View Full Version : Проблеми в ходовата част
georgi`jelev
22-12-2010, 22:58
Добър ден.
Купих си Алфа 164 2.5 ТД 95г,но се оказа,че по нея има сума проблеми,особено в предното и задното окачване.Предният тампон на макферсона беше отишъл,за това купих от морга и го смених.Нов струваше 80 лв...Пак тропа,но е доста по-добре.Но след като сложих целия амортисьор колата почна да занася ту на ляво,ту на дясо по-малко,но рязко.Доста трудно се одържа.Това дали е от кормилната рейка или не съм поставил правилно пружината(не е легналата правилно на леглото на амортисьора).Това дали може да се оправи от регулаж на преден мост(аз така и така ще трябва да ходя).Но днеска почна да тропа и задницата.Смятам,че пак е от тампоните,но не съм я разглобявал още и не знам какво да очаквам.Можете ли да ми кажете някакви сериозни проблеми при задното окачване,какво трябва задължително да се сменя и някакъв сервиз в Пловдив,за да я закарам там.
Благодаря много
AnastasKOSTOV-REX
23-12-2010, 01:09
Предният тампон на макферсона беше отишъл,за това купих от морга и го смених.
Пак тропа,но е доста по-добре.
:no:Ориент сме си и т'ва е майка!
anton.mudev
23-12-2010, 08:28
видя ли амотисиорите здрави ли са биалетки шарнири и отзад какво тропа на щангата има2 големи тампона може да са те може и малките в главините те са като втулки
georgi`jelev
23-12-2010, 09:34
На предницата купих амортисьори(втора ръка) и горе-долу са добре.Но задницата въобще не съм я гледал.За сега основният проблем е,че постоянно мърда наляво-надясно,страх ме е да не ударя някой.
А един въпрос не точно по-темата:
1)Има едно копче ЕСОН това за пускането на климатроника ли е?Ако не как се пуска само вентилатора,защото нямам фреон.Аз само помпам температурата и аir+.Не ми работи дисплея и не мога да разбера.
2)Километража не ми се включва.Разбрах,че обикновено има студени спойки,но понякога изгарял и датчика.Има ли смисъл да купа нов или по-добре някаква навигация?
Благодаря предварително
anton.mudev
23-12-2010, 16:01
1)Има едно копче ЕСОН това за пускането на климатроника ли е?Ако не как се пуска само вентилатора,защото нямам фреон.Аз само помпам температурата и аir+.Не ми работи дисплея и не мога да разбера.
2)Километража не ми се включва.Разбрах,че обикновено има студени спойки,но понякога изгарял и датчика.Има ли смисъл да купа нов или по-добре някаква навигация?
Благодаря предварително[/QUOTE]
копето е за да вклюиш само вентилатора или да изключ`иш компресора
километража може де не работи по ред приини
1 преебан червяк на скоростната кутия
2 лоши споики
3 изгоряял кондензатор на перката на червяка
по вапроса за ходенето виж иди на стенд слет като си сменял амортисйори да ти оправят наклона на макферсона
имам чуството че си купил моита алфа хахахахахаха
georgi`jelev
25-12-2010, 09:30
Ще съм ти много благодарен ако ми кажеш как се пуска климатроника и как само вентилатора.На дисплея нищо не пише само помпа градусите и не знам на климатик ли я карам или не(а нямам и фреон)
Весела Коледа!
Добър ден.
Купих си Алфа 164 2.5 ТД 95г,но се оказа,че по нея има сума проблеми,особено в предното и задното окачване.Предният тампон на макферсона беше отишъл,за това купих от морга и го смених.Нов струваше 80 лв...Пак тропа,но е доста по-добре.Но след като сложих целия амортисьор колата почна да занася ту на ляво,ту на дясо по-малко,но рязко.Доста трудно се одържа.Това дали е от кормилната рейка или не съм поставил правилно пружината(не е легналата правилно на леглото на амортисьора).Това дали може да се оправи от регулаж на преден мост(аз така и така ще трябва да ходя).Но днеска почна да тропа и задницата.Смятам,че пак е от тампоните,но не съм я разглобявал още и не знам какво да очаквам.Можете ли да ми кажете някакви сериозни проблеми при задното окачване,какво трябва задължително да се сменя и някакъв сервиз в Пловдив,за да я закарам там.
Благодаря много
Извинявам се, че ще бъда груб, но с пръдня боя не става!!!
Занася ти от скъсани задни тампони на носачите! Имах го същия проблем - а са бегом да си купиш 2-ра ръка и да ги смениш.
Е такива като теб развалят имиджа на тези прекрасни коли!
Утре ще купиш ли и филтри 2-ра ръка бе пич?
Лиши се 1 месец от возене и си събери пари за нови части - не се излагай.
Да не говорим, че предницата няма да ти излезе толко скъпа за ремонт - повечето магазини вече правят по 10,15,20 % отстъпка. Пиши ми на лично и ще те свържа с много хора.