Log in

View Full Version : Помощ за куриерска фирма - доставка от Санторини, Гърция?!

Kuku
12-12-2010, 23:41
Колеги, имам проблем - купих си една предна джанта за мотора и се оказа, че продавача ми иска 140лв. за доставка от Санторини (Гърция) до София :?
Имам съмнение, че доставката струва доста по-малко, но продавача иска да задържи разликата и по този начин да спечели още малко от сделката :?
Интересува ме, дали някой може да ми помогне аз лично да си организирам доставката с куриерска фирма или да ме насочите към гръцка куриерска фирма, която да извърши доставката за по-малко пари?
Със скромния ми опит в пазаруването по интернет, предполагам, че реално доставката на колет с приблизителни размери 60х60х20 тежащ около 14кг. не би струвала повече от 100лв. :roll:
UPS, DHL и т.н. ги проверих.
Утре ще попитам и в Спиди, Еконт, Сити Експрес.... други които намеря в интернет.
Въпросът ми е по-скоро за някоя фирма, която не е толкова известна и може да извърши доставката за по-ниска стойност.
Дори не държа да бъде точно куриерска служба. Естествено, най-добре ще бъде, ако някой има познат, който пътува по маршрута и иска да спечели 50-60лв. :)

Благодаря предварително!

Vins
13-12-2010, 00:22
Със Спиди цените са най-ниски - http://www.speedy.bg/files/GMR.pdf
Мисля, че в Гърция ги разнася Елна.

Kuku
13-12-2010, 10:29
Да, така се оказва, дадоха ми цена 'врата до врата' - 69,00лв., което е повече от задоволително за мен и по-късно ще си пусна заявка :)
Благодаря!

Mind_Control
13-12-2010, 10:31
Колеги, имам проблем - купих си една предна джанта за мотора и се оказа, че продавача ми иска 140лв. за доставка от Санторини (Гърция) до София :?
Имам съмнение, че доставката струва доста по-малко, но продавача иска да задържи разликата и по този начин да спечели още малко от сделката :?
Интересува ме, дали някой може да ми помогне аз лично да си организирам доставката с куриерска фирма или да ме насочите към гръцка куриерска фирма, която да извърши доставката за по-малко пари?
Със скромния ми опит в пазаруването по интернет, предполагам, че реално доставката на колет с приблизителни размери 60х60х20 тежащ около 14кг. не би струвала повече от 100лв. :roll:
UPS, DHL и т.н. ги проверих.
Утре ще попитам и в Спиди, Еконт, Сити Експрес.... други които намеря в интернет.
Въпросът ми е по-скоро за някоя фирма, която не е толкова известна и може да извърши доставката за по-ниска стойност.
Дори не държа да бъде точно куриерска служба. Естествено, най-добре ще бъде, ако някой има познат, който пътува по маршрута и иска да спечели 50-60лв. :)

Благодаря предварително!

Човека не иска да те метне с цената. Съвсем нотмална е имайки предвид, че Санторини е остров. Ние постоянно пращаме пратки до Кипър и цените са такива. Най- евтино ни излиза на нас с ТНТ с транспорт по земя и вода. Проверих за твоята пратка и цената е 186 лв. без ДДС- това е по вода и земя, 4 дни доставка. Повече е отколкото ти иска продавача. Пробвай с Интерлогистика, понякога дават добри цени.

П.С. видях че си си оправил проблема :)

Kuku
13-12-2010, 10:35
Да, за двойно по-малко пари... както и предполагах ;)

robkobg
13-12-2010, 10:47
По спомен Speedy използват ACS COURIER. Имат офис в Борово, обади се да провериш цените.

Kuku
13-12-2010, 12:44
"ACS" ми дадоха цена 134,90лв.
"Спийди" ползват "Елта" в Гърция ;)

marian
13-12-2010, 21:16
Ако е от централна или северна Гърция ще ти я доставя безплатно.

Kuku
14-12-2010, 01:09
Санторини :(