PDA

View Full Version : Един апел ...

tokata_pz_flex
17-12-2010, 17:38
След днешните ми случки , искам да ви помоля .
Колеги , моля шофирайте с повишено внимание през зимните месеци . Пътната настилка и мокра и заледена , стъклата запотени и мръсни ...
Гледайте огледалата и спазвайте дистанция .
Лек път !

tanatos
17-12-2010, 17:55
и си сложете зимни гуми...

п.с. да не те удариха?

tokata_pz_flex
17-12-2010, 17:56
Да , на магистралата .

tanatos
17-12-2010, 18:01
дано да се само с материални щети.

tokata_pz_flex
17-12-2010, 18:05
Да , само материални са за щастие . Каското ще си избие парите ... броня , парктроник и гредичката отзад ... Пуст френски кош излезе здрав ... на първо четене :)
Момчето което ме блъсна също нямаше вина . Опита се да спре , но не можа .
Вината беше на г-н Шофьор на автобус пълен с хора ! От крайна дясна лента застана почти перпендикулярно на пътя !!! Без причина ! Потно му било стъклото ...
Момчето отзад - с летни гуми .
Температура - -7-8 градуса .
София-Пазарджик преди тунелите ... :)
Бъдете внимателни :)

trustworthy
17-12-2010, 18:12
Момчето което ме блъсна също нямаше вина . Опита се да спре , но не можа
...

E той бил светец този, дето те е лепнал отзад бе! Не бих си и помислил, че може да има някаква вина. Предполагам, че летните му гуми са били с добър грайфер...
Не мога да разбера кой нормален ще тръгне с летни гуми да кара в тея условия, ако ще хибрид м/у Шумахер и Томба да е някакъв

v1play3r
17-12-2010, 18:13
Ц ц ц ... Грозна работа :neutral: Важното е ,че сте добре !
Може би тук е момента да се върнеш малко към талянското :)

tanatos
17-12-2010, 18:13
Единия с летните гуми, другия с потно стъкло и хора в автобуса...кретенска работа..

tokata_pz_flex
17-12-2010, 18:16
E той бил светец този, дето те е лепнал отзад бе! Не бих си и помислил, че може да има някаква вина. Предполагам, че летните му гуми са били с добър грайфер...
Не мога да разбера кой нормален ще тръгне с летни гуми да кара в тея условия, ако ще хибрид м/у Шумахер и Томба да е някакъв

Ами стават и такива работи ...
Нали съм си културен , ще се занимавам с каското като паркинг щета ...

Ударът беше доста силен , но щеше да е страшен ако не го гледах в огледалото как се носи отзад и да се навра в лявата част на пътя в снега с около 20-30 км . По думи на момчето се е движил при удара с около 60 км./ч та добре , че поизравних малко скоростите , че щеше да ме потроши зверски .

Jivko7777
17-12-2010, 18:46
Да , само материални са за щастие . Каското ще си избие парите ... броня , парктроник и гредичката отзад ... Пуст френски кош излезе здрав ... на първо четене :)
Момчето което ме блъсна също нямаше вина . Опита се да спре , но не можа .
Вината беше на г-н Шофьор на автобус пълен с хора ! От крайна дясна лента застана почти перпендикулярно на пътя !!! Без причина ! Потно му било стъклото ...
София-Пазарджик преди тунелите ... :)
Бъдете внимателни :)

Ти ще я оправиш Тока :) Колко е за тебе да боядисаш 1,2 елемента :) Важното е ти да си добре ;)

tokata_pz_flex
17-12-2010, 18:54
Лайсната с датчиците на парктроника както и задната броня са на салата ... искат си нови . Гредата трябва да се поизпъне 1-2 сантиметра ... може и по-малко да е . За мое щастие капака , калниците и стоповете са здрави . Добре , че не беше някоя по-висока кола , че лошо .

DiStefano
17-12-2010, 18:56
преди да минеш по каско до колкото имам спомен се ходи в КАТ за едно протоколче и обяснения

tokata_pz_flex
17-12-2010, 19:01
Не и ако си паркинг щета .

ves_v8
17-12-2010, 19:13
Колега съчуствам ти за случката:? и подкрепям на 100% това че трябва да се кара с повишено внимание, на по-голяма достанция и най-вече със зимни гуми в добро състояние! Добре че пътниците са невредими, а на капута с автобуса незнам....вземането на книжката му е малко! Карат като луди тия с автобусите...незнам колко пъти по магистралите съм ги забелязвал как се изнасят в лявата лента рязко без мигач и със 120 км/ч:angry:

Satanism
17-12-2010, 19:38
Не и ако си паркинг щета .

те тея по застрахователните не се кефят на смлени коли "паркинг щети", да знаеш .
Пък и не е като да са чак такива балъци, на каквито се правят оценяващите ;)

tokata_pz_flex
17-12-2010, 19:40
Аз им казах одеве по телефона , че с потрошена броня ... казаха да ходя в понеделник да я снимат и да я правят .

Satanism
17-12-2010, 19:43
дано да не ти се правят... ;)
иначе от малоумници с летни парцали по снежни пътища спасение няма...
да правят М+S задължителни от Ноември до Март....

acko88
17-12-2010, 20:01
Братче що неписахте един протокол между двамата,по експертна оценка дават малко пари а ако се навият те да ти я правят най-добре в случея.Добре че сте се разминали леко!

toki4a
17-12-2010, 20:02
Аз им казах одеве по телефона , че с потрошена броня ... казаха да ходя в понеделник да я снимат и да я правят .

сичко ще се оправи майко добре ,че вие сте добре ;)

tokata_pz_flex
17-12-2010, 20:02
Момчето което ме блъсна е от Пазарджик и ако има нужда ще направим протокол между двамата :)
А иначе колата искам да се прави в техен сервиз ... аз и в договора за каско така съм писал .

Ramsezsh
17-12-2010, 20:32
Важното е, че всички са добре, ламарините се правят.

Ichkin
17-12-2010, 20:34
Аз малко по-смешна ситуация днес ... виждам отпред кола, спряла да чака тези с предимство ... има 30-40 метра ... аз се движа с 20, макс 30 ... спирам ... ама не е баш да спирам ... помпам спирачката, 1ва, вдигам съединителя ... няма ... и го натресох ... слизам, гледам 3 пръста лед отдоло ... и това става в Лагера ...
Сега пак мойта любима комбинация ... фарове, капак, броня и горна греда ...
И ... към trustworthy - В случая, трябва ли да се чувствам виновен ?

Satanism
17-12-2010, 20:36
или не са били 40 метра, или не са били 20км/ч ;)

Ichkin
17-12-2010, 20:41
След това с крачки ги мерих ... айде да не съм почнал от 40 да спирам, но 30 със сигурност ...
В момента в който слязох, един човек дет' работи там се обади и каза, че за днес е 6тата катастрофа там ...

trustworthy
17-12-2010, 20:44

Ако си бил с летни гуми, да ;)

Иначе се случват такива работи и затова е важно в такава обстановка да се следи по какъв път се движиш и дали спазваш съобразена безопасна дистанция

Pastora
17-12-2010, 20:48
Аз малко по-смешна ситуация днес ... виждам отпред кола, спряла да чака тези с предимство ... има 30-40 метра ... аз се движа с 20, макс 30 ... спирам ... ама не е баш да спирам ... помпам спирачката, 1ва, вдигам съединителя ... няма ... и го натресох ... слизам, гледам 3 пръста лед отдоло ... и това става в Лагера ...
Сега пак мойта любима комбинация ... фарове, капак, броня и горна греда ...
Споко, мен също в Лагера вчера ме изтресе една хондичка, а колегата VFTI е уцелен огледално на мен пак от хонда. И двете сребърни сивици хахах

Ichkin
17-12-2010, 20:50
Гумите ми са зимни, дот средата на 2009 година с ... не знам с колко, но с много грайфер ... и въпреки това, не помогнаха ...

---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

Споко, мен също в Лагера вчера ме изтресе една хондичка, а колегата VFTI е уцелен огледално на мен пак от хонда. И двете сребърни сивици хахах
Къде т'ва ?

Dagi
17-12-2010, 20:59
Да,в нашия квартал е някакъв ад,аз също от 20 спирам сигурно 40метра...сичко е лед освен гуми със шипове друго няма да помогне :?

Galof
17-12-2010, 23:21
http://vbox7.com/play:bbf0de30 по темата
аз неска зарад един такъв който му било мръсно огледалото и не ме видял си видях живота на лента ..... :cussing: незнам как успях да овладея колата и да спра ... колеги спокойно и в надежда не е цвете за мерисане карам си аз с няма и 20км/ч решавам да завия ама не завивам ... добре че беше някъв много нисък бордюр та само малко джантата oдрасках

Furious 155
17-12-2010, 23:28
по проблема е писано много и още толкова ще се напише поне... в закона пише 2мм протектор, не пише летни или зимни. Аз със зимни гуми карам заради собствената си безопасност и на тези около мен, защото знам какво става зимата в хубавата ни държавица!
ОБАЧЕ щом в закона пише 2мм следва пътните условия да позволяват пълен контрол на автомобила при наличие на 2 и повече мм протектор! Поддръжката на пътя е грижа на този който е поел това и получава пари за това!!!
По радиото слушам пропаганда - Карайте с подходящи гуми. Ами то подходящи са или както е писано по-горе с метални шипове по тях или с верижна машина в тези условия! :cussing: Ама те са забранени от закона, разбираш ли!

търтей
17-12-2010, 23:30
Ей като почнете летни зимни гуми и ме хвърляте в оркестъра.
Аз като за първи път се качих на кола таково животно зимна гума в магазина немаше. Ем не беше мноо отдавна. Па некакси съм жив.

Galof
17-12-2010, 23:38
Ей като почнете летни зимни гуми и ме хвърляте в оркестъра.
Аз като за първи път се качих на кола таково животно зимна гума в магазина немаше. Ем не беше мноо отдавна. Па некакси съм жив.
мисла че в държавицата ни хората който отговарят за тези пътища си изпълняваха задълженията доста по добре и с летни и зимни нямаше да има проблем ... но леда който е по улиците и с 15мм грайфер да си все тая ...

koolio
18-12-2010, 00:00
Потвърждавам, че в Лагера е некъв ужас некъв ад! И аз бях там тая вечер, и аз се пързалях, даже заорах на един лед! А съм със зимни Гудиър Ултрагрип 7 - втори сезон!

Ichkin
18-12-2010, 00:22
Е кажете ми сега ... как да не ме е яд ...
Оня ден по дяволите смених предният капак ...

tokata_pz_flex
18-12-2010, 02:34

И мен Хонда ме нацели днес :):) Тия да не са ни обявили война ...

Ichkin
18-12-2010, 03:14
Бе не знам за хондите, ама аз го върнах на шкода :D

Satanism
18-12-2010, 08:06
Стискайте палци, днеска трябва да тегля едно БМВ от Младост до Павлово...дано няма аварии :D

Stefo
18-12-2010, 12:01
Мда, беше перфектно време за кънки по улиците в Лагера миналите 2-3 дни.
Гледам аз, че е хлъзгаво и не смея да ударя спирачката и намалявам от далеч и съм почти спрял и вече ще правя десен завой, ама йок, колата си се пързаля направо все едно, че не завивам, поглеждам километража, стрелката ударила дъното, почти съм спрял. Та се зачудих докато се пързалям дали да не си продължа направо ама взех да завивам вече и вдясно нямаше коли в насрещното та с малко игра и пързаляне и с голяма дъга в насрещното си завих с <20 км/ч.
Та внимавайте щото понякога гадости се случват колкото и да сме преценили ситуацията ...

morfius
18-12-2010, 12:06
Зимните гуми са си много полезно нещо... това, че едно време ги е нямало, не означава, че не трябва да се ползват.
Съвсем друга тема е, че на лед никаква гума не те спасява :)
Зимната може да помогне при излизане от леда... ако не е вече късно или не се е вече паникьосал шофьора.

Проблема тук обаче е, че масата шофьори карат без да се съобразяват с пътните условия (единия му били потни стъклата, другия се лепнал на малка дистанция с кофти гуми).

За недоклатеноста на почистването няма да отварям дума... нея си я знаем отлично.
И въпреки това, масово се кара като да сме на сух асфалт... ей това е лошото.

soldier
18-12-2010, 17:18
Дам, в Лагера наистина е ад, аз последно четвъртък карах там и беше много зле. В Хиподрума също, карах по една улица с легнали полицаи, спирам от под 20км/ч на 10-15м от легналия полицай и нищо не става, та поне тези неравности убиват скоростта. Добро решение са (в кръга на шегата)

koolio
18-12-2010, 18:05
обиват скоростта
:big_whoops::big_whoops::big_whoops:

soldier
18-12-2010, 18:37
:big_whoops::big_whoops::big_whoops:

редактирано :)
нещо бързината, безсънието и натрупаната умора са ме предали.

П.П. а и не съм от тези, които претендират, че пишат безгрешно.

mim
18-12-2010, 19:46
само лагера да беше
снощи трябваше да се върна 10м назад, да си взема пряката, че от първия път я пропуснах

айде, задуха южняка, после пак

fred
18-12-2010, 21:39
То и през летните месеци трябва да се шофира внимателно, щото пък тогава народа се олабя :rosso_spider:, някои си карат и със зимнит гуми даже, бре гадове, грррр

trouble
18-12-2010, 22:17
само лагера да беше
снощи трябваше да се върна 10м назад, да си взема пряката, че от първия път я пропуснах

айде, задуха южняка, после пак

Ръчна имаш под ръка :)

ФЕРАРИСТ
18-12-2010, 23:02
Гумите ми са зимни, дот средата на 2009 година с ..
На лед нищо не пее, не са измислили нищо освен шипове......

nikotm
18-12-2010, 23:06
Утре ако имам време ще кача малко снимки,за да видите на разтояние от триста метра колко коли могат да закъсат и да се блъснат.

tokata_pz_flex
19-12-2010, 05:22
Сега се прибрах от дискотека , и беше страшна поледица ... Пещера - Пазарджик ( 20 км ) около 1 час ми отне .

Ichkin
21-12-2010, 17:29
Аз пък установих, че и радиатора ми е спукан, освен другите глупости ...

Galof
23-12-2010, 12:17
аз пък онзи ден си паркирах колата пред едно кафе в Лагера излизам и какво забелязвам шофиорската врата хлутнала ... ега му гръмне мотора на тоя дето ме е ударил ...

tokata_pz_flex
23-12-2010, 12:36
Моята кола е от Понеделник в сервиза ... лекуват я :)

Ramsezsh
23-12-2010, 18:22
Днес един дядо, който очевидно не знае що е то пътна маркировка без малко да направи рендето хечбек! На всичкото отгоре и ръкомахаше и псуваше!
Луди хора се движат по улиците!

soldier
23-12-2010, 18:47
Мен за 10мин на 2 пъти щяха да ме ударят. Карам и в последния момент този от дясната лента до мен с по-ниска скорост, влиза в платното, едвам намалих, за да не се ударим.
2рото карам си, и паркирала кола решава да се включи в движението на 2метра пред мен. Тръгва без мигач и след това поглежда и спира. Добре, че бях с много ниска скорост.
А на колко идиотщини се нагледах, просто не е истина. Никаква толерантност няма на пътя. Трябва да си купя черен джиБ.

Galof
24-12-2010, 16:48
Мен за 10мин на 2 пъти щяха да ме ударят. Карам и в последния момент този от дясната лента до мен с по-ниска скорост, влиза в платното, едвам намалих, за да не се ударим.
2рото карам си, и паркирала кола решава да се включи в движението на 2метра пред мен. Тръгва без мигач и след това поглежда и спира. Добре, че бях с много ниска скорост.
А на колко идиотщини се нагледах, просто не е истина. Никаква толерантност няма на пътя. Трябва да си купя черен джиБ.
е споко днес са излезнали всички неделни и празнични шофЕри ... и аз днес имах лошия късмет да хода по центъра .... ужас колко пъти се разминах някой да не ме удари защото не си гледа огледалата ... незнае правилата за предимство и т.н.

mim
27-12-2010, 10:49
заваля, защо да си чистим преспите от колите, а що пък и да включваме фаровете :laser:

Max
27-12-2010, 10:53
заваля, защо да си чистим преспите от колите, а що пък и да включваме фаровете :laser:

Издребняваш! Какво толкова като хвърчи сняг, нали са празници! :-D

П.П.: И мен вчера на два пъти щяха да ме ударят разни заблудени...

Ichkin
27-12-2010, 12:08
Аз отивам сега да покарам буса на лед да го тествам как е :D