View Full Version : алфа 155 1.8 тс срещу голф 3 тди-110кс
badboy31
25-07-2006, 23:12
Едно газе от квартала ме предизвиква на гонка.Кво ще стане според вас-голфа е 110 коня и майче е помпан :?: :!:
ами 110 коня и оня му е сложил чипче... и е станал 140коня... + един въртящ момент от 300НМ, и 100кг. по лек... ииии усещам как нещата отиват на зле за теб :? :? според мен да се откажеш или се пусни за удоволствие, но не и за кинти! твърдо смятам че голфа ще бие :?
С кой точно 1.8 си? а иначе ако гоуфу е с чип ще те бие при положение че може да го кара, ако неможе а ти можеш да караш ще го биеш ама към 3-та много са им къси скоростите и губат от превключване :wink:
Кой те излъга за лекия голф ? С тоя тежак дизелов мотор :roll:
Kostadin
26-07-2006, 08:12
ако си рацер ше го накажеш дори и с чип :wink:
Шанс нямаш никакъв. Правили сме гонки м/у такъв Голф и с по-яки коли и за съжаление,този варел наистина е бърз. Иначе последен старт имаше с Алфа 145 1.6 16V и Голфа не ни би,а направо ни уби на пътя. Алфата беше 2000г. и стоеше добре до края на втора скорост, а от там нататък "дръпна ръчната". Същият Голф но с чип за 4км напъване сочи на километраж 220 км/ч.
Kostadin
26-07-2006, 08:47
Шанс нямаш никакъв. Правили сме гонки м/у такъв Голф и с по-яки коли и за съжаление,този варел наистина е бърз. Иначе последен старт имаше с Алфа 145 1.6 16V и Голфа не ни би,а направо ни уби на пътя. Алфата беше 2000г. и стоеше добре до края на втора скорост, а от там нататък "дръпна ръчната". Същият Голф но с чип за 4км напъване сочи на километраж 220 км/ч.
:shock: еба го у барзия голф :shock:
:shock: еба го у барзия голф :shock: трябвало е да с те с GSI-150hp та той да си помисли, :twisted: че е дръпнал ръчната
При един старт м/у ТДИ(110) и пак Галфон но 2.0 16V, дизела беше отпред до 160 км/ч. Имаше и старт на 4 км м/у Голф 110+чип(Digital) и Алфа 166 JTD 140+чип(Digital), та до 180 км/ч варела пак беше отпред, но след това беше отвеян от трасето и остана на 20 м след Алфата. Максималните скорости по километражи при гонката бяха 218 км/ч за Голфа и 230 км/ч за Алфата. За това казвам,че не е за подценяване този Голф.
Мисля , че голфа ще е пръв , дори и непипан :(
Мисля , че голфа ще е пръв
off: Няма място за отчаяние, всичко е въпрос на интерпретация, :-)
При такова състезание в най-лошия случай алфата ще е втора, докато голфът - чак предпоследен :D
Тоя голф може да се пробва срещу дизела на Петко 147 1.9 - 8клапана(115к.с) - сега чипната и с по голям кулер - ами бие мене, бие 75-ца 2.0 ТС, бие ГТВ - последните две ги бие много - още на втора.
За дълго и големия въртящ момент - то имаше клипче как върви с скорост над 220км/ч. Той Петко имаше графики от замерванията на проспиид (чипа е ДигиталТунинг) - много хубава крива на въртящия момент - тя направо си седи хоризонтално.
П.П. Малка подробност - Петко с голфове не се пуска :wink:
Аиде даите резултати? Състоя ли се гонката ??
Аве само да питам ГОЛФ 3!!! има ли 110 коня щот аз знам само 4 със толко коне а тройката е 90 :?:
Red Devil
26-07-2006, 23:35
има такъв 110к.с, един приятел имаше,но това 4е го слагате пред 155 1.8 тс сигорно и да го видя няма да го повярвам :stumm:
Аве само да питам ГОЛФ 3!!! има ли 110 коня щот аз знам само 4 със толко коне а тройката е 90 :?:
един приятел имаше едно време такъв точно ...с чарвеното i :wink: :lol:
75 2.0 turbo
27-07-2006, 01:29
има имааа а как въри с фиата ако си ще те отвее :D
Те са от последните и си вървят щото са и по леки май само 8-9 месеца ги прават и минават на 4-ка
badboy31
29-07-2006, 15:17
Още не сме ги дръпнали.Чаках вашето мнение и съвети-не обичам да падам,а и Алфата я имам отскоро и не съм сигурен какво може.Плюс това и ламбда сондата ми е прецакана.
badboy31
29-07-2006, 16:50
Голфа май няма чип,но мисля че са му превъртели ангренажа с един зъб.Хлапето постоянно ходи на гонки и е в час - нормалните гти-та ги съдира.
Аз нямам много опит - има ли некви тънкости в старта, превключването...
Айде - има ли отворени
100letov
29-07-2006, 19:28
Бате имай предвид, че при правилна употреба наще Алфички могат много добре да дръпват...
Пример преди 2 вечери аз със В-повер Рацинг и спортен филтър скъсах БМВ120д (163кс) и то не защото оня не можеше да кара :twisted:
badboy31
29-07-2006, 20:19
Абе варви си колицата ама все си мисля че може и повече.Нищо не съм правил по нея и я карам само с 95 от Шел
virusalfa
29-07-2006, 20:49
Шанс нямаш никакъв. Правили сме гонки м/у такъв Голф и с по-яки коли и за съжаление,този варел наистина е бърз. Иначе последен старт имаше с Алфа 145 1.6 16V и Голфа не ни би,а направо ни уби на пътя. Алфата беше 2000г. и стоеше добре до края на втора скорост, а от там нататък "дръпна ръчната". Същият Голф но с чип за 4км напъване сочи на километраж 220 км/ч. дали алфата е 2000kg? :roll:
Шанс нямаш никакъв. Правили сме гонки м/у такъв Голф и с по-яки коли и за съжаление,този варел наистина е бърз. Иначе последен старт имаше с Алфа 145 1.6 16V и Голфа не ни би,а направо ни уби на пътя. Алфата беше 2000г. и стоеше добре до края на втора скорост, а от там нататък "дръпна ръчната". Същият Голф но с чип за 4км напъване сочи на километраж 220 км/ч. дали алфата е 2000kg? :roll:
2000та година бе вирус, чети .... :book:
Бате имай предвид, че при правилна употреба наще Алфички могат много добре да дръпват...
Пример преди 2 вечери аз със В-повер Рацинг и спортен филтър скъсах БМВ120д (163кс) и то не защото оня не можеше да кара :twisted:
Aбсурд - 120д даваше 15.84 на божура, а ти с 1.8 не можеш да паднеш под 17 в никакъв случай - смятай колко коли преднина е това :!: :idea:
100letov
30-07-2006, 17:31
БатВас, никъде не съм споменал че сме се гонили на точно отмерени 400м... :!: :!: :!:
Направихме си няколко дръпки между светофари и ситуацията беше следната: при старта него го укоцяваше тракшън контрола, при ускорението наистина много лекичко тръгваше да ми избягва и като сменяше скорост (явно му бяха къси предавките) аз го настигах пак, и като минехме 120 почвах вече да му напредвам :!: :?:
Са дали на него не му е стискало или не си е познавал колата достатъчно незнам, но след 2-3 светофара резултата си беше все един и същ в моя полза... 8)
Единственото което исках да покажа с този пример на колегата който ше се дърпа с голфа е, че шанс винаги има :P :P
virusalfa
30-07-2006, 19:46
2000та година бе вирус, чети .... :book: :shock: :shock: пуста темница ...Извинявам се :oops:
2000та година бе вирус, чети .... :book: :shock: :shock: пуста темница ...Извинявам се :oops:
Еми кат четеш между редовете и гледаш само числата , така е :lol: Пъкти то от годинките(не че знам на колко си ама предполагам :wink: ) :lol:
Това не го вярвам!!!!
badboy31
01-08-2006, 00:18
Айде кажете ми сега защо като включа фаровете Алфичката ми окуцява.Тук при нас гонките са само нощем :frown: :?: :?: :?:
75 2.0 turbo
01-08-2006, 01:30
Това не го вярвам!!!!
тои човека с БМВ-то изоообщо не е знаел че се състезават просто си е пътувал а нашия го е издухал :D :D :D
Това не го вярвам!!!!
тои човека с БМВ-то изоообщо не е знаел че се състезават просто си е пътувал а нашия го е издухал :D :D :D
И аз това имам впредвид - щото точно такъв дизел 120д (на петко на един приятел) без чип се оказа 180 коня на диното на Проспийд,(така го смятат за двигателя - щото на колелата се оказали май около 160) а уж трябваше да е 163 к.с . :shock: :wink: А тия времена 15-ки 16-ки - колегата с 1.8 може само да ги сънува без турбо :wink:
Айде кажете ми сега защо като включа фаровете Алфичката ми окуцява.Тук при нас гонките са само нощем :frown: :?: :?: :?:
Всичко, което товари електрическата система товари и двигателя, това го имаше в едни съвети за икономично шофиране - да се включват колкото се може по-малко консуматори. Отразявало се на разхода на гориво. Но да го усетиш във вървежа на колата... не ми се вярва. Може да не ти е изправно нещо по ел.системата.. :roll:
virusalfa
01-08-2006, 14:11
Еми кат четеш между редовете и гледаш само числата , така е :lol: Пъкти то от годинките(не че знам на колко си ама предполагам :wink: ) :lol:септември се пенсионирам,ОТИ,ШО?! А ти глей бабуджерето да не те отднесеа! :idea:
Абе то се укуцява и без фарове.. А понеже и аз съм пенсионер мисля наесен да сменям акомулатора с такъв от 156 -ца :lol: :lol:
virusalfa
01-08-2006, 15:49
Абе то се укуцява и без фарове.. А понеже и аз съм пенсионер мисля наесен да сменям акомулатора с такъв от 156 -ца :lol: :lol:Ще е кажа? :roll:
Абе то се укуцява и без фарове.. А понеже и аз съм пенсионер мисля наесен да сменям акомулатора с такъв от 156 -ца :lol: :lol:Ще е кажа? :roll: Удари го на диалект :bravo: :bouncing_smiley:
Аз вчера и днес сутринта се дърпах с 3-ка TDI - (не съм сигурен за надписа ама имаше червено - за малко го видях като завивах а той продължи на право) вчера отначало не разбрах че се дърпаме и видях че се набира като беше излязъл с половината кола преди мене - настъпих и до края на втора бях кола пред него. Днес обаче за около 300 -400 метра му взех около 5 коли - голфа изглеждаше много запазен, без нищо излишно само лети джанти. Според мене върви доста добре- щото днес се задържа без да му откъсвам до втора - накрая на втора взех да го дърпам и на трета го отвях. :wink: а все пак аз не съм и добър рацер той затова Бобо ми е забранил да се излагам :D :D :wink:
Аз вчера и днес сутринта се дърпах с 3-ка TDI - (не съм сигурен за надписа ама имаше червено - за малко го видях като завивах а той продължи на право) вчера отначало не разбрах че се дърпаме и видях че се набира като беше излязъл с половината кола преди мене - настъпих и до края на втора бях кола пред него. Днес обаче за около 300 -400 метра му взех около 5 коли - голфа изглеждаше много запазен, без нищо излишно само лети джанти. Според мене върви доста добре- щото днес се задържа без да му откъсвам до втора - накрая на втора взех да го дърпам и на трета го отвях. :wink: а все пак аз не съм и добър рацер той затова Бобо ми е забранил да се излагам :D :D :wink:
Грешка, да не излагаш марката :Tease: :pfbbt:
ivostoykov
02-08-2006, 12:12
скоро се надбягвахме с един приятел които има ГОЛФ 4 TDI и е 110 к.с
и го победих благодарение на добрия ми старт а ако голфа с който искаш да се пробваш е сложил чип нямя да имаш никакъв шанс освен ако не му изгасне на старта
Седя си на светофара на панорамния път и пътя за перники чакам за ляв завой . Зад мен един такъв голф 4 тди и като по4на да ми светка да ми бипка, не знам закъде се беше разбързал. Отбивам вдясно, но и настъпвам де (тогава бях с ескорт 1.6 16в) а голфа върви наравно с мен и неможе да ме дръпне никак :) Каква физиономия направи шофера ако знаете :twisted: Вярно, че май бяха 5 човека вътре, ама пича се изяде просто. Така че не знам какво толкова им се плашите на тия голфове - все пак е 110 кс не 300. Може би имат голям потенциал за вдигане на конете, ама чак пък толкова :roll:
100letov
02-08-2006, 14:57
Да бе бате, и след тва отникъде изведнъж ми дойде и някво черно субару та и него го издърпах, па след това и сузукито... онова маторят бе, аа да хаябусата ми дойде и тръгна да ме превари ама аз включех на втора и аре бай бай бе шибек..........
Кажете поне ако ше ставаме голфърски клуб и аз да си измислям и да пиша глупости, както виждате не е трудно....
П.П Много е жега и ме мързи да споря със Гангста Рацери като БатВас, 75 2.0 Турбо и Додо2 така че да приемем че те са прави :Yoda:
скоро се надбягвахме с един приятел които има ГОЛФ 4 TDI и е 110 к.с
и го победих благодарение на добрия ми старт а ако голфа с който искаш да се пробваш е сложил чип нямя да имаш никакъв шанс освен ако не му изгасне на старта
Ами тоя днес се движеше много добре - и според мен е бил с чип - щото иначе нямаше да се прави на рацер.
П.П. Моето 1.8 ТС е по силничко от 1.8 ТС на 155-цата и се движи наравно с на Петко 1,9 ЖТД сток 115 к.с - чипнато около 150- мерено на дино 136 к.с на КОЛЕЛЕАТА което е към 150, че и нагоре на двигателя и то преди да сложи големия кулер. Ама относно еластичност при изпреварване - не мога да се боря с големия въртящ момент на дизела на Петко и турбинката. Вярно че сме се пробвали само от летящ старт на 2-ра. И все пак да не забравяме че на Петко колата е средата на 2003 година и много поддържана - та си представям с по слаб стар дизел на Голф пък макар и чипнат на 140 коня.
Кажете поне ако ше ставаме голфърски клуб и аз да си измислям и да пиша глупости, както виждате не е трудно....
П.П Много е жега и ме мързи да споря със Гангста Рацери като БатВас, 75 2.0 Турбо и Додо2 така че да приемем че те са прави :Yoda:
Първо 75 2.0 Турбо си е рацер - макар да не признава. Правил е доста турбини и 75 цата му е турбо и то доста коне - щом скоростите чупи :wink:
Второ - не ме познаваш за да твърдиш че си измислям - докарай Голф3 дизел, за които говорим и се пускам с него - щото не съм 16 годишен и държа като кажа нещо да е така и да стане.
Има хора от клуба карали колата ми, возили се с мене и ПОЗНАВАЩИ хората които визираш.
Трето - има много хора които обичат дръпките - някои даже влагат десетки хиляди (други и стотици) за да са по бързи на дръпки- това прави ли ги Голф - клуб. Ако се разтърсиш малко ще видиш как падах от ГТИ 2.0 16 вентилово с генерация и чип и съм го казал.
Ами кефи ни да си правим така кефа и го правим. Или да не си вкарвам колата на повече от 3500 оборота - е за какво тогава не си взех кола 55 к.с , а само се набутвам с бензин - за какво ли си търсим въобще по мощни коли - като щом стигна до 7000 оборота вече ти попадам в някакви други твой категории. :?: :idea: :!:
По твоята логика и Бобо е един виден голфаджия.
П.П. Той Павката (75 2.0 турбо) няма кво да му накривиш - той си има и голф дизел и не го бърка :D :D :D
100letov
02-08-2006, 15:16
БатВас сори за недоразбирането, не съм имал предвид поста ти за голфа ТДИ, а моя пост за БМВ-то. Не искам да обиждам никой, просто ме издразни че всички се правят че знаят по добре от тебе като не са присъствали всъщност на въпросната случка.
П.П. Напълно подкрепям написаното от теб :P
75 2.0 turbo
03-08-2006, 21:16
Да бе бате, и след тва отникъде изведнъж ми дойде и някво черно субару та и него го издърпах, па след това и сузукито... онова маторят бе, аа да хаябусата ми дойде и тръгна да ме превари ама аз включех на втора и аре бай бай бе шибек..........
еи дечко извиняваи че ти казах истината за нещата от живота :idea:
п.с. а сеа заключвам темата щото тея теми винаги се изкривяват и некви умници като господин 100-летника по4ват да умнеят и да са мноо fast end furios