View Full Version : Въпрос за резервоар 146
oTBpaTuTko
31-12-2010, 13:53
Четох manual-a на 145/146 и за 1.4 TS двигателя 146-ца фейслифта пише, че резервата на резервоара е от 4 до 6л. бензин. Аз когато напълня 10л. резервата не изгасва, било то на нагорнище, на надолнище или напреки!! Когато напълня 15л. бензин, карам 15км. и пак ми светва ш*баната ламба!!!Възможно ли е да ми е изкривен резервоара и да се събира бензин някъде?! :D :D Притеснявам се просто да не ми изгори ламБата за резервата, че после става мазало.
Четох manual-a на 145/146 и за 1.4 TS двигателя 146-ца фейслифта пише, че резервата на резервоара е от 4 до 6л. бензин. Аз когато напълня 10л. резервата не изгасва, било то на нагорнище, на надолнище или напреки!! Когато напълня 15л. бензин, карам 15км. и пак ми светва ш*баната ламба!!!Възможно ли е да ми е изкривен резервоара и да се събира бензин някъде?! :D :D Притеснявам се просто да не ми изгори ламБата за резервата, че после става мазало.
Е и да изгори какво? Иначе май не е нормално от 10л да не гасне. Даже 5л би трябвало да стигнат за да угасне. :-P
AnastasKOSTOV-REX
31-12-2010, 14:23
Резервоара не ти е ударен!!!щото щеше да е счупен!!!
Т'ва да ти е проблема.Ти се радвай,че пак работи!
Иначе симптома е че си заминава сондата,щото ако е ОК има значение като спираш с муцуната нагоре/надолу.
Може да я извадиш,да я разглобиш(ката кофичка от кисело мляко е д.йба)да зачистиш пътечките и да видиш дали няма боклуци при поплавъка.
Но мисля че няма да си решиш проблема.
Що се отнася ра резервата,то същия този поплавък оттолу има едно болтче което регулира "светването на "резервата".И пак бих те посъветвал да не го бараш.
Не си заслужава дупенето и схванатите рамене,и като прибавим и успеваемоста от 10% сам си прецени!
Весело посрещане на Новата година!
oTBpaTuTko
31-12-2010, 15:29
Благодаря за пожеланията и отчаянието по въпроса ми и компетентните мнения, колеги. :) Няма да го пипам, просто ще се наложи да отделям повече пари за бинзин...
Благодаря за пожеланията и отчаянието по въпроса ми и компетентните мнения, колеги. :) Няма да го пипам, просто ще се наложи да отделям повече пари за бинзин...
Може би най-доброто решение .
Разликата в цената на една крушка и една бензинова помпа е ужасяваща - ако ме разбираш ;)
Ти пак може да си сипваш по 5-10литра но да го правиш в момента, в който ти светва лампата или като ти е на 1/4. По този начин няма да отделяш повече пари за бензин. По-точно веднъж ще дадеш малко повече и после си продължаваш да си сипваш по колкото си свикнал. Колкото повече гориво имаш толкова по-добре.
А и да те успокоя - лампата няма опасност да изгори, не е крушка а светодиод ;)