View Full Version : Лошо колеги
156 m-jet
31-07-2006, 18:01
.....лошо
ОкаЗва се , че на Ауди А3 Турбо, накладките и дисковете са мноооо по евтини отколкото на Алфата ми, а като се има в предвид, че и иЗкарват повече , и почваш да си Задаваш раЗни неудобни въпроси :(
Ясно е, че става дума За оргинални части
Ето един неудобен въпрос: не е ли нормално в Германия частите за Ауди да са по-евтини от тези за Алфа Ромео, нищо че и двете страни са в ЕС?
нормалното в случая е че стават от Голф и Октавия, и сигурно затва така ;)
а иначе в Германия са най-ниските цени за резервни части за Алфа в цяла европа, вкл БГ
което е странно, но е факт
Прав е Вальо, това са си спирачки от Шкода или Голфиня. Като кажеш А3 Турбо и вече си мислим, че е егати колата. То пък не било нищо особено (да пипано е, но никой не е "пипал" спирачките) и сравнено с алфата е евтина малка кола. Какви са дисковете на алфата и на аудито ?
EvgeniiM
01-08-2006, 00:51
Вие па като почнете да плюете немските коли та чак смешни ставате, нормално е на най-мощната модификация спирачките да са по-сериозни, или си мислите че само куБетата Ви са с по-големи дискове , немците спират в стълбовете
П.П. Насо сравнена с твойта кола не мисля че е евтина , а за малка можем да поспорим , или гледаш че радиуса на завой и е обидно малък спрямо твойта аааааааааааааа
75 2.0 turbo
01-08-2006, 01:33
оооо тука стана мача 8) аз съм и за двата отбора и нема казвам кое е по убууу :D
EvgeniiM
01-08-2006, 01:37
Сичко е хубаво стига да те кефи и от време на време да ти върши работа
Вие па като почнете да плюете немските коли та чак смешни ставате, нормално е на най-мощната модификация спирачките да са по-сериозни, или си мислите че само куБетата Ви са с по-големи дискове , немците спират в стълбовете
къде ме видя да плюя ?
както има А3/А4 1.8Т така има и Октавия с тоя мотор, и си мисля че е възможно спирачките да са им еднакви? има логика в това разсъждение, както има и в това през канала на Шкода да са по евтини ? дотук не виждам нищо обидно, просто разсъждаваме
Прав е Вальо, това са си спирачки от Шкода или Голфиня. Като кажеш А3 Турбо и вече си мислим, че е егати колата. То пък не било нищо особено (да пипано е, но никой не е "пипал" спирачките) и сравнено с алфата е евтина малка кола. Какви са дисковете на алфата и на аудито ?
това са спирачки от горните модели на Шкода;)
за статистиката
А3 1.8Т - 110/132кW моделите са
предни - 288мм вентилирани
задни - 232мм плътни дискове
на QV знаете са 284мм/240мм - демек малко или много подобни
SKODA Octavia 1.8i 20V Turbo (110 kW) - абсол. същите като на А3 - 288м(в) отпред/232мм(плътни) отзад
а за 132кВ модела
SKODA Octavia 1.8i 20V Turbo RS (132 kW) - 312мм(в) предни :) такива сещате се на 145/6/155 не са слагани дори на Q4 ;)
всички данни са взети от уеб каталога на Брембо ;)
156 m-jet
01-08-2006, 09:44
Абе, не е кой Знае какво, прав си има много по бърЗи коли от нея в класа и , дори Голф R 32 e по бърЗ. Само За евтина..........ето това е проблема :? , За парите който струват на старо тея коли, можеш да купиш горе долу 2 Алфи 156, говориме За 1998 коли , а като нова точно мойта А3 ка е струвала 24.000 евро, а Алфата ми дето е 5 години по нова, един клас по висока,с повече екстри , комби и диЗел, и то як, струваше 25.000 евро
Например За 5500 което е реалната продажна цена на това Ауди, аЗ лично имам на плаца Алфа 166 3.0, 1999 год. с всички екстри вкл. ксенон и навигация с телевиЗор :!: и Алфата събира прах а Аудито моа го продам много бърЗо ...........
Логиката на паЗара може ако иска колегата Valjo да ви я обясни :wink:
.
Логиката на пазара е ясна - лошото е че в последно време доста хора се светнаха за Алфите - преди КюВе тата седяха доста дълго по къщите - сега злия пусна едно свястно и го лапнаха на другия ден, а гледам все повече алфи по БГ пътищата - ЛОШО-ако има търсене цените не падат - нека си купуват Ауди и жените на Алфа да падат , че да можем да си купуваме по нови коли за цената на 3-4 години по старо ауди :D :D :D