Log in

View Full Version : Нема такава държава (ала Слави)

oem
11-12-2010, 01:21
http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

:icon_frown:

Много криво ми става като го гледам това. Много силен клип.

VFTI
11-12-2010, 01:30
Аз го гледах в самото шоу...много бързо са успели да го качат...

Иначе темата е толкова коментирана, че едва ли има какво ново да се каже... Всичко си го правим сами и това си е...

oem
11-12-2010, 01:31
И аз го гледах в шоуто и го търсих и сега го намерих. Бързо са го качили.

ibiza66
11-12-2010, 03:01
Ха.. верно няма.. Всеки си гледа кефа ( събаря си къщата за да падне стената на съседа..)

Alfa User
11-12-2010, 07:52
Верно сами си го правим ... Опъват ни както си искат, а ние си траем и само мажем с вазелинче ...
Ей го, от 01.01.2011 вече ще си имаме и данък върху ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА застраховка ГО - някой да е чул нещо, някой да е тропнал по масата ??? НЕ !
Ей затова ще сме на тоя хал ... Но и да слушаме и да се кефим на тия клипове - докато не влезем във филма като главни действащи лица, нищо няма да се промени !!!

oem
11-12-2010, 09:24
Най-интересното е, че всеки го осъзнава това, но си трае. Чака някой друг да свърши работата. Няма друг начин освен народа да излиза с доматите и яйцата и да се почва. слави го е казал: Спите ли? Всички спим!

ogi100
11-12-2010, 09:31
Слави е един от малкото хора, които с действията и поведението си е успял да ме накара тотално да си променя първото впечатление за него. Изобщо целия им екип много ми допада, хубаво е, че има такива хора, които вместо да си правят скечовете и да забавляват хората отделят доста време за обществена позиция.

Furious 155
11-12-2010, 09:32
Държавата я правят хората...

Alexanderbb
11-12-2010, 09:41
ами надали има друг народ дето се гордее с поговорки от рода на "преклонена глава сабя не я сече"

oem
11-12-2010, 09:46
То не се знае и Слави какви интереси има, но като оставим всичко друго на страна този клип казва само истината.

В България който и да дойде на власт той отива с нечии интереси. Няма кой да отиде да работи там за чест и слава. Или трябва да вземат супер големи заплати, за да не крадат и да има специална независима институция която да ги следи зорко или всички че си краднат както могат.

На всички поредни избори изпращаме старите мухльовци и посрещаме новите спасители докато и те не станат поредните крадливи мухльовци.

Видяхте ли ги ония как се наредили за телефоните само? Мишоци, абсолютни мишоци. Събрали ги в една стая насядали като първолаци и чакат за далаверка... от всики 38 поканени всички са се отзовали...

Няма да се оправим никога. Много сме жалки. :(

santo_traficante
11-12-2010, 10:10
И Слави е една фурнаджийска лопата:firstprize: Като му нарушат интересите и започва да вади песнички и популизъм бетер другите:)

koolio
11-12-2010, 10:14
Лицето Слави Трифонов освен да омаже и опорочи и най-добрата идея друго не може да направи ...

ne0
11-12-2010, 10:46
http://vbox7.com/play:c20ceedf

me4o4ko
11-12-2010, 10:54
Слави Трифонов плагиятства от Sarafa ....:tooth:

ne0
11-12-2010, 10:55
WELCOME

-Bobby-
11-12-2010, 10:56
И Слави е една фурнаджийска лопата:firstprize: Като му нарушат интересите и започва да вади песнички и популизъм бетер другите:-)

Мен пък би ми се искало всички да сме като него - когато някой (най-често държавата) ни наруши интересите и спокойствието, да вадим популизма, доматите, яйцата, сопите... ама не би, мишките са водещия % в стадото...

Аз лично защо съм се отказал да повеждам хора със себе в битка за нещо - ами на едно място, което си е държава в държавата (разбирайте - абсолютно олицетворение на държавата ни в умален вариант), място наречено УНСС, постоянно подтиквах колеги да не се оставяме да ни тъпчат и да си търсим правата.
И накрая какво се оказва - ректора разлепил из целия университет след ремонтите забрана за пушене в сградата, цели плакати размер А3 бяха, а често го разминавахме във фоайето с цигара в ръка, на 2-3 уискита (тоя човек трезвен не съм го виждал); преподавателите с положение вътре и извън университета се имаха за недосегаеми и правеха каквото си поискат, което включваше безобразно отношение със студенти, които далеч не са лигльовци и мързеливци, висящи по кафета и кръчми, връзкарите с пари никой не ги закачеше и на поправки не можеше да ги види човек никога, а тия дето надигахме вой, накрая брахме и ядове, при това "културно" - просто ни късаха на изпити колкото и да сме учили, и не можеш и комисия да свикаш, защото те къса преподавателя, който в такава комисия ще е председател...
И ако онези, дето си мълчаха и повтаряха "нищо няма да стане, що се занимавате", се бяха включили и те в този вид "протест" срещу системата и не бяхме само една шепа хора, щеше да има отзвук. В един момент аз някои колеги ги и наругах и им дадох за пример френските студенти по онова време, които бяха направили невероятно мазало, когато Саркози обяви, че ще им реже със закон времето, в което имат право да работят и да си докарват допълнителни пари. Ама йок - там разбрах, че и държавата ни е 1:1 като ситуацията вътре - горе по върховете и всеки приближен до върховете (дали с шуробаджанащина или вид интереси) е недосегаем, долу масата мълчи и гледа "да си няма проблеми и да завърши", а тия дето измрънкат - жална им майка после...

ПС - И не говоря за някоя от леките специалности в УНСС, щото повечето се завършват ей така малко на майтап. Има няколко 4-5 специалности обаче, в които тормоза е голям - от гледна точка учащите се иска доста учене, от гледна точка връзкарите се искат доста пари.

ПС2 - От тогава съм теглил една на всеки, който тръгне да ми говори за надигане на вой срещу системата. Почнах да се оправям сам за себе си и най-близките си. Сори, ама докато е пълно по тия земи с хора дето си траят "за да нямат проблеми и да могат да завършат", няма аз да съм тоя, дето ще си го слага сам без вазелин. Буйният ми характер, дразнещ се на несправедливостите, би могъл да вирее при нация подобна на френската, но не и тук.

ПС3 - Тоя данък върху ГО, нов акциз върху горивата и тия разбити пътища на фона на милиардите, дето се събират, ако това беше във Франция, знаете ли какво щеше да се случи? Национална икономическа катастрофа, заради повсеместните блокажи и протести из цялата страна. Но у нас само мрънкаме тихичко в ъгъла...

santo_traficante
11-12-2010, 11:12
Мен пък би ми се искало всички да сме като него - когато някой (най-често държавата) ни наруши интересите и спокойствието, да вадим популизма, доматите, яйцата, сопите... ама не би, мишките са водещия % в стадото...

На Славчо са му нарушени личните интереси и за тва църка:lol_sign:

pent
11-12-2010, 11:16

пичове славчо не ви е проблема :) гледате в грешната посока :) влака идва от другата страна :)

Браво за клипа! Циромахов е идиот и плагиат, но клипа е добър!

-Bobby-
11-12-2010, 11:21

Всеки, който роптае срещу нещо, са му нарушени личните интереси. Въпросът е, когато те съвпадат при отделни хора, да има обединение и натиск срещу тези, които им нарушават интереса. А точно това у нас не се прави, от мнения като това в тази тема личи ясно. :)

И се потвърждава само това дългото и подробно, дето го написах по-горе...

gigi
11-12-2010, 11:38
Слави е същия мишок като управляващите, гони си само своя интерес. Що се скараха с Гойко, щото и двамата обичат да е тяхното и да дърпат конците. Слави е мутра, обслужва интересите на комунягите да сте го чули нещо за сТанишев да каже. Едно време започна като обслужваше мутрите, затова и колегите му го зарязаха. И трафиканта е прав абсолютна фурнаджииска лопата говори едно а прави съвсем друго например кара по цариградско с над 140 на слалом докато светка и свири на всички естествено с G-klass и т.н.а после обяснява как в БГ не се спазвало нищо. Незнам как има хора които още го гледат и му се връзват на простотиите.
Иначе да клипа е ясен тука е така ама него не го е грижа за това а по скоро още го е яд че Гойко го резна.:sick:

morfius
11-12-2010, 11:40
Слави се е доказал като платен манипулатор... не го гледам и не искам и клиповете да му виждам.
Я се запитайте колко пъти сте го чули да плюе по Доган, на фона на плюнките по всички други.
Има няма 10 - 20 ПЪТИ разлика в количествата и качествата, а Доган е във всяка власт изключая тази на Костов.
Веднага се набива на очи, кой поръчва музиката :)

fred
11-12-2010, 11:41
Слави е един от малкото хора, които с действията и поведението си е успял да ме накара тотално да си променя първото впечатление за него. Изобщо целия им екип много ми допада, хубаво е, че има такива хора, които вместо да си правят скечовете и да забавляват хората отделят доста време за обществена позиция.

Много добре, ама не знам дали знаеш че всичките му фирми са регистрарини в чужбина в разни офшорки и не плаща една стотинка данъци у нас..
Та си припомни стихотворението Патриот, на Ботев
А наистина е платен манипулатор, близък с ДПС, мултаците по времето на Илия Павлов и т.н.Но той наистина не е причината за това което сме си ние, просто е един като нас, ярък представител на болшинството българи, имам предвид манталитет, (не като парично състояние)

tanatos
11-12-2010, 11:53
Дам българска работа....Започна се с глупостите...Карал с нам си колко, личните интереси си гледал, ми може гледа ги..Трифонов и сие може са секакви ама какво са ВИ НАПРАВИЛИ НА ВАС, НА НАС??

С.Т. ли е виновен за положението в което сме??? Или сценаристите или другите работеще за него? Тези хора ли прецакват народа? Те ли са проблема на държавата. Щом това ви успокоява мислете така. Той си е намерил начина, намерете го и вие.Ама е по готино да се примирявате и да махате с ръка. Жалка картинка българска..

---------- Post added at 11:53 ---------- Previous post was at 11:51 ----------

Много добре, ама не знам дали знаеш че всичките му фирми са регистрарини в чужбина в разни офшорки и не плаща една стотинка данъци у нас..
А наистина е платен манипулатор, близък с ДПС, мултаците по времето на Илия Павлов и т.н.Но той наистина не е причината за това което сме си ние, просто е един като нас, ярък представител на болшинството българи, имам предвид манталитет, (не като парично състояние)

И какво от това, ама ги харчи тука парите си нали? Знаеш ли, че когато не го искаха никъде и нямаше предаване той плащаше редовно заплатите на целият екип, от оепратори до чистачи??
И аз съм така нищо в България нямам регистрирано, всичко е по офшорки е и?? Да пълня гушите на тея тука ли, а не мерси..

morfius
11-12-2010, 12:04
Мерси от такива водачи на народното недоволство.
Я си спомнете думите на В. Левски ... преди да ми коленопреклонничите пред слави.
Платен манипулатор и използвач, да ме води и да ми дава насока - не приемам!

tanatos
11-12-2010, 12:23
Казваш, че има значение кой ти казва истината..С.Т. нема право да го прави викаш..пффф. Лайното си е лайно, няма значение от кой е излязло..То си мирише.

Не харесвам особено С.Т. но когато казва неща дето са верни не ми дреме какъв е, човека е прав.

ves_v8
11-12-2010, 12:35
Ние неможем да си го позволим, защото когато стана протеста миналата година миризливите подобия на полиция се събраха от цяла България в София и смелиха от бой голяма част от протестиращите.
А да бъдем като Трифонов неможем, защото неможем да си го позволим. А той е на доста високо ниво сред тия по които плюе. Още преди доста години стана ясно че се занимава с разни неща. А колегата който каза че г-н Доган стои зад Тифонов, ми да то е ясно, комунистите се подкрепят. :sniper:
И все пак им правя евала на Слави и екипа му за клипа и песента, много е истинска и описва цялото положение в Страната. Няма и думичка с която аз лично да не съм съгласен

morfius
11-12-2010, 12:46
Казваш, че има значение кой ти казва истината..С.Т. нема право да го прави викаш..пффф. Лайното си е лайно, няма значение от кой е излязло..То си мирише.

Не харесвам особено С.Т. но когато казва неща дето са верни не ми дреме какъв е, човека е прав.

Има право да си говори каквото си иска... аз имам правото да го игнорирам колкото си искам.
И да говоря за неговото говорене и него самия каквото сметна за нужно, докато не прекрачвам определени рамки.

И смятам, че за мен би било обидно, да чакам слави да ми каже, че положението се е нас*ало без надежда за почистване.

---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:43 ----------

Ние неможем да си го позволим, защото когато стана протеста миналата година миризливите подобия на полиция се събраха от цяла България в София и смелиха от бой голяма част от протестиращите.
А да бъдем като Трифонов неможем, защото неможем да си го позволим. А той е на доста високо ниво сред тия по които плюе. Още преди доста години стана ясно че се занимава с разни неща. А колегата който каза че г-н Доган стои зад Тифонов, ми да то е ясно, комунистите се подкрепят. :sniper:
И все пак им правя евала на Слави и екипа му за клипа и песента, много е истинска и описва цялото положение в Страната. Няма и думичка с която аз лично да не съм съгласен

Тоя номер с полиция от провинцията насъскана да бие - столичните келешчета - не е от миналата година.
Виновни сме си, че вместо да се покрием на другия ден не бяхме 10 или 100 пъти повече.
На третия нямаше да посмеят...
Тук много хора не знаят, но онова дето всъщност взриви ситуацията сред студентите в София 97 не беше политиката или курса на долара... беше същия побой над студенти и студентки по тъмна доба, докато се разотиваха от митинг... и последващото им посещение на университетите направо от Пирогов.

ogi100
11-12-2010, 15:31

Честно казано, изобщо не ме интересува къде са му фирмите, а и непроверени информации не ме интересуват. Аз също при определени обстоятелства бих си регистрирал фирма в чужбина, това си е личен избор. Но е факт, че в шоуто му се казват много неща, които на друго място не се споменават!
За Доган изобщо не съм съгласен. Всички търсят дявола у него, и вероятно е така, но виновен е не който яде баницата, а който му я дава!
Все пак, висчко си е лично мнение, аз споделям мойто, много се кефя на Слави не убеждавам никой да прави същото :flirt:

Galof
11-12-2010, 16:49
прочетено в един форум пак по темата за тази песен

"Време е да изчистм нашата сган.и всички малцинства да си седат в техните Гета.Стига сме допуска ли Цигани и Турци в нашата политическа система .Те си направиха Харема.Доган 20години ни шиба и после с куфарче пари в Турция си замина.А Костов с Неговата Луда политика си купи 2-3 Джипа и Къща в Бояна и сега е на топло под юргана.
За какво да говорим за протест? Като още не съм го видял и до днес. Всеки се Оплаква и псува ,а никои излиза ,Кой така ни чува.Време да се изхвърли пак боклука а по принцип на Кой му пука?Айде да се съберем и да бутнем този Председател и Президент.и да извикаме дружно в Глас Атака ти си пак с Нас.Волен Президент на тази държава може и България да получи нужната слава.
Време е цялата власт да си отиде от нас.Лапнахте милиони и си правите купони,но според мене народа умира а ви случайно направихте и тази криза.Вървете си от Нас и Бойко и Костов стига ви толкова власт.Махнете се оставете държавата да диша ,време е да ви направим и вас на киша.

Alfa User
11-12-2010, 16:51
Аз пък не мога да разбера защо българина отколе си търси някой да му е виновен за всичко ... Тоя бил с не-знам-колко фирми, оня бил карал не-знам-как, третия пък бил еди-къв-си ...

АМИ НИЕ ? КАКВИ СМЕ НИЕ ?
Жалки дребни душици, гледащи кой как да се покрие, за да не му резнат зелката (и в прекия, и в преносния смисъл).

Преди време и аз изпаднах в ситуацията "водач на слепци" - трябваше да се преборим за наши законови права, но от всичките ми колеги ме подкрепиха само двама !!! Останалите се измъкваха с редовните две реплики, присъщи на стадото :
"Ма кво искате сега, нали знаете, че нищо няма да стане" или "Ми хубаво, трошете си главите, па ако стане - ша е добре за всички ни" ... Не сеч трябва за такъв народ, а огън - всеизгарящ и прочистващ !

Защо се стигна до там да не смеем да си кажем мнението и да си потърсим правата ??? Защо ни е страх, че ако се обадим не където трябва и не за каквото трябва, ще ни посекат ???

Ами ще ни секат, как няма ... И не само с нови измислени данъци, не само с яко скубане от гърба ни ... Ние сами сме допуснали да е така, ние сами си го правим като не сме задружни като нация и хора, ние сами си го правим като чакаме някой друг да свърши нашата работа ... а този някой все не идва ...
Свята му памет на Левски, кой знае колко пъти се е обърнал в гроба си заради овчедушните си и безхарактерни сънародници ...

morfius
11-12-2010, 16:53
прочетено в един форум пак по темата за тази песен

"Време е да изчистм нашата сган.и всички малцинства да си седат в техните Гета.Стига сме допуска ли Цигани и Турци в нашата политическа система .Те си направиха Харема.Доган 20години ни шиба и после с куфарче пари в Турция си замина.А Костов с Неговата Луда политика си купи 2-3 Джипа и Къща в Бояна и сега е на топло под юргана.
За какво да говорим за протест? Като още не съм го видял и до днес. Всеки се Оплаква и псува ,а никои излиза ,Кой така ни чува.Време да се изхвърли пак боклука а по принцип на Кой му пука?Айде да се съберем и да бутнем този Председател и Президент.и да извикаме дружно в Глас Атака ти си пак с Нас.Волен Президент на тази държава може и България да получи нужната слава.
Време е цялата власт да си отиде от нас.Лапнахте милиони и си правите купони,но според мене народа умира а ви случайно направихте и тази криза.Вървете си от Нас и Бойко и Костов стига ви толкова власт.Махнете се оставете държавата да диша ,време е да ви направим и вас на киша.

Тия хатакаджийчета май бързо забравят, че собствната им партия е най-вярното кученце на Бойко в момента... да не казвам, че е отроче на ДПС...

Бобби
11-12-2010, 19:56
:sad:.....
Не мога да разбера защо успелите ги мразят в България...?
...иде реч за тези който са вън от политиката и така наречената мафия!
А българинът е един мрънкач....най вече в нета и къде ли не....

koolio
11-12-2010, 22:29
:sad:.....
Не мога да разбера защо успелите ги мразят в България...?
...иде реч за тези който са вън от политиката и така наречената мафия!
А българинът е един мрънкач....най вече в нета и къде ли не....

Абе принципно си прав, ама баш Славчо си е навътре и с политиката, и с мафията.:spell:

Galof
12-12-2010, 00:46
http://vbox7.com/play:c20ceedf
Това е песента!

За пореден път осъзнах, че държавата ни е пълна с мишки (с извинение) хора, който само плюят и ругаят ама кат им опре ножа да гърлото и почват ама то такова то онакова ... с такъв народ няма да се оправи тази държава ...

milenamr
12-12-2010, 12:14
пичове славчо не ви е проблема :) гледате в грешната посока :) влака идва от другата страна :)

Браво за клипа! Циромахов е идиот и плагиат, но клипа е добър!

Тук съм съгласна на 100% с тебе :)

raiders
12-12-2010, 12:51
Държавата сме ние!!!

КАжете какво да направим и го правим, иначе ще ни скъсат от взимане на пари за всичка, данъци ГО, такса електромер, пенсиониране на 67г., ако ги доживееш, цени на горивата както им е кеф...

Аз съм за протест на 3 март, да задръстим всички бензиностанции за 1 ден!

Abar7h
12-12-2010, 13:51
Напоследък стана много модерно да се спекулира с "лошите политици", чиято единствена цел в живота е да ни прецакат... И точно тая подлога наречена Слави да го пропагандира, мисля че си е направо смешно и може да послужи единстено на някой селянин с основно образование да има какво да гледа докато си пие ракията и да вика "А така, ма*ка им на политиците!" Аз лично виждам много голям напредък в последно време - всички тези "low cost" магазини, които се откриха през последните 1-2 години - вече можеш да си купиш какво ли не на двойно, че дори и тройно по-ниски цени отпреди! Ами хората от София - какво ще кажете за запълнените дупки тази пролет? Аз това никога не вярвах, че може да се случи, но ФАКТ! И досега си карам колата спокойно и не дебна за кратери ;-) Просто се оставяме лесно да бъдем манипулирани от такива клипове, създадени с чисто комерсиална цел. Съставете си лично мнение!!! :-)

ogi100
12-12-2010, 14:03
Напоследък стана много модерно да се спекулира с "лошите политици", чиято единствена цел в живота е да ни прецакат... И точно тая подлога наречена Слави да го пропагандира, мисля че си е направо смешно и може да послужи единстено на някой селянин с основно образование да има какво да гледа докато си пие ракията и да вика "А така, ма*ка им на политиците!" Аз лично виждам много голям напредък в последно време - всички тези "low cost" магазини, които се откриха през последните 1-2 години - вече можеш да си купиш какво ли не на двойно, че дори и тройно по-ниски цени отпреди! Ами хората от София - какво ще кажете за запълнените дупки тази пролет? Аз това никога не вярвах, че може да се случи, но ФАКТ! И досега си карам колата спокойно и не дебна за кратери ;-) Просто се оставяме лесно да бъдем манипулирани от такива клипове, създадени с чисто комерсиална цел. Съставете си лично мнение!!! :-)
Аз съм си съставил лично мнение колега, просто е различно от твоето. Иначе за кратерите внимавам и то доста, незнам в коя част на София живееш, но явно си щастливец. Никой не отрича, че доста неща са променени от преди време в положителна посока, но много и не са мръднали, че даже и някои сфери са по-зле (здравеопазване и образование например). Честно казано, на мен не ми пука колко пари получава Слави и екипа му от когото и да било, след като чувам конкретни неща насочени към доста сериозни проблеми в държавата в техните дискусии. Все неща, които (вероятно популистки но) са полезни за хората, а и на друго място не се споменават. И не съм съгласен, че дискусиите им са в стил май***а им политиците. Има доста смислени неща. Понякога и много им се дразня за някои неща, но като цяло им симпатизирам за стила на работа. Иначе всеки си има трески за дялане...той и Кристиано Роналдо е голямо лайно, но много ги няма като него на терена :)
Поздрави

tanatos
12-12-2010, 14:26

Я лекинко се позамисли дали това не е замазване на очичките? Вземи прочети или гледай по ТВ-то едно интервю с Б.Б. "Аз дадох парите", "Ако не бях АЗ", АЗ направих тази отсечка", "АЗ АЗ АЗ АЗ". Тоя да не е собственика на държавата, щото се държи така.. Тея дни решил да национализира партидите от професионалните пенсинни фондове в НОИ!!! Уат да фак.Ако на теб ти се струва нормално тава всичкото за мен не е. Тоя каун там е избран от народа,работи за народа, той е шибан наемник. Това е Б.Б. ,нает държавен служител, а не собственик на държавата..

Abar7h
12-12-2010, 17:35
Я лекинко се позамисли дали това не е замазване на очичките? Вземи прочети или гледай по ТВ-то едно интервю с Б.Б. "Аз дадох парите", "Ако не бях АЗ", АЗ направих тази отсечка", "АЗ АЗ АЗ АЗ". Тоя да не е собственика на държавата, щото се държи така.. Тея дни решил да национализира партидите от професионалните пенсинни фондове в НОИ!!! Уат да фак.Ако на теб ти се струва нормално тава всичкото за мен не е. Тоя каун там е избран от народа,работи за народа, той е шибан наемник. Това е Б.Б. ,нает държавен служител, а не собственик на държавата..Съгласен! Но той не е единствения управник в тая държава, въпреки че си дава вид на такъв. Просто мисля, че положението не е чак толкова ужасно, държавата не е чак толкова зле! ;-)

ogi100 - живея в центъра, но ходя и по други квартали и толкова добри пътища досега не съм виждал. Все пак съм на 20 години, света не е започнал откакто аз съм се родил, но в моите очи България не е толкова зле, за колкото я представят някои хора, имащи изгода от създаването на едно такова внушение!

oem
12-12-2010, 17:56
Съгласен! Но той не е единствения управник в тая държава, въпреки че си дава вид на такъв. Просто мисля, че положението не е чак толкова ужасно, държавата не е чак толкова зле! ;-)

ogi100 - живея в центъра, но ходя и по други квартали и толкова добри пътища досега не съм виждал. Все пак съм на 20 години, света не е започнал откакто аз съм се родил, но в моите очи България не е толкова зле, за колкото я представят някои хора, имащи изгода от създаването на едно такова внушение!

За веригите и 3-но по-ниските цени знаеш ли как става номера? Да не мислиш, че всичко което го ядеш там е същото като в обикновените магазини? Веригите извиват ръцете на производителите за много големи отстъпки и реклами. Но не от там идват ниските цени наистина.

Особено продуктите произведени под марката на веригата. Там няма суровина. Там всичко е набъкано с евтини заместители. Като си купиш шоколад да не мислиш, че ядеш какао или мляко? Или кашкавал по 4 лв. килото? А като си купиш захар на 0.90 лв. килото познай каква е тази захар.

Само ще те светна едно. Върви и си купи Кола Кола от Плюс/Лидъл и си купи и от някое малко магазинче. И ги опитай и двете. От Плюс колата си беше чист Алтай.

Истинските продукти и суровини са скъпи. И ако за теб тези ниски цени значат нещо, то за мен не. Това е грешка. Не продуктите трябва да бъдат евтини. Заплатите трябва да бъдат големи.

Abar7h
12-12-2010, 18:07
За търговските марки на самите вериги е така на 100%!! Но един от най-близките приятели на баща ми е голям производител, който има наблюдение над всички тези магазини. Той работи с тях от близо 10 години. Това което казваш за кока-колата не е така!! Или поне не за Метро и Била, понеже за тях е ставало дума в разговори. А пък от друга страна сестра ми имаше доскоро магазинче за хранителни стоки. Съответно познава още десетки собственици на подобни магазини. Откъде мислиш, че взимат стоката си те? Един от онези големите камиони от рекламите идва директно от страната на чудесата и им го носи?? Всички квартални магазини пазаруват от големите вериги. Има разбира се и стоки, с които не стоят така нещата - цигарите, киселото мляко например. 90% от стоките идват от 1 и също място. Просто голямата верига не разчита бай петко да дойде и да направи 20лв оборот, от които 10лв им е печалбата... Те разчитат на големи количества. Оттам и взаимната изгода! Малките магазинчета, като по-неизгодни скоро ще изчезнат почти напълно. Пак казвам - има и стоки, за които си прав, но са малко, наистина малко!

ФЕРАРИСТ
12-12-2010, 18:43
Особено продуктите произведени под марката на веригата. Там няма суровина. Там всичко е набъкано с евтини заместители.
В СВА - литър и половина минерална вода - 1.30, 2 литра СВА кола 0.99 стотинки - водица с аспартам......да паднеш от коня......

tanatos
12-12-2010, 18:51
За търговските марки на самите вериги е така на 100%!! Но един от най-близките приятели на баща ми е голям производител, който има наблюдение над всички тези магазини. Той работи с тях от близо 10 години. Това което казваш за кока-колата не е така!! Или поне не за Метро и Била, понеже за тях е ставало дума в разговори. А пък от друга страна сестра ми имаше доскоро магазинче за хранителни стоки. Съответно познава още десетки собственици на подобни магазини. Откъде мислиш, че взимат стоката си те? Един от онези големите камиони от рекламите идва директно от страната на чудесата и им го носи?? Всички квартални магазини пазаруват от големите вериги. Има разбира се и стоки, с които не стоят така нещата - цигарите, киселото мляко например. 90% от стоките идват от 1 и също място. Просто голямата верига не разчита бай петко да дойде и да направи 20лв оборот, от които 10лв им е печалбата... Те разчитат на големи количества. Оттам и взаимната изгода! Малките магазинчета, като по-неизгодни скоро ще изчезнат почти напълно. Пак казвам - има и стоки, за които си прав, но са малко, наистина малко!

На измекярските малки магазинчета и на магазините в селата стоката им идва от Метро и от подобни..На малките магазинчета дето държат да имат хубава стока, стокта идва от борсите или от търговските представители.Доста години съм в търговията на едро с бързообортни стоко и работя с големите вериги от както има такива. Тези магазини си плаяат стоката на нормалните цени а продават на много по ниска.Проста математика е..едното за сметка на другото. Ти когато отиваш в магазин и купуваш 30 артикула примерно, накрая поглейдаш ли си касовата бележка и помниш ли цените дето са написани на етикетите по стилажите? Съветвам те, а и не само теб да го правиш..Веригите лъжат с цените на етикетите и тези на касата..Факт.
Кока кола..има разлика от земята до небето..То има разлика от опаковките от 2 литра и 1 литър до 0,5 и кеновете. Има значение къде е бутилурана, има значение и срока на годност, кога свършва.Когато срока на годност наближава да изтече се пуска на по ниска цена.С всички стоки е така, шоколади, млека..

Stefo
12-12-2010, 19:18
Ти когато отиваш в магазин и купуваш 30 артикула примерно, накрая поглейдаш ли си касовата бележка и помниш ли цените дето са написани на етикетите по стилажите? Съветвам те, а и не само теб да го правиш..Веригите лъжат с цените на етикетите и тези на касата..Факт.
Това е несериозно колега, такова нарушение големите магазини няма и как да го направят.

Romko
12-12-2010, 19:41
И аз доскоро не го вярвах, докато случайно не си купих само един продукт и си бях подготвил точно стотинките, когато на касата излезе друг цена. Касиерката дори имаше наглостта да ме излъже, че имало 2 грамажа и аз съм взел големия грамаж, но съм гледал ниската цена. След моя въпрос не бяха направили корекция, проверих след няколко дни. Трябваше да сравнявам баркода с този на картончето с цената и да им вдигам скандали, за да го оправят.

А за да не съм offtopic на темата, всеки има своя гледна точка за реалността в държавата. И ако при някого нещата се подобряват или са търпими, то това не е задължителнио заслуга на управляващите. Лично мнение, но нещата които засягат всички ни, като здравеопазването и образованието не отиват на добре според мен. Да не говорим за полицейщината и демонстрациите колко са силни управници, и как ако го нямаше едно определено лице, нямаше нищо хубаво да се случва в тая държава.

Abar7h
12-12-2010, 19:44
На измекярските малки магазинчета и на магазините в селата стоката им идва от Метро и от подобни..На малките магазинчета дето държат да имат хубава стока, стокта идва от борсите или от търговските представители.Доста години съм в търговията на едро с бързообортни стоко и работя с големите вериги от както има такива. Тези магазини си плаяат стоката на нормалните цени а продават на много по ниска.Проста математика е..едното за сметка на другото. Ти когато отиваш в магазин и купуваш 30 артикула примерно, накрая поглейдаш ли си касовата бележка и помниш ли цените дето са написани на етикетите по стилажите? Съветвам те, а и не само теб да го правиш..Веригите лъжат с цените на етикетите и тези на касата..Факт.
Кока кола..има разлика от земята до небето..То има разлика от опаковките от 2 литра и 1 литър до 0,5 и кеновете. Има значение къде е бутилурана, има значение и срока на годност, кога свършва.Когато срока на годност наближава да изтече се пуска на по ниска цена.С всички стоки е така, шоколади, млека..За различните разфасовки доказано си има огромна разлика... Но това, че лъжат с цените на касите не мога да го повярвам. :-) Баща ми се занимава с кетъринг - правим сметки от порядъка на 1000лв в METRO. Всяка стока се записва колко струва точно и я добавяме на калкулатора. Досега разминавания не е имало. Може би по другите вериги да го правят??

Alfa User
12-12-2010, 19:47
А темата не беше ли за друго ? Малките магазинчета са просто резултат на общата ситуация около нас ...
Идеята на темата беше за това да се отърсим от летаргията, и да се вземем в ръце. Ама нейсе - съвсем типично нещата се изродиха в оплюване на съвсем други, незначителни за въпроса, неща ... срам !

oem
12-12-2010, 22:25

Аз пък работя във фирма която работи с веригите. Имаме и дистрибутори. Нито една верига (а работим с всички) не иска да работи с дистрибутор. Всички вериги с изключение примерно на Фантастико, работят само директно с произвидителите. Всяка една верига (Метро, Билла, Кауфланд,, Пени Маркет, Плюс/Лидл, Карфур, Меркатор и др. имат централни складове. Ние им караме стоката там и те си я разкарват по магазините. Всички останали магазинчета се зареждат по друг начин (чрез дистрибутори). Незнам какъв е твоя познат и с какво се занимава, но веригите работят така.

Abar7h
12-12-2010, 22:47
Месопреработвател е. Но предлагам да спрем - все пак темата беше с друга цел.

п.п. За цъкналия ми негативна репутация - пак си имам 7 зеленки така че ДГД :D:D

souze
12-12-2010, 23:10

Хубаво е човек да вижда напредък, лошото е че това може да се окаже една от най-сериозните илюзии за последните години.
1. "всички тези "low cost" магазини" - това е поредната илюзия, като в никакъв случай за нея заслуга нямат управляващите, били леви или десни. Да не говорим, че в
БГ тези магазини ги прегръщаме с отворени обятия, а в нормална държава там пазаруват предимно емигранти...
2. "Лошите политици" са факт и в момента, а тяхната цел не е да ни прецакат, тяхната цел е да откраднат максимално за минимално време.
3. Слави Трифонов е всичко друго, но не и подлога. Това че коментира най-уважаваните политици на деня, с не до там добър тон мен само ме радва, защото в критиката току виж се родила истина.
4. "Ами хората от София - какво ще кажете за запълнените дупки тази пролет?" - според мен запълват на хората очите, не дупките. По принцип да строиш пътища и да запълваш дупки, не е политика! Добрия политик би трябвало да се погрижи хората да имат достъп до нормално здравеопазване, нормално обучение, нормални заплати, нормални пенсии, не да ми се показва по ТВ денонощно, ииии Аз открих това, Аз направих онова, та от интервюта тоз човечец няма време да работи бре :).
5. "просто се оставяме лесно да бъдем манипулирани от такива клипове, създадени с чисто комерсиална цел" - с комерсиална цел се създават клиповете на пайнер. :) Трудно е да манипулираш един нормален народ с клипове(нямам в предвид нашия :) ) . Според мен доста по добре се справя ПР отдела на правителството, което е видно и от мнението ти явно съставено благодарение на родните медии.

Моето лично мнение!

Galof
13-12-2010, 12:32
И Слави е една фурнаджийска лопата:firstprize: Като му нарушат интересите и започва да вади песнички и популизъм бетер другите:)
въпросът не е слави какъв, а това , че в песента се казват само истини ... за съжаление ... Нема такава държава ...

rossenvn
14-12-2010, 16:13
въпросът не е слави какъв, а това , че в песента се казват само истини ... за съжаление ... Нема такава държава ...

Има - Украйна. Например. Но мен това не ме успокоява мноого:mrgreen:

pent
14-12-2010, 16:14
Има - Украйна. Например. Но мен това не ме успокоява мноого:mrgreen:

бе то и Македония са зле, ама дай да не сваляме летвата :)

AlfaFen145
14-12-2010, 16:26
пичове колеги,не искам да се обръщам с/у някои или нещо ...но искам да кажа нещо ,което е много силно според мен !

95% от проблемите тук, в България ,ние сме си виновни за тях , Да !
Вие си казвате "ние сме си виновни ,ние това ,ние онова" ,усещате ли колко банално става ,това мрънкяне ,как ние сме си виновни .... усещате ли че никои нищо не прави ,само се говори ,говоря тук ,за форума сега ... ?

Колко хора от вас ,дойдоха пред народното ????? някои някога отварял ли се е на полицай ,който не е полицай ,някои от вас ритатили са го полицаии просто е така ???
просто питам ...

morfius
14-12-2010, 16:31
Колега, на повече протести от теб съм бил, някои съм ги и ръководил :)
Не се "отварям", говоря ясно и нормално... бабаитлъка не помага.
Може би и за това не са ме ритали (е 1 - 2 пъти просто имах късмет, да не бъда в пострадалите групи, а бяха ритали наред... независимо от пол и възраст).

AlfaFen145
14-12-2010, 18:03
Колега, на повече протести от теб съм бил, някои съм ги и ръководил :)
Не се "отварям", говоря ясно и нормално... бабаитлъка не помага.
Може би и за това не са ме ритали (е 1 - 2 пъти просто имах късмет, да не бъда в пострадалите групи, а бяха ритали наред... независимо от пол и възраст).

Колега,не говорих лично за теб,но щом лично ми отговаряш и аз лично ще ти кажа нещо.

Видя ли мин.година какво стана в Гърция ??
Какво направи Полицията на едно момче ,що годе на мойте години и какво стана после ??? Мисля,че случката бе всеизвестна...според мен ,ако тук се направи нещо такова всичко ще се оправи ..може да изглежда лекомислено и първично ,даже и детско ,но не само аз мисля така ....ако 4-5 полицейски коли и 2-3 депотатски коли си отидат ,запалени насред някои сфетофар ,спокойно мога да кажа ,че това е една 21векова революция на народа към държавата ???

Има ли поне малко истина ,в това което казвам ??
Може ,да е прекалено крайно ,но според мен няма друг вариант !

tanatos
14-12-2010, 18:44
По твоята лиогика ако ченгетата решат да стрелят "на месо" и неколко от протестиращите си отидат скоропостижно от този свят, това също е 21векова революция?? Щото не е невъзможно..

ФЕРАРИСТ
14-12-2010, 19:02
Шефчетата на Пътното зимали по 9 бона заплата - баси кефчето.....как да не си земеш винетка с кеф.....

tanatos
14-12-2010, 19:12
Шефчетата на Пътното зимали по 9 бона заплата - баси кефчето.....как да не си земеш винетка с кеф.....

Ааа нидей бърза..оправдаха се. За едни чашата е наполвина пълна, за други наполвина празна. То не било така а иначе.То за 10 месеца бил тоя бонус..Що един даскал или мед.сестра не взема по 800 лв бонус на месец да го ева. Пътища та дрънка...А ако те гепали без винетка ти спирали колата от движение и ти вземали малкия талон...смееех

Vins
14-12-2010, 19:27
Колеги, бихте ли ми обяснили, кой да излезе да протестира? - Лекарите които оставят бедните пациенти без помощ? Тези дето кърпят некадърно дупките по улиците? Учителите дето само изпяват урока и не им пука за децата? Полицаите, които си прибират рушветчето? Държавните служители, които по цял ден си клатят краката? Монтьорите които Ви баламосват и Ви дерат кожата?
В тази държава никой не си върши работата качествено, всеки гледа да натовари другия, който е под него в пирамидата и единствения закон, който важи в България е закона на джунглата - по-силния оцелява. Докато всеки от Вас не започне да си върши работата качествено, да е коректен към общността, няма да има промяна.
Всеки си мишкува и си трае- изпищява само като го ужилят.

AlfaFen145
14-12-2010, 19:37
Ааа нидей бърза..оправдаха се. За едни чашата е наполвина пълна, за други наполвина празна. То не било така а иначе.То за 10 месеца бил тоя бонус..Що един даскал или мед.сестра не взема по 800 лв бонус на месец да го ева. Пътища та дрънка...А ако те гепали без винетка ти спирали колата от движение и ти вземали малкия талон...смееех

..а т'ва дето ти го говориш ,че куките ако решат да стрелят на месо ,кво ще стане ... ! .....нали се сещаш ,че тва няма как да стане,а ако стане ,нали вече наистина се сещаш ,че точно за 1 седмица става гражданска :) може смешно да ти изглежда ,гражданска в ЕС и то в 21в ,но съм почти сигурен ,че ще стане нещо такова,ако не поне корените й ще бъдат пуснати :)
Дъъъълго и широко :)

tanatos
14-12-2010, 20:03
хах ин бг дат ис инпосибъл..

Vins
14-12-2010, 20:07
хах ин бг дат ис инпосибъл..

С всеки изминал ден става все по-посибъл... Хората обедняват и се обезверяват все повече...

BatVas
14-12-2010, 20:46
като гледам разрастването на темата и доста дългите постове.......клипчето постигна целта си , да ни накара да се замислим ...къде живеем ,какви са тия дето ни управляват .. и т.н.т.
...а както е тръгнало може и това клипче да е началото на новото излизане на хората ...макар да има все още много заблидени.

ves_v8
14-12-2010, 21:13
като гледам разрастването на темата и доста дългите постове.......клипчето постигна целта си , да ни накара да се замислим ...къде живеем ,какви са тия дето ни управляват .. и т.н.т.
...а както е тръгнало може и това клипче да е началото на новото излизане на хората ...макар да има все още много заблидени.
Съмнявам се това клипче да накара мнозинството от Българи да се замисли. Да клипа е як, но в него няма нищо което нормалните хора, интересуващи се от това какви хора ги управеляват да не знаят. Надявам се клипа да се задържи по-дълго време, но имам съмнения, че ще го премахнат от нета и то скоро. Аз още и в началото казах, клипа е много истински. Трифонов може да е всякакъв, но с екипа му са се справили много добре да покажат съвсем простичко за 3 минутки в едно клипче какво е положението в държавата ни.

AlfaFen145
15-12-2010, 03:29
....някои каза ,че е инпосибъл ...значи мога да кажа едно голямо ПОСИБЪЛ ....

малко странното е ,че посибъла идва от хора ,които не знаят защо го правят ,но ще направят толкова груби неща ,по простата причина ,а тя - престиж в социялната култура в младежкото общество ,ако така мога да го кажа...по-просто - гъзареене (аз се сбих с еди кой си) ,да това може да е наивно,но е първата крачка ,от там на татъка идват хора които не го правят заради това ,а заради възскресението и кефа на БЪлгария !!! както искайте ме разбирайте :)))
аз с удоволствие ,бих счу*** доста полице**** кол* ,е така ,просто щото съм им насъбрал доста на гроз**** ку** ...нека се държа като дете ...:laser:

ves_v8
15-12-2010, 11:28
....някои каза ,че е инпосибъл ...значи мога да кажа едно голямо ПОСИБЪЛ ....

малко странното е ,че посибъла идва от хора ,които не знаят защо го правят ,но ще направят толкова груби неща ,по простата причина ,а тя - престиж в социялната култура в младежкото общество ,ако така мога да го кажа...по-просто - гъзареене (аз се сбих с еди кой си) ,да това може да е наивно,но е първата крачка ,от там на татъка идват хора които не го правят заради това ,а заради възскресението и кефа на БЪлгария !!! както искайте ме разбирайте :)))
аз с удоволствие ,бих счу*** доста полице**** кол* ,е така ,просто щото съм им насъбрал доста на гроз**** ку** ...нека се държа като дете ...:laser:
Като ти чета постовете ми се струва, че пропагандираш вандализъм. :evilsmiley: А относно култура в младежкото общество.... та то няма елементарно възпитание, че за култура говорим. Незнам на какво се учат в училище ама съм потресен като гледам за какво иде реч:-?

morfius
15-12-2010, 11:34
Колега, с вандализъм можеш само да обслужиш интереса на тия дето искаш да протестираш срещу тях.
Ей последния случай пред парламента, ултрасите от "агитките" на няколко футболни отбора, опорочиха перфектно протеста.

митака-пловдив
15-12-2010, 11:59
AlfaFen145 - така е брат,с бой над полицията и палене на държавни учреждения,ТАКА СЕ ПРАВИ ПРОТЕСТ!!!Непомня големи промени дошли само с развяване на знаменца и плакатаи!В боя и размириците идва промяната,идва новото.Хайде вие всички кротки душици,замислете се дали Левски,Ботев,Раковски,кап.Петко са развявали плакати пред конака?!Я се вземете в ръце!Натискайте парцала и стойте на топло!
В момента ако се тръгне на протест,АЗ ще съм там,ще викам,ще гладувам,ще паля и ще бия всеки който се опита да ме спре!!
За песента на С.Т - добра е,както повечето му такива песни напипват болното място и постигат ефект.

rossenvn
15-12-2010, 13:02
AlfaFen145 - така е брат,с бой над полицията и палене на държавни учреждения,ТАКА СЕ ПРАВИ ПРОТЕСТ!!!Непомня големи промени дошли само с развяване на знаменца и плакатаи!В боя и размириците идва промяната,идва новото.Хайде вие всички кротки душици,замислете се дали Левски,Ботев,Раковски,кап.Петко са развявали плакати пред конака?!Я се вземете в ръце!Натискайте парцала и стойте на топло!
В момента ако се тръгне на протест,АЗ ще съм там,ще викам,ще гладувам,ще паля и ще бия всеки който се опита да ме спре!!
За песента на С.Т - добра е,както повечето му такива песни напипват болното място и постигат ефект.

Силно се надявам такива хора да са единици!!! Я се огледайте малко и погледнете какво стана в Гърция и каква е ползата от точно такива действия. Аман от революционери. Въпреки, че всеки си има право на мнение.

митака-пловдив
15-12-2010, 13:08
Силно се надявам хора като теб да са единици!!!Я погледни историята и виж там какво е ставало!5 века хората кротуват и мълчат и......нищо!22 години чакаме някой да "ни оправи'' и.....оправят ни!!!

rossenvn
15-12-2010, 13:45
Колега, ако има календар покрай теб - хвърли един поглед на датата. Отдавна не е 14, 15 или 19 век за да се решават проблемите по този начин.

митака-пловдив
15-12-2010, 14:01
Колега е отвори някой сайт за новини и виж хората как се справят с тези които не ги "управляват" добре.

Vins
15-12-2010, 15:40
Някой по-умен беше казал, че няма безкръвна революция. Управляващите трябва да имат страх от народа за да си изпълняват задълженията. Ако 97-а година имаше бити депутати, следващите нямаше да крадат така безсрамно. Не знам дали гледахте новините след скандала с GSM-подаръците, но единия от депутатите най-безочливо заяви, че не го е срам и не е направил нищо лошо. За тях си е съвсем нормално да получават "подаръци" и да не ходят по заседания, какъв е смисъла да ходят по заседания като и без това гласуват като един. Аз се питам защо са ни 240 търтея, като гласуват като един?!

ves_v8
15-12-2010, 19:13
че не ни трябват 240 Дупитати не ни трябват, ама няма как да подпалим и пребием държавата и да очакваме нещата да се случат. Най-малкото това ще донесе на България много негативна репутация пред Европа и Света, дори повече и от сега. Просто си представям как пламват весниците и списанията по Европа и след това никой няма да иска да припари до България по никакъв повод, камо ли пък туристи.
Протест се прави като се блокират пътищата, като никой не си плати данъците, винетките, гражданската, парното и т.н., защото по този начин ще им се бръкне в джоба на тия изроди. Неможе да се напишат актове и да се направят санкции на цяла държава! Как се живее с 140 лв. пенсия, защо не дадът глас на Пенсионерите да си кажат как се яде, плащат режийни и се купуват медикаменти:not-fair:

митака-пловдив
15-12-2010, 20:29
Колега,мисля че в предния пост,друг колега го беше казал много точно!Държават няма страх от нас!!Една проста истина която повечето знаят но не признават.Неможе полицайте да бият пенсионери и студенти!!Неможе говн.т. с пагони да ми кара без фарове,говорейки по телефона и размахвайки палката през стъклото да ме спира защото му е кеф!!Те просто нямат страх от нас!Аз неискам Костов,Волен,Станишев,Доган.....Неискам и да свалям Борисов!Това което искам аз,е моите пари да отиват по предназначение;от винетките - за пътища,от здравните - за здравеопазване.....Кога ще се научат че тези пари не са да си купуват служебни коли,да си строят почивни станций и да си живеят като крезове!!!
Само с бой и затвор ще се научат че ние вече не пасем трева!
Вижте само колко бързо се научиха че европейските пари не са като тези на БГ-данъкоплатеца!Помните ли колко бързо ги спряха защото потъваха някъде?!Значи баба знае 2 и 200! А последния случай с паричните премий в Агенция Пътища??!?!?!

Vins
15-12-2010, 22:20
...ама няма как да подпалим и пребием държавата и да очакваме нещата да се случат. Най-малкото това ще донесе на България много негативна репутация пред Европа и Света, дори повече и от сега. Просто си представям как пламват весниците и списанията по Европа и след това никой няма да иска да припари до България...

Колега, забележи гърците какво правят, при най-малкото нарушаване на интересите им се вдигат и си отстояват правата със стачки, блокади и бой. Не съм чул някой да ги е анатемосал за това, дори ЕС им отпусна една много тлъста субсидия, която ще ги дръпне доста напред, а ние ще продължим да боксуваме по нанагорнището...

BLUE1
15-12-2010, 22:29
Следващият откъс е поздрав за революционно настроените младежи.
Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"
Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!

А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!

О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, ддраго,
а вий... вий сте идиоти!

митака-пловдив
16-12-2010, 09:47
а този е за теб!

Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!

Да забравя край свой роден,
бащина си мила стряха
и тез, що в мен дух свободен,
дух за борба завещаха!

Да забравя род свой беден,
гробът бащин, плачът майчин, -
тез, що залъкът наеден
грабят с благороден начин, -

грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!
Грабете го! Кой ви бърка?
Скоро той не ще да стане:
ний сме синца с чаши в ръка!

VFTI
16-12-2010, 10:29
Гърците-> МЪРЗЕЛИВИ- БОГАТИ
Българите--> РАБОТЛИВИ-БЕДНИ

Гърците--> блокади, палежи, стачки
Българите--> мрънкане по форумите и дипломация

Бъдещето-> Виж първия абзац.

П.П И някой каза да се спасяваме сами. Окей аз съм навит...всички 20-30-40г. ще се спасят който е умен ще успее, ами останалите?!

Alfa User
16-12-2010, 14:13
че не ни трябват 240 Дупитати не ни трябват, ама няма как да подпалим и пребием държавата и да очакваме нещата да се случат. Най-малкото това ще донесе на България много негативна репутация пред Европа и Света, дори повече и от сега. Просто си представям как пламват весниците и списанията по Европа и след това никой няма да иска да припари до България по никакъв повод, камо ли пък туристи.

Защо да пламва Европа ?!? В Италия като се надигат ВСИЧКИ когато нещо не им изнася (за справка - размириците онзи ден след вота на недоверие на Берлускони...), да не би да са ги отлъчили от Евросъюза ??? Гърците като се надигат като един заради някаква неправда срещу тях, да не би да са ги анатемосали ???

Протест се прави като се блокират пътищата, като никой не си плати данъците, винетките, гражданската, парното и т.н., защото по този начин ще им се бръкне в джоба на тия изроди. Неможе да се напишат актове и да се направят санкции на цяла държава! Как се живее с 140 лв. пенсия, защо не дадът глас на Пенсионерите да си кажат как се яде, плащат режийни и се купуват медикаменти:not-fair:

Дали не може да се напишат актове на всички,а ? Що не питате ония мръхльовци от КАТ - знаеш ли колко добре ще им дойде една такава кампания ? Освен това, кои ще са първите хиляда, които ще решат да отнесат актовете от по 300лв за неплатена винетна такса ??? Освен туй, има един огромен проблем, който някак ни убягва... А именно, че българина в масовия процент е абсолютна овца, незаинтересован капут или страхлив михлюзин ... как се организира такава сган в едновременно действие ??? А да не мислиш, че управляващите тва не го виждат или усещат ???
Трябва ни радикална промяна в самите нас най-напред, и после да извадим сопите и да мачкаме наред. Най-страшното за мен е, че не виждам как и кога ще се изпълни първото условие в задачата :shutup:

tanatos
16-12-2010, 15:32
Ерик Кантона наскоро в интервю каза нещо - "изтеглете си парите от банките". Мисля, че сами се сещате какъв ще е ефекта. Нема смисъл от простести.Спрете да плащате данъци, глоби, фишове, винетки да видим кво ще стане...

митака-пловдив
16-12-2010, 22:14
Защо да пламва Европа ?!? В Италия като се надигат ВСИЧКИ когато нещо не им изнася (за справка - размириците онзи ден след вота на недоверие на Берлускони...), да не би да са ги отлъчили от Евросъюза ??? Гърците като се надигат като един заради някаква неправда срещу тях, да не би да са ги анатемосали ???

Дали не може да се напишат актове на всички,а ? Що не питате ония мръхльовци от КАТ - знаеш ли колко добре ще им дойде една такава кампания ? Освен това, кои ще са първите хиляда, които ще решат да отнесат актовете от по 300лв за неплатена винетна такса ??? Освен туй, има един огромен проблем, който някак ни убягва... А именно, че българина в масовия процент е абсолютна овца, незаинтересован капут или страхлив михлюзин ... как се организира такава сган в едновременно действие ??? А да не мислиш, че управляващите тва не го виждат или усещат ???
Трябва ни радикална промяна в самите нас най-напред, и после да извадим сопите и да мачкаме наред. Най-страшното за мен е, че не виждам как и кога ще се изпълни първото условие в задачата :shutup:

Не бери грижа,много сме тези които ще го изпълним,а времето ще е скоро :) Сега вече можеш да си имаш едно на ум :devil2:

Alfa User
17-12-2010, 17:35
Не бери грижа,много сме тези които ще го изпълним,а времето ще е скоро :) Сега вече можеш да си имаш едно на ум :devil2:

Дай Боже да е така !!! :indian:

AlfaFen145
18-12-2010, 00:55
Колеги,вижам няколко човека,на които просто им е кеф да седят и да злорадстват над мненията на другите...просто седят и си правят та*ак ,е така за спорта...или нямат мнение или както един колега е казал ,са овце чакащи байряка и кучето ...

за жалост,наистина много мразя така наречениете "кажуелча" (casual) ,обществото в България,защото е много фалшиво и изтъркано ,като цяло половината ,не знаят защо са такива и не знаят защо трябва да са такива... но както и да е...
мисълта ми е ,че ако нещо стане ,преврат,бунт,протест,бой,кражби,убийства и каквото искате ...то ,те ще го направят...а хора като 90% от този форум и 90% от всички такива интернет пространства ,мога да кажа, че ще седят с пуканки и кола пред ТВ-то и ще си казват ,охохохох -е на тоя му казах ония ден фъф форума ,да не го прави ,виж го са ,ако му !!!!!
....замислете се ...

не знам дали има нещо общо но просто исках да постна нещо ,много силно и много истинско,всеки път когато го прочета ми става нещо от вътре ,нещо хубаво ...

СИЛНИТЕ Силните плачат сами. Не ръкомахат.Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого. Те овладяват света, без да си губят душата. Ала вървят и вървят само напред и нататък! Въпреки вечния страх. Въпреки всяка измама. Никой не може без тях. Рамо за силните няма. Те знаят как да простят, Как на доброто да служат. Те не поглеждат назад И не говорят ненужно. Те са внезапни искри От небесата дарени. Тяхната воля твори Нови, незнайни вселени. Въпреки цялата мъст И доживотната завист- още влекат своя кръст и до безкрай се раздават. Мъката не ги ломи. Прави ги по- всемогъщи Силните плачат сами. Но времената обръщат.

митака-пловдив
18-12-2010, 11:38
Умът ми не проумява защо хората се страхуват,да отстояват правата си?!Ей,хора вижте се!От какво ви е страх?!България е наша,не на политиците,не на мутрите!Защо се страхувата дори тук да покажете волята си за живот?Защото начина ни на живот и ежедневие,този който ни налагат - е да се унищожи всяка свободна мисъл!В тази държава ли ще отглеждате децата си,а те техните деца?Ако отговаряте с да,тогава,защо мълчите?!От какво ви е страх,от политиците?От законите написани в наш ущърб?От полицаите които се имат за безнаказани?От какво ви е страх бе хора?!
Мен ме естрах от такива като вас и колкото сте повече,толкова повече се отчайвам!Че ние сме една от най-старите държави и народ във Европа!Че нашата култура е дало началото на голяма част от европейската!От какво ви е срам и страх да покажете че сте българи?Че шепа брадясали мъже,на повечето от които и имената им не се знаят със саби и пушки кремаклийки освобождават цял народ?Че нямаме загубена война?Че нямаме загубено знаме в бой?
Оставяме се да ни командват шепа осрани политици!

BLUE1
18-12-2010, 11:38
Приятелю, силните преди всичко овладяват писмената и устната форма на родния си език добре, за да могат останалите да се убедят в силата им и за да ги последват.

П.П. Митак, ти всъщност какво предлагаш?

митака-пловдив
18-12-2010, 11:49
Кой съм аз да убеждавам?Не мога да накарам никой да тръгне след мен,защото нямам силата на водач.Стига ми да знам че,все още има Българи.И когато се намери водач,ще се намерят и хора които да застанат зад него.

morfius
18-12-2010, 12:10
И кой ще е водача, слави или новия месия в управлението?
За политически протест или за търсене на права си говорим?

митака-пловдив
18-12-2010, 13:17
За протест срещу политиката,която ни взе почти всички права.Както бях написал и по-нагоре някъде.Аз не искам да се свали ГЕРБ,по простата причина че наистина няма хора които да им заемат местата.Не искам анархия,само искам управляващите да знаят че хората не спим.Че не сме съгласни с водената от тях политика.