View Full Version : охраната на колите ни
lordliness
15-12-2010, 01:01
Ще ви подхвърля идея върху която да си поблъскате главите и да я усъвършенствате.Може и да съществува вече нямам идея.Взимате някой от старите си телефони зарядно за този телефон на 12 волта -за да стои батерията винаги заредена и го включвате някъде на скрито към захранването на колата.После нагласяте бутон за бързо набиране и го свързвате към осветлението на колата, когато се отвори врата осветлението се задейства активира бутона за бързо избиране и телефона в джоба ви звъни-поглеждате дисплея и там пише- помощ крадат ме .Изглежда ми като перфектна охрана.
kibika88
15-12-2010, 01:20
Колега има аларма която се продава с пеиджар и горе доло май върши същата работа
чувал съм за опция на аларма където има как да се върже мобилен телефон и да звънне. От пълно каско в дзи армеец или някоя такава по-голяма и сигурна компания по-хубаво няма.
Още по сигурен начин има да се предпази колата от кражба !
Сваляте бушона на стартера или релето на помпата и готово !
santo_traficante
15-12-2010, 08:47
Никой не е тръгнал да ги краде:)Може и без аларми да си седят:)
rossenvn
15-12-2010, 10:17
Абе и алармата не помага, ето го и доказателството: http://www.cars.bg/autonews/curious/719 Откраднали му вратата на човека. Това също е и доказателство, че се крадат и по-смотани коли от нашите :super:
badmadafaka
15-12-2010, 11:31
Това го има измислено, а и както казаха колегите много от алармите от най-висок клас имат тази опция, че и по-добри...
Иначе културното решение наистина си е застраховката... Какво ще направиш ако колата "ти се обади", излезеш пред вас и видиш двама дето са по 2 пъти колкото теб и единия примерно държи пистолет..?
Абе и алармата не помага, ето го и доказателството: http://www.cars.bg/autonews/curious/719 Откраднали му вратата на човека. Това също е и доказателство, че се крадат и по-смотани коли от нашите :super:
е "нема такава държава" :surrender: баси ъпсурда:-?
По темата, алармите с пейджър са много добри. Аз съм точно с такава, защото във Виена не винаги намирам място да паркирам пред вратата на входа, а си се притеснявам. Много съм доволен от устройството. Монтирах една преди 3 месеца, не се оплаквам. Дистанционното е с дисплей и показва статуса на колата постоянно. Когато се активира аларкмата т.е. започне да писка дистанционното дрънка и свети като моб. телефон. Връзката между двете е посредством FM и уж е 5 км, ама на около 3-4 вече обхвата намалява. Алармата има и 2 имобилайзера, но аз съм си направил и скрит за помпата и подгр. свещи.
Абе решат ли да ви я откраднат ще го направат! Както каза един ключар в едно предаване "Всяка врата е направена да се отваря"
Ramsezsh
15-12-2010, 12:10
Още по сигурен начин има да се предпази колата от кражба !
Сваляте бушона на стартера или релето на помпата и готово !
И я връзват на ласото и я теглят където искат!
pikli4ka
15-12-2010, 12:17
Аз пък си мислех за тази услуга Вива Бипър на ВикваКом, дето можеш да разбреш дето ти къде е винаги.Взимаш един стар телефон с тази услуга( плащаши нещо там на месец), криеш телефона в багажника (нпр.) и дори и да тя откраднат, ще знеш къде е :)Естествено правиш някакви работи апарата да те винаги на зряд или нещо такова :)
Аз пък си мислех за тази услуга Вива Бипър на ВикваКом, дето можеш да разбреш дето ти къде е винаги.Взимаш един стар телефон с тази услуга( плащаши нещо там на месец), криеш телефона в багажника (нпр.) и дори и да тя откраднат, ще знеш къде е :)Естествено правиш някакви работи апарата да те винаги на зряд или нещо такова :)
От прочетеното до момента, това според мен е най-добрият вариант. При другите варианти дори и да знаеш, че ти крадат колата, нищо не можеш да направиш.
Че те всички коли са по-смотани от нашите....:flex:
каско му е майката...
detelazurno
15-12-2010, 22:32
Global Positioning System или иначе казано GPS ;)
marian2784
15-12-2010, 22:42
и аз го замислих номера с телефона ,но като добавка към алармата,но ме притеснява консумацията на зарядното няма ли да скапе акумулатораако я оставя някой ден без да я карам
rossenvn
15-12-2010, 22:46
Че те всички коли са по-смотани от нашите....:flex:
Това си е живата истина, ама май само ние си го знаем:lol:
lordliness
16-12-2010, 00:20
Това го има измислено, а и както казаха колегите много от алармите от най-висок клас имат тази опция, че и по-добри...
Иначе културното решение наистина си е застраховката... Какво ще направиш ако колата "ти се обади", излезеш пред вас и видиш двама дето са по 2 пъти колкото теб и единия примерно държи пистолет..?
Ами ще им дадеш примерно ключовете да не се мъчат и да не я трошат или просто ще извадиш гранатомета който криеш зад гърба си.И още когато ти звънне "колата" може да и вдигнеш и да слушаш какво става -може да чуеш и къде отиват,когато има връзка между двата телефона ,както знаете от филмите те могат да се проследят -при добро желание на властите.Съвременните телефони имат и камери-може дори да си гледаш крадеца онлайн :) ,а при втора камера и пътя по който се движат и къде отиват -3G.
Никой не е тръгнал да ги краде:)Може и без аларми да си седят:)
Баш така си е, затова толкова харесвам италианските автомобили ;-) А ако живеех в провинцията и каско нямаше да си правя, че там няма кой да те драска и подпира по улички и паркинги ;-)
Jivko7777
17-12-2010, 14:56
и аз го замислих номера с телефона ,но като добавка към алармата,но ме притеснява консумацията на зарядното няма ли да скапе акумулатораако я оставя някой ден без да я карам
Глупости :) Телефона виж каква му е малка батерия, а държи 7-8-9 дена :) Този акумулатор ще го изтощи ако не я караш поне 10 дена ;)
WarsteineR
17-12-2010, 15:53
Баш така си е, затова толкова харесвам италианските автомобили ;-) А ако живеех в провинцията и каско нямаше да си правя, че там няма кой да те драска и подпира по улички и паркинги ;-)
Провинцията имаш в предвид на село ли? Щото за нас Търновци и Софето е провинция :waving: Иначе сериозно и тук има кой да те удари ожули и тн.. некадърници навсякъде. А аларма имам само заради каското и ако някой ме удари, да го хвана в крачка. Иначе си мислех, че спокойно можем да си правим каско само за щети без кражба.. Тъкмо ше е по тънко :crazy:
ФЕРАРИСТ
18-12-2010, 22:59
Слагате си изкуствено лайно на шофьорската седалка - никой няма да припари.....ако за чалъми ще си говорим.......
E.Stoimenoff
19-12-2010, 11:13
Слагате си изкуствено лайно на шофьорската седалка - никой няма да припари.....ако за чалъми ще си говорим.......
E това е наистина добра идея ... :cheers:
Alexandrov70
19-12-2010, 16:47
със истинско е 100% гаранция:offtopic:
А иначе това с телефоните е пълна простотия.Предлагат гпс системи , при които можеш да следиш положението на колата в реално време .Вижда се дали е запален мотора ,къде се движи , с каква скорост и пр. , като за капак информацията се пази в сървър 6 месеца назад.естествено ,ако ти крадат гумите шоковият датчик на алармата е по-подходящ.Шефа ми наслага такива гпс-и на служебните коли и доколкото разбрах не е много скъпо.М-тел предлагат услугата.
Провинцията имаш в предвид на село ли? Щото за нас Търновци и Софето е провинция :waving: Иначе сериозно и тук има кой да те удари ожули и тн.. некадърници навсякъде. А аларма имам само заради каското и ако някой ме удари, да го хвана в крачка. Иначе си мислех, че спокойно можем да си правим каско само за щети без кражба.. Тъкмо ше е по тънко :crazy:
Имам предвид место с доста по-малко от 800 000 регистрирани автомобила, без пернишките и кюстендилско-дУпнишките, които идват всеки ден на работа във въпросното местенце ;-)
lordliness
21-12-2010, 11:01
Сега четох в един форум за друга марка коли там наистина са го решили проблема с телефон,но повечето имат пейджъри-пише че струват около 40 лева и имат обхват около 200-500 м.при добра антена.