PDA

View Full Version : Ключ-батерия

Алфист11
11-12-2010, 12:23
Колеги,преди няколко дни ми пресветна в движение лампата на таблото,която,доколкото знам,е свързана със сигнала на ключа и разните му там кодове.Спрях колата,изгасих,след това запалих и оттогава не ми се е случвало.Сега мисля да си сменя батерията на ключа ей така,профилактично.Някой от вас сменял ли я е , как се разглобява ключа,каква е батерията и,изобщо, мога ли да извърша тази интервенция сам или трябва да ходя на ключар.Също така трябват ли настройки на ключа след смяната на батерията.

sanata
11-12-2010, 12:44
Колега,ако си с този където се сгъва - се отваря много лесно:
Отваряш ключа и в долния край повдигаш капачето и готово.Само че незнам после да нямаш някакви проблеми с разпознаването,ама не мисля-не може да е толкова сложно. Батерията (поне мойта ) се води CR2032.

leketo84
11-12-2010, 13:13
Колега,ако си с този където се сгъва - се отваря много лесно:
Отваряш ключа и в долния край повдигаш капачето и готово.Само че незнам после да нямаш някакви проблеми с разпознаването,ама не мисля-не може да е толкова сложно. Батерията (поне мойта ) се води CR2032.
И при мен е така !!! :flirt:

Алфист11
11-12-2010, 13:14
Аз се консултирах с преводач за съответното пресветване на датчика.

"Ако кодът не бъде разпознат правилно,системата на алфа ромео остава включена заедно с аварийната система.При тази ситуация ви съветваме да върнете обратно ключа в позицията ''стоп'' и след това да дадете на позиция ''мар'',ако блокажа продължава опитайте с другия ключ.Ако пак не успявате да ( avviare-давам начало на нещо) ...на мотора,отидете на нaстройките за спешен случай,описани по-долу или се обърнете към лицензиран сервиз на алфа ромео.

Това пише в опътването,явно не е нещо чак толкова необичайно,но аз ще си сменя батерията.

sergo11
11-12-2010, 20:28
Колко време изкарват при вас тези батерии? При мен около месец и половина. Пробвал съм и с двата ключа все по толкова изкарва.

sanata
11-12-2010, 20:53
При мене вече година и няколко месеца никакви проблеми с батерията,не съм я сменял,а преди това от кога е с нея не се знае.А относно алармата ми хваща от около 30-40 метра.

Алфист11
11-12-2010, 20:58
При смяната на батерията чух слух,че трябват настройки на ключа и по-конкретно-че централното се разстройва.Вярно ли е това? Струва ми се малко нелогично

Megadet
11-12-2010, 21:09
При смяната на батерията чух слух,че трябват настройки на ключа и по-конкретно-че централното се разстройва.Вярно ли е това? Струва ми се малко нелогично

Аз съм сменял батерия, няма никакви настройки колега наистина е нелогично.

Алфист11
11-12-2010, 21:13
А по какво разбирате,че батерията е за смяна

leketo84
11-12-2010, 21:14
Колко време изкарват при вас тези батерии? При мен около месец и половина. Пробвал съм и с двата ключа все по толкова изкарва.

Колега при мен изкара 2 години и като я смених почна да кара по 2 седмици ! Що е то , и аз не знам даже сега съм без батерия , защото ми писна !!!:duel:

Linkestis
12-12-2010, 08:36
Батерията няма нищо общо с плочката в ключа!Както и с пръстена в кората!
За това,като си вадите батерията от ключа,може спокоино да запалите и без нея.Тя е само за алармата,централно и багажник.

chaveto
12-12-2010, 09:23
Батерията няма нищо общо с плочката в ключа!Както и с пръстена в кората!
За това,като си вадите батерията от ключа,може спокоино да запалите и без нея.Тя е само за алармата,централно и багажник.
Точно казано, имобилайзера работи без батерии....
Може да се наложи да се обучи дистанционното, как става не знам. Започва да мига диода и натискам бутоните докато не спре да мига. След това си работи.

sergo11
12-12-2010, 10:20
Аз нищо не обучавам и не настройвам на дистанционното на ключа, а сменям батерията почти на всеки месец и половина два. А как разбирам кога се е изтощила - по диода на алармата. Когато изключа алармата и колата се отключи диода остава да свети постоянна докато подам на контакт. Това е индикатор, че батерията се е изтощила. След като даде този признак изкарва още дава три, дни и просто спира да действа дистанционното. А защо толкова бързо се изтощават тези батерии някой може ли да каже? Никъде по книжките не пише каква трябва да е батерията. Подобни дистанционни на други марки работят с две батерии 2016 3V.

Алфист11
12-12-2010, 12:36
Благодаря ви за изчерпателните отговори.При мен в момента всичко си работи,освен копчето за централното,което проработва едва след като чукна леко ключа,все едно дистанционно с изхабена батерия.Ще видя дали ще се оправи проблема след като я сменя.

sergo11
28-03-2014, 19:00
Някой дали вече знае защо тези батерии се изтощават толкова бързо?

ecotronic
28-03-2014, 20:21
Някой дали вече знае защо тези батерии се изтощават толкова бързо?

Мерил ли си дали има някаква консумация в покой?

sergo11
30-03-2014, 09:29
Мерил ли си дали има някаква консумация в покой?

Не съм мерил. Не знам как :???:

gatev_88
20-06-2014, 13:34
Колега на мен ми пада батерията на ключа и понякога трудно отключвам а сега не иска и да пали само на скорост гася после вартя и пали може ли да е от ключа или имобилайзера