Log in

View Full Version : разход на 145

драго
26-07-2006, 16:21
всичко добре при нашите алфи, ама разходът е нещо, което не мога да разбера.веднъж 10, после 11, после 12,5 градско, направо не знам какво става:)12 ми се струва много, при положение,че не я ръчкам . сигурно е заради студения старт. докато стигна до работа не може да загрее, после обратно пак е студена. ще сменя въздушния филтър, дано даде резултат. това според вас нормално ли е?

trustworthy
26-07-2006, 17:33
Ама кажи все пак какъв е двигателят :wink:

wasp
26-07-2006, 20:08
Много си зависи от бензина, на мен за последното сипване ми отиде 15 градско ... също така зависи колко студена я караш, аз например паля, тръгвам веднага, 5-6 минути ( 3.5 км ) и гася. Вечер - същото. Май е нормално да харчи толкоз много ...

trustworthy
26-07-2006, 20:20
При такова каране и с климатик, дизелчето ми харчи 8.5 л/100. Много е за дизел на пръв поглед, ама на второ четене не е чак толкова, предвид режима на каране. За бензин си е нормално да има разход от порядъка на 10-12+. като ти е студен ДВГ-то хвърля яко бензин в 'пещта'. то малолитражки бензинки дават по 9/100 градско понякога, пък какво остава за другите

ultrashock
27-07-2006, 12:59
Аз мойта като я карам главно из квартала и почти винаги е студена харчи около 13! Иначе извънградко пада значително до към 8л/100км! Сега може би ще ходя до моретос нея и ще опитам да засека с точност колко ще даде! КАто гледма ще сме 3а човека с малко багаж! Чудя се колко пари да приготва за бензинец! :) Като гледам ще навъртя около 820км до Несебър и обратно! Според мен някъде 120-130 лв трябва да ме оправят! :)

SFINKS
27-07-2006, 14:51
"Като гледам ще навъртя около 820км до Несебър и обратно! Според мен някъде 120-130 лв трябва да ме оправят! "

като за начало настрой се за 1000 км :))) или 150-160 лв :))))

Колега аре стига си пускал по 2-3 мнения за 2 дни за втори път го правиш :idea: :idea: :idea:

pent
27-07-2006, 15:03
"като за начало настрой се за 1000 км Smile)) или 150-160 лв" - подкрепям! взе ми думите :)

драго
27-07-2006, 15:42
моята алфа 145 е 1,6 боксер. значи не съм единственият с този разход градско. ама извън града ми дава 6-7 л/100км със средна скорост 100км/ч.което е добре, струва ми се.
а относно ходенето до морето-може да приготвиш малко повече.човек никога не знае до къде може да стигне заради някое хубаво гадже:)

драго
27-07-2006, 15:45
а как мислите, на коя бензиностанция горивата са най добри за нашите малки зверчета?

SFINKS
27-07-2006, 15:52
за горивата Гаранция Франция , все пак за предпочитане са големите вериги , ОМВ , ШЕЛЛ ...

ultrashock
27-07-2006, 15:55
На Лукойл са с 4-5 стотинки по-евтини но незнам дали е по-добре от там да се зарежда! Аз лично съм доволен защото всеки ден като пътивах доо Ботевград зареждах от там и и изкарвах наи много с 25 лв! :) А иначе за морето не мисля да обикалям с нея многог много затова най много 900км да навъртя! Е и няма да приготвя точно 120лв но горе долу да знам по колко да суберем за бензин че няма да го плащам само аз все пак! :) Ако има некое гадже за което си струва и 2000км може да навъртя хахаха! :)

SFINKS
27-07-2006, 16:02
за тия които отиват към морето , проверете си дали ви се пускат перки мекри и да не загряват автомобил4етата 4е на места има такива задръствания 4е софииските ще ви се видят като разходка в парка

ultrashock
27-07-2006, 16:18
Аз мойта перчица съм си я напраил да се пуска от вътре! Когато реша я пускам че първата степен не ми бачка и затова стигнах до това решение на проблема! :) Само трябва да си проверя по окачването разни неща че ми тропа нещо отпреде в дясно!

proper
28-07-2006, 14:59
съжалявам ако тука не е местото,но....

збаелязах че сега на идване до морето ми даде 8,8 разход моята като по магистралата карах с 180-210 а после средно 150 защото трафика уцелих слаб. От седмица и малко зареждам по препоръка на не малко съфорумници на Еко Елда и забелязвам разлика.....горивото е 95 нормален!! Просто инфо ако някой иска да пробва и да сподели как е при него.
Преди съм карал с В-поуер, Лукойл и кво ли не.... но като цена/разход засега Еко елда излиза май добре.... и върви колата, което е важно се пак.
И това при условие че още не е наред всичко с сондата....Бобо и Насо знаят...

Предишния засичан разход извънградско (пълнене до горе поредно) ми беше 9,3 при ходенето до Русе за събора....

Дано съм бил полезен.

pent
28-07-2006, 15:08
:offtopic:
@proper :)
къде до квартала наблизо има Еко?

proper
28-07-2006, 15:12
ОФФ: ами аз заредих на Хладилника, но по Сливница към Люлин малко преди МакДоналдс има един.... за друг не се сещам Пент...
КГБ е от нашия квартал и трябва да знае щото само на Еко Елда зарежда....

vladu
29-07-2006, 11:44
и аз само Еко Елда сипвам и съм доволен ... и от 100 и от 95 ...

georgievst
29-07-2006, 21:51
а как мислите, на коя бензиностанция горивата са най добри за нашите малки зверчета?

Не искам да се изказвам като рекламен агент на OMV но зареждам предимно 95 от тях и когото ми се наложи да заредя от другаде, включително Шел винаги съжалявам. Става въпрос за двигател Туин спарк , както забелязвате от подписа.

lyuli
02-08-2006, 10:06
и аз съм твърдо за OMV, със Super100 моята върви като звер....... никакви забележки, а и разхода пада. Все пак за боксер-високооборотен високото октаново число е по-добре :) друг въпрос е че цената му стана.... wow.
иначе за градски разход какво да ви кажа, като карам max икономично е 10/100. Но като се има предвид, че на една колежка полото (1000 кубика) харчи 9/100 това си е направо супер :!:

DiStefano
02-08-2006, 21:22
аз зареждам само Шел 95 вповер и как и да го смятам и си е се 11/100, с ръчка без ръчка си е толкова ... не ми се струва много ... доволен съм ...

п.с. имам предвид градското де ...

ultrashock
13-08-2006, 21:01
Понеже днеска се върнах от морето и реших да споделя малко инфо за разхода! Значи излезе ми 130 лв София - Китен! Навъртял съм 910км точно и като го смятам се получва точен разход 7.5 като съм карал с 120 средна скорост и където можех с 150 а след магистралата с около 100 средно! Наврущане минах по подбалканския път тъй като пропуснах отбивката з акъм пловдив и ви съветвам д ане минавате от там! Мнгоо дупки и завои! Това е от мене дано съм бил полезен!

rumen
15-08-2006, 12:13
незнам за бензина много невярвам да е от значение за разхода мисля че влия е повече на скороста - ускорението, но чета в заводската книжка на алфа и там дават градско 10 за бензините нормално е кола която вече става на 10-тина години да гори с литър два от горе затова какво се чудите толкова ръчка без ръчка все тая под 10 градско няма да падне хубавото е че извънградско е икономична.

145 1,6 боксер

ultrashock
15-08-2006, 12:38
7.5 със скорост 120-130 не мисля че е икономична но не чак за опалкване! Твърдо съм решил следващата ми кола да е дизел и по възможност пак Алфа! :)

Mury
15-08-2006, 15:32
7.5 със скорост 120-130 не мисля че е икономична но не чак за опалкване! Твърдо съм решил следващата ми кола да е дизел и по възможност пак Алфа! :)Значи колата не ти е в ред,мойта с 4 човека,багаж,пуснат климатик и скорост 140-150 даде 7.5 :idea: :idea: :idea:

trustworthy
15-08-2006, 15:36
7.5 със скорост 120-130 не мисля че е икономична но не чак за опалкване! Твърдо съм решил следващата ми кола да е дизел и по възможност пак Алфа! :)

;) Бъди готов да те подиграват някои хора 8) , но поне ще забравиш какво е да имаш двуцифрено число като разход на 100 км :)

ultrashock
15-08-2006, 15:43
Е чак за подигравка не мисля че е! А иначе мисля че с 140-150 ще даде подобен разход! Няма да се исмени кой знае колко най много до 8 да стигне. Ще я тествам и така да видиме колко ще даде! Аз забравих да спомена че почти през цялото време беше включен климатика и бяхме 3ма човека и доста багаж! Най се зарадвах на бързото набиране на 5-та скорост! Получават се изпреварвания все едно карам 3литров звяр! Доста е пъргав боксера след 3500 оборота! Малко на кола с турбо ми наподобява! :) За всички удоволствия си има и цена!

Mury
15-08-2006, 15:52
Тва за набирането на 5 е вярно и е много яко,аз не вярвах че така ще набира след 3500 :shock: :shock:

ultrashock
15-08-2006, 16:16
Ех колко ме е яд че не си взех 1.7 боксер! Дори беше по-евтино! Но тогава си нямах представа че на разход ще го докарват горе долу еднакво! Представам си какво щеше да прави на магистралата! :)

georgievst
15-08-2006, 17:24
И при мен колкото по бързо карам по малък разход ми дава, логично е обаче тези 120 - 140 не са много участъците по нашата пътна мрежа където могат да се поддържат като скорост нали.

Naso
15-08-2006, 18:49
Смених ламбдата и немога да кажа точно, но разхода ми е под 10 и може би под 9. Това за ходене и връщане до Пазарджик. На отиване до Ихтиман 130-140 и от баира преди тунела до края 160-180. На връщане 150-170. Пак казвам, не съм го засичал точно но определено е под 10 и си мисля, че е и под 9.

georgievst
15-08-2006, 20:19
Смених ламбдата и немога да кажа точно, но разхода ми е под 10 и може би под 9. Това за ходене и връщане до Пазарджик. На отиване до Ихтиман 130-140 и от баира преди тунела до края 160-180. На връщане 150-170. Пак казвам, не съм го засичал точно но определено е под 10 и си мисля, че е и под 9.

Не разбрах точно с какъв двигател си но при мен с такава скорост разходът е 7 - 8 на сто- бензин OMV другите са пълна трагедия. За съжаление около Бургас няма Еко елада за да пробвам как стоят нещата при тях. Едно уточнение не карам с повече от 160.

trustworthy
15-08-2006, 21:06
...Не разбрах точно с какъв двигател си ...

Пише му в подписа ;) 145QV

Naso
15-08-2006, 22:10
Не разбрах точно с какъв двигател си но при мен с такава скорост разходът е 7 - 8 на сто- бензин OMV другите са пълна трагедия. За съжаление около Бургас няма Еко елада за да пробвам как стоят нещата при тях. Едно уточнение не карам с повече от 160.

Е, аз незнам колко точно (ще требе да я засека от пълно до пълно), ама на отиване рядко падах до 160. На връщане гледах да не карам бързо, че нещо има някакъ шум като завивам на дясно, ама па закаснявах за работа и пак де бавничко.

vladu
16-08-2006, 00:46

Е, аз незнам колко точно (ще требе да я засека от пълно до пълно), ама на отиване рядко падах до 160. На връщане гледах да не карам бързо, че нещо има някакъ шум като завивам на дясно, ама па закаснявах за работа и пак де бавничко.

да баце шума е от у*я - мойта не арчи но сал това и е +
га ша те дърпам тебе - дордет те не дръпна Бобо и Румен ша праат.

Naso
16-08-2006, 11:51
Ми баце освен да идвам да я земам твойта и да я карам при Румен :roll:

vladu
16-08-2006, 15:09
Ми баце освен да идвам да я земам твойта и да я карам при Румен :roll:

па моиш ли по две да ги караш?
:biker: :biker:

ма да се върна на темата - мойта ми иска 42 кила 95 за 400 км каране (трима души с клима) с 120-200 + 70-80км градско ...

Mind_Control
21-08-2006, 17:19
На мен сега до морето и обратно ми даде 8/100 като по магистралата се движех с 140 някъде.. Бяхме 3-ма човека и пълен багажник. На няколко пъти я изръчках до 190-200 и ги държи ама незнам до колко е полезно да седи в червената зона оборотомера :D те тия двигатели обичат високите обороти.. иначе по пътя 110-120.. и на морето съм обикалял около 100-тина км градско..

vamfan
21-08-2006, 18:51
ами и аз да се присаединя 10л. градско, доволно я настапвам. даже може о малко-по малко да е. изванградско 8,5л максимум при 160км

Mind_Control
21-08-2006, 23:08
ами и аз да се присаединя 10л. градско, доволно я настапвам. даже може о малко-по малко да е. изванградско 8,5л максимум при 160км

Ех как си мечтая и аз за 10 градско с настъпване :D :D

Bobo
21-08-2006, 23:15

Ех как си мечтая и аз за 10 градско с настъпване :D :D

Ми ходи живей в Пловдив :wink:

blagun
22-08-2006, 14:24
И аз да се вмъкна тука в темата, значи вчера се върнах от Слънчев бряг и съм много доволен относно разхода на моята кола :D Даде ми разход 7.5 с включен климатик, през цялото време, с 4 жени :lol: и техния багаж (можете да си представите как бях натъпкан) :D
Заредих на ОМВ сипах 100 - 20 литра и остналото 95 - 35литра = общо 55 литра, незнам как стана тая, ама като видях че ми се излива бензина от резервоара :shock: и щех да полудея :evil: Веднага си помислих, че ми е спукан и се викам "Лелеее.., аз не съм го пълнил догоре никога и то са ще излезне, че е спукан там някъде, ужас.."
Обаче изля се бензин там незнам колко, ама направих стабилна локва и голям сеир :oops: и спря, и оттам оня бензинаджията като почна да ми обяснява, че е протекло от уплътнението на бензиновата помпа, направо полудех, и понеже съм много луд свалих всичкия багаж, тубата също, и му показах на оня "мунчо" тъп, че всичко си е ок, и че просто е преляла и то заради него. Много ми се извиняваше, ама не ми се занимаваше да се разправям повече, че и без това направих голям сеир, избърсах каквото можах, изчаках да се изпари бензина и потеглих за морето :D

vamfan
22-08-2006, 17:12

Ех как си мечтая и аз за 10 градско с настъпване :D :Dами вложи малко парички докато на диагностиката ти докара перфектни параметри, после си поиграи още малко и може да стане. аз поне сега се кефя ама дано да е за повече време. хахахах . та сега ми доиде и другата алфа и почвам да харча пари и по нея да я стегна до зимата щото..... стуууууууд ако ходиш пеша

pr_00f
22-08-2006, 17:24
Абе аз все си мисля че има лека разлика между градското каране в пловдив и софия ама нищо де аз само си мисля.

търтей
22-08-2006, 17:26
Абе аз все си мисля че има лека разлика между градското каране в пловдив и софия ама нищо де аз само си мисля.

само си мислиш :lol: макар че трудно ти се отдава :lol:
не е лека :tongue:

Mury
22-08-2006, 17:42

Ех как си мечтая и аз за 10 градско с настъпване :D :Dами вложи малко парички докато на диагностиката ти докара перфектни параметри, после си поиграи още малко и може да стане. аз поне сега се кефя ама дано да е за повече време. хахахах . та сега ми доиде и другата алфа и почвам да харча пари и по нея да я стегна до зимата щото..... стуууууууд ако ходиш пешаПич ела в София да покараш една седмица да видим после какво ще кажеш за разхода :wink: :wink: :wink:

bass
22-08-2006, 17:48
Пич ела в София да покараш една седмица да видим после какво ще кажеш за разхода :wink: :wink: :wink:

Някой колега много точно го беше описал преди време:
Първа, втора, спирачка, първа, втораааа, аха третаааааа иии... червено! :D
Или пък мръсна гаааааз, та да фанем зеленото или да преварим на ляв завой тия насреща :-)

vamfan
23-08-2006, 22:40

Ех как си мечтая и аз за 10 градско с настъпване :D :Dами вложи малко парички докато на диагностиката ти докара перфектни параметри, после си поиграи още малко и може да стане. аз поне сега се кефя ама дано да е за повече време. хахахах . та сега ми доиде и другата алфа и почвам да харча пари и по нея да я стегна до зимата щото..... стуууууууд ако ходиш пешаПич ела в София да покараш една седмица да видим после какво ще кажеш за разхода :wink: :wink: :wink:то данните в книжката на колата си го казват 10.1л. и сигурно в италия няма задраствания, даи сега за сяка страна или град да си мислим че разликата е с литри ли?

Bobo
23-08-2006, 22:50
то данните в книжката на колата си го казват 10.1л. и сигурно в италия няма задраствания, даи сега за сяка страна или град да си мислим че разликата е с литри ли?

Аве колега ти да не си помисли че ние ядеме доматите с колците а?

Ако си мислиш че не съм живял в пловдив 12 години си в грешка :idea: Като ти се казва че тука харчат повече моеш да се замислиш а не да професорстваш :!:

vladu
24-08-2006, 09:13
то данните в книжката на колата си го казват 10.1л. и сигурно в италия няма задраствания, даи сега за сяка страна или град да си мислим че разликата е с литри ли?

Ако си мислиш че не съм живял в пловдив 12 години си в грешка :idea: Като ти се казва че тука харчат повече моеш да се замислиш а не да професорстваш :!:

харчат я ... и курнишоните са ни по-скъпи :-) и тва сигурно заради задръстванията. колкото до колегата от пловдив - па радвай се бе добър разход, убава кола - кво им обръщаш внимание на тея тука у форумта.

vamfan
25-08-2006, 23:15

Ако си мислиш че не съм живял в пловдив 12 години си в грешка :idea: Като ти се казва че тука харчат повече моеш да се замислиш а не да професорстваш :!: всеки си има право на мнение, нали живеем в демокрация. обаче аз друго се чудя, що някои хора от форума си мислят, че квото знаят те е най-вярно и все на другите са миродия, що като кажат нещо тяхното е по-вярно от на другите. нали затова е форума да се казват мнения и впечатления, всеки сам си прави изводите после
п.п. и бобо не го мисли моя разход имам и джипка дето ми харчи 20 градско, е тва че пише limitid до модела не е важно.

Bobo
26-08-2006, 00:20
всеки си има право на мнение, нали живеем в демокрация. обаче аз друго се чудя, що някои хора от форума си мислят, че квото знаят те е най-вярно и все на другите са миродия, що като кажат нещо тяхното е по-вярно от на другите. нали затова е форума да се казват мнения и впечатления, всеки сам си прави изводите после
п.п. и бобо не го мисли моя разход имам и джипка дето ми харчи 20 градско, е тва че пише limitid до модела не е важно.

Абсолютна демокрация де и аз си имам мнение и то е че не ядеме доматите с колците :crazy:

п.п. наеш колко ме ебе ква джипка имаш а? и такава с голд лимитед съм карал преди десет години ма твойта явно е с малък мотор щото мойта харчеше 30 градско :Tease:

Mury
26-08-2006, 10:33

Ако си мислиш че не съм живял в пловдив 12 години си в грешка :idea: Като ти се казва че тука харчат повече моеш да се замислиш а не да професорстваш :!: всеки си има право на мнение, нали живеем в демокрация. обаче аз друго се чудя, що някои хора от форума си мислят, че квото знаят те е най-вярно и все на другите са миродия, що като кажат нещо тяхното е по-вярно от на другите. нали затова е форума да се казват мнения и впечатления, всеки сам си прави изводите после
п.п. и бобо не го мисли моя разход имам и джипка дето ми харчи 20 градско, е тва че пише limitid до модела не е важно. :screwy: :screwy: :screwy: Пич я спри да се заяждаш,не ме интересува каква джипка имаш и колко коли караш и имаш.Просто мненията ти са :shock: :shock: :shock: Помисли малко преди да се караш пак на някой от форума

П.С.Никой не се опитва да си налага мнението.В този форум хората които изказват мнение са доста компетентни/е повечето от тях де/и не мисля че ти си човека който трябва да критикува :wink: :wink: :wink: Успех

vamfan
26-08-2006, 16:32
всеки си има право на мнение, нали живеем в демокрация. обаче аз друго се чудя, що някои хора от форума си мислят, че квото знаят те е най-вярно и все на другите са миродия, що като кажат нещо тяхното е по-вярно от на другите. нали затова е форума да се казват мнения и впечатления, всеки сам си прави изводите после

Абсолютна демокрация де и аз си имам мнение и то е че не ядеме доматите с колците :crazy:

п.п. наеш колко ме ебе ква джипка имаш а? и такава с голд лимитед съм карал преди десет години ма твойта явно е с малък мотор щото мойта харчеше 30 градско :Tease:пак нещо не сме се разбрали, аз казвам че като икономисвам от алфата то отива за джипката,

vamfan
26-08-2006, 16:40

п.п. и бобо не го мисли моя разход имам и джипка дето ми харчи 20 градско, е тва че пише limitid до модела не е важно. :screwy: :screwy: :screwy: Пич я спри да се заяждаш,не ме интересува каква джипка имаш и колко коли караш и имаш.Просто мненията ти са :shock: :shock: :shock: Помисли малко преди да се караш пак на някой от форума

П.С.Никой не се опитва да си налага мнението.В този форум хората които изказват мнение са доста компетентни/е повечето от тях де/и не мисля че ти си човека който трябва да критикува :wink: :wink: :wink: Успех не сам се карал на никои от форума, това е само коментар, а че ти се засягаш е комплексарско за твоя сметка sory

Mury
26-08-2006, 19:44

П.С.Никой не се опитва да си налага мнението.В този форум хората които изказват мнение са доста компетентни/е повечето от тях де/и не мисля че ти си човека който трябва да критикува :wink: :wink: :wink: Успех не сам се карал на никои от форума, това е само коментар, а че ти се засягаш е комплексарско за твоя сметка soryКой се засяга бе пич :screwy: :screwy: коментарите ти във форума са винаги с някакъв заядлив подтекст :idea: :idea: :idea: 3-4 човека ти потвръждават нещо а ти си знаеш твойто/което естествено не е вярно :Topic-is-closed-bg: :Topic-is-closed-bg: /Просто много хора четат форума и се интересуват от доста неща и такива неверни твърдения като твоите които се превръщат в спорове не им помагат много :idea: :idea: :idea:

П.С.И престани да разводняваш темите със други въпроси както направи още от първите ти мнения :wink: :wink: Аре със здраве

драго
02-09-2006, 19:36
колеги, този connor kane е голям боклук май.ако може някой да го изключи от форума. как така юе говори глупоси за нашите машини и ще ги сравнява с германските тромави катъри

vamfan
02-09-2006, 19:56
колеги, този connor kane е голям боклук май.ако може някой да го изключи от форума. как така юе говори глупоси за нашите машини и ще ги сравнява с германските тромави катъри и аз се присаединявам, това е направо богохулство , да се обединим
пс този път поста не ми е заядлив :D :!:

BatVas
02-09-2006, 22:55
Tufooooooooo, mnogo gori italianskata ko4ina, a - e, drugiq pyt si kupuva6 nemska ma6ina i si ok! :D

Абе ние да не сме селски тарикати дето не смеят да настъпят за да пестят стотинки :twisted: караме си и се кефим- твоята може и да я буташ - така няма да ти гори въобще :idea:

rumen
04-09-2006, 14:28
не се захващайте с човека с немските наклоности ДЕМОКРАЦИЯ е все пак за да е в нашия форум все нещо го влече тук я снимчица да види я да чуе че летим по пътищата.
:D
За Пловдив и за София разлика има само в центровете на градовете при нас е по бързо предвижването защото няма много коли и на един светофар се изнасяме докато в софия съм чакал 5- зелени за да мина а това не е малко за един участак от път в двата града