View Full Version : Клирънс на Алфа 145
Здравейте колеги,
Питането ми е провокирано от това, че моята 145 ми се струва прекалено ниска.
Гледам в нета за 145 дават клирънс (просвет) 15,45 см в един сайт, в друг дават 13 см, без да се уточнява за каква модификация става дума.
Къде е истината, колко е клирънса на стандартна 145 и примерно на QV?
Моята е JTD с външен пакет като на QV и Junior. :-)
П.П.: Би ми било интересно да направя сверка на живо с друга 145 JTD.
QV/ti и Junior определено са по-ниски. Нещо ми се върти в главата за 12см клиренс. За jtd конкретно не мога да кажа.
Точно затова реших да пусна темата, моята нещо много ниска идва и имам подозрение, че е с по-ниското окачване.
Това ужасно ме дразни особено като ми се налага да минавам през сгазени полицаи или по черни пътища :-)
В тази връзка и следващият въпрос - дали със стандартното окачване ще се вдигне достатъчно, за да не дразни толкова. :-)
П.П.: Преди години карах 146 1.6 TS, помня че и тя беше нисичка, но все ми се струва че бяха по-поносими нещата.
Моята е Джуниор, но мисля, че е с нормалното окачване, защото е доста висока. Можеби е сменяно или си има модели с различни варианти на окачването.
моята е 1.9 JTD 2000g много е ниска 12см е някаде .. и да малко е неприятно през легналите полицаи
Такаа, започвам проекта по вдигане на окачването тогава :-)
Знам че е разисквано надълго и нашироко, но да си питам за всеки случай - предни и задни пружини от Мареа комби, 2.4 JTD дали ще са ок? :-)
според мене ше станеш на голф кънтри с тия пружини
според мене ше станеш на голф кънтри с тия пружини
:rotfl:
Така де, целта не е да стане голф кънтри, но това спортно окачване определено ме дразни всеки ден все повече, днес пак обрах 2 легнали полицая с предната броня. :-)
От друга страна не ми се иска просто да взема някакви пружини на старо от стандартна 145-ца, не ги знам колко са омекнали и дали стават за нещо. Затова и попитах дали някой знае колко трябва да е висока тази кола стандартно.
П.П.: По еПер-а гледам че примерно предните пружини за 145 са по-тежки от тези за дизелова Мареа. За съжаление не са дали брой на навивките. Прави ми впечатление, че и като код са различни предните от тези за QV, което е с 30 кг по-тежко от 1.9JTD. Задните пружини са еднакви.