PDA

View Full Version : проблем с управлението 164 2.0 в6 турбо

YORDAN alfa maniac
01-01-2011, 06:37
проблемът е, че воланът се върти, припуква нещо по време на въртенето, а гумите не завиват. Някой има ли предположение за какво става въпрос? Колата още не съм я качвал на канал за оглед, но ако може да ме ориентирате какъв би могъл да е проблема и какво да гледам.
Колата е на мой познат и е закъсал. Каза ми, че е долял двигателно масло в казанчето на хидравликата предишния ден. Дали е прецакал хидравличната рейка и може ли от това да не се въртят гумите? Пукането по време на въртене на волана е като прескачане все едно на шлици.
Честита нова година!

Sunny
01-01-2011, 11:28
Рейка бих казал аз .

anton.mudev
04-01-2011, 10:01
а аз бих казл че са лагерите на амортисиора които се намират горе под капака

Sunny
04-01-2011, 10:27
а аз бих казл че са лагерите на амортисиора които се намират горе под капака

За лагерите си мислех и аз обаче ---- гумите не завиват .
За това заложих на рейка .

проблемът е, че воланът се върти, припуква нещо по време на въртенето, а гумите не завиват.

VLADius
04-01-2011, 21:11
И на мен ми мирише на рейка, а не на лагерчета... Може би ще е най-добре да източи акитата от системата, да я промие, да я напълни наново и да пробва пак. Ако се повтори номера - лошо...

didod
04-01-2011, 23:26
А пък на мен ми мирише (много обонятелни станахме, ей) на зъбен гребен или по-скоро на липсата му. Демек пак рейка. Или пък кормилния прът ако има шлици някъде - там да превърта.
Само да кажа - ако е шлици, ще 'щрака' начесто, а ако е гребена - по-нарядко. Там зъбите са едри.

Boby
04-01-2011, 23:27
За да не завиват гумите трябва да има механичен проблем някъде. Може да е в рейката( счупени зъби на гребена или на зъбното колело), извадено каре на някой от кормилните пръти или превътряли шлици.:bored:

Двигателното масло най-много да скапе хидравличната помпа, но ме съмнява.

YORDAN alfa maniac
06-01-2011, 20:09
колеги, рейката се оказа. Промихме системата, сменихме рейката и колата е чук. Какво точно и се е скапало не съм сигурен, най вероятно, както каза колегата, зъбите на гребена или както там се нарича. Поздрави на всички!