View Full Version : Проблем със съединитела
Здр. колеги имам 145 1.4 T.S. при натиснат съединител като включа на 1-ва колата сама леко тръгваше а днес ми потъна и педала на съединитела.Ще съм благодарен ако пише някои със подобен проблем.
За това има един лек само-сипваш му течност и го обезвъздушаваш! :wink:
Абе и аз все да напиша и все отлагам....
Значи в началото на месеца като бях в слънчевата Варна и ме валя един доста сериозен порой и по пътя към Златните минах през няколко езера и се появи едно виене(като на Мерцедес ако се сещате какво имам предвид) след като изсъхна колата, но същото това виене се оказа че го има само когато натисна съединителя макар и съсвсем леко........Що е то???
П.С. Сори колега че ти ползвам темата ама имаме малко общи неща като марка, двигател и пак по съединителя. :wink:
при мен ако леко задържа съеденителя да прехлъзне се появява мириз на кисело зеле направо ми се вмирисва душата
ВЪПРОС:
имам ли проблем или е нормално
Georgi Borisov
27-07-2006, 14:30
Здр. колеги имам 145 1.4 T.S. при натиснат съединител като включа на 1-ва колата сама леко тръгваше а днес ми потъна и педала на съединитела.Ще съм благодарен ако пише някои със подобен проблем.
Щом ти е потънал съединителя само със сипване на течност ниама да се оправи или поне само временно, провери долната помпа на съединителя, аз днес я смених, имах същия проблем с 146, 1.8 Т.S., вчера ми потъна, смених я в Италсервиз на 4-ти км, струва 72лв. + 20лв. труд, не ми дадоха ни фактура, ни касова бел., немога да докажа, че е оригинална, после видях, че в м-н за оригинални итал.авточасти Т&N струва 51лв, за 145 даже е по евтина
Имах същия проблем, даже съм писал по темата. И при мен се оказа долна помпа, но се разминах само с разглобяване и почистване.Успех.
Проблема вече е решен срещу 53лв за външна помпа и смяната от мен. Благодаря ви. :D
При мен пък от доста време педала на съединителя не винаги се връщаше.Оказа се,че имало въздух в системата и затова минах тънко - за 20 кинта ми го обезвъздушиха,без да се налага да сменям помпа. :wink:
Абе и аз все да напиша и все отлагам....
Значи в началото на месеца като бях в слънчевата Варна и ме валя един доста сериозен порой и по пътя към Златните минах през няколко езера и се появи едно виене(като на Мерцедес ако се сещате какво имам предвид) след като изсъхна колата, но същото това виене се оказа че го има само когато натисна съединителя макар и съсвсем леко........Що е то???
П.С. Сори колега че ти ползвам темата ама имаме малко общи неща като марка, двигател и пак по съединителя. :wink:
:?: :?: :?: :?: