PDA

View Full Version : Едно въпросче относно ключовете

goro
26-07-2006, 22:12
Наскоро реших да поразгледам папката на Бобо(между другото има много яки работи там :wink: )и попаднах на следната снимка:
http://bobo.alfaromeo-bg.com/My_145QV/P1101062_resize.jpg
И като я видях се сетих да питам - защо нямам нито тъмно червения ключ,нито двете карти "коде",а имам само един червен ключ?Имайте предвид,че колата не е с фабрична аларма.Не ми е ясно тъмно червения ключ за палене ли е и как аз си паля колата не със него,а с червения????Моята Алфичка ми я продадоха само с един ярко червен ключ.Кажете ми мога ли да си карам така само с един ключ,или трябва да се ходи до Вантотрейд за да си вадя нов резервен? :?

goro
26-07-2006, 22:13
И още един въпрос - от къде мога да си намеря малка емблемка за ярко червения ключ,че на моя е паднала и колко ще ми струва? :wink:

trustworthy
26-07-2006, 22:18
аз си взех моята с два червени за палене (действат на имобилайзера) и един кафяв - той е само за вратите и багажника. май така си върви комплекта

goro
26-07-2006, 22:26
аз си взех моята с два червени за палене (действат на имобилайзера) и един кафяв - той е само за вратите и багажника. май така си върви комплекта
Да,ма аз кафяв нямам.С червения правя всичко. :? А и червения е САМО ЕДИН.А тия ключове как действат на имобилайзера?

Bobo
26-07-2006, 22:32
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4448&highlight=%EA%EB%FE%F7%EE%E2%E5 :wink:

roussinov
26-07-2006, 22:33
баце е па я от тоя комплект имам само 1 нещо :tooth:

май кафявия ключ е сервизния, с него моат да се праат нови червени и там да се ресетват некви щуротии, по-умните ще кажат

trustworthy
26-07-2006, 22:39
...А и червения е САМО ЕДИН.А тия ключове как действат на имобилайзера?

Ми 'мобилизират' го :)

goro
26-07-2006, 22:48
...А и червения е САМО ЕДИН.А тия ключове как действат на имобилайзера?

Ми 'мобилизират' го :)
Имам предвид има ли некви електроники или машинарии в самия ключ? :)

trustworthy
26-07-2006, 22:55
Има си вградената джаджа, която да деактивира имобилайзера при вкарването на ключа. На някои допълнително слагани по-стари аларми тази джаджа е отделно от дистанционното. На служебното деу например е в нещо като дървена кутийка, която трябва да се доближи до сензора на имобилайзера, който обикновено е в близост до мястото за ключа

goro
26-07-2006, 23:30
Има си вградената джаджа, която да деактивира имобилайзера при вкарването на ключа. На някои допълнително слагани по-стари аларми тази джаджа е отделно от дистанционното. На служебното деу например е в нещо като дървена кутийка, която трябва да се доближи до сензора на имобилайзера, който обикновено е в близост до мястото за ключа
Вече разбрах как стоят нещата.С две думи мога да си карам с червения ключ без да го мисля! :wink: Благодаря за помощта!

stelt
27-07-2006, 01:03
Ето тук може да разгледаш тази тема и да си поръчаш емблемка за ключа.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5190

ultrashock
27-07-2006, 12:49
А аз какво да кажа като имама само този по тъмно черения ключ! :)

goro
28-07-2006, 12:52
Да се похваля - днес ходих до "T&N Car" на Гоце Делчев(понеже ми е ва 2 крачки)и си взех емблемка за ключа на символична цена. :wink: Благодаря на wasp за инфото,което ми даде. :D