PDA

View Full Version : Проблем при вдигане на прозорец...

ODPleven
22-12-2010, 10:07
Проблема се изразява в това че като си сваля прозореца до долу , при опит за вдигане, когато задържа копчето той спира да се вдига 2-3 пъти и се налага да пускам и натискам копчето по няколко пъти, което малко или много отвлича вниманието по време на движение (особенно градско)...

Off:А и да попитам по-знаещите къде се намира релето, което цъка при включени мигачи, защото моето си "мълчи" и все ги забравям...

lokara
22-12-2010, 10:40
колега на старата ми алфа беше така,ама го правеше когато си иска и така и не разбрах от къде е проблема
сега и на новата го прави от време на време и аз се чудя от къде е

ODPleven
22-12-2010, 10:42
колега на старата ми алфа беше така,ама го правеше когато си иска и така и не разбрах от къде е проблема
сега и на новата го прави от време на време и аз се чудя от къде е

Моята го прави постоянно:bash:

Nyte
22-12-2010, 13:07
Ще ползвам темата на колега и аз да задам един въпрос. Като е по-влажно и десния ми прозорец се вдига до някъде и запецва. Малко се налага да го наместа с ръка и се оправя. Сякаш върви накриво... Каква може да е причината и на какво се държи тоя джам?

Coyota
22-12-2010, 13:18
Ще ползвам темата на колега и аз да задам един въпрос. Като е по-влажно и десния ми прозорец се вдига до някъде и запецва. Малко се налага да го наместа с ръка и се оправя. Сякаш върви накриво... Каква може да е причината и на какво се държи тоя джам?

колега аз го имах същия проблем....има едни пластмасови механизамчета които с времето се износват и прозореца почва да бяга от коловозите....можеш да го оправиш като си купиш целия механизъм( аз си го взех втора ръка горе долу запазен за 50 лв) но пак не е като ново....пак леко бяга....

lokara
22-12-2010, 14:54
брей ще видя какво се е чупило и ше вадя от другата алфа донор

zaryto
22-12-2010, 15:14
Off:А и да попитам по-знаещите къде се намира релето, което цъка при включени мигачи, защото моето си "мълчи" и все ги забравям...

Релето на мигачите е от лявата страна на волана под кората.Трябва да махнеш кората под волана,тя е на няколко болта,после махаш пластмасите около отворите за въздуха(виждат се като отвориш вратата) и декоративното капаче между отворите и волана(на щипки е и излиза с дърпане),под него също има няколко болта.Като ги свалиш отдоло има релета,това което ти трябва мисля,че беше най-лявото то е по-високо от останалите.Ако не ти цъка релето значи и мигачите няма да ти работят?! :dunno:

ODPleven
22-12-2010, 15:19
Релето на мигачите е от лявата страна на волана под кората.Трябва да махнеш кората под волана,тя е на няколко болта,после махаш пластмасите около отворите за въздуха(виждат се като отвориш вратата) и декоративното капаче между отворите и волана(на щипки е и излиза с дърпане),под него също има няколко болта.Като ги свалиш отдоло има релета,това което ти трябва мисля,че беше най-лявото то е по-високо от останалите.Ако не ти цъка релето значи и мигачите няма да ти работят?! :dunno:

Те работят, но цъкането се чува само ако не работи двигателя и не е пусната музика..(като отворя врата и е на контакт се чува как цъка на аварийните, но в движение трябва супер много да се заслушам за да го чуя )

emo84
22-12-2010, 16:04
Те работят, но цъкането се чува само ако не работи двигателя и не е пусната музика..(като отворя врата и е на контакт се чува как цъка на аварийните, но в движение трябва супер много да се заслушам за да го чуя )
колега,как искаш да чуваш тва цъкане при работа на двигателя и музика? моето реле се чува как цъка но с музика няма начин. :handshake: щом работят авариините значи си цъка няма кво да го мислиш повече.А на лявата врата и моя прозорец се вдига на пресекулки и скърца яко някъде в оплътненията обаче само когато е мокър,иначе си се вдига нормално без скърцане без нищо но незнам от къде е проблема

zaryto
22-12-2010, 18:24

На 145-цата в сравнение с други автомобили се чува даже дразни.

patrona
22-12-2010, 19:02
При моята кола шофьорският прозорец се вдига малко забавено стига на 10см преди да се затвори напълно и спира после бутам копчето и се вдига.Този проблем го нямаше до преди 6 месеца когато в жегата ми се пръсна джама,сложих новия и се започна това.

emo84
22-12-2010, 22:57
При моята кола шофьорският прозорец се вдига малко забавено стига на 10см преди да се затвори напълно и спира после бутам копчето и се вдига.Този проблем го нямаше до преди 6 месеца когато в жегата ми се пръсна джама,сложих новия и се започна това.
:noooo: ква е тая жега бе колега

PEPI-2ALFA
23-12-2010, 01:18
Малко се налага да го наместа с ръка и се оправя. Сякаш върви накриво... Каква може да е причината и на какво се държи тоя джам?

Преди 2 седмици разглобих шофьорската врата на 155-цата на брат ми заради това. Една малка пластмаса "закопчана" за стъклото се движи като в релса в рамката на вратата. В първия магазин-сервиз за стъкла ще ти я сменят за 5 минути срещу 5лв. (на брат ми му взеха 7-8, защото валеше дъжд).

trustworthy
23-12-2010, 17:16
Запецването на прозореца е детска болест. Аз си помагам с ръка, когато го вдигам, но като цяло рядко свалям прозореца и гледам да не го свалям повече от 2/3, ако не се налага наистина.

Като каза 'жега', кажи нещо за аватара си :noooo:

emo84
23-12-2010, 18:13
Запецването на прозореца е детска болест. Аз си помагам с ръка, когато го вдигам, но като цяло рядко свалям прозореца и гледам да не го свалям повече от 2/3, ако не се налага наистина.

Като каза 'жега', кажи нещо за аватара си :noooo:
хахаха :mrgreen: от цялата картинка само колата е истинска,щеше да е яко да ги бех снимал найстина.малко играчка с изрезване на п....те но стана добре и почти реално :flamingdevil:

patrona
24-12-2010, 14:14

Ами жега колега.Малко на криво паркирана кола(предно ляво колело качено на камара с кал)голямо усукване на купето,37-38градуса,вдигнат до горе прозорец и последствието от това е пръскане му.Получи се нещо много красиво но не ми дойде на акъла да го снимам.Джама се пръсна навън.

toki4a
24-12-2010, 16:24
вдигането на прозорците !!!! всяка зима е така на наще колици .!!!!!!!!! ,на колегата на който се вдига стъклото на криво ! , просто трябва да смени водача на стъклото малък пласмасов намиращ се на вътрешната(рамка) конзола на вратата ! около 5 .10 лв. е ;)

mordohy
24-12-2010, 23:56
[QUOTE=emo84;816875]колега,как искаш да чуваш тва цъкане при работа на двигателя и музика? моето реле се чува как цъка но с музика няма начин. :handshake:

Има начин!
Малко е просташки, ама върши работа, особено при аудиоманияци.
Просто взимаш захранването на релето от това за плеъра и то по-близичко до него.
Гарантирано ще цъкат колоните!
Иначе на Алфите по принцип е направено релето да се чува доста отчетливо.
Може да се сложи и зумер, свързан с лампата...
Абе идеи много...
И все в стил селски тунинг!:humpx:

Nyte
25-12-2010, 01:02
@Coyota & @PEPI-2ALFA: 10x за отговорите. Пепи, какво точно ти ремонтираха в стъкларията? Самата джаджа ли ти сложиха наново или?

PEPI-2ALFA
25-12-2010, 03:47
@Coyota & @PEPI-2ALFA: 10x за отговорите. Пепи, какво точно ти ремонтираха в стъкларията? Самата джаджа ли ти сложиха наново или?
Да, аз я бях разчулил и те сложиха нова. Даже не си направили труда да извадят останалото парче - щяло да си падне във вратата. Не се налага разглобяване на корите.

Nyte
25-12-2010, 11:38
Странна работа :) В какъв сервиз точно си ходил? И каксе казва тая джаджа? :bionic: И Веселa Коледа на всички, само хубави работи да ви се случват! ;)

gogo79
25-12-2010, 13:07
Този проблем със вдигането но стъклата го имам и аз! Но само когато е мокро стъклото-нема вдигане,иначе на сухо нема ядове! Явно това им е слабото място на 145/146ците.А пък онзи ден,така бяха се замръзнали вратите,че цял ден немаше отваряне.А като я отворих се оказа ,че ми е паднал акумулатора и за капак ми е замръзнала и ръчната!!:ranting:

ODPleven
25-12-2010, 16:38
Този проблем със вдигането но стъклата го имам и аз! Но само когато е мокро стъклото-нема вдигане,иначе на сухо нема ядове! Явно това им е слабото място на 145/146ците.А пък онзи ден,така бяха се замръзнали вратите,че цял ден немаше отваряне.А като я отворих се оказа ,че ми е паднал акумулатора и за капак ми е замръзнала и ръчната!!:ranting:

Ааааа на мен ръчната първа ми замръзва...:big_beer:
Аз толкова и я ползвам през зимата...

Coyota
25-12-2010, 18:22
колеги на мен ми отказаха да ми оправят прозореца в сервиз....след като се хванах да си я правя сам пък ми казаха че не могат да се сменят пластмасовите щифтчета а трябва целия механизъм....общо взето ефекта не е да стане като нов просто се почва да се вдига по лесно :)

PEPI-2ALFA
25-12-2010, 23:51
Странна работа :) В какъв сервиз точно си ходил? И каксе казва тая джаджа?
Автостъкла Кобра, най близкия магазин. А как се казва не знам. Ще се опитам да го обясня. В рамката на стъклото стои, на стъклото има малка дупка, в която влиза щивтчето на тая пластмаса, и тя се движи като в релса в самата рамка. Около 2см. е дълга. В магазина за стъкла ще се сетят за нея.

tonov
26-12-2010, 13:30
Автостъкла Кобра, най близкия магазин. А как се казва не знам. Ще се опитам да го обясня. В рамката на стъклото стои, на стъклото има малка дупка, в която влиза щивтчето на тая пластмаса, и тя се движи като в релса в самата рамка. Около 2см. е дълга. В магазина за стъкла ще се сетят за нея.

На 155, както и при типо/темпра/делта има такова чудо, но на 145/6 не съм сигурен. При тях механизма на стъклото е по-различен и самото стъкло е захванато с болтове.

stelt
26-12-2010, 21:17

За протокола само - и моето стъкло на лявата врата в мокро време се вдига трудно.

trustworthy
26-12-2010, 21:32

Заключването/отключването на вратите е другата 'детска' болест на модела ;) Решението е от пръскане със силиконов спрей, през мазане с глицерин, та до търкане със сланина :) (един колега беше писал преди време, че така лекували залепващите уплътнения :))
Ръчната е също типичен симптом за 145/6 (а и за много италиянски автомобили) и се лекува с ново жило.

БТВ, при мен понякога се случва да 'замръзне' централното - отключва и заключва след секунда. Забелязах, че се дължи на 'запецване' на копчето за отключване/заключване на шофьорската врата. Пръснах го обилно със силиконов спрей и нямам ядове за момента в студовете

Max
26-12-2010, 21:44
Заключването/отключването на вратите е другата 'детска' болест на модела ;) Решението е от пръскане със силиконов спрей, през мазане с глицерин, та до търкане със сланина :) (един колега беше писал преди време, че така лекували залепващите уплътнения :))
Ръчната е също типичен симптом за 145/6 (а и за много италиянски автомобили) и се лекува с ново жило.

БТВ, при мен понякога се случва да 'замръзне' централното - отключва и заключва след секунда. Забелязах, че се дължи на 'запецване' на копчето за отключване/заключване на шофьорската врата. Пръснах го обилно със силиконов спрей и нямам ядове за момента в студовете

Какъв силиконов спрей ползваш? Може на Л.С. :-)

trustworthy
26-12-2010, 21:54
От 'Практикер' го купувам. Ползвам спрей на същата марка и за климатика, и за тапицерията, обаче не помня марка. Едни тумбести, сиви са :)

Blade
27-12-2010, 01:56
То няма какво да пиша в тая тема, кой какъвто проблем каза, го имам :big_whoops:
Имам и решение: ръчна не вдигам зимата, когато отключвам с централното издебвам едната врата и я отварям, след което ръчно отварям другите, прозореца не се сваля на повече от 2/3 и общо взето чакаме да свърши зимата ;)

hogin
31-12-2010, 15:37
То няма какво да пиша в тая тема, кой какъвто проблем каза, го имам :big_whoops:
Имам и решение: ръчна не вдигам зимата, когато отключвам с централното издебвам едната врата и я отварям, след което ръчно отварям другите, прозореца не се сваля на повече от 2/3 и общо взето чакаме да свърши зимата ;)
:)това ми хареса :) не че аз несъм стигнал до същия извод ... а другият вариянт е колата в топъл гараж :) решава проблема с централното а за стъклото един приятел си го модифицира лекичко и сега няма проблеми с него тои проблема идва когато се спусне чак до доло . П.С Въпреки че аз от 3г е карам нямам проблем със стаклото явно съм единичен случей :drive::drive:

danix
31-12-2010, 15:55
И аз имам проблем със стъклото от шофиорската страна като натисна копчето да се смъква и се смъква 10 сантиметра и след това зацепва и се чува едно яко бучене "тррр" и като го натисна да се дига докрай и накрая пак го прави и така неми се смъква прозореца някой да знае от какво може да е ?

IceCoolRP
03-01-2011, 13:38
Аз имам подобен проблем но на GT. само при вдигане се получава, и на двата прозореца. натискам копчето вдига към 2см и спира и така трябва да го "цъкам" докато не се вдигне до горе. Интересното е, че при отварянето на вратата го смъква леко (така си е устроено) но при затварянето "забравя" да го вдигне и се получава така, че ако я отворя и затворя няколко пъти стъклото си слиза все по-надлоу :x
Според мен стъклата се движат много трудно и при вдигане заради напрежението, с което се движи стъклото се разчита като "затворено" и за това спира. Планирам след като си я взема от мивката да отворя якорите и да вида защо и от къде идва това затруднение при движение.
Някой ако има други идей или разсъждения... :)

п.п. при мен няма излишни шумове тракания или размествания на прозореца.