PDA

View Full Version : Да се смея ли, да плача ли...

Iltcho
27-12-2010, 17:08
Идиота си е идиот дами и господа.
Някои хора не искат на сън да виждат Алфа ромео, аз вече 3 събрах.

Та от днес автопарка ми се обогати с още 1 164-ка.
Съвсем случайно ровех по обявите. Трябваше да отида да видя на Тони 164-ката бензиновата, но поради технически причини не можах да се класирам до София и гледам някой ме изпревари.
Та потънал в Размисли и страсти, тъги и неволи, разхождайки се по врачанските улици я открих!!!

164 Супер 1998-ма година 24 април 2-та еър бега Турбодизел 125 конски сили.
След дълги разговори по телефона с продавача успяхме да се договорим за цената. Днес оправихме документите и утре отивам на регистация в КАТ - Враца ( колата е нов внос, не е карана тук грам, което е 6-ца от тотото).

Прекрасен, просто нечовешки красив подарък за коледа!
Винаги съм искал и 164 ТД.
За сега впечатленията ми са, че колата е за подмяна подгревни свещи, смяна пистов ремък и ролки.

Мотора след като запали трепери 2-3 секунди, след което няя проблеми.

Та ХА да ми е честита новата машина. Пожелавам на всички ви да ви споходи моя късмет около коледа и нова година!

И една молба от "Локомотивистите" в раздела - кое да бъде първото нещо, което да ревизирам на тая кукла?

fakira11
27-12-2010, 17:35
първо прати някия снимка!!! Нека се порадваме и ние другите алфисти!!!

Nasko
27-12-2010, 17:36
Честит подарък колега,
за съжаление не мога да ти дам отговор на локомотивния въпрос, но се раздвам от сърце като някой се сдобие с тази красавица.
Успех и дълги без аварийни километри.

Boby
27-12-2010, 17:52
Сменяй маслото в мотора.Ако не светне лампата за налягането на маслото значи е перфектна.:chair:

VFTI
27-12-2010, 18:42
Изобщо не те слуша главата :D:D:D

Айде честито ииии ще трябва да помолим админите да разширят подписите, че вече не може да се събират всички алфи, които имаш ти и още няколко изтрещели потребителя от форума:hump:

Чакаме и снимки :):)

go4eto
27-12-2010, 19:06
Честито колега няма по-хубаво нещо от збъднатата мечта.Дай-боже всекиму.Да си я караш със здраве.

VLADius
27-12-2010, 22:25
Честито!

nachkata
28-12-2010, 14:49
Ха да ти е честита италианката пожелавам ти само хубави моменти с нея.

anton.mudev
28-12-2010, 15:19
честито и от мен

virusalfa
28-12-2010, 15:52
Идиота си е идиот дами и господа.
Някои хора не искат на сън да виждат Алфа ромео, аз вече 3 събрах.

Та от днес автопарка ми се обогати с още 1 164-ка.
Съвсем случайно ровех по обявите. Трябваше да отида да видя на Тони 164-ката бензиновата, но поради технически причини не можах да се класирам до София и гледам някой ме изпревари.
Та потънал в Размисли и страсти, тъги и неволи, разхождайки се по врачанските улици я открих!!!

164 Супер 1998-ма година 24 април 2-та еър бега Турбодизел 125 конски сили.
След дълги разговори по телефона с продавача успяхме да се договорим за цената. Днес оправихме документите и утре отивам на регистация в КАТ - Враца ( колата е нов внос, не е карана тук грам, което е 6-ца от тотото).

Прекрасен, просто нечовешки красив подарък за коледа!
Винаги съм искал и 164 ТД.
За сега впечатленията ми са, че колата е за подмяна подгревни свещи, смяна пистов ремък и ролки.

Мотора след като запали трепери 2-3 секунди, след което няя проблеми.

Та ХА да ми е честита новата машина. Пожелавам на всички ви да ви споходи моя късмет около коледа и нова година!

И една молба от "Локомотивистите" в раздела - кое да бъде първото нещо, което да ревизирам на тая кукла?Първо-пожелания за много безаварийни километри.Сам си написал кое е най-належащото-масла,ремък.Ремък си вземи Гейтс 7РК2045.На ролките,стига да са оригиналните,им се сменят лагерите-двата са 6305,малкия е 6303.За предпочитане е да си вземеш лагери SNR или KOYO

Iltcho
28-12-2010, 20:51
Мерси за пожеланията.
Вече сме с номер "ВР 0900 ВХ"

Писка пистовия ремък, трака ляво каре - това са първите симптоми.
Маслото, което съм взел вече е Селения ТУРБОДИЗЕЛ.

Имам 1-2 въпроса - от какво може да е :
1. Като я запаля - студен старт - 5 градуса тая сутрин - все едно запали на 2 цилиндъра, но без дълго въртене а от раз. Оправя се точно за 3 до 5 секунди - имам чувството, че свещи не работят.

2. Като е на място позагряла - при рязко подаване на газ - пак все едно губи цилиндър - има някакво прекъсване - запушена дюза или по-сериозен проблем? Или несменявани филтри?
При плавно подаване на газ тоя проблем го няма има го само рязко като я изрежа.

Мотора не хлопа, не е облян в масло и други течности, не е мит - доста прашен е - работи бих казал доста меко и тихо, утре скачаме на ремък, ролки, масла и филтри.

Снимки - до няколко дни.

MaVrUt
29-12-2010, 13:25
---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

Мерси за пожеланията.
Вече сме с номер "ВР 0900 ВХ"

Писка пистовия ремък, трака ляво каре - това са първите симптоми.
Маслото, което съм взел вече е Селения ТУРБОДИЗЕЛ.

Имам 1-2 въпроса - от какво може да е :
1. Като я запаля - студен старт - 5 градуса тая сутрин - все едно запали на 2 цилиндъра, но без дълго въртене а от раз. Оправя се точно за 3 до 5 секунди - имам чувството, че свещи не работят.

първо честито за придобивката, дано те слуша!

за тресенето и работенето на 2 цилиндъра 100% е изгоряла някоя свещ ! отзаде трябва да фърля син пушек от неизгорялата нафта !

каре мога да ти уредя веднага ! :)

Boby
29-12-2010, 18:42
Провери и кабелите и "лулите" на подгревните свещи.Случва се и те да дават проблеми.
А за дюзите - ще можеш сам да си смениш разпръсквачите, но трябва да се регулират дюзите на какво налягане да пръскат и да се проверят, как разпръскват горивото.Това в домашни условия няма как да го направиш.
Относно каретата - 50-60лв излиза рециклиране на каре, а ново каре поне преди време беше 90лв с гривна за АБС. А м/у другото ъгъла на завиване на колелата е малък и колкото и да е разбито карето и да щрака няма да се разпадне на някое кръстовище тип "Опел". :roll2:

П.П. Един съвет. Ако ти е здрав маншона на сегашното каре и не е нацепен не го сменяй!! Аз смених оригиналните и сега ги сменям всяка година!

Iltcho
30-12-2010, 12:10
А така,
днес дано някой се сети да снима колата. От сутринта до момента :

Свещи 4 броя БЕРУ - вече са на колата. 3 пъти са кръстих преди да почна да развивам старите. Отвиха се без ядове. Лулите са ОК. Проблема е в 2 от свещите. Колата при - 5 палеше.
Нов ремък Дайко,
ролки - смяна на лагерчетата (благодарение на Вируса) вече са на пресата.
Дюзите - долу - на майстор са за преглед и реглаж.
Въздушен филтър - по-мръсен не бях виждал. Сигурно е на поне 5 години. Беше пълен с кал...
Горивния филтър - абе как мое го заврат на кучето в гъ*а тва нещо бе. Прибих се да го търся.
Каре - поръчал съм - нямаше налично. Маншона е на Г*З.
Зимни гуми - 4 броя Йокохама 2-ра ръка на 2 години - стоят и чакат колата да бъде събрана.
Малсо - прегледах мненията на Вирусалфа - Q8 Turbodiesel 10W40.
Филтри всички - Филтрон.
Антифриз - Валволин концетрат 5 литра

Ако е рекъл господ - довечера ще се повозим.

Рапорт даден.

nachkata
30-12-2010, 14:50
Е пусни снимки че умирам от любопитство

Boby
30-12-2010, 17:44
Е по-лесен горивен филтър за смяна от този няма! Супер лесно е. Ти къде си го търсил? И преди да запалиш напомпвай по малко на подкачващата помпичка и така няма да изгасне мотора и да въртиш на стартер.

Iltcho
30-12-2010, 18:34
Е по-лесен горивен филтър за смяна от този няма! Супер лесно е. Ти къде си го търсил? И преди да запалиш напомпвай по малко на подкачващата помпичка и така няма да изгасне мотора и да въртиш на стартер.

Ако ти е здрава планката, на която стои закрепен към блока - да, ама мойта някой индиана я беше счупил :Silent::sayjin:

2 заварки и сичко ок.
Дюзи - перфектни - това каза майстора. Проблема се оказа буца лед във нафтовия филтър :hehehm:СМЕНЕН.
Свещи 4 бройки нови - пали от раз. Няя ядове вече!
Единствения яд е карето и 2 шарнира. Ходих и на реглаж - единия има луфт малък (десния), левия е ОК, ма ша си идат скоро.

Бобче, не съм толко тъп, при положение, че хората са сложили инжектор аз да скапвам новия акумулатор.

А във въздушния филтър какво имаше ... не искам да описвам.
Продължавам да оправям бакиите на индианците, които не са знаели как се демонтира касетофона и са счупили декорацията отдясно до жабката.
За накладки съм също. Ма май ще сменя и де що има тампони по предница като свалям за карето...

Снимки, а да е утре, че са в тъмницата нищо неа се види...

п.п. Тоя мотор направо ме очуди как върви... Доста пъргав, а мислех, че ще е бавничка...

VLADius
30-12-2010, 22:13
Имаше и друга тема по въпроса, ма да спомена - шарнири на 3000км хвърлих лятото заедно с тампоните по предницата. Сега май пак съм за смяна. То пътищата ли са ни пътища, или частите - части. Деба...

Linkestis
31-12-2010, 08:07
Мдаа народа се побърква.Визирам подписа ти вкл.и моя.
Това е любимият ми модел Алфа..164.
Но така и не събрах смелост да взема такава.Ти компенсираш това,макар и да не се познаваме.
Пожелавам ти от сърце само наслада когато ги изкарваш на разходка!

guvech
31-12-2010, 15:26
Айде да ти е честита и от мен,карам абсолютно същата вече почти 3 години. прекрасна кола :) още един път да ти е честита и безаварийна :)

Iltcho
02-01-2011, 18:02
3 бързи снимки.
Не е прелестница - особено по броните, но напролет ще стане.
Като я почистя отвътре - повече снимки. Сега няма...

mdterziev
02-01-2011, 18:33
Колега, 164 не ми е любимият модел, но щом теб те радва, това е най - важното. Само хубави моменти с нея и да си я гледаш както трябва! Честита да ти е!

didod
02-01-2011, 21:39
Честито! Ще трябва обаче да търсиш броня и решетка за тази кола. Или поне лайсните на бронята и решетката.

Iltcho
06-01-2011, 08:41
Честито! Ще трябва обаче да търсиш броня и решетка за тази кола. Или поне лайсните на бронята и решетката.

Каква броня бре???
Какво и е на бронята?
Това, че е олюпена боята - не е проблем. Бронята няма счупено????

Лайсната - тая между решетката и бронята ли имаш предвид???
Нещо неясно се изказваш...

didod
06-01-2011, 10:41
Мда, лайсната на предната броня трябва да е златиста, като другите. И на самата предна решетка трябва да има 2 лайснички още. За да добиеш автентичен и завършен вид.

Iltcho
10-01-2011, 10:01
Нек`ви кожени седалки прескачам на вилата... бежови, с подгрев и моторчета за реглажи...

Липсват ми копчетата на предните - за това не съм ги сложил още.
Чакам да се изгрее най-сетне някакво слънце да се почне с красотите, ма неще Д**а неговата...

Вчера я повозих :hitbycupid: Няма чукащо каре, няма пищящ ремък, няма хлоп, няма троп.

pitbull
11-01-2011, 19:27
Честити колега за новото корабче със здраве да си я караш и само радост да ти носи. Яд ме е ,че моята неостана във форума но ми трябваха пари спешно.

Кажи какви по тояно копчета ти трябват за седалките, ако е за подгрева ги имам, а ако са за реглаж имам приятел който има.

stelt
12-01-2011, 16:11
Един въпрос имам за притежателите на повече от една алфа и той е - абе кога ви остава време да си карате всичките коли.

BatVas
13-01-2011, 17:15
Един въпрос имам за притежателите на повече от една алфа и той е - абе кога ви остава време да си карате всичките коли.

Ами едната за работа, едната вечер и събота и неделя..........и една все има в сервиза :) било за ремонт, било щото ти е хрумнало да правиш нещо за кеф.
Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време :)

Max
13-01-2011, 18:23
Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време :)

:bouncing_smiley:

stelt
14-01-2011, 11:06
Ами едната за работа, едната вечер и събота и неделя..........и една все има в сервиза :) било за ремонт, било щото ти е хрумнало да правиш нещо за кеф.

Сега разбирам. А твоите понеже са само алфи, вероятно затова са 3, че току виж и втората не иска да запали :)

Iltcho
14-01-2011, 14:56
Честити колега за новото корабче със здраве да си я караш и само радост да ти носи. Яд ме е ,че моята неостана във форума но ми трябваха пари спешно.

Кажи какви по тояно копчета ти трябват за седалките, ако е за подгрева ги имам, а ако са за реглаж имам приятел който има.

Всичките Тони, всичките!
ДАй цени на лично!

@stelt - нетипично за алфист и алфа ромео, ама моите и трите са в движение.
Едната е нон стоп на път - за 1 година и половина 82 000
Бензиновата е за уикендите - ненормален кеф е толко запазена кола да караш. Просто е перфектна.
Дизела - за удоволствие от ръчкане. Има доста дреболии, които трябва да се оправят. Лошото при мен, е че кат оправя всичко ми става безинтересна и я продавам.
Затова ги карам рядко - за да не ми писват.

п.п. Ако трябва да изпиша всичките коли, които са ми пред блока и на вилата - вервай ми - нема ми стигне подписа.

Освен алфите имам и няколко АУДИ-та.

п.п 2 - Локомотива от утре ще е с ксенонче 6000 К !!!

п.п 3 - подариха ми 2 главини с карета! Ако на някой му трябва апарат, диск, датчик за АБС или лагерглавина с шенкела - да свирка!

VLADius
15-01-2011, 19:05
Да ти беа задни главините...

starata alfa
18-01-2011, 13:55
Имаше и друга тема по въпроса, ма да спомена - шарнири на 3000км хвърлих лятото заедно с тампоните по предницата. Сега май пак съм за смяна. То пътищата ли са ни пътища, или частите - части. Деба...
аз единственото нещо което смених и НЕ ПОВТОРИХ СМЯНАТА бяха шарнирите направо ме изненадаха със здравината си сигурно са на 50-60 хиляди ,а ляв вътрешен накрайник и тампони на носачите сменях през 15 хилади

VLADius
18-01-2011, 18:28
аз единственото нещо което смених и НЕ ПОВТОРИХ СМЯНАТА бяха шарнирите направо ме изненадаха със здравината си сигурно са на 50-60 хиляди ,а ляв вътрешен накрайник и тампони на носачите сменях през 15 хилади

И мойте ме изненадаха със здравината си - немаше и 3000км :-))))) И доколкото знам, не съм единствен - и други колеги са се опарили от перфектните части... А тампони на носачите през около 20000км.

starata alfa
18-01-2011, 18:35
тия дни ще потърся шарнира и ако пише каква марка са ще ви кажа

Boby
18-01-2011, 19:23
Ето и снимка на копчетата. :upsidedwnsmiley:

pitbull
18-01-2011, 19:47
Същите бяха на един приятел но е продал колата ,а тези за подгрева ги имам само дай адрес да ти ги прата по пощата повече от 1-2 лв няма да е .Направо благородно ти завиждам две 164 и една 166 :drive:, умирам от мъка по мойта :heavy_cry:

Iltcho
19-01-2011, 18:06
Ето и снимка на копчетата. :upsidedwnsmiley:

Къде я спираш нощно време? :paddle::devil::hehehm:

Тонка, пускам ти адрес на лично съобщение.

Боби, надявам се да се сдобия скоро с бутонци за да се оборудвам и аз с кожица.

п.п. Абе незнам дали е за завист или е за присмех с 3 АЛФИ :hehehm:

Iltcho
06-02-2011, 14:28
Някой има ли идея корите на вратите от тези до 91-ва дали стават на суперка?

Не ми се претапицират супренските кори, и за това мисля да сложа другите, които имам със салона...
С копчетата вече виждам МНОГО зор с намирането.
Имам хлабава връзка в панела някъде, защото като пусна халогените и мина през дупка - изключват лампата на таблото.
Индианците, които са демонтирали касетофона с чейнджъра са счупили основата, та и нея търся.

Мамка му и прасе.
Иначе колата пали и върви! Няя ядове. Вече е и с чисто нов акумулатор.
Дайте идея - ново стъкло ли да си взема или 2-ра ръка. Предното имаше лека пукнатинка, която в големите студове стана 30 пъти по-голема!
Напролет ще и ударя една цялостна боя.

Abarth
07-02-2011, 22:34
Честито колега доста добре изглежда колата :)

virusalfa
07-02-2011, 22:54
Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време :)В сервизите все е препълнено със здрави коли-аудита,ФВ и опели,та това с двете коли не знам дали може да е меродавно...

Iltcho
25-02-2011, 10:22
Хълцането го открих от къде е (или поне предполагам, че е от там). Скъсан гофриран маркуч точно след скобата на дебиломера. :censored::censored::censored:

Заради туй взех и още един дебитомер.
Та сега имам резерва. Някой ако я закъса - да свирка.
Ха да се махне тоя сняг и студ и да видим дали ще влезе в нормите. :hehehm::metal:

Инак в големото студ с новия акомулатор паля от раз.

Iltcho
10-04-2011, 12:28
Още развитие около моето "бюти".

До седмица ще е при мен в един гараж, където аз и още един сектант на темата Алфа Ромео ще й обърнем внимание.
Въпрос на няколко дни и кинти е да закупя така ценните копчета за седалките.

И най-сетне : Сбъдна ми се мечтата да карам Алфа Ромео с 16-тки джанти Спийдлайн от 156-ца с големите кръгове!!!

http://storage4.album.bg/9f1/dscf2375_f923e_27320312.jpg

http://storage4.album.bg/144/dscf2367_87910_27320310.jpg

http://storage4.album.bg/6c9/dscf2385_f9d79_27320314.jpg

Следва продължение с монтажа на търкалата и кожения салон... :big_love::dance:

starata alfa
11-04-2011, 16:48
много ти завиждам колега,съвсем благородно разбира се,още немога да прежаля мойта:no:

Iltcho
17-04-2011, 13:07
А познайте, кой си има копчета за седалките???? :pfbbt::hitbycupid::wierdo::dj:

Скоро ще сме с кожата!!!
Неа начин! :coolio: Треа сме гъЗари.

Iltcho
08-05-2011, 13:42
Не съм писал одавна по темата - тряя се похваля.

Нови спирачни дискове, накладки, шарнири. Пълно обслужване на предницата.
Успях да си намеря изпочупените пластмасории по интериора.

До 2 седмици ако не ми мине котка път ще е при бояджията.

Трябва да се довърши и задния мост все пак.
На този етап лайсната на предната броня остава по-светла. Не мога да намеря тъмна и това си е.
Някой ако има декорацията, която закрива мястото на куката за теглене на буксир на задната броня - да свирка. Моята липсва!

Скоро ше зарадваме окото на всички фенове на 164 корабите!!!

DJ Vladic
08-05-2011, 21:44
Много ми е интересно, как стоят ''16 от 156 на 164. Моля те сложи някоя снимка да видят всички. Може би интеерса не е само от моя страна. Поздрави за добрата покупка и вложените усилия за стягане.

Iltcho
10-05-2011, 12:00
Няма да е скоро, щот колата тепърва ще ходи на боя.

Най-големия зор е намирането на предна златисто-матова лайсна. Ако не намеря - ще оставя тая.
Бая работа падна по тоя кораб обаче, и който го вземе - няма да съжалява. Даже ми се мотае да си я оставя... ама не се знае.

guvech
10-05-2011, 14:10
Колега,аз съм също със светлата лайсна (тази която е от фар до фар) от пред на бронята понеже оригиналната ми беше малко поомачкана,явно от удар. Чесно казано свикнах с вида на колата и не ми прави впечатление :) на мен лично не ми се занимаваше да я изправям а и не съм сигурен дали може да стане. но ако случайно имаш желание мога да ти дам старата си лайсна и да се опиташ да си я оправиш. другия проблем е че вътрешната част на лайсната е пластмаса и при старата ми половината е натрошена. но можеш да пробваш да си сложиш пластмасата от тази която имаш в момента. проблема е че имам само предната ,без продълженията които са отсрани по калниците. Пиши на лично ако се инетерсуваш. подарявам я.

Iltcho
14-05-2011, 11:30
Благодаря за отзивчивостта, но ще търся здрава.

Вчера излязох да я поразтъпча с нови тампони, дискове, накладки, карета, нашони... абе цялостен ремонт на ходовата част.
Разликата е огромна. Все едно е чисто нова кола.
И в крайна сметка я спрях пред гаража на бояджията.

Следва продължение... :hehe:

Iltcho
18-05-2011, 11:54
Хайде малко да ви накар да погадаете - как изглежда вече машината??? :wub::tongue2::shocking::gruebel::hehe: :hitbycupid: :spiteful::bad_evil:

Извинявам се за калпавото качество, но са снимани с телефон и то много набързо за да я прибера в гаража, че се задаваше дъжд и буря, а колата бе боядисана вчера сутринта.

Следва едно леееееко полиране след 10 дни, джанти и още хубавини. Тогава ще има големи снимки със супер качество!!!
:hehehm:

nachkata
18-05-2011, 21:25
Много радост ти пожелавам с тоя лаченяк следя темата ти от самото начало и ми се струва че ще започна и аз пълна промяна скоро.

Iltcho
01-06-2011, 12:36
Някой искаше да види как стоят джанти от 156 н 164 - Ето малко снимки.
Вече сме лъскави.
Теча е от един ш***н маркуч, който се спука и църцорка, но ще бъде оправено скоро.

Започваме работа по интериора.

Рапорт даден!!!

MaVrUt
01-06-2011, 14:37
Браво ! Много добре изглежда, ако след време я продаваш първо на мен да пишеш :)

BatVas
01-06-2011, 17:00
Браве!
И моята има нужда от пръсване тук и там и пастиране ...ама като е яка машина все се кара и все няма време :)

nachkata
01-06-2011, 21:42
Абе много висока ми се вижда тази кола инъче мога да кажа само супер работа си свършил много арна колица поздравления.

Iltcho
01-06-2011, 22:47
:yes: Така е. Височка е задницата защото е абсолютно празна. Няма задна седалка, няма мокет, няма оборудване, резервна гума, общо взето е гола на пушка. Има само предни седалки и табло, а в багажника е само акумулатора.

Марияне, мислех да я продавам, но си дадох сметка, че никой няма да плати тази цена за тази кола, която ми струваше на мен. Трябва да е истински фен на марката. Както се случи с Алфета-та.
Това, че не съм поствал снимки не означава, че не съм имал срещи с много ядове и проблеми. Това, което се вижда тук е плот на една истинска любов, доста пари и МНОГО труд и кръв.
Предпочитам да я оставя за себе си и да знам, че първата грижа, която ще имам около нея ще е след 10 000 км, когато ще сленя масло, маслен и въздушен филтър.

За момента за мен е безценна. Винаги съм мечтал за 164-ка с такива джанти. Незнам защо. Влюбен съм. Съгласен съм да се разделя с бензиновата, а не с тази.

п.п. Извинявам се, че се изказах като пълен сектант и облъчен човек. Просто съм адски изкефен от вида и свършената работа.

Между другото - проекта продължава с пълна пара. Очаква ме интериора :naughty:

Замислил съм една щуротия, но нея ще оставя за накрая.

Благодаря на всички за това, че споделяте моето щастие.

MaVrUt
01-06-2011, 23:18
Прав си, и аз ако бях вложил толкова пари, и за мен щеше да е безценна, само 1 кусур има според мен, стоповете са от старата 164-ка, ако бяха здрави стоповете който ги имам бих ти ги подарил.
Евала, супер добре изглежда !

nachkata
02-06-2011, 11:00
Поне сподели идеята за интериора че сега само ни разчопли поне мен де.

DJ Vladic
02-06-2011, 17:43
Кво да направи, освен всеки детайл да го облече в кожа. Така ще се подобри шумоизолацията и ще гали окото. :)

Iltcho
04-06-2011, 19:12
Седалки с емблеми на облегалките.
Претапициране на корите на вратите - кожа в цвета на седалките.

Претапициране на тавана - е те там ще е изненадата. Ама кат стане ще ви кажа и покажа какво имам предвид.

Малко карбоново фолио по детайлите, огледало за обратно виждане с бленда против заслепяване, оригинални стелки...

Бас каса с усилвател. Вече има едно тъндърче с карта и флашка.

MaVrUt
04-06-2011, 20:15
огледалото с бленда има ли го оригинално или ще си го правиш ?

VLADius
05-06-2011, 09:11
Седалки с емблеми на облегалките.
Претапициране на корите на вратите - кожа в цвета на седалките.

Претапициране на тавана - е те там ще е изненадата. Ама кат стане ще ви кажа и покажа какво имам предвид.

Малко карбоново фолио по детайлите, огледало за обратно виждане с бленда против заслепяване, оригинални стелки...

Бас каса с усилвател. Вече има едно тъндърче с карта и флашка.

Претапицирането на тавана да не би да го замисляш да стане с огледално фолио? Ако не - приеми го като идея. Иначе всичко останало е чудесно.

Iltcho
05-06-2011, 15:46
огледалото с бленда има ли го оригинално или ще си го правиш ?

Няма такова в оригинал за 164 или поне аз не съм чувал.
Донора е Ланчия КАПА. С малко фокуси ще стане. Няма къде да върви.

@VLADius Тц, няма да е огледало. Друго ще е. Ма няма да кажа к`во :twisted::twisted::twisted:

Отива 1 седмица в командировка.
Някой ако има перфектна предна емблема за тоз кораб да свирка, че и двете са зле.

Мавруте бейби, наблизо ще съм ти, та ако искаш може да се чуем и да се видим. Ако имаш емблема направо ми я домъкни. Ще ти платя транспорта но "Ривиера" и обратно, както и емблемата!

Задната ще я умувам ко да прая, че не ми се сменя ключалка маа му стара.

VLADius
05-06-2011, 17:46
Ееее, чакаме да видим кво ще е с нетърпение :-)
А понеже аз мисля нещо по въпроса да претапицирам тавано много скоро - мъцни на лично, ако не е с високо ниво на секретност :-)
Не за друго, ми да не съжалявам после, че не съм го направил баш така.

Iltcho
04-08-2011, 08:58
След дълго стоене в двора - днес за пръв път тая машина мина 10 километра.

Просто е НЕВЕРОЯТНА! С нея съм на работа. Изглежда като нова, поведението на пътя и е като нова, стъпва много сигурно с 16-тките на асвалта, събира погледите където мине, кожата скърца под гъ*а ми, не пропадам като в обикновените седалки, стъпва като коте по пътя... чудя се дали да се разделям с нея...

Мъчно би ми било, но ще трябва комби.

За претапициране на тавана - нещата за сега са в застой.
Търся фирма, която да се занимава с печат върху платове. Ама за сега - йок.

Малко данни - оправена е инсталацията - седалките работят ПЕРФЕКТНО. Всички опции са налице.

MP3 - USB - Thunder - свири задоволително. Все още не мога да се спра на стъпало и бас каса.

Трябва да отделя време да довърша багажника, че е празен кат варел за течности.

Трябва да се сложат пластмасите около халогените.

Трябва да си претапицирам тавана.

Мисля за дистанционен модул - отключване-заключване.

Климатроника е сервизиран с нов фреон и 6 месеца гаранция!

1 бърз въпрос към модераторите - абе, къде са ми снимките????

RoMeO_156_GTA
04-08-2011, 11:50
Браво за ентусиазма ти колега ! Алфата е претърпяла доста голяма промяна . А ти знаеш , че повечето биха те посъветвали , да не махаш перфектната 164-ка , една истинска Алфа . Струва ми се , че самият ти също ще съжеляваш много в последствие . До колкото разбрах от постовете ти , имаш и няколко Аудита или и с тях не ти се разделя :) А щом търсиш комби - вероятно Алфа отпада в класацията ;)

Имаше проблем с форума и се затриха доста от снимките ...

Sunny
04-08-2011, 21:04
1 бърз въпрос към модераторите - абе, къде са ми снимките????

Форума каталяса и някой неща си заминаха безвъзвратно :spoko:.
Ако можеш пак да ги качиш ?

MaVrUt
04-08-2011, 23:33

@VLADius Тц, няма да е огледало. Друго ще е. Ма няма да кажа к`во :twisted::twisted::twisted:

Някой ако има перфектна предна емблема за тоз кораб да свирка, че и двете са зле.

Мавруте бейби, наблизо ще съм ти, та ако искаш може да се чуем и да се видим. Ако имаш емблема направо ми я домъкни. Ще ти платя транспорта но "Ривиера" и обратно, както и емблемата!

сега чак видях, че си писал за емблемата, но така или инъче я нямам :)
пък за блендата някой си имат оригинално, както и моята :)

Iltcho
05-08-2011, 09:38
Ще ги кача отново.

Именно за това, че Алфа комби отпада ме ръчка в ребрата.

Ауди-тата имат сантиментална стойност, пък и са все уникатни модели маа му стара. От старата школа са.

166-цата ми пък е в доста добро състояние, а и за последните 2 години и нещо съм минал над 120 000 км с нея.

guvech
06-08-2011, 22:46
сега чак видях, че си писал за емблемата, но така или инъче я нямам :)
пък за блендата някой си имат оригинално, както и моята :)

и мойта си има оригинално такова :smoke:

virusalfa
10-08-2011, 00:13

В моята огледалото за обратно виждане е с нещо като фотокамера и с бутонче "мин." ,средно и "макс"-нещо бленда му викат,а е 10.1992г.Така,че зависи от модификацията..И пружините са не като на всички-досущ като на аватара е:screwy:

Iltcho
10-08-2011, 08:32
Казах, че не съм чувал - не че няма.
:metal:

Иначе колата идиотски много си ме кефи.
Просто много си я обичам и особено с тая кожа...

п.п. - 2-ра седмица се возим и няма яд на този етап.
Малко още не съм и свикнал, че е по-мудничка от 166-цата, ама не е болка за умиране.

Ако до края на месеца не я продам - ще сваля обявата и ще я карам докато се скапе тотално!

virusalfa
10-08-2011, 17:25
Казах, че не съм чувал - не че няма.
:metal:

Иначе колата идиотски много си ме кефи.
Просто много си я обичам и особено с тая кожа...

п.п. - 2-ра седмица се возим и няма яд на този етап.
Малко още не съм и свикнал, че е по-мудничка от 166-цата, ама не е болка за умиране.

Ако до края на месеца не я продам - ще сваля обявата и ще я карам докато се скапе тотално!
И скапването й тече по-бавно от на 166-цата

Iltcho
31-08-2011, 09:53
Случи се нещо много хубаво.
Колата беше продадена, но остава много близо до мен.
Ще продължавам да се грижа за нея и да я карам!

Купи я брат ми. Беше любов от пръв поглед.
До 2-3 дни ще дойде да я вземе и да си я кара със здраве.
Много се радвам, че тая ПЕРФЕКТНА машина отива при него. И това, че алфистите се увеличаваме с още 1 бройка!

Следва продължение...

Gligan
31-08-2011, 23:09
Много добре се е получило, мисля че трябва да честитим и на теб и на брат ти :th_up: