PDA

View Full Version : Краят на света. Измислица или реалност?

Galof
15-12-2010, 15:24
http://www.vbox7.com/play:2705b0ec
Този клип доста ме притесни. Макар и да не вярвам, че ще стане нещо, когато гледам клипове като този доста сериозно се замислям.

-Bobby-
15-12-2010, 15:36
Краят на клипа с личното мнение на преводача ми хареса най-много. :)

Furious 155
15-12-2010, 15:47
Те и за 2000-та година казваха че ще падат самолети от небето, ама нямаше такива драми!
Винаги е имало "предсказани" такива събития и винаги ще има, поне докато има хора по земята.

pikli4ka
15-12-2010, 15:55
аз продължавам да мисля, че на маите просто не им е стигнало място на камъка :metal:... за това е до 2012 :screwy:

Fear
15-12-2010, 16:05
аз продължавам да мисля, че на маите просто не им е стигнало място на камъка :metal:... за това е до 2012 :screwy:
Напълно съм съгласен - на старото ми видео, календарът му беше до 2002г., ама ей на - светът не свърши. :wow:

morfius
15-12-2010, 16:13
Корегирах заглавието.

А края на света не знам за кой път настъпва според предсказателите :)

koolio
15-12-2010, 16:15
http://www.vbox7.com/play:2705b0ec
Този клип доста ме притесни. Макар и да не вярвам, че ще стане нещо, когато гледам клипове като този доста сериозно се замислям.

Извод: недей да гледаш клипове като този.:metal:

old alfist
15-12-2010, 16:19
E, всичко е възможно - може пък и да познаят.

Mind_Control
15-12-2010, 16:20
Аз искам да стане някой катаклизъм, че малко по- интересно да стане :) Да измие малко жмелта и да се поосъзнаят хората, че живота не е само пари, коли и жени :)

Fear
15-12-2010, 16:26
Аз искам да стане някой катаклизъм, че малко по- интересно да стане :) Да измие малко жмелта и да се поосъзнаят хората, че живота не е само пари, коли и жени :)
Надай се к*ре на пияни жЕни... :tooth:

П.П.
Едно метеоритче, 200-300м. в диаметър, не повече. Че оТцелели все пак трябва да има... :crazy:

BatVas
15-12-2010, 16:35
Ей да съм сигурен, че ще дойде .....имам планове.

П.П. За всеки случай може да искате гратисен период на кредитите си до 2012 да поне да не плащате до тогава и да си гледате кефа, а след 2012 ако не дойде края - почвате да плащате :)ако пък дойде ще умрете щастливи , че сте прецакали банката. Та така и в най-лошото може да видите хубавото :)

old alfist
15-12-2010, 16:56
а след 2012 ако не дойде края - почвате да плащате />
Тогава ще смяташ, че по-добре да беше станало.

-Bobby-
15-12-2010, 16:58
E, всичко е възможно - може пък и да познаят.

Този тип неща не се "познават". Те се случват без никой да очаква. Ако има да става, ще стане утре, или след 50 год, или след 1023 год. Ама да ми казват - тоя ден и час, мамата си джаса кво шЪ стане със света... ай стига...
Нострадамус има не дотам разгадни предсказания, които са за в бъдещето, далеч след 2012 г. Ванга пък е говорила за ислямска Европа през 2048 г. и какви ли не други неща, десетилетия напред...

Ква 2012, кви пет ле'а на монети? Е, да, такива като Роланд Емерих направиха добра печалбица с по мое мнение нескопосания му филм (също толкова, колкото беше и След утрешния ден...), други продадоха книжки и какви ли не други глупости, в които да разбереш как аджеба при обръщане на полюсите и тотален планетарен катаклизъм - да се опазиш, щипвайки се за лявото ухо, бръквайки си с пръст в задника и клякайки в поза "селски клозет"... то верно, криза, криза, ма чак пък толкоз, в повече ми е, честно...

myato
15-12-2010, 20:37
Поредната случка тип "загубени в превода".Не става въпрос за края на света,а за края на времето.Конкретно на петото време.Както се подразбира от това,имало е 1,2,3 и 4-то време преди това,следователно със свършването на петото,ще влезнем в шестото време.Който го интересува,какво значи това,да почете за вярванията и летоброенето на маите.В същност е имало писмени източници и за нещата,свед това на камъка,но едни "прогресивни" хора,за които говорихме в една друга тема,са ги пратили в небитието.

Ramsezsh
15-12-2010, 22:26
Да и в момента всичките тия безумни приказки се използват от разни кинокомпании да си продават продукцията.

Peak1
16-12-2010, 02:29
Никой не е наясно какво точно ще се случи през 2012. Има няколко теории. За 2000 година се говореше за предсказания на нострадамус, но той е казал в началото на второто хилядолетие, а не точно 2000 година.

Аз съм склонен да вярван, че ще стане нещо през 2012, но не и апокалипсис и т.н., а природни аномалии и бедствия, които последните години наистина се увеличиха.

Четох интересни неща за Шумерските писания и планетата фантом Нибиру и наистина ме заинтригуваха.

http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=121

Не ме съдете, любител съм на мистиката :pimp:

bongo
16-12-2010, 06:11
Според мен е невъзможно света да продължи да се променя със сегашните темпове още 100 години. Нещо ще се случи, дали ще е 2012 или 2100, в даде момент човешкия живот коренно ще се промени (не задължително към лошо). Също е малко егоцентристко да говорим за край на света, синята ни топка ще си се врътка около слънцето с или без хора по нея :)

lordliness
16-12-2010, 07:35
Ако може да се се предсказва бъдещето значи всичко е предопределено и от нас нищо не зависи .Ето сега например някой е определил ,че аз ще седна да сътворя този надпис и какво точно ще напиша. Така ли е наистина -не мисля!Макар ,че ако се замислите единствената свобода ,която реално имаме е правото на избор.Да напиша ли това или да не го напиша-аз избрах да го напиша :)

mim
16-12-2010, 10:41
викат му "фантастика" много любим жанр :Tease:
а и нямам против Холивуд да бълва всякакви истории по въпроса, дават хляб на доста хора и зрелища на още повече

Pastora
16-12-2010, 10:49
Както и щуротиите на "дъновистите", че 2010г. Гърция щяла да изчезне, а ние ще ходим на море в Сандански, бла, бла...

lordliness
16-12-2010, 11:39
Пълни фантасмагории-маите като са били много отворени защо са взели са богове някакви испански авантюристи,тази китайска книжка за гадаене я имам -написано е така ,че винаги да има нещо ,което може да се отнася за теб или за много други хора-мисля че никой не може да погледне в бъдещето.Има хора, които на база на информация могат да направят някаква хипотеза-но това не е бъдещето. Или накратко -карайте си алфите и си носете новите дрехи ,че знае ли човек какъв камък иде от космоса-това е реално.

bager
16-12-2010, 13:24
Пълни фантасмагории-маите като са били много отворени защо са взели са богове някакви испански авантюристи...

Бъркаш маите с ацтеките!
Не вярвам в края на света такъв, какъвто го представят по книги и филми.
И както вече се каза- чий край? Човешкият ли, или...?

nikotm
16-12-2010, 13:37
Леле-мале,що народ не си взима редовно илячите.:pp::pp::pp::Tease::Tease::Tease:Ми пийти си ги бре.:drunk::drunk::drunk:

Alexandrov70
16-12-2010, 18:25
Както и щуротиите на "дъновистите", че 2010г. Гърция щяла да изчезне, а ние ще ходим на море в Сандански, бла, бла...
Ми не виждам нищо лошо да имаме излаз на две морета за сметка на Гърция:drunk:

Jivko7777
16-12-2010, 18:28
Ако промяната на полюсите стане така както е казано, то наистина всички ще загинем, представети си че в БГ ще стане около -60, -70...Защото от графиката ние отиваме Антарктика, а самата тя ще разтопи изключително бързо, което ще доведе до заливане на половината свят...
Теории много, но може би тази е една от най-верните...Защото както не е имало живот тук и се е зародил от точно такива явления, то така и той ще изчезне...

renyx
16-12-2010, 19:28
На мен това за 2012 ми прилича на уреда , който някои хора рекламираха(пъхаш го в запалката и колата ти започва да харчи по-малко и върви повече).Тогава планетите се подреждат в една линия и това е. Земята не е ли минавала на това място , което ще застане и през 2012? До сега другите планети да са ни влияли някак(изключвам луната за приливите и отливите)? Размяната на полюси не ми се вярва да става за ден или два.

Derry
16-12-2010, 23:21
Ако промяната на полюсите стане така както е казано, то наистина всички ще загинем, представети си че в БГ ще стане около -60, -70...Защото от графиката ние отиваме Антарктика, а самата тя ще разтопи изключително бързо, което ще доведе до заливане на половината свят...
Теории много, но може би тази е една от най-верните...Защото както не е имало живот тук и се е зародил от точно такива явления, то така и той ще изчезне...

Във вселената всичко става много бавно спрямо нас хората. Ще минат хиляди години докато се завъртят полюсите, те й сега се местят от време на време по мъничко.

Да ама арктика като се разтопи то другаде ще замръзне, пък ако ще всичкия лед на земята да стане на вода няма да залеее кой знае колко суша.

Furious 155
16-12-2010, 23:43
Четох интересни неща за Шумерските писания и планетата фантом Нибиру и наистина ме заинтригуваха.

http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=121

Не ме съдете, любител съм на мистиката :pimp:
това е интересно, но дали "преводите" са така, май няма кой да потвърди, за да даде значение на целия текст.

Според мен е невъзможно света да продължи да се променя със сегашните темпове още 100 години. Нещо ще се случи, дали ще е 2012 или 2100, в даде момент човешкия живот коренно ще се промени (не задължително към лошо). Също е малко егоцентристко да говорим за край на света, синята ни топка ще си се врътка около слънцето с или без хора по нея :)ами и това не е така, за съжаление, защото в даден момент на привършване на "горивото" в нашето слънце, то ще се уголеми с такива мащаби, че първите три планети от слънчевата система ще бъдат погълнати и изпарени буквално. Ето къде намерих част на описанието на процеса на прима виста - http://science.actualno.com/news_149786.html

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:41 ----------

Да ама арктика като се разтопи то другаде ще замръзне, пък ако ще всичкия лед на земята да стане на вода няма да залеее кой знае колко суша.хич, едни 8-10 метра повишение на морското равнище! Доста суша все пак би изчезнала.

bager
16-12-2010, 23:51
Спокойно, нищо не заплашва съществуването на човечеството такова, каквото е в момента, повече от ...самото човечество.
Природни катаклизми е имало не от вчера и някои от тях наистина са допринесли за затриване на отделни цивилизации, но съвременното човечество вече разполага с ресурсите да се затрие само.
И пак казвам човечество, а не човека като вид!

bongo
17-12-2010, 00:48
ами и това не е така, за съжаление, защото в даден момент на привършване на "горивото" в нашето слънце, то ще се уголеми с такива мащаби, че първите три планети от слънчевата система ще бъдат погълнати и изпарени буквално. Ето къде намерих част на описанието на процеса на прима виста - http://science.actualno.com/news_149786.html

Може, но би било след доста доста време. Също имай едно наум че 'учените' си сменят мнението и теориите през ден. Например, в областта на квантовата физика теориите се променят радикално през 10 години. Синоптиците не могат да предскажат времето 2 дни напред, а как тогава да вярваме че слънцето ще погълне земята след милион...

lordliness
17-12-2010, 07:28
Бъркаш маите с ацтеките!
Не вярвам в края на света такъв, какъвто го представят по книги и филми.
И както вече се каза- чий край? Човешкият ли, или...?
Не бъркам нищо -знам че Кортес е покорол ацтеките в Мексико-но виж какво казват във филмчето-"предсказват ,че белокожи брадати богове ще пристигнат отвъд морето" покорил ги е с 600 души 20 коня и 10 оръдия

Derry
17-12-2010, 17:58
Ще ни погълне, тука няма съмнение. Само, че дотогава със сигурност няма да има хора на тая земя, я ще са измрели, я ще са отлетели. Тука от 2-3 хиляди години сме господстващ и напълно доминиращ вид, та направи си сметката какво ще е след 100 хиляди години, а това време не е много в планетарен мащаб.