PDA

View Full Version : Странен проблем с охлаждането,перката не спира

StefkoDan
23-12-2010, 02:09
Колеги днес моята Алфа ми направи голям номер
тръгнах на дълъг път и ми светна странна индикация на таблото,нещо подобно на фенерче с кабелчета в червено и на колата и падна температурата,спрях и видях че перката не спира да върти,и така през целия път колата работеше така все едно съм я палнал току що,някой може ли да ми каже ква е тая лампичка и за какъв проблем светва,или как да я оправя че е доста криво да караш така?:-(:shutup:

lordliness
23-12-2010, 07:57
Така както го описваш трябва да е повреда в системата за инжектиране.http://www.album.bg/lordliness/images/26231443/ (http://www.album.bg/lordliness/images/26231443/) сигурно виждаш това.И колата работи в някакъв авариен режим докато се докопаш до сервиз.

myato
23-12-2010, 09:04
Провери си датчикът на термостата.Или се е разхлабила буксата,или датчика е заминал.Автомобилът ти е в авариен режим и компа пуска перката,за да не прегрее двигатиля,понежи няма имформация за температурата.Индикатора,дето свети е графично изобразяване на дюза и обозначава проблем и системата за управление на двигателя.

Abar7h
23-12-2010, 10:05
Температурен датчик - намира се на корпуса на термостата. Евтин е, и смяната е лесна.

StefkoDan
23-12-2010, 12:29
Лампичката е точно тази,но не светеше през цялото време,има ли възможност да е заминало релето на перката? А къде се намира термостата?
Започва да загрява, когато спра климатика, стрелката на температурата се качва с 2-3 чертички и веднага спада до долу?

myato
23-12-2010, 13:15
Щом не му разбираш,по-добре отскочи до някой от сервизите от "Общ технически".Поне си от София и ще имаш избор.

anton.mudev
23-12-2010, 16:07
Лампичката е точно тази,но не светеше през цялото време,има ли възможност да е заминало релето на перката? А къде се намира термостата?
Започва да загрява, когато спра климатика, стрелката на температурата се качва с 2-3 чертички и веднага спада до долу?

аз имах подобен проблем но ми се качваше като пусна климатика проблема беше с реленцето за перката и ми гореше бушона отпред в дясно под капака махааш кората и до калника иам кутия 1 с бушони 2 с релета
фигура 93

kocta
23-12-2010, 17:17
И аз го имам същия проблем.Рядко се проявява но съществува и се изразява по същия начин. На логовете от диагностиката изкарваше някакви странни писания.Трябва да я закачиме на диагностиката когато е в авариен режим за да преслушаме данните от датчика какво отчита в момента. Иначе перката найстина се пуска когато изпадне в авариен режим за сигурност понеже явно когато изгуби сигнал от температура вода са се презастраховали. Ако някой му се е случвало и го е разрешавал да каже със сигурност дали е заради датчика.

StefkoDan
23-12-2010, 20:23
Е да ама в момента не съм в София :(
А и днес махнах бушона на ниската скорост на перката и си загря нормално даже и перката се включи на 90 градуса!Мисля че ако беше датчик или термостат нямаше да се пуска и да спира,незнам.А иначе като махнах бушона лампичката си светеше постоянно,като го сложих,температурата отново падна но лампичката не светеше!
Не знам вече!