View Full Version : Епидемия от Хепатит А
mdterziev
05-01-2011, 09:08
http://marica.bg/show.php?id=42212
Това е за Пловдив, за Стара Загора официално били 150 случайте, но упорито се говори за над 200. Все още органите не могат да установят причината както и връзката между случайте. Старозагорци обаче хвърлят в пространството слух, че източникът на заразата е хлебозаводът "Х", както и замърсената питейна вода. Покачване на броя заразени е имало още преди Рождество, но властите предупредили медиите да не раздухват проблема.
Къде според вас е истината и ако някой знае нещо повече, моля да коментира.
това щото усилено рекламират ваксини по медиите ли, та да се вдигнат продажбите?
cyberhill
05-01-2011, 10:50
Ами да.... свински,птичи,овчи грип.... хепатит А,Б,С :D
Лекарства трябва да се продават!
Ако повечето хора са като мен (аз практически избягвам всякакъв контакт с аптеките и продуктите в тях), тия фармасютикълс ще фалират всичките...
Миналата седмица с един стар приятел от квартала си пиша нещо по никое време и му казах, че нещо безсънието ме е треснало, затова съм буден, и той веднага "да изпишем нещо" (работи за фармац. дистрибутор).
Бизнесмени станаха до един, да им изсъхнат ръчичките дано...
Не обръщайте всичко на ваксини, продажби и пари!
Аз определено бих искал да знам ако има епидемия някъде.
А дали и какви мерки ще предприема си е мое решение.
Нямаме угодия, ей!
Ако ни предупреждават, значи го правят да си продават лекарствата, а ако не ни - то тогава е заговор на правителството срещу народа!
cyberhill
05-01-2011, 11:30
Съгласен съм... ама помниш ли как удобно дойде тамифлу, точно по време на птичия грип( май беше ). А до колкото знам се произвежда само от 1 местенце :)
Така че, аз пък не им вярвам сляпо.
Ако повечето хора са като мен (аз практически избягвам всякакъв контакт с аптеките и продуктите в тях), тия фармасютикълс ще фалират всичките...
Миналата седмица с един стар приятел от квартала си пиша нещо по никое време и му казах, че нещо безсънието ме е треснало, затова съм буден, и той веднага "да изпишем нещо" (работи за фармац. дистрибутор).
Бизнесмени станаха до един, да им изсъхнат ръчичките дано...
Хубаво правиш! Колкото по-малко лекарства, толкова по-здрав стомах, и потенциално по-малък шанс да развалиш нещо друго. Лекарства се пият, само когато наистина има нужда. :clapping:
Jivko7777
05-01-2011, 19:38
Никаква Стара Загора вече :hehehm:
Linkestis
05-01-2011, 19:47
Никои да не излиза навън!
Абе я стига с тия медийни промивки!
Боико ще вземе мерки,ще Я даде на Цветанов да разследва кои е пусна колбичката с хепатита
Съгласен съм... ама помниш ли как удобно дойде тамифлу, точно по време на птичия грип( май беше ). А до колкото знам се произвежда само от 1 местенце :)
Така че, аз пък не им вярвам сляпо.
Грешка си,не беше за "кючек" грипа,а за този със свинската зурла.:pig:
Ако някой си даваше труда да спазва хигиенните норми,нямаше да се натъркаля толкова народ за норматив.
Между другото,когато започне епидемия е късно за ваксини.Те се правят поне месец напред за да се постигне някакъв имунитет.:Yoda:
mdterziev
05-01-2011, 20:49
Имайки предвид, че хепатит А не хронифицира ( тоест не е потенциално опасен за последващи по-лоши заболявания), до известна степен съм склонен да се съглася, че се търси някаква финансова облага на фармацефтичната промишленост. Да, вярно е, че явно има бум в този регион, но чак да се препълват отделения и болниците да искат допълнително пари... Струва ми се пресилено, още повече, че и по-голямата чат от хората още като малки са се срещали с тоя вирус и са преболедували. Има много малка вероятност да притече изключително тежко и фатално.
Даже някакви велики умове сега почнали да дават примери как в други държави имунизацията била задължителна, а в БГ е препоръчителна и т.н.