View Full Version : Не пали 146 1.6 TS 97г.
Здравейте колеги от няколко дни имам проблем с Алфичката неще да запали.Всичко започна преди 4-5 дни тръгвам аз за работа пала колата и я изчаквам да загрее малко но когато потеглих до 1500 оборота давам газ а колата едвам върви мине ли 1500 се оправя и почва да си върви нормално. Цтигнах до работата като на всеки светофар се даваше повече газ за да тръгна нормално а не като костенурка вечерта по път към вкъщи същата история...
На следващия ден колата изобщо непоиска да запали помпата за бензина си се включва и качва бензин но не пали свещи смених преди около седмица и са нови а по тоците ме няма никакъв и не пипам а в тия поледици няма как да я дръпнем до сервиз та ако се сещате нещо което може да помогне за остановяване на проблема ще съм благодарен много
здравей колега за много години аз съм имал подопен проблем но моята беше с газова ... и се оказа че е от изпарителя , но при теб може да е нещо от дюзите .. :crybaby:
за много години незнам дали е от дюзите... то датчика за дюзите ми светеше бях ходил на диагностика и ми казаха да смена датчика на разпределителния вал смених го после както споменах по-горе и свещи смених и няколко дена след това почна ходенето по мъките... нямам газова утре или другиден ще видя да доведа жичкаджия да я погледне как е с токовете щото се мъчи да запали ама неможе да не е от токовете нещо
Колега, какви свещи сложи? Ако пазиш старите, опитай да ги върнеш и да пробваш с тях.
mdterziev
02-01-2011, 22:35
Щом последно сте сменяли свещи, трябва да тръгнеш от тях да изключваш едно по едно нещата. Преди доста време и аз имах подобен проблем след смяна нещо ги беше зацапало и нямаше палене.
ами съмнява ме да е от свещите защото след като ги смених колата си палеше по часовник както завъря и пали и чак след няколко дни почна да прави проблема преди да спре да пали изобщо но утре другиден ще пробвам свещите как са да ги почистя и т.н. и ще видя какво ще стане
П.С. tonov (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=393) колега сложих champion свещи а старите са доста зле и не ги пазя
ами съмнява ме да е от свещите защото след като ги смених колата си палеше по часовник както завъря и пали и чак след няколко дни почна да прави проблема преди да спре да пали изобщо но утре другиден ще пробвам свещите как са да ги почистя и т.н. и ще видя какво ще стане
П.С. tonov (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=393) колега сложих champion свещи а старите са доста зле и не ги пазя
Именно затова питах, да не си налетял на некое менте.
утре ще ги видя дали не са дефектирали свещте
endeavour
03-01-2011, 10:45
... и ми казаха да смена датчика на разпределителния вал смених го ...
Не знам защо нещо ме насочва натам. Особено ако новият датчик е от световнонеизвестна марка...
утре ще водя 1 жичкаджия да я погледне и да си каже думата... :sad:
П.С. онзи ден друпнах колата до сервиз там гледаха правиха свещите били "одавени" извадиха ги почистиха ги и ги сложиха отново и колата запали и почна да излиза яко пушилка от ауспуха гледаха там още нещо и ми казаха да си звема добавка към бензина за прочистване на диюзите и колата била готова... отивам аз зимам добавка сипвам наливам и още малко бензин за всеки случай поръчках колата час час и половина да може хубаво да си мине там добавката и т.н. паркирам и вчера спокоен тръгвам за бачкане качвам се въртя ключа и пак не пали направо ми идеше да се гръмна :S мъчи се да запали претюфка и до там та мисля да я дръпна до "Италсервиз" да я погледнат там какво е що е поне си се занимават само с италянки там или поне така са ми казвали... та да попитам някой ходил ли е там и какви отзиви има защото в нета изчетох много и различни коментари за работата там?
колеги никои ли не е ходил там ?
Случва се нещо по горивната система,може да има пак проблем с фазовия датчик,но си трябва диагностика,тя ще си покаже.За Италсервиз незнам сега как е положението,те си смениха името:biggrin::biggrin::biggrin:
gfshocker
08-01-2011, 19:50
Възможно е да имаш проблем със датчика на коляновия вал - така наречения датчик за запалването.Имах същия проблем на JTD-to като го сменихме сичко се оправи ;)
Ами колеги в петък издърпахме колата до Италсервиз и в понеделник ще ми се обадят след диагностика и ще кажат какво е що е до тогава само стискам палци да не ми отрежат главата
Здравеите колеги в петък отидох аз до Италсервиз или там както се казва вече.От там момчетата взеха колата, но казаха че ще я погледнат в понеделник и ще се обадят да кажат какво й има и евентуално да я оправяме.Понеделник ми се обадиха и започнаха да ме разпитват какво е пипано по колата какво е сменяно и т.н. обясних им,че само свещите и датчика на разпределителния вал са сменени и те ми казаха че доста трудно са я запалили но сега си работела и да ида до там.. Отивам аз и ми заявяват че нали вадили свещите почистили ги че имало малко масло от гарнитурата понеже била за смяна и за диагностиката и капачката на резервоара за антифриза пропускала и нея сменили та за цялото густо съм дължал 53лв.
Питам ги аз какъв е бил проблема и защо е правила мизерии и те ми отговарят предполагаме че когато е сваляно зъбното колело за да се сложи датчика не е сваляно с някакви си лапи ми е напъвано с щанга и датчика после когато е бил слочен не се е направила правилна центровка.... Та опътиха ме да отида в сервиза където е слаган датчика и да ми направят центровката защото ако те отворили и нали датчика се съмнявали че може да заминал защото се слагал незнам каде си и това зъбно колело когато се завърти и го чупело та 150лв датчик и още толкова за монтажа и центровката и гарнитурата като сменът 300 и нещо стават...
Както и да е разбираме се аз си зимам колата и се пребирам към нас (живея в младост) и на бул. Малинов колата почна да губи обороти и изгасна обадих се на 1 приятелче да ме дръпне до нас и вече от там да мисля кво да правя и къде да си чупя главата.Докато го чаках да ме дръпне пробвах да запаля 2-3 пъти и последния път запали но едвам едвам държеше обороти аха аха да загасне ама държи и както си чакам аз ми замирисва леко на изгоряла гума или нещо подобно.Пооглеждам се аз в колата и виждам как от лоста за ръчната (която изобщо не беше пипана) излиза лек дим:sad: изгасих двигателя извадих пожарогасителя за всеки случай излезнах от колата поогледах я от никъде не пуши и малко след като изгасих двигателя спря да пуши.Приятелчето дойде и дръпнахме колата до някъде и само я заключих и се прибрах.
Моля Ви колеги помагаите къде да отида за да ми обърнат внимание и да не ми разтягат локуми ами да направят диагностика да кажат това и това е проблема едиколко си пари е и да я оправят (като не ми режат главата и не ми продават бъбреците и черния дроб за да си платя ремонта )
ScuderiaAlfaCorse
12-01-2011, 23:35
Колега щом си от София в техническия раздел има доказали се сервизи.Там ще ти обърнат нужното внимание и няма да останеш разочарован сигурен съм !
Благодаря сега ще погледна в раздела иначе днес ми казаха за Бобо или Боби който бил много добър но утре ще ми дадътномера му