:44
Логично е да имат. Филтър трябва да има, за да филтрира въздуха към купето, независимо дали има климатик или не. Мястото предполагам го знаеш, иначе е под дясната кора на чистачките.
И кај мене на првата 145ка која беше без климатик немаше филтер ниту пак леглото за филтеро. Намерих од една морга легло и си ставих. Сега сакам да смена филтеро на QV-то (баш ме интересира дали има филтер).

А да ше заборавех, има еден спреј за против замаглување на стаклата. Кај мене даде ефект и не ми се замаглуваат сега. Мисла че беше некоја марка К2.
Поздрав

Blade
14-12-2010, 16:57
Точно това е, че и аз не го намирам. Намерих само буксата за airbag-a зад кората.