PDA

View Full Version : Проблемация със скоростния лост

Mury
28-07-2006, 19:46
Имам гаден проблем със скоростния лост :evil: :evil: :evil: Някой да знае какво кара скоростния лост на боксерите когато е на нулева да седи по-средата,защото моят където го поставиш там си седи и имам проблем със превключването от 2 на 3-та/вместо 3-та влиза 1-ва :evil: :evil: / и от 5 на 4 -та/тръгва да влиза задна/ :evil: :evil: :evil: С бат Бобо разглобихме скоростния лост но там няма проблем.На ТС-ите има пружинки в скоростоте вътре дали и при боксера е така :?: :?: :?: Някой ако е правил кутия да помага.То се е видело че ще се сваля тамън ша са оправи и тракането :wink: :wink: :wink:

П.С.Моля и колегите с 33-ки да помагат защото системата е същата като при тях

lyuli
03-08-2006, 11:16
wow като ти чета проблема не ми изглежда добре, защото може и от кутията да е. На моята преди година смнях цялата скоростна кутия......

vamfan
05-08-2006, 12:00
и моя се мандахерцасе като й купик, казаха ми няква пласмаска, ама не това да не е москвиг. и карах си така докато един ден направо пропадна лоста и само 2 и 4 останаха. под лоста лила, станги - всигко ок. викам си аиде итиде скоросната кутия, обаге свалих коята около лоста около баргето ватре детое, после махаи и един гумен мансон и гледам 3 болта датгат лодта кам купето обаге са се развили и паднали. завих ги и стана като нова дайе на се мандахерца лоста хахахаах. е после свалях цйлото барге за да слоя гумений мансон ама по-добре ге не е скоростната кутия нали

Mury
08-08-2006, 00:21
Не в нито едното от двете проблема :idea: :idea: :idea:

georgievst
26-02-2007, 18:42
Хайде и примен същия проблем. Скоростният лост спря да се връща в средно положение. Намираш скоростите "на магия". Оставих колата в сервиза на Кафеджиев. Според майстора е някаква пластмасова ябълка, която се чупи, но утре като я отворят ще се разбере със точност.

Neokill
26-02-2007, 19:22
Олееее като отидеш да си вземеш колата носи си и пушката за тъпи животни.
На старото боксерче му се беше скапала т.н. ябълка ама на мен по ми приличаше на втулка. Оправиха я като стругар ми изработи такава месингова. :!: Не знам дали е същото дано да се оправи

Mury
26-02-2007, 19:56
Хайде и примен същия проблем. Скоростният лост спря да се връща в средно положение. Намираш скоростите "на магия". Оставих колата в сервиза на Кафеджиев. Според майстора е някаква пластмасова ябълка, която се чупи, но утре като я отворят ще се разбере със точност.

При мен тогава проблема се оказа в скоростите една шпилка се беше счупила и не опъваше пружината която връща лоста :wink: :wink: Ако и при теб се окаже това е лошо защото трябва да се сваля кутията което си е поне 100 лв. за работа а и отделно да търсиш шпилка/на мен тогава ми дадоха Боби и Сашо-и те правиха колата/ :wink:

georgievst
27-02-2007, 16:33
Не мога да повярвам, че скоростният лост лежи във някакви пластмасови легла и се държи от пластмасови втулки и подобни. На всички е ясно, че пластмасата старее и това нещо ще изкара максимум десетина години, както е в моя случай. Жабарска работа. Сега чакам оригинални части от Italy да пристигнат в рамките на две седмици. Има вероятност и съединителя да е повреден, но това ще се разбере по-късно. В сервиза ми казаха, че не съм първият и общо взето познаха за какво става въпрос. Всички джунджурии ще струват около 50 лв. и труда окоро 60 лв.
Наздраве на всички на които алфите са на ремонт!

nikola_n
28-02-2007, 11:20
При мен тогава проблема се оказа в скоростите една шпилка се беше счупила и не опъваше пружината която връща лоста :wink: :wink: Ако и при теб се окаже това е лошо защото трябва да се сваля кутията което си е поне 100 лв. за работа а и отделно да търсиш шпилка/на мен тогава ми дадоха Боби и Сашо-и те правиха колата/ :wink:

А какво стана с тракането!? При мен е много зле :frown:

Mury
28-02-2007, 12:58
Ми най-вероятни си трака трябва да питам новия собственик дали е сменил съединителя :wink:

charmario
28-02-2007, 16:45
Имам и аз подобен проблем. Докато ми е студена колата много трудно влиза 2-ра. Да не кажем, че направо с ръчкане. Покарам 5 минути - позагрее и се оправи. Странна работа. От какво може да е?

търтей
28-02-2007, 16:46
Имам и аз подобен проблем. Докато ми е студена колата много трудно влиза 2-ра. Да не кажем, че направо с ръчкане. Покарам 5 минути - позагрее и се оправи. Странна работа. От какво може да е?

кофти масло

ALFA CORSE
28-02-2007, 17:11

кофти масло
Слагаш Tututela ZC75 (пълна синтетика) и няма грижи :)

Иво Кръстев
01-03-2007, 20:02
Имам подобен проблем-отказаха ми първа втора и задна скорост.И това веднага след регистрацията.При втори опит включи първа, но при 3000 оборота рязко пада мощността и съм дотука.Какво може да е? Колата е на 9год.

Pinky
02-03-2007, 09:44
ако си мислиш, че възрастта на колата е по-важна за такова диагностициране от модела и двигателя, ю ар ин дийп шит.

aneto
12-03-2007, 22:59
Износени втулки вътре в купето при лоста на скоростите. Днес ми го оправиха - Светльо - преди Божурище

sirius1980
21-03-2007, 11:22
Такааа, значи аз го имах този проблем, но ви трябва повече упоритост. Проблема е в едно уплътнение, което се намира в края на жилото кото излиза от скоростния лост и влиза в скоростите. Там много упорито клеясва. Всъщност те са няколко жила и на мен даже ми беше блокирал лоста и движех цялата основа. След жилото има едно как да го нарека - ами в него влизат други 2 жила от скоростите което се върти наляво на дясно. Намира се над скоростите, на много затънтено място и много трудно достъпно. То също клеясва щот е направено да се пази от кората на на ауспуха, но като влезне вода и си ебава мамата. Значи качвате на канал и вземате някъв спрей за раздвижане и първо си вижте уплътнението ако е скъсано - сменете го(макар че аз още не съм) и вътре го раздвижете хубаво и после напълнете с грес. А това устройство другото трябва да се движи скоростния лост наляво на дясно за да го видите иначе никакъв шанс. Пак с такъв спрей се напръсква и като се раздвижи аз съм му сложил на цялото около 200-300гр грес и нямам проблеми. В анчалото скоростите се движеха като на жигула, но имаше наводнение и нагазих в дъбока вода и се раздвижих и от там се усетих...

ultrashock
21-03-2007, 13:05
Е при мене явно е бил същия проблема, пръсках го с спрей малко обаче не се оправи, и карах така от Германия до тук, после тук понеже в градско движение се сменят по често скоростите и започнаха да се връщат от дясно към средата, вече се връщат и от ляво към средата! С 2 думи проблема изчезна! При мойта кола сички проблеми са свързани с клеясане понеже не е карана няколко месеца и то точно зимата!