View Full Version : Facebook – модерната играчка на ЦРУ
Alfa User
29-12-2010, 17:54
Не знам дали някой вече е обсъждал тази тема, но аз поне доста често се замислям по тия въпроси. Та ето в какво се състои въпроса в най-общи линии ...
Един студент, който на 23 години става милиардер.
Цялата история изглежда почти като филм. Поредната „американска мечта”, станала реалност. Но при по-внимателен анализ ще се окаже, че сценаристите са някъде из офисите на централата в Ленгли. За какво става въпрос?
Дали когато влизате във въшият профил се замисляте за своята анонимност ??? Вашият профил съдържа: адрес, и-мейл, телефонен номер, работа, дата на раждане, образование, сексуална ориентация, вашите интереси, снимки, приятелите ви, любимите ви филми и музика. Всички контакти с вашите познати. Контактите на вашите познати също. С кого и защо общувате. Какво обичате да правите.
По този начин Facebook се превръща в един вид „стаистическа служба” - при това напълно безплатна. На базата на тези данни много лесно може да се напрви извод за предпочитаните от хората филми, музика, напитки, храни и т. н. В последствие цялата тази информация може да бъде продадена на въпросните фирми, които имат интерес.
Според „условията за ползване” Facebook има право да продава и предоставя вашата лична информация.
В повечето държави разходите за проучвания са твърде скъпи, а вие неволно и доброволно предоставяте безплатно цялата тази информация.
Интересно нали? За съжаление това не е всичко, което ви дават „социалните мрежи”.
Нека да погледнем по-отблизо историята на създаването на мрежата. В повечето медии умишлено се говори само за „умният младеж” Марк Цукерберг...
Първата инвестиция от $ 500 000 за Facebook идва от Питър Тил. Той е създател на PayPal.Състоянието му според „Форбс” се оценява на $ 1,3 млрд. Много по-интересно става със следващите суми, вложени в създването на Facebook. Следващите $ 12 млн идват от Accel Partners. Мениджърът на Accel Partners е Джеймс Браиър, който е във борда на NVCA (National Venture Capital Association) заедно със Гилмън Луи. Браиър също е във борда на BBB Technologies. Член на борда на BBB Technologies отново е Гилмън Луи. Въпросният Луи е първият шеф на борда на In-Q-Tel. Въпросната компания In-Q-Tel е създадена от............ЦРУ. Интерес представлява и д-р Анита Джонс. Тя е член на борда на BBB Technologies. Анита Джонс е член и на борда на In-Q-Tel , заедно със Гилмън Луи. Въпросната д-р Джонс е работила за Департамента на отбраната на САЩ. Там тя е била директор на отдела за „Отбранителни изследвания и инженерство”.
Без реални пари Марк Цукерберг щеше да си остане един обикновен студент. Със сигурност инвестицията не е дошла случайно. Дали въобще този младеж е създателят на Facebook, това остава въпрос без отговор. Дори да е той, е повече от ясно, че е поел определени ангажименти срещу щедрото финансиране.
А вие ... замисляте ли се какви данни споделяте в социалните мрежи ??? :ph34r:
И за десерт на онези, които ще започнат да спорят - още малко инфо (по публикация на в-к "Стандарт") :
"ЦРУ е следяло работата на социалната мрежа Facebook. Това призна председателят на американския Съвет за национално разузнаване Томас Фингър. Според него целта е била да бъде разбран по-добре принципът на функциониране на големи общности, обединени от интернет сайтове. В крайна сметка от ЦРУ били принудени да прекратят наблюденията си заради протести на потребителите на сайта.
В същото време стана ясно, че компанията "Гугъл" е била наета от разузнавателните служби на САЩ, за да осигури по-качествена обработка и обмяна на информация. Причината е, че числеността на персонала на разузнаването в Америка е достигнала рекордни размери, но лошата комуникация между ведомствата пречи на обмяната на информация и на съвместната работа.
"Гугъл" ще предостави редица разработки и технологии на американските разузнавателни агенции. Агенцията за национална безопасност например ще използва сървъри с търсачки на "Гугъл". Компанията ще предостави и цялата нужна технология за работата на интернет системата "Интелипедия", аналог на популярната виртуална енциклопедия "Уикипедия", която обаче ще служи за целите на специалните служби. В "Интелипедия" ще бъде въведена стриктна система за достъп до информацията. Сумата по контрактите, сключени от "Гугъл", не се оповестява."
Весели празници !!!
Ако не щеш да си следен или потенциално следен на база оставени всякакви дигитални "следи", спри си интернета, хвърли си гсм-а, закрий си дебитните/кредитните карти и... практически върви в гората, щото вече на всеки ъгъл има и камери.
Той Оруел в "1984" си го е написал човека. Ако трябва да си слагаме на сърце факта, че отвсякъде най-вероятно биваме следени, по-добре да слагаме бесилото и да ритаме табуретката...
Сега много хора ще си кажат ,че съм зле,луд и болен,но на мен Тъпия Фейс буук не ми донесе нищо хубаво.
Бях следен и подозиран във всичко от бившата си приятелка.От това последваха разправии ,сърдни и цупеници ,защо не съм написъл ,че Видиш ли сме били обвързани.Нещо което се знае от всички ,които познават мен или нея,но не да види Света За Нас. :wierdo:
Да не споменавам за хора хванати от половинките си в изневяра,развалени семейства и зарязани позорно пред всички във Соци/Калн/алната клюкарска и кокошарска мрежа.
Това са само малка часто от нещата да не задълбавам.
И в един хубав и слънчев ден реших,че трябва да се сложи край на цялата тази глупост и си изтрих Профила.След това се наложи мой приятел да дойзтрива присъствието ми там/не става много лесно/.:???:
От тогава се чувствам много по-щастлив и не се занимавам с глупости.
А когато попитам някой -Защо ти е аджеба ?
Се отговоря ми,да си чатя ,да сеи намеря старите приятели,да си играя ,да си гледам пиянските тъпи снимки не знам си кво си.:unsure:
Е благодаря АЗ Нямам Нужда от Това.
Поздарви Алекс.:cheers:
Не знам някой да ви кара насила да публикувате каквито и да е данни и поверителни информации. Аз не публикувам нищо, което не бих споделил например в компания в присъствието на непознати. Фейсбук е инструмент за общуване, също както всеки друг, от вас зависи как и за какво го използвате.
ако някой иска да знае нещо конкретно и точно за Вас има и много други начини. ОК дори и това да е така много ми дреме, да гледат и да четат нищо не крия или каквото съм писал това пиша или говоря (включително и в този форум)
Фейсбук играех на фермата повече от 6м.,преди година спрях и от тогава съм влизал 10 пъти, да интересно е да видя познати, техни снимки и толкова. Не ме вълнува особено, който може да прави пари от каквото може и това е изкуство и то съвременно!
Аз май имам фейсбук, но почти не го ползвам.А както е казал Кольо, за чии ви да публикувате такива данни, които смятате за прекалено лични?А и какво ще видят, че ругая Гоце, оня мишок с димпломната работа за съветската униформа ли?
И накрая-Кока Кола е опиат и е била забранена в соц лагера, преди 50-60 години, а в наши дни явно фейсбука е на мода и трябва да бъде "порицан".
А тая теза за ЦРУ, явно е несбъдната мечтата на Путин или на лидерите на Китайската компартия относно руска /китайска/ версия на фейсбучито :comphits:
Facebook – модерната играчка на ЦРУ
Голям праз.
DiStefano
29-12-2010, 20:49
В социалните мрежи споделяме данни, които споделяме съвсем доброволно например когато сме в банката, когато ставаме абонати на мобилен оператор, когато кандидатстваме за работа, когато сключваме договор за абонаменти на кабелна тв и много други и прочее и прочее - както го е написал колегата Bobby .. аз лично не виждам място за притеснение. В този "дигитален" свят всеки трябва да си знае мястото. Според мен това е и донякъде добре. Трябва да има контрол.
The_Game
29-12-2010, 20:58
Вчера влизам в ФБ от друг компютър и какво да видя. Ауторизация или там каквото беше и въпрос номер 2 беше
Вашия телефонен номер е ? 0883 30ххххх - потвърди
:-o:-o:-o:-o:-o:-o
Чакай малко от къде ми изкочи телефонния номер в смотания FB ????????
milenamr
29-12-2010, 22:11
Не знам някой да ви кара насила да публикувате каквито и да е данни и поверителни информации. Аз не публикувам нищо, което не бих споделил например в компания в присъствието на непознати. Фейсбук е инструмент за общуване, също както всеки друг, от вас зависи как и за какво го използвате.
За мен е точно така .
Фейсбука го ползвам единствено и само да си менкаме музички с поляците, понеже съм голям фен на полския прогресив и в това направление ми е полезен.
За абсолютно нищо не ми е нужен фейсбука, намирам го за една от големите тъпотии на днешния ден, но като гледам повечето хора май го вземат твърде насериозно.
Ramsezsh
29-12-2010, 22:22
За абсолютно нищо не ми е нужен фейсбука, намирам го за една от големите тъпотии на днешния ден, но като гледам повечето хора май го вземат твърде насериозно.
И аз съм на това мнение! За това и го ползвам!
Фармвил и той е разработка на ЦРУ.Zynga е една злокобна компания която обсебва потребителите, не е случайно това, че само през Сурат тефтера може да играеш игрите им... Мисля, че имат и нещо общо със спирането на "Мелодия на годината"...
Темата е за ФЪН раздела...
Не е за фън раздела, всичките тия неща, които ги пише Алекс са верни. Идеята е не да не ползваме социални мрежи, а да сме по-предпазливи в тях.
Да си играят бре...
Какво, как и колко споделяш в нета за себе си е личен избор, докато масата се научи, че не трябва да си развява бельото по сайтове, ще се наиграят.
Проблема не е в гъзбука и подобни... проблема е в приемането спокойно на това, че всеки продавач/доставчик и за всичко иска задължително всякакви лични данни, законно при това.
Ей там са големите възможности за извращения, не в нета.
milenamr
29-12-2010, 23:55
Да си играят бре...
Какво, как и колко споделяш в нета за себе си е личен избор, докато масата се научи, че не трябва да си развява бельото по сайтове, ще се наиграят.
Проблема не е в гъзбука и подобни... проблема е в приемането спокойно на това, че всеки продавач/доставчик и за всичко иска задължително всякакви лични данни, законно при това.
Ей там са големите възможности за извращения, не в нета.
Именно!
А кой до колко смята да показва кълки, гащи и чорапи-образно казано, си е въпрос на личен избор и потребност.
Alfa User
30-12-2010, 07:46
Темата наистина не е за фън-раздела. Жалко е някак, че има хора, които мислят така - ако кражбите на лични данни и манипулацията на обществото е ФЪН, то имате еба*и разбиранията за живота, рибата и всичко останало ...
Целта ми беше наистина да се замислим какво и къде излагаме, и нужно ли е всъщност да споделяме всички лични данни заради едното лафче с някой е-friend. Подрастващите са особено засегнати от това явление, и мисля че е всеобщо задължение да намалим поне (защото спирането е mission impossible) ефекта на това споделяне на "белите гащи" ...
Пък в крайна сметка всеки може да разбира нещата както му е угодно, нали ?
badmadafaka
30-12-2010, 08:33
Истината е, че ако няма какво да крие човек му е през оная работа дали ЦРУ, КГБ, ДАНС, Десептиконите или извънземните му следят личните данни, интересите и ала-бала...
Ако имаш притеснения по темата четеш внимателно юзър агриимънта (или както са си го кръстили) когато се регистрираш а не даваш само некст-некст-финиш и ако те пита нещо, "йес ту ол". Ако го изнамериш този текст, който си потвърдил, че разбираш и си съгласен с него при регистрацията, ще разбереш, че нищо скрито-покрито няма - един вид тия велики конспирации са си съвсем явни ако наистина човек прочете всичко което му се дава за четене :neutral:
И пак, ако нямаш какво толкова да криеш не виждам драми.
Много наивно, колега. Всеки (на практика) си има някаква тайна, която може и бива използвана срещу него. Дали нещо леко незаконно, дали просто нещо, което не искаш всички да знаят, щото не им е работа да ти се бъркат в личния живот.
Но погледнато от по-добрата страна (безнадежден оптимист, кво да ме правиш), трябва да има няколко злоупотреби, за да почнат потребителите да се замислят къде какво споделят. Парен каша духа :)
И в един хубав и слънчев ден реших,че трябва да се сложи край на цялата тази глупост и си изтрих Профила.След това се наложи мой приятел да дойзтрива присъствието ми там/не става много лесно/.:???
Хубаво, ама защо ми се струва, че не можеш да си изтриеш профила, а само да го деактивираш? ;)
Иначе съм съгласен напълно с Алекс. Бях пуснал същата тема със същите въпроси в друг форум.
На практика, ние сами си казваме всично за нас, при това придружено със снимков/видео материал. Просто прекрасно. :)
Аз лично тъпия клюкарник го ползвам 2-3 пъти в месеца, ако някой ме сръчка "да съм бил видял едиквоси или гласувал за незнамсиквоси"... :)
Но колегите, които казват, че ако някой иска да те следи ще го направи с или без Facebook, така че май няма особено значение.
Който иска, нека си го ползва, който не иска - да не го ползва.
П.П.
Ето ТЕМАТА (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=154207&highlight=facebook) в другия форум, ако на някой му е интересно. :)
С какви лични данни може да злоупотреби ФБ(или каквато и да е там друга подобна мрежа)?
Какво манипулира ФБ(или каквато и да е там друга подобна мрежа)?
Сигурно съм от малкото хора които нямат регистрация във фейсбук и не смятам д аси правя. Нямам нужда от излишна показност. Според мен приказките за супер комуникацията са просто зарибяване. Иначе можем много да си пишем за
" Теорията на конспирацията".
Сега ще ме оплюете но за мен фейсбук е вреден. Помага за разпространяване на всякакви клюки, слухове и подобни. Той е механизъм за контрол и влияние върху хората, както всъщност е и религията. Начин за променяне на общественото мнение и формиране на мнение което е угодно на някого. Машина за пари.
Не благодаря. Има много други начини чрез които да си комуникирам с познати, непознати и приятели.
Гледаш ли телевизия, слушаш ли радио, ровиш ли се в интернет? Всичко казано за ФБ се отнася за всяка медия, всеки вестник, телевизия, радио..Нищо ново...
Спор няма. Въпроса е в силата на въздействието. Около фейсбук много се шуми и въздействието му е като на наркотик.А и например при тв въздействието зависи от харизматичноста на този когото гледаш, докато във ФБ има една неизвестност кой е човека отсреща. Той се крие зад екрана. Виждаш снимка, отразяваща някакво моментно състояние но не го чуваш и виждаш в момента. Не виждаш реакцията му.
Как ли се казва зависимоста от ФБ?
old alfist
30-12-2010, 18:53
Не виждам нищо лошо във Фейсбук-а - там се забавлявам както и тук, но по различен начин и с други хора.
Аз мисля, че водката е създадена от прародителите на Ленин и Сталин, с цел да се пропие Запада, а от друга страна, като се напият хората лесно си споделят тайните-демек всичко става разкрито като има водка и някоя сочна мамаша, като Чапман....
В потвърждение на това, СмирноФФ заминава след залпа на Аврора- да изпълнява мисията и да сее заразата на Запад, а междувременно, като всяко зловещо изобретение най засегнати са тия, които са го измислили-руснаците.
Но да продължа-през 20 века тая стратегия е разгадана от САЩ и се слага сухия режим, но КГБ финансира мафията и принуждава САЩ да отменят мярката.Борбата обаче продължава,
ПП-трябва ми 1 милион долара за да мога да разкрия и докажа тоя пъклен план, чакам спонсори, поне да дата 10 хиляди евро, ще напиша теорията и ще я пусна във фейсбук...
Не, мани ФБ, въпросът с личните данни е съвсем принципен и важи за всяко място. В интернет и извън. А после данните могат да бъдат най-свободно интерпретирани в твоя вреда.
Мога да дам за пример случая с горнооряховските лекари. Нали, невинни излязоха, според съда, но личните разговори, с реплики извадени от контекста, разпространени сред широката публика и хората омърсени. Кеф.
Да, съгласен съм, но за това не ти трябва фейсбук, а и пак казваме-ок, ама защо трябва да си пишем личните данни, тоест, нека нещата са по общи.
От друга страна-може да се подслушват телефони, какво ли не, а как да се бори държавата с терористи, престъпници и т.н. Баланс трябва да има, да, защита също, но от друга страна, пълната свобода води до използването и против самата нея-типичен пример за мен са ислямистите и западната цивилизация.
Но не мисля, че фейсбука е създаден от ЦРУ и да се наблюдават потребителите й, което пък съвсем не значи, че ЦРУ, КГБ и Ким Чен Ир не могат да правят това.
А може да са го създали КГБ за да шпионират пък те, ако се приеме, че е създаден от разните му служби, но за мен това е смешно, то и Гуглето може да го е създал някой шпионин
Не, мани ФБ, въпросът с личните данни е съвсем принципен и важи за всяко място. В интернет и извън. А после данните могат да бъдат най-свободно интерпретирани в твоя вреда.
Мога да дам за пример случая с горнооряховските лекари. Нали, невинни излязоха, според съда, но личните разговори, с реплики извадени от контекста, разпространени сред широката публика и хората омърсени. Кеф.
Ти чу ли разговори, записи или каквото и да е там.Аз чух едно литературно четене, като едно времешните касетки с приказки за деца..
Alfa User
31-12-2010, 01:29
Като сте толкова неверующи, пробвайте да видите какво знае за вас чичко Гугъл ... с очите си видях как на мои познати споменатата "невинна" търсачка извади данни, мнения и споделяни файлове отпреди години - дори самите хора бяха забравили, че изобщо са ги споделяли някога ...
Трябва да си отворим очите и да не позволяваме на кой ли не да ни се бърка в живота, да ни записва личните данни и мисли и да ги продава след това на заинтересовани лица срещу крупни суми. По дяволите, ако някой ми иска личните данни - да плати на мен, за да си ги дам !!!
Друга основна точка по темата е именно споделянето на какво ли не в Мрежата - наскоро излезе информация за престъпни групи, следящи поведението на потребителите в няколко форума (предполагаемо със средно по-висок стандарт на живот). Илзязоха наяве няколко уж случайни съвпадения на обрани до крайност потребители, които по една или друга причина са споделяли свои придобивки, както и планове за отсъствие в определени дни... Не си го измислям това, замислете се сами ! Пък вярвайте на каквото искате :joly:
Гугъл кеша не е чак толкова всеобхватен... изровеното все още стои някъде по нечии сървъри просто.
И какво е предложението, връщане в пещерите?
Защото влизането в матрицата е вече късно да го отменим, освен ако не се откажем от всички съвременни технологии.
(Като не е Гугъл/Фб просто ще е по-скъпо за някои да платят на бТк или Мтел примерно за данните ви... и ще злоупотреби много по-зловещо с тях за да си избие разхода - абе помня и случки с изнесени данни от Глобул още преди бая години, както и от банки...).
Абе и аз четох сересетата. И "абе тва трее да кажем че се е родолило умрело ,щото и наче е умишлено убийство " го вкарвай и изкарвай от всякакви контексти- все си е това за което всички си мислим. А са невинни според лекари-не според съда.- гарван,гарвано око не вади.
И честно да си каже всеки- ако прочетеш тея срс и от теб зависи дали да ги арестуваш и разпиташ какво би направил? А ако са виновни- на съвестта ще ти тежи 7 месечно бебе.Човек. Ако се разсъждава така нямаше да има индиго,нямаше да има случая на Алабин и още 10 ,за който няма смисъл да говоря. Единственото ,което искам е да гледам еи 2 те страни на медала
Като сте толкова неверующи, пробвайте да видите какво знае за вас чичко Гугъл ... с очите си видях как на мои познати споменатата "невинна" търсачка извади данни, мнения и споделяни файлове отпреди години - дори самите хора бяха забравили, че изобщо са ги споделяли някога ...
Трябва да си отворим очите и да не позволяваме на кой ли не да ни се бърка в живота, да ни записва личните данни и мисли и да ги продава след това на заинтересовани лица срещу крупни суми. По дяволите, ако някой ми иска личните данни - да плати на мен, за да си ги дам !!!
Друга основна точка по темата е именно споделянето на какво ли не в Мрежата - наскоро излезе информация за престъпни групи, следящи поведението на потребителите в няколко форума (предполагаемо със средно по-висок стандарт на живот). Илзязоха наяве няколко уж случайни съвпадения на обрани до крайност потребители, които по една или друга причина са споделяли свои придобивки, както и планове за отсъствие в определени дни... Не си го измислям това, замислете се сами ! Пък вярвайте на каквото искате :joly:
И без да си регистриран някъде и да правиш каквото и да е било из интернет личните ти данни не са проблем за откриване и използване. И пак питам за какви лични данни става въпрос??? Предполагам имаш мобилен телефон, сметка в банка, и някакви други там неща изискващи личните ти данни да са в някаква система.Ако си мислиш, че е сложно да се сдобиеш с личните данни на някой много грешеш. Фейсбук е лайна тва е ясно ама е толко безобиден, че няма и накъде повече. От Дакси, Апис може да се сдобиеш с личните данни на стотици хора без никакви усилия.
Ти неможе да си анонимен, след като се родиш и данните ти влязат в системта ти не си анонимен.
badmadafaka
31-12-2010, 11:04
...престъпни групи, следящи поведението на потребителите в няколко форума (предполагаемо със средно по-висок стандарт на живот). Илзязоха наяве няколко уж случайни съвпадения на обрани до крайност потребители, които по една или друга причина са споделяли свои придобивки, както и планове за отсъствие в определени дни...
Ами да, то е достатъчно да се види темата "Клуб "Алфа - Папараци" - снимайте" и другите подобни и само коментарите от типа на "абе това е ХХХХХ той там си живее и я паркира колата едикъдеси" и т.н а пък и снимките едни такива хубави-хубави, номерата да се видят хубаво и т.н... :hump:
И без да си регистриран някъде и да правиш каквото и да е било из интернет личните ти данни не са проблем за откриване и използване. И пак питам за какви лични данни става въпрос??? Предполагам имаш мобилен телефон, сметка в банка, и някакви други там неща изискващи личните ти данни да са в някаква система.Ако си мислиш, че е сложно да се сдобиеш с личните данни на някой много грешеш. Фейсбук е лайна тва е ясно ама е толко безобиден, че няма и накъде повече. От Дакси, Апис може да се сдобиеш с личните данни на стотици хора без никакви усилия.
Ти неможе да си анонимен, след като се родиш и данните ти влязат в системта ти не си анонимен.
Така е, но Алекс може би има предвид, че чрез Facebook ние си предоставяме сами всичко наготово - смляно и готово за ползване. ;)
Не е нужно някой да си дава какъвто и да било зор. :)
Това хем е така, хем не е така. Във Фейсбуук спокойно можеш да напишеш каквито данни си пожелаеш, а приятелите ти може да бъдат напълно непознати хора....
В системата обаче, данните ти се вписват от друг и са достъпни по много начини, при това без да имаш право на избор!
Така е, но Алекс може би има предвид, че чрез Facebook ние си предоставяме сами всичко наготово - смляно и готово за ползване. ;)
Аз пак питам какви лични данни се публикуват във ФБ?? ЕГН ли, адрес ли, какво?? Аз не съм чувал да има хора дето си слагат тези данни във Фацебука..
Alfa User
31-12-2010, 15:31
Tочно това имах в предвид ... Плюс намерението ми темата да бъде един апел за повече внимание - какво споделяме, какви съглашения подписваме, и т.н.
Чудно ми е защо толкова хора се нахвърлиха да го защитават тоя Фейсбук, за да се оправдаят пред себе си? Да спорят ли просто?
Истината е, че Алекс е напълно прав. Всеки може да вържи 2 и 2 и да реши уравнението. Само ако поиска де.
Аз лично нямам Фейсбук и не чувствам да имам нужда от него. Мразя снимките и снимането даже. Още повече тоя глупост губи времето на хората. В същото време човек може да прочете книга примерно, да изгледа научнопопулярен филм примерно, със сигурност тия неща ще обогатят човек повече, отколкото тая простотия Фейсбук - клюкарско-пошла излишност.
Поредната глупост създадена да прави пари за неколцина и да прави по-глупави и ограничени повечето.
Така си мисля аз по въпроса, но не задължавам други да мислят като мен. Казах го това, дори и да не вярвате в тезата на Алекс. Просто за да се замисли всеки какъв е смисъла от Фейсбук. Дали това е просто мода?
Дали е база данни?
Дали е машина за пари за някого?
Дали е изгубил нещо този който не ползва фейсбук?
ФБ...заради своята масовост, човек може лесно да се свърже и намери бивши съученици, колеги от работа и т.н. А това бих казал, че е много полезно :):) Всъщност това за мен е единствената причина да ползвам ФБ, защото имам достъп и връзка примерно със стария ми клас въпреки, че всеки си е сменил тел. номер и адреса :)
А споделянето на инфо и т.н. всеки сам може да реши в какви размери да бъде :)
Всъщност не виждам проблема с ФБ, то и ББ има досие, но никой не се интересува къде е... "Велик" ум е беше споменал, че който играе печели :)
в тоя ред на мисли дайте малко гласове
тука :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=484982373167&set=a.484982288167.275128.121068103167&pid=5826636&id=121068103167
натиснете харесва ми :respect:
Смятам,че ФБ може да ти е много по полезен от книга или научнопопулярен филм! '
Връзката с хората която ти дава е безценна.
А и теории за конспирациите,мисля вече станаха банални.
Смятам,че ФБ може да ти е много по полезен от книга или научнопопулярен филм! '
Връзката с хората която ти дава е безценна.
А и теории за конспирациите,мисля вече станаха банални.
И как точно е по-полезен от научнопопулярен филм например или прочетена книга?
Относно връзките с хората, аз предпочетам да ги осъществявам на живо!
You own all of the content and information you post on Facebook, and you can control how it is shared through your privacy and application settings.
In addition:
For content that is covered by intellectual property rights, like photos and videos ("IP content"), you specifically give us the following permission, subject to your privacy and application settings: you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook ("IP License"). This IP License ends when you delete your IP content or your account unless your content has been shared with others, and they have not deleted it.
When you delete IP content, it is deleted in a manner similar to emptying the recycle bin on a computer. However, you understand that removed content may persist in backup copies for a reasonable period of time (but will not be available to others).
Това е от Statement of Rights and Responsibilities на сайта на фейсбук. За България това може да няма големи последици, но в Америка например, държавата в която големите фирми и всички държавни институции те подлагат на тест за наркотици преди да те наемат на работа, снимки дори от преди 2-3-5 години може да наклонят везните. Цялата информация която поствате на фейсбук се пази от тях и съответно в даден момент може да се закупи от трето лице което се интересува. Лично познавам хора които работят за HR и използват фейсбук и други социални мрежи за да си правят предварителни проучвания на хора. Да не говорим че цялата демографска информация с която разполага фейсбук е рай за рекламодатели всякакви. Не отричам че фейсбук е мн. полезен за социални контакти, но аз лично се отказах от моя преди 3 години (снимките ми още се пазят...)
И как точно е по-полезен от научнопопулярен филм например или прочетена книга?
Относно връзките с хората, аз предпочетам да ги осъществявам на живо!
Това е малко като покера. Ако играеш на живо, ще правиш по 40-60 раздавания на час, а онлайн ще изиграваш над 100. В тоя тон на мисли - да се видиш с някой на живо изисква организация, средства и повече време. ФБ ти дава опцията да поддържаш виртуална връзка ежедневно с множество твои познати, без да се забравите. И естествено може да се видиш с приоритетни хора, като все нещо ще има да си кажете. Липсата на дългосрочен контакт в много случаи отчуждава хората. За книгите няма да коментирам - може да си четеш книга и да си във ФБ, едното няма общо с другото.
Сигурно съм от малкото хора които нямат регистрация във фейсбук и не смятам д аси правя. Нямам нужда от излишна показност. Според мен приказките за супер комуникацията са просто зарибяване. Иначе можем много да си пишем за
" Теорията на конспирацията".
Сега ще ме оплюете но за мен фейсбук е вреден. Помага за разпространяване на всякакви клюки, слухове и подобни. Той е механизъм за контрол и влияние върху хората, както всъщност е и религията. Начин за променяне на общественото мнение и формиране на мнение което е угодно на някого. Машина за пари.
Не благодаря. Има много други начини чрез които да си комуникирам с познати, непознати и приятели.
Подкрепям Цецо !!!
Аз също нямам акаунт в лицекнига ... в интерес на истината, дори незнам как изглежда ... :new_Eyecrazy:
Скоро една колежка ме попита, защо не ме намирала там ... И още не може да повярва, че не се крия от нея, а просто не употребявам подобни глупости...
Личното ми мнение, е че историята със студента, дето напраил мрежа в университета, легнал да спи и се събудил милиардер, е за децата...