PDA

View Full Version : Проблем със зареждането на гориво!

salih84
29-12-2010, 20:01
Здравейте колеги,проблема го имам откакто взех колата,но досега не му обръщах внимание.Значи като зареждам на бензиностанция пистолета постоянно изключва,трябва да пускаш по малко гориво иначе прелива.Хубаво пускам по малко ама оня ден ми се наложи да го напълня от почти празен и направо се изкривих да седя леко наведен до колата щото го пълних 5 мин.(скъса ми нервите).Въпроса ми е няма ли отдушник тоя резервоар,би трябвало да има и къде се намира за да го почистя ако е запушен.Става въпрос за Алфата от подписа ,не за ладата(на нея немога да и смогвам на гориво камоли да ми го връща:biggrin:)Поздрави на всички, Весела и безаварийна нова година!!!

kolev
31-12-2010, 09:14
гърлото е много криво, за това се получава така. трябва да уцелиш как да държиш пистолета. иначе съвременните коли нямат отдушник на резервоара.

IKL
12-01-2012, 20:56
гърлото е много криво, за това се получава така. трябва да уцелиш как да държиш пистолета. иначе съвременните коли нямат отдушник на резервоара.

Как да нямат отдушник бе хора, луди ли сте, всяко нещо, било то и резервоар на кола, трябва да има място откъдето да излиза въздуха, когато се пълни с някаква течност, та било то и гориво. Всеки резервоар има отдушник, ще го намериш с малко повече внимателно оглеждане. Има вероятност да има вода или гориво в него, последствие от миене или препълване на резервоара и това да възпрепядства нормалното пълнене, Колкото до "кривито гърло" не съм компетентен...

jorkodj
12-01-2012, 21:52
зарежда се без никакви проблеми само трябва да е под малко наклон пистолета някаде към 45 градуса , аз съм работил на бензиностанция близо 2 години и се научих как да я пълня до горе без да се кривя 5 мин. както е казал колегата, има и други модели коли на който резервоарите се пълнят по същият начин и тетака !!!!

kolev
13-01-2012, 10:27
Как да нямат отдушник бе хора, луди ли сте, всяко нещо, било то и резервоар на кола, трябва да има място откъдето да излиза въздуха, когато се пълни с някаква течност, та било то и гориво. Всеки резервоар има отдушник, ще го намериш с малко повече внимателно оглеждане. Има вероятност да има вода или гориво в него, последствие от миене или препълване на резервоара и това да възпрепядства нормалното пълнене, Колкото до "кривито гърло" не съм компетентен...

ми ей така колега, няма за да не отлитат бензинови пари в атмосферата. имаш един канистър с който двигателя смуче парите от резервоара и един клапан в капачката и това е.

salih84
14-01-2012, 16:03
Аз горе долу свикнах да си я зареждам, но понякога на някои бензиностанции, бензинджиите дето пълнят не дават аз да си сипя и следователно се мъчат доста.
Избора си е техен! :thumbup:

stamenov_go
11-11-2012, 14:38
На мен преди малко ми се случи това нещо и безанджията ми каза,че има клапа,която се е повредила и не позволява да се зарежда.......Не знам дали е така

stamenov_go
11-11-2012, 15:26
А някой знае ли колко е резервата на резервоарът на 146-ца?

tonov
11-11-2012, 21:20
А някой знае ли каква е твоята 146-ца?

stamenov_go
26-11-2012, 21:52
Алфа ромео 146 боксер. 1.6 бензин 103 к.с.

tonov
26-11-2012, 22:44
Резервоарът ти е 51 литра, резервата е 7-8.