PDA

View Full Version : Питане за една грешка

zumitaka
05-01-2011, 21:16
ЧНГ колеги :)
Имам едно питане. Появи ми се тази грешка http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/b9a8e1ee8f908a05b97258dee76277eb/error_166/
Проблема е в това, че не отчита натискането на педала на газта. Когато го натисна до половината тогава започва да вдига оборотите. Та тоя датчик дето е на газта знаете ли къде се намира и дали лесно се стига до него ? Колата е 166 2.4 JTD 136

myato
05-01-2011, 21:42
Потенциометърът е в основата на педала,но по него няма какво да правиш.Проследи кабелите от него до компа и се надявай да е някоя калпава букса и да се оправи с почистване и наместване,щото иначе :wallbash:

oem
06-01-2011, 17:19
Обикновено се оказва буксата която се крие зад една кора точно над педала на газта. Бяла букса е и събира всичката влага зимата която се изпарява от стелката и става една красива отвътре безконтакта :) Почисти тази букса и пробвай пак на диагностиката натискай педала и гледай дали реагира от рано. Ако е проблема в самия потенциометър постояно няма да работи добре. При теб как е? Само на моменти? Само когато караш по бабуни? Или постояно така си реагира от средата на горе? Там понеже са две вериги висока и ниска пак е възможно проблема да е в буксата. Ако обаче прекъсва по целия диапазон проблема е в потенциометъра и нищо не можеш да направиш. Само смяна с нов.

zumitaka
07-01-2011, 18:55
Ами да ти кажа и аз немога да го хвана точно но като си я вържа за диагностика от време на време педала почва още от началото да си засича. Ще потърся тази букса дето е под кората дано е от нея. Мерси, хубав уикенд от мен.