PDA

View Full Version : Фиат ще продава Алфа Ромео???

Aquila
28-07-2006, 15:29
Статията я видях в http://www.mitoalfaromeo.com ,публикувана е на 12 юли 2006.

В нея накратко се казва,че Фиат най-вероятно ще продаде Алфа Ромео,като не се знае дали продажбата ще е "цялостана" или ще бъде сключен договор за взаимна разработка с друга фирма.
Има два основни кандидата за купувачи. На първо място е Ауди, на второ БМВ. Както е известно вече ,проекта Камал е разработка между Алфа и Ауди, а БМВ бяха предложили да разработят търговската мрежа на Алфа Ромео в САЩ.

Предполага се ,че ФИАТ продава Алфа Ромео поради финансови причини. Според източника трите марки немогат да бъдат финансирани едновременно .

Надявам се,че не е стара новина....уж погледнах предните теми...

PS забравих да дам точния линк : http://www.mitoalfaromeo.com/news/news.asp?id=490&sid=215666884

MONI
28-07-2006, 15:31
оооооо само не ВАГ групата щото ритуално ще си прережа вените от мъка..... :evil:

pent
28-07-2006, 15:31
не е старо, аз лично за първи път чувам.. хммм интересно е ако е истина...

Naso
28-07-2006, 15:47
Ако ни вземе ВАГ, какво ще правят със СЕАТ (нали те им бяха "спортното" подразделение) ? Ако ни вземе БМВ - няма ли да им се повтарят, нали и БМВ и Алфа Ромео имат сходна философия ? И в двата случая ще е загуба емоционална (на една от най-италианските марки) и нещо може би по-добро в случая с БМВ в технически вариант и най-вече разнообразие в гамата (и по-големи мотори). И в двата случая може да се стигне до смяна на марката...... ужаст !

Това само показва, че Алфа Ромео е още престижна марка (въпреки всички опити на ФИАТ и на самото ръководство на Алфа Ромео).... ако това има значение....

pr_00f
28-07-2006, 15:47
Тъпо :frown:

търтей
28-07-2006, 15:58
нещо не ми се връзва с това:

MILAN, July 14 (Reuters) - Europe's new car registrations fell 4.1 percent to 1.49 million vehicles in June, partly due to fewer working days in most countries in comparison with the same month last year, according to industry figures.

...

Italy's Fiat (FIA.MI: Quote, Profile, Research) bucked the negative trend in June, with sales up more than 10 percent due to the success of a range of new models, especially the Grande Punto. Its Fiat brand gained 14.4 percent, while Alfa Romeo increased 14.9 percent.

todorer
28-07-2006, 16:33
Лошо,

сега ще се каже нещо от рода "Купихме ви за да съществувате" Беля

bass
28-07-2006, 16:43
Мда, тъпо.. както каза забеляза Насо, и двамата потенциални купувачи си имат коли в тая ниша и не се сещам за кво друго им е притрябвала Алфа, освен да не им се мота в краката :evil:
Но пък някак не ми се вярва фиатаджиите да са вложили толкова пари и усилия да върнат марката на пазара (вкл. хамериканския, и то в дилърската мрежата на Мазерати), само за да я продадат изгодно и да почнат от нула същия кеч с Ланча, примерно.
Нооо, италианска им работа...

BatVas
28-07-2006, 16:46
нещо не ми се връзва с това:

MILAN, July 14 (Reuters) - Europe's new car registrations fell 4.1 percent to 1.49 million vehicles in June, partly due to fewer working days in most countries in comparison with the same month last year, according to industry figures.

...

Italy's Fiat (FIA.MI: Quote, Profile, Research) bucked the negative trend in June, with sales up more than 10 percent due to the success of a range of new models, especially the Grande Punto. Its Fiat brand gained 14.4 percent, while Alfa Romeo increased 14.9 percent.

Ако продължат с ръста - няма да я продадат :wink: Евентуално съвместни проекти само :?

търтей
28-07-2006, 17:06
Ако продължат с ръста - няма да я продадат :wink: Евентуално съвместни проекти само :?

те съвместни проекти напоследък фиат правят и то яко - последния им е с ТАТА - един необятен пазар;)
имат и в китай

та на мен ми се види несериозно да продават алфа на конкурентен производител

MrX
28-07-2006, 17:12
ми дайте да си я купиме бре и без това си бямаме БГ производство

търтей
28-07-2006, 17:14

готоу
имам заделен некой лев :lol:

valjo
28-07-2006, 17:22
само те тва не сме омазали :horror: :horror::horror:

Abarth
29-07-2006, 01:29
Ако ВАГ или БМВ купят алфа,повече в алфа(BMW,VAG) няма да се кача! То това вече няма да е алфа...ПЪЛНА ГАВРА С МАРКАТА :evil: :evil: :evil: :evil:

KGB
29-07-2006, 10:19
Това са много стари слухове и в тях никога не е имало и грам истина, по едно време когато ФИАТ бяха най-затруднение имаше натиск от страна на банките да продадат Ферари и Алфа като единствените печеливши марки в концерна (за коли става въпрос, че ФИАТ отдавна не се занимават само с коли).

Но в моментното положение Алфа не се продава, а проекта Камал няма нищо общо с Ауди....общото с Ауди е проекта за джипката на Мазарати както и доработката на 4.2 дизеловия двигател на ВАГ групата, който според слуховете в Мазерати трябва да е към 480конски сили...

Gecata
29-07-2006, 23:02
Ах, дано това да е само слух. Иначе знае ли се то както е тръгнало, да не земе да остане само дизайна италиански. Сега с немец шеф по качеството после купена от ВАГ леле... нищо добро не ни чака-справка подписа ми, знам си най-добре с тва ауди... :(

mladej_it
31-07-2006, 00:13
То и GM щяха да копуват автомобилното подразделение , а кво стана празни приказки в пространството няколко савместни разработки и айде Фиат си продалжава по старому!!!! Почвам да си мисля че тва им е няква политика на тия италянци от 10-ина години все са на дъното ,все скандали и проблеми със семейство Аниели, все някви ротации в раководството, уволнения, все сливания ,продавания! Имам чуството че тея хора си разиграват някакви постановки понякога ,но все пак могат да си го позволят не един път е казано "Държава в държавата" А за да продадат Алфа от Фиат трябва да са напълно откачили, това е сеедно да подариш кокошката със златните яйца!!!

FIRE 8V
17-08-2006, 06:13
Ако ни вземе ВАГ, какво ще правят със СЕАТ (нали те им бяха "спортното" подразделение) ?
Доколкото знам VAG търсят купувач на SEAT, защото в момента е най-губещото подразделение от групата.

DiStefano
17-08-2006, 21:20
Ако ни вземе ВАГ, какво ще правят със СЕАТ (нали те им бяха "спортното" подразделение) ?
Доколкото знам VAG търсят купувач на SEAT, защото в момента е най-губещото подразделение от групата.

с "куоре спортиво" под капака знаеш ли колко добре ще се продава ...

FIRE 8V
18-08-2006, 16:31
с "куоре спортиво" под капака знаеш ли колко добре ще се продава ...
То е абсолютно ясно, че с Cuore Sportivo биха си оправили нещата в Seat, но.....

Другото, което знам относно "оста" VAG и FIAT Group е, че в началото на годината VAG предложиха на FIAT да купят(да си върнат) Seat, но им бе отказано категорично.

Относно това дали FIAT ще продадат Alfa Romeo за момента ми се вижда много малко вероятно и надали ще се случи, мисля си, даже че още ще се подобрява финансовото състояние на Италиянските автомобилни марки и ще се изкачат доста напред във Европейските и Световните финансови класации и смятам, че това ще го направят трите марки заедно, както е било и досега.

DiStefano
18-08-2006, 21:52
е да бе нали старите Сеат-и си беха чисти Фиати де ама айде ...

ъъъъ ... някои с мотори на Порше :spiteful:

FIRE 8V
23-08-2006, 19:15

За старите Сеат-и е точно така 8) :)

Да все още се чудя :gruebel: какъв е този Seat Ibiza Porsche System :)

krasyb
28-08-2006, 15:09
аз в Джърмани карах 1 месец почти такава Поршеибица. Кво да ви кажа, освен, че пише по всяко болче на двигателя "порше", всичко друго на порше беше забулено в дълбока тайнамайна и си вървеше баш кат Ибица :?

martzaro
01-09-2006, 22:08
Дааааааааами и господаааааа!!! В интерес на истината преди около година се чу, че Китайците имали мноооо голям интерес към закупуването и производството на Алфа. Китайската икономика може да вдигне или да срине качеството на една стока ако поиска така че аз не спах около 6 месеца спокойно.....ми то и сега нема мноо зап. части а тогава от Китай до тука......малииии жжжжжик-так :x .Така или иначе сделката не се състоя това е добре обаче ако ни продадат на немците ужаааааааааас. Когато немец се научи да прави коли които носят емоция на пътя и адреналин на шофьора по познатият на нас начин може би това тотално ще промени неговата народопсихология. Може би спасението е в разработка на по сериозни мотори на Брера и засилване на присъствието на Японският пазар и Америка /там колата е оценена като спортна емоционална и секси/, апропо единствената реклама която съм виждал на Алфа беше по дискавъри и беше с японци в Япония. Може би ние сме основният конкурент на японските тупалки а????

Angel Pantchev
07-12-2006, 18:45
ако изобщо щр продават нещо то ще е по малко от 50% , не повече!

han solo
07-12-2006, 18:56

malko offtopic, ama ima i Lancia Thema Ferrari

http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Thema

MONI
08-12-2006, 09:03
[quote=DiStefano]е да бе нали старите Сеат-и си беха чисти Фиати де ама айде ...

malko offtopic, ama ima i Lancia Thema Ferrari

http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Thema[/quote:kuhh6ena]

http://www.lancia-thema-832.de/englisch/Frame%20E.htm

много е яка ..вижте на двигателя какво пише ...Ланча бай Ферари :twisted:

RoMeO_156_GTA
08-12-2006, 20:12
Ако ВАГ или БМВ купят алфа,повече в алфа(BMW,VAG) няма да се кача! То това вече няма да е алфа...ПЪЛНА ГАВРА С МАРКАТА :evil: :evil: :evil: :evil:

:big_whoops: Вече ще гледаме нов тип Голф JTS или TS :cry: .ВАГ да купят Алфа е все едно да направят Опел със сърце на Корвет :shoot:

И все пак ако превартят от ФИАТ и продават на ВАГ ще трябва да се самообеся :priest:

Но често сме срещали подобни изяви от ФИАТ ,които не са подкрепени със солидни доказателства .Нали и 166 нямаще да има заместник ,защото спирали големите седани,пък сега ще го правят мелез с Мазерати :D То май и Фрерари искаха да продават.......Абе дано да е само шега породена от черния им хумор :cheers:

reptli
09-12-2006, 14:27
приятели ако тези слухове са верни аз наистина ще се :guillotine: това е единствената марка която ми е на сърцето.А ТЪПИТЕ НЕМЦИ СА МИ НА ДВЕ ПЕДЙ ПОД НЕГО :butt:

Наката
09-12-2006, 16:15
много добре казано колега :bravo:аз ще поткрепя калзата ти :guillotine:

valjo
09-12-2006, 16:41
абе хора тая тема е от преди 6 месеца, какво се превъзбудихте пак ?