PDA

View Full Version : Проблеми в ходовата част

georgi`jelev
22-12-2010, 22:58
Добър ден.
Купих си Алфа 164 2.5 ТД 95г,но се оказа,че по нея има сума проблеми,особено в предното и задното окачване.Предният тампон на макферсона беше отишъл,за това купих от морга и го смених.Нов струваше 80 лв...Пак тропа,но е доста по-добре.Но след като сложих целия амортисьор колата почна да занася ту на ляво,ту на дясо по-малко,но рязко.Доста трудно се одържа.Това дали е от кормилната рейка или не съм поставил правилно пружината(не е легналата правилно на леглото на амортисьора).Това дали може да се оправи от регулаж на преден мост(аз така и така ще трябва да ходя).Но днеска почна да тропа и задницата.Смятам,че пак е от тампоните,но не съм я разглобявал още и не знам какво да очаквам.Можете ли да ми кажете някакви сериозни проблеми при задното окачване,какво трябва задължително да се сменя и някакъв сервиз в Пловдив,за да я закарам там.
Благодаря много

AnastasKOSTOV-REX
23-12-2010, 01:09
Предният тампон на макферсона беше отишъл,за това купих от морга и го смених.

Пак тропа,но е доста по-добре.
:no:Ориент сме си и т'ва е майка!

anton.mudev
23-12-2010, 08:28
видя ли амотисиорите здрави ли са биалетки шарнири и отзад какво тропа на щангата има2 големи тампона може да са те може и малките в главините те са като втулки

georgi`jelev
23-12-2010, 09:34
На предницата купих амортисьори(втора ръка) и горе-долу са добре.Но задницата въобще не съм я гледал.За сега основният проблем е,че постоянно мърда наляво-надясно,страх ме е да не ударя някой.
А един въпрос не точно по-темата:
1)Има едно копче ЕСОН това за пускането на климатроника ли е?Ако не как се пуска само вентилатора,защото нямам фреон.Аз само помпам температурата и аir+.Не ми работи дисплея и не мога да разбера.
2)Километража не ми се включва.Разбрах,че обикновено има студени спойки,но понякога изгарял и датчика.Има ли смисъл да купа нов или по-добре някаква навигация?
Благодаря предварително

anton.mudev
23-12-2010, 16:01
1)Има едно копче ЕСОН това за пускането на климатроника ли е?Ако не как се пуска само вентилатора,защото нямам фреон.Аз само помпам температурата и аir+.Не ми работи дисплея и не мога да разбера.
2)Километража не ми се включва.Разбрах,че обикновено има студени спойки,но понякога изгарял и датчика.Има ли смисъл да купа нов или по-добре някаква навигация?
Благодаря предварително[/QUOTE]

копето е за да вклюиш само вентилатора или да изключ`иш компресора

километража може де не работи по ред приини
1 преебан червяк на скоростната кутия
2 лоши споики
3 изгоряял кондензатор на перката на червяка

по вапроса за ходенето виж иди на стенд слет като си сменял амортисйори да ти оправят наклона на макферсона

MaVrUt
24-12-2010, 09:45
имам чуството че си купил моита алфа хахахахахаха

georgi`jelev
25-12-2010, 09:30
Ще съм ти много благодарен ако ми кажеш как се пуска климатроника и как само вентилатора.На дисплея нищо не пише само помпа градусите и не знам на климатик ли я карам или не(а нямам и фреон)
Весела Коледа!

didod
25-12-2010, 11:14
Без фреон е се тая...

Iltcho
27-12-2010, 12:10
Добър ден.
Купих си Алфа 164 2.5 ТД 95г,но се оказа,че по нея има сума проблеми,особено в предното и задното окачване.Предният тампон на макферсона беше отишъл,за това купих от морга и го смених.Нов струваше 80 лв...Пак тропа,но е доста по-добре.Но след като сложих целия амортисьор колата почна да занася ту на ляво,ту на дясо по-малко,но рязко.Доста трудно се одържа.Това дали е от кормилната рейка или не съм поставил правилно пружината(не е легналата правилно на леглото на амортисьора).Това дали може да се оправи от регулаж на преден мост(аз така и така ще трябва да ходя).Но днеска почна да тропа и задницата.Смятам,че пак е от тампоните,но не съм я разглобявал още и не знам какво да очаквам.Можете ли да ми кажете някакви сериозни проблеми при задното окачване,какво трябва задължително да се сменя и някакъв сервиз в Пловдив,за да я закарам там.
Благодаря много

Извинявам се, че ще бъда груб, но с пръдня боя не става!!!

Занася ти от скъсани задни тампони на носачите! Имах го същия проблем - а са бегом да си купиш 2-ра ръка и да ги смениш.

Е такива като теб развалят имиджа на тези прекрасни коли!
Утре ще купиш ли и филтри 2-ра ръка бе пич?

Лиши се 1 месец от возене и си събери пари за нови части - не се излагай.
Да не говорим, че предницата няма да ти излезе толко скъпа за ремонт - повечето магазини вече правят по 10,15,20 % отстъпка. Пиши ми на лично и ще те свържа с много хора.