View Full Version : Проблем с вървенето на бензин
Появи се проблем с вървенето на бензин!? 10 дни през големите жеги карах и палех само на газ, смених въздушен филтър, и резултатът е - на бензин работи на 3 цилиндъра и на 900 оборота. Щом включа на газ, проблемът изчезва!?
И мойта кола днеска си сипах бензинец да я покарам малко та като почна едно придърпване.... глъхнене на 6000... чак като поработи 20мин на бензин на празен ход се оправи.Просто тая газ е такова лайно....Пробвай да и сипеш хубав бензин,остави я да постои 20тина минутки на празен ход и покарай,би трябвало да се оправи :)
не се подобри много... :(
Разкарвай ги тия газови боклуци минавай на диагностика и си оправи колата ;)
здравейте колеги, и аз го имам този проблем , НО някой от вас да има някакъв симулатор на комп. като кара на газ.... защото аз нямам и се получават от време на време такива гадости. И също като се свали акумолатора за известно време се поизчиства работата на двг , поне при мен така го виждам.....
A дали не са ви запушени дюзичките?
Dodo 155
03-08-2006, 17:15
Разкарвай ги тия газови боклуци минавай на диагностика и си оправи колата ;)
Аз с газов боклук карах 3 години, дори и сега колата още се движи без проблем :wink: Най-интересното е, че никога не е имала такива проблеми :idea:
Ако едно АГУ не бъде сложено както трябва кой тогава е боклука - МАЙСТОРА или КОЛАТА :?:
Ако една кола с АГУ не се стопанисва правилно кой тогава е боклука :?:
Хубаво е да се дават крайни решения, но не всички могат да дават х 2лв./л. бензин :wink:
ivoshaklev
06-08-2006, 08:56
Много си прав Dodo 155, всичко си идва от задкормилното устройство!!!
И аз имам газова , монтирана е в сервиз на алфа в италия за което имам документи. Има си всичките му работи дето и трябват , АМА и аз имам тоя проблем от време на време. И там е работата че проблема е на безин а не на ГАЗ .
(пука , пляка - на 2ра 100 и всичко си идва на място) ШЕГУВАМ СЕ
Хайде да се оплача и аз. Не ще да върви , повече от 225 км не успявам да вдигна на бензин.
Хайде да се оплача и аз. Не ще да върви , повече от 225 км не успявам да вдигна на бензин.
:twisted: :twisted: :wink:
Ма тва на трета ли :spiteful:
WhitePower
03-10-2006, 10:33
еи газта е хубаво нещо но ако искате да нямате грижи си палете на бензин и покарваите на бензин от време на време
Ма тва на трета ли :spiteful:
На 5 та скорост колега :D Тъкмо я подготвям за излитане :)
Значи газовите системи са си мизерия. Аз карам на газ, защото спестявам пари.
Но как я поддържам (аз съм с газов инж):
1. Наливам Редекс в бензина и карам от време на време на бензин
2. Като почне да тресе си карам дюзите на ултразвук
3. Колата винаги си пали на бензин
По отношение на икономията - писал съм за калоричността на горивата, но като си знам разхода на бензин и на газ, макар и с малко да печеля, то се трупа.
Полудявам в някое задръстване в София да бухам В-пауър. Преди няколко месеца ми свърши газтта и карах 40 минути на бензин - още ме боли сърцето.
Значи газовите системи са си мизерия. Аз карам на газ, защото спестявам пари.
Но как я поддържам (аз съм с газов инж):
1. Наливам Редекс в бензина и карам от време на време на бензин
2. Като почне да тресе си карам дюзите на ултразвук
3. Колата винаги си пали на бензин
По отношение на икономията - писал съм за калоричността на горивата, но като си знам разхода на бензин и на газ, макар и с малко да печеля, то се трупа.
Полудявам в някое задръстване в София да бухам В-пауър. Преди няколко месеца ми свърши газтта и карах 40 минути на бензин - още ме боли сърцето. Колега, можеш ли да ми кажеш колко километра месечно минаваш, че след всички тези процедури като теглиш чертата ти е по-евтино отколкото да караш на бензин? Питам сериозно.
Днес проверих - около 1500 месечно 1000 градско и 500 извънградско.
Бензин градско - 12
Бензин извънградско - 8,3
Газ градско - 12
Газ извънградско - 9
Ако карам на бензин - 10*12+5*8,3 = 161,5 литра или по 1,90лв. = 306,85лв.
Ако карам на газ - 10*12+5*9 = 165 л. газ или по 1,05 лв. = 173,25 лв. + 20 за палене на бензин = 193,25 лв.
Разликата е 306,85 - 193,25 = 113,6 лв. спестени или 1363,2 годишно!
От тези пари махам една смяна на газов филтър 15 лв. + едно чистене на дюзи 20 лв. + една профилактика 40 лв. + други разходи по поддръжка на газовата 40 или 115 лв. годишно максимални разходи.
Чисто спестени пари 1363,2-115 =1248,2 лв!!!
Да не говорим, че зимата разликата е още по-голяма!