Log in

View Full Version : Проблем с турбо на 164 2.0 V6

mgamishev
29-12-2010, 11:38
Здравейте,

имам следния проблем и ще ви бъда благодарен ако може да ме насочите :)

На "Кораба" турбината е демонтирана преди неопределено време , защото колата пушела черно /*така ми го обясниха*/. Колата върви добре и без турбината, но сега ми хрумна да я сложа.
Турбината е Garet
Въпроса ми е следния, като се опитам да завъртя турбината на ръка /Перките на топлата част/ се движи много трудно.
Това нормално ли е и ако не е има ли смисъл да я нося на ремонт или направо да купувам нова.

п.с Забравих да спомена, че се е получило след като колата не е била палена много време/около 3 месеца/. Другото което забравих, е че не се забелязват повреди по перката на топлата и студената част, също така няма луфтове по оста /Поне доколкото аз мога да забележа/

Благодаря предварително :)

didod
29-12-2010, 13:43
Занеси да я проверят, поне ще спестиш някой монтаж/демонтаж евентуално.
А какво има в момента на мястото на турбокомпресора? А с маслената магистрала за него и охлаждането какво се случва?

mgamishev
29-12-2010, 15:03
Маслената магистрала е запушена, турбината е измъкната от охлюва от към колекторите и е запусхен с някаква ламарина да не издиша.

Колата я карам така вече година и не ми е правила проблем :)

п.с
Намерих една тема в която решението беше да се раздвижи турбината /същия проблем като моя/ поразвътях я и има напредък.
Чудя се дали да дам 100 кинта за диагностика или да я сложа и да видя какво ще стане :)

didod
29-12-2010, 16:06
Една година имаш турбо кола без турбо??? Направо ме съсипваш... :new_Eyecrazy:
Занеси я да проверят дали не пуска масло към колекторите.

mgamishev
29-12-2010, 16:37
Една година имаш турбо кола без турбо??? Направо ме съсипваш... :new_Eyecrazy:
Занеси я да проверят дали не пуска масло към колекторите.

Не ме разбра . Всичко свързано с турбината е отскубнато или запушено/охлаждането, въздуха/. Турбината я няма, свалена е. Не пуска масло към към колекторите защото няма от къде. Свалена е от охлюва който е закачен към колекторите.
Нямам с какво да снимам в момента за да ти покажа по детайлно.

Boby
29-12-2010, 18:50
Оста на турбото ще се раздвижи след време и ще почне да се върти съвсем свободно.Също може и да е останала без масло и за това да задържа. 3 месеца без каране са нищо време.
Както каза Дидо най-добре преди да я монтираш я занеси на проверка да не хвърля масло. Така и така е свалени, нищо не ти пречи да я прегледат.

didod
29-12-2010, 20:22
Много добре те разбрах. :) Все едно да имам V8 двигател с изключени половината цилиндри...

mgamishev
29-12-2010, 22:51
Така е , но чак сега имам възможността да помисля за възстановяването му :) от финансова гледна точка.
Ремонтите почнаха да ми идват повече по едно време, за това оставих турбината на по заден план. Тези дни или след НГ ще я занеса да я прегледат.
Можете ли да ми препоручате къде да го направя в Пловдив.

Благодаря и на двамата за отговорите !

Sunny
30-12-2010, 19:33
Можете ли да ми препоручате къде да го направя в Пловдив.

Драсни два реда на колегата 1912
Той е от Пловдив и вероятно може да те упъти за региона .