PDA

View Full Version : мнения и съвети за акумулатор на 2.0 8v

nikkysix
30-12-2010, 06:18
при тези мразовити дни баба батерия взе да се предава. явно излиза в пенсия/заслужена/.моля посъветвайте ме какъв да е новият ми акумулатор!на книга ме впечатлиха словенските топла.да знаете нещо за тях от опит?

Alfa User
30-12-2010, 07:56
Преди години имах добри впечатления от Монбат-а с увеличен пусков ток (това за 2001-2002г). Напоследък обаче май никой не е доволен от БГ акумулаторите - без значение какво пише на книга.
Моята 55-ца я снабдих с FIAAM 62Ah и вече втора година нямам проблеми - дано така си остане още толкова.
Съветът ми е - дай малко повече пари за нещо по-качествено, за да не се наложи скоро да купуваш пак !

BatVas
30-12-2010, 10:20
Аз съм на 164-ката2.0 - 8V с Exide Premium
60Ah и се държи перфектно. Постоянно гледам волтажа защото радар детектора ми го показва , а и 164 ката има на таблото стрелка за волатажа. Държи се много добре - волтажа от лятото и сега днес на - 15 градуса си е в същите норми. Взех го за 128 лева (по скоро Петко ми го взе с тази отстъпка) иначе гледам е 170 лева тук.
http://www.didi94.com/batteries/exide/premium.php

qkimov
30-12-2010, 11:11
Аз мога да дам лични впечатления от ГИГАВАТ и ТОПЛА.
Ползвам ги от 2-3 години и мога да кажа само добри неща за тях

don_pepone
30-12-2010, 11:42
Не си взимай български акумулатор колега, тези монбати и старт ги правят в добрич и имам познати так които казват че вече са кофти. Иначе си вземи Варта или Бош ако имаш достатъчно кинти и няма да сгрешиш

TS
30-12-2010, 11:46
Аз съм с Бош Silver S5. 63 Ah. Варта е също хубав избор,но пък мисля,че е по-скъп от Бош-а,пък се правят в един завод.Гига Ват-а също не е лош. Гигата е с 2 год гаранция,Вартата е с 2 год. гар.(само Silver серията им е с 3 год. гар.) . Бош-а е с 3 год.
Имам и много познати който са доволни от Ац делко.

MUROMAN
30-12-2010, 12:33
Аз си взех от Колегата Piticar миналата година италиански FAAM 62 Ah
с 2 години гаранция . За сега всичко е ток и жица.:)

nicola 59
30-12-2010, 20:06
Не си взимай български акумулатор колега, тези монбати и старт ги правят в добрич и имам познати так които казват че вече са кофти. Иначе си вземи Варта или Бош ако имаш достатъчно кинти и няма да сгрешиш

подкрепям колегата 100 процента точно така е аз препоръчвам варта или фиам

vaklinator
31-12-2010, 19:49
подкрепям колегата 100 процента точно така е аз препоръчвам варта или фиам

6+ за ВАРТА
монбата ми сдаде багажа /на 3 години е/ и свалих Варта от фолксвагена, която е търкаляна там 7 години и сега алфата си пердаши безпроблемно - стартирам директно на газ.

---------- Post added at 17:49 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

Преди години имах добри впечатления от Монбат-а с увеличен пусков ток (това за 2001-2002г). Напоследък обаче май никой не е доволен от БГ акумулаторите - без значение какво пише на книга.
Моята 55-ца я снабдих с FIAAM 62Ah и вече втора година нямам проблеми - дано така си остане още толкова.
Съветът ми е - дай малко повече пари за нещо по-качествено, за да не се наложи скоро да купуваш пак !

ДА и моя монбат беше в зелена кутия с голям псков ток, ама на третата зима увяхна.

nikkysix
31-12-2010, 20:36
с какви показатели да избирам/амперчаса и ампери/моля? а по въпроса за top la нови ли са за нашия пазар защото офертата за тях ми е доста изгодна + добри отзиви от 1 /но само 1/ познат който ги ползва

nicola 59
01-01-2011, 00:52
с какви показатели да избирам/амперчаса и ампери/моля? а по въпроса за top la нови ли са за нашия пазар защото офертата за тях ми е доста изгодна + добри отзиви от 1 /но само 1/ познат който ги ползва

Aнгличаните колега казват така не съм достатъчно богат за да купувам ефтини неща
Избери добра марка и над 60 ампера
Желая здраве на всички колеги :waving:

Max
01-01-2011, 20:35
Едно време и у нас правеха качествени акумулатори.
Един дори изкара на ладата почти 9 години преди да сдаде отведнъж...
За новите и аз имам лоши впечатления, Монбат преди време ми се прецака точно 2 дни, след като изтече гаранцията му.

pe60
01-01-2011, 21:08
Пазарджишката "Искра" и сега е много добра,но е добре да се вземе от магазина на самия завод. На Регатата ми,два акумолатора взети от там изкарват по 6 г. Иначе и реномирани марки стояли по 1-2 години по складове и магазини не могат да изкарат дори и гаранцията поради невъзвратимо разреждане. При покупка гледай датата на производство..

TS
01-01-2011, 22:07
63/610

nikkysix
02-01-2011, 09:21
63/610
от това имах нужда! благодаря и честита нова година

VFTI
02-01-2011, 17:33
Търсиш си 60-62ам.ч МАКС! Поголям не ти трябва... Аз наскоро си купих 60А Искра най-най обикновен и съм сигурен, че поне 5г. ще го ползвам...нещо се наиграх вече с тия необслужваеми и т.н...Преди 3г. дадох 200+лв. за некъв фешън Монбат и си замина съвсем наскоро на 3тата година и 1ви месец....Ама как са го изчислили само с тая 3г. гаранция.

Иначе от скоро имам отстъпки(20-25%+ за собственици на 155 :P) за акумулатори, та мога да помогна с Gigawat,Yuasa, Bosh...При интерес давам цени на ЛС :)

qkimov
02-01-2011, 23:55
Имам пресни впечатления от ГИГАВАТ-а.Преди 4 часа си кацнах у българско и се бях настроил за изтощен акумулатур и за трудно палене и бла бла бла,щот колата 10 дни седя на паркинга пред блока в София без капка внимание от никого НО притесненията ми бяха напразно.
Изчистих снежеца,цъкнах си централното и си запалих от първия път като пич.

П.П.Явно е нямала търпение да ме види:in_love:
Честита нова година.

mimouzunov
04-01-2011, 17:52
Да се запиша и аз тук...
Както вече казаха и преди мен е важно да се купи акумулатор седял възможно по-кратко време по складове и тн!!
От наще батерии аз съм доволен!!
Предпочитам обслужваемите ,защото там може да следя нивото и гъстотата на електролита и своевременно да долея дестилирана вода или да дозаредя със зарядно...
При добри грижи какъвто и да е ще изкара доста време...
Прочети статията за АКУМУЛАТОРА в техническия справочник