View Full Version : Свещи Голден Лодж
nicola 59
07-01-2011, 01:01
Здравейте колеги пускам тази тема не с цел да коментираме възможни варианти за свещи а да обединим цялата инфомация по въпроса как и от къде можем все още да се снабдим с оригинални свещи голден лодж за 155 . 8v ,155 .16v и 155 .12v ,всичко по темата е добре дошло„ линкове ,адреси, магазини дори свещи втора употреба
thecleaner
07-01-2011, 01:51
Здравейте колеги пускам тази тема не с цел да коментираме възможни варианти за свещи а да обединим цялата инфомация по въпроса как и от къде можем все още да се снабдим с оригинални свещи голден лодж за 155 . 8v ,155 .16v и 155 .12v ,всичко по темата е добре дошло„ линкове ,адреси, магазини дори свещи втора употреба
Преки наблюдения имам от 10тина дни, 2 155ци с такива свещи едната тотално спряла да пали а свещите са нови, деугата кюфка и патка и почва полека лека да брои цилиндрите. Смело мога да заява че в Бг. такива оргинални свещи няма. Сичкото е минте. :)
Взимаш си Денсо, НЖК или Беру, както и производни, Лодж няма да се намерят работещи,к не си заслужава дори опита. Аз съм с НЖК.
с денсото работи прилично. Преди я карах само с голден лодж и бях много доволен, макар че проявяваше капризи за гориво, но след като изчезнаха от пазара преминах на денсо.
delian1978
07-01-2011, 08:58
Голдън Лодж вече не се произвеждат,така че каквото и да се продава по магазините с това име е менте 100%.Аз бях с такива на двулитровата и ги смених с Денсо и останах приятно изненадан от работата на колата с новите свещи,като трябва да добавя,че карах предимно на газ.
В момента май за предпочитане е Денсо. Аз на 164-ката 2.0 8v предишните бяха пак Денсо , като ги смених бяха на вид ОК и бях карал с тях 40 хил. км - сега сложих пак Денсо (нормални) и пак Денсо ще взема за 155-цата , но Денсо иридиум пауър - по 28 лева мисля е бройката за IW22 (тези ги дават за 155 V6).
А за 16 клапанови (преди 145-цата ми) я карах с NGK, но купувани от Швейцария- половината бяха платиниум другата половина иридиум (забравих как бяха май малките бяха платиниум)
starata alfa
07-01-2011, 09:54
аз съм карал 164 2.0 тс с голдън лодж даваха им 40хил.живот а ми изкараха 55хил.бяха по 7,5лв
колата работеше перфектно
Оригинални Лоджи все още има и ще има сигурно още за поне 20 години на склад, освен ако не ги изхвърлят преди това.
Те са изключително дълготрайни. Свалял съм работещ комплект на 210 хил. км.
Минал съм без проблем, със старата Алфа, точно 420 хил.км. с Лоджи, до като не се прибрах в БГ.
Проблема е, че тия свещи са разчетени да работят с бензин, а такъв не се въди у нас от поне 20 години. Това дето ни го продават е смес от терпентин и други гадости и само около 20% бензин. Колкото да може все пак да запали.
За това и не работят, а не , че са лоши.
Просто за БГ и турско менте Шампион е по-добро от Лоджи.
Иначе мога да залея целия форум с Лоджи за всички мотори, но после много ще ме " обичате"!:thumbdown:
Накратко: слагайте каквото искате, но не и Лоджи у нас!
starata alfa
07-01-2011, 10:09
Оригинални Лоджи все още има и ще има сигурно още за поне 20 години на склад, освен ако не ги изхвърлят преди това.
Те са изключително дълготрайни. Свалял съм работещ комплект на 210 хил. км.
Минал съм без проблем, със старата Алфа, точно 420 хил.км. с Лоджи, до като не се прибрах в БГ.
Проблема е, че тия свещи са разчетени да работят с бензин, а такъв не се въди у нас от поне 20 години. Това дето ни го продават е смес от терпентин и други гадости и само около 20% бензин. Колкото да може все пак да запали.
За това и не работят, а не , че са лоши.
Просто за БГ и турско менте Шампион е по-добро от Лоджи.
Иначе мога да залея целия форум с Лоджи за всички мотори, но после много ще ме " обичате"!:thumbdown:
Накратко: слагайте каквото искате, но не и Лоджи у нас!
аз съм ги купувал в софия и са карани 55хил. на газ какво им е лошото
На 75-цата все още са Лодж - от колегата Мардохай(за което искренно му благодаря) и колата си работи чудесно с тях! За сверка преди време купих 4бр Беру Ултра Х, точния модел за моята 75-ца и разлика в работата и динамиката във всички режими НЯМАШЕ никаква! За това ако можете да се снабдите с оригинален лодж(колегата мардохай например ги взима от гърция) няма да сбъркате!
П.П. Моят опит се отнася до 8кл. двигатели с по една свещ на цилиндър на алфа, като незнам как ще се държат при 16в ТС. :)
nicola 59
08-01-2011, 14:46
На 75-цата все още са Лодж - от колегата Мардохай(за което искренно му благодаря) и колата си работи чудесно с тях! За сверка преди време купих 4бр Беру Ултра Х, точния модел за моята 75-ца и разлика в работата и динамиката във всички режими НЯМАШЕ никаква! За това ако можете да се снабдите с оригинален лодж(колегата мардохай например ги взима от гърция) няма да сбъркате!
П.П. Моят опит се отнася до 8кл. двигатели с по една свещ на цилиндър на алфа, като незнам как ще се държат при 16в ТС. :)
Тва е точно така колега и темата е тази от каде да се снабдим с Голден Лодж аз други свещи имам една кофа но туин спарка на иска да ги види .Благодаря ти ще опитам да се свържа с колегата Мардохай
Допълнено.....Опитах ,но няма колега регистриран Мардохай ...... дай повече информация
Тва е точно така колега и темата е тази от каде да се снабдим с Голден Лодж аз други свещи имам една кофа но туин спарка на иска да ги види .Благодаря ти ще опитам да се свържа с колегата Мардохай
Допълнено.....Опитах ,но няма колега регистриран Мардохай ...... дай повече информация
Има колега!:yes:http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6278Поздрави!
vaklinator
09-01-2011, 04:21
Какъв е тоя мото с по една свещ? Боксер?
Моята е на 180 000 и все още си е с голден ложди. Колата се кара само на ГАЗ! Това е по темата
thecleaner
09-01-2011, 04:40
Какъв е тоя мото с по една свещ? Боксер?
Моята е на 180 000 и все още си е с голден ложди. Колата се кара само на ГАЗ! Това е по темата
75 ;) Те нямат боксер.
nicola 59
09-01-2011, 12:04
[QUOTE=vaklinator;824724]Какъв е тоя мото с по една свещ? Боксер?
Първа серия 75 не е тс има още стария мотор като на алфа жулиета после получава мотор като на 164 тс подобен като на 155 но има 2 бр делка и соленоида на вариатора е разположен странично
Снощи се видях с един приятел и стана дула за темата тук за Лодж свещите и се оказа че той продава един комплект 4 свещи Голдън лодж 2HL , та ако има кандидати пишете. :)
Alfa User
09-01-2011, 19:11
За 155 8v свещите са 25HLD ...
Знам но може някой колега с боксер да си ги хареса... Освен това тези са 4 такаче.. :)
Alfa User
09-01-2011, 21:12
@ Da_Fuse : Ми пусни ги в раздела на боксерите - все някой ще се обади, че ги иска.
Иначе по темата - първата ми 55-ца (червената от подписа) я взех внесена от Италия с оригиналните свещи Golden Lodge - карах я към 4-5 хил. км с тях, и после си купих пак такива от БГ, уж от магазин на познат. Еми какво да ви кажа - колата просто умря с тях. За сегашната ми 55-ца ми намериха от София оригинални Champion C6YCC (в червените кутийки с печата на Алфа), но за беля бяха само 6 - две бяха разменени. Та затуй сега карам с най-обикновени Денсо и съм доволен, но май им дойде време за смяна ... Смятам да пробвам с Bosch FR56 (4-полюсните) директно от вносителя - да видим как ще е, щото за Denso Iridium ми е плитък джоба :sad:
thecleaner
09-01-2011, 22:24
@ Da_Fuse : Ми пусни ги в раздела на боксерите - все някой ще се обади, че ги иска.
Иначе по темата - първата ми 55-ца (червената от подписа) я взех внесена от Италия с оригиналните свещи Golden Lodge - карах я към 4-5 хил. км с тях, и после си купих пак такива от БГ, уж от магазин на познат. Еми какво да ви кажа - колата просто умря с тях. За сегашната ми 55-ца ми намериха от София оригинални Champion C6YCC (в червените кутийки с печата на Алфа), но за беля бяха само 6 - две бяха разменени. Та затуй сега карам с най-обикновени Денсо и съм доволен, но май им дойде време за смяна ... Смятам да пробвам с Bosch FR56 (4-полюсните) директно от вносителя - да видим как ще е, щото за Denso Iridium ми е плитък джоба :sad:
Специално за 8v. 155ца има Beru Ултра 3.5лв., Beru Ултра X 9.10лв., NGK 5лв., и два модела CHAMPOIN 7.9лв. мисля посочения модел от теб, и от 9лв. Избора е голям, свещите не е задължително да са Иридиеви или Платиниеви. Аз съветвам да се избягва Golden Lodge а за да не влизам в безкрайни спорове за Bosch ще си замълча. :)
Alfa User
09-01-2011, 22:39
От Беру бягам вече - на Милена колата беше с Беру, и забелязах много кофти тенденция (споделена и от други колеги) - свещите се саморазвиваха ... странно, но факт.
Обаче подочувам, че напоследък и Денсото много ги подменят с ментета ...
NGK, доколкото знам, повечето са с несваляемите капачета на електрода, което ги прави невъзможни за ползване с повечето кабели (оригиналните) на 155 - и с това си препатих :)
И то кво стана ... :pokey:
don_pepone
10-01-2011, 12:16
Колеги аз съм с Бош (+) итриум,еднополюсни и съм доста доволен ( карам ги само от 5-6 хиляди км). преди това колата беше с НЖК , които бяха на доста хиляди километра и видимо бяха за смяна( като казвам видимо имам предвид като се извади свеща и се огледа на какво ее заприличала) , въпреки че колата работеше идеално.
Alfa User
10-01-2011, 20:43
Колеги аз съм с Бош (+) итриум,еднополюсни и съм доста доволен ( карам ги само от 5-6 хиляди км).
Колега, дай да видим какъв точно е модела на тия Бош, че тия дни трябва да сменям моите ... Засегя съм се спрял на 4-полюсните FR56, но искам да погледна и твоя модел.
nicola 59
10-01-2011, 21:03
Колега, дай да видим какъв точно е модела на тия Бош, че тия дни трябва да сменям моите ... Засегя съм се спрял на 4-полюсните FR56, но искам да погледна и твоя модел.
Здравей колега значи след като ГЛ фалира алфа се предлага от завода с нжк 155 16 в и всички други модели 156 ,147 . са с нжк .НЖК е официалния наследник на ГЛ .Моита 156 е с нжк но сега ако намеря ще и сложа и на нея ГЛ
vaklinator
10-01-2011, 21:06
Здравей колега значи след като ГЛ фалира алфа се предлага от завода с нжк 155 16 в и всички други модели 156 ,147 . са с нжк .НЖК е официалния наследник на ГЛ .Моита 156 е с нжк но сега ако намеря ще и сложа и на нея ГЛ
Браво за последния ред!!!
Темата се поизчерпа, та може се заключва вече май:Yoda:
митака-пловдив
10-01-2011, 21:07
Снощи се видях с един приятел и стана дула за темата тук за Лодж свещите и се оказа че той продава един комплект 4 свещи Голдън лодж 2HL , та ако има кандидати пишете. :)
Това са свещите за 155 2.5 - V6
nicola 59
10-01-2011, 21:15
Това са свещите за 155 2.5 - V6
Да но за 12 клапановата моита е 24 трябват 25HLD
Alfa User
10-01-2011, 22:39
Да, но конкретно аз (и доста други колеги) карам 155 8v - та затова питах за Bosch. За NGK вече писах ... (проблема с калпачетата).
nicola 59
10-01-2011, 23:02
Да, но конкретно аз (и доста други колеги) карам 155 8v - та затова питах за Bosch. За NGK вече писах ... (проблема с калпачетата).
Точно така новите са бубини върху свещите това ми беше убегнало
don_pepone
11-01-2011, 12:32
Ще поглена довечера и ще ти пиша, но са еднополюсни със сигурност само ще проверя за номера им.
Alfa User
11-01-2011, 17:53
Ще поглена довечера и ще ти пиша, но са еднополюсни със сигурност само ще проверя за номера им.
Кажи и на каква цена се намират, че 4-полюсните в Киров Бош са по 6,70лв без ДДС-то - за сравнение де :)
don_pepone
12-01-2011, 12:22
търсих си кутииките от свещите в гаража ама не знам къде съм ги пъхнал, а за цената - бяха по 5.50 лв аз ги взех с отстъпка по 4.50-4.60лв -нещо такова беше
Моята я купих със свещи бош но ги махнах веднага, защото имам известни резерви към марките свещи, но щом си търсиш такива, ще ти кажа кода довечера, в багажника са ми
Модела е FR5DC, предполагам че ги правят в завода на опел щото ръждясват :D
Alfa User
12-01-2011, 19:25
Аа, FR5DC ги знам - Милена е с такива в момента, но нямам никакви забележки към тях (купувани са от Киров Бош). А колегата говореше за Бош Итриум - все още чакам да видя какъв е модела ...
don_pepone
13-01-2011, 12:22
довечера пак ще поровя из гаража, да видим какво ще стане.
Аа, FR5DC ги знам - Милена е с такива в момента, но нямам никакви забележки към тях (купувани са от Киров Бош). А колегата говореше за Бош Итриум - все още чакам да видя какъв е модела ...
същия е модела
don_pepone
13-01-2011, 19:19
колега намерих си кутийките на свещите.
Bosch super plus yttrium +15 (каквото и да е това) WR 5 DC+
А старите са NGK R BPR7ES
Alfa User
13-01-2011, 20:44
колега намерих си кутийките на свещите.
Bosch super plus yttrium +15 (каквото и да е това) WR 5 DC+
А старите са NGK R BPR7ES
Колега, сигурен ли си, че това са свещите за теб - по каталога на Bosch WR5 DC+ са за Alfa 33 ...
По същия каталог свещите за 75 и 155 TwinSpark са FR5 DC (обикновени) и FR56 (4-полюсните).
don_pepone
14-01-2011, 21:57
това пишеше на кутийките на боша иначе не съм вадил свещите сега да проверявам,но мисля че съответваха на написаното на кутийките, а нжк-то си ми стоят в гаража две от тях и са по каталог за моята,защото като ги свалях проверих. за бош свещите също съм сигурен че са за моята кола защото там откадето ги взех са мои хора и направо гледах на компа когато ми изкара кои свещи стават за моята кола и така ги поръчахме, а и магазина от който ги взимам е стабнилен (Ауто плюс -стига да не им правя реклама)
Alfa User
14-01-2011, 23:12
4-полюсните Бош са на цена 31.15лв за 4 броя при официалния вносител - мисля че комплекта от 8бр си струва 20-те лева повече в сравнение с обикновените... Остава да видим как ще е пърформанса с тях :go:
4-полюсните Бош са на цена 31.15лв за 4 броя при официалния вносител - мисля че комплекта от 8бр си струва 20-те лева повече в сравнение с обикновените... Остава да видим как ще е пърформанса с тях :go:
Точно пък на 8 клапановите мотори не виждам особен смисъл да се слагат 4-полюсни свещи ама щом ти се дават 20 лв в повече няма лошо
vaklinator
15-01-2011, 09:02
64608
25HLD такива са по книжка на верижните.
Мисля че ВМЗ ще сваршат работа. Искам да кажа, че май няма значение какви са свещите.
Alfa User
15-01-2011, 10:05
Абе и аз искам GL в такива кутийки ... мя нямаааааа :icon_frown:
А свещите си имат значение ... било то на 8 или 16v ... Доказано е експериментално.
Furious 155
15-01-2011, 11:28
Абе и аз искам GL в такива кутийки ... мя нямаааааа :icon_frown:
А свещите си имат значение ... било то на 8 или 16v ... Доказано е експериментално.
да интересното е че туин спарка, при това че е с в по 2 свещи на цилиндър е доста капризен на запалителни свещи и не с всеки модел нещата са оптимални.
митака-пловдив
16-01-2011, 23:33
Иска ли някой да си направим обща доставка от USA?За свещи Splitfire,кабели и още 2-3 глезотий?Доставката е около 55 долара до Офиса на UPS в София.
nicola 59
16-01-2011, 23:53
Иска ли някой да си направим обща доставка от USA?За свещи Splitfire,кабели и още 2-3 глезотий?Доставката е около 55 долара до Офиса на UPS в София.
Колега питай ако могат да доставят GL 25-HLD аз съм за
Alfa User
17-01-2011, 10:50
Не е лоша идея, но дай да видим някакви цени първо - да си направи всеки преценка дали ще иска или не.
Колега има ли още свещите и цена ;)
Колега има ли още свещите и цена ;)
Ето ги свещите : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=829286#post829286
:evil:
митака-пловдив
17-01-2011, 20:51
Не е лоша идея, но дай да видим някакви цени първо - да си направи всеки преценка дали ще иска или не.
Около 600 лева,кабелите и свещите.
Furious 155
21-01-2011, 16:14
ето ги тук 25 HLD http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-GENUINE-SPARK-PLUG-25HLD-164-75-33-/200530103671?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2eb0868d77
nicola 59
22-01-2011, 16:32
ето ги тук 25 HLD http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-GENUINE-SPARK-PLUG-25HLD-164-75-33-/200530103671?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2eb0868d77
Това вече е по темата .Благодаря ти
nicola 59
17-04-2011, 00:41
Здравейте колеги с една дума фенове на легендата 155 .Нека да съживим темата .Вчера случайно намерих свещи ГЛ и си купих 30 бройки ,нямаше повече ,бяха залежали за мой късмет в един магазин и ги купих всичките.По този повод пиша тука ,защото имам още 16 свещи 2ра употреба който мога да подаря на ,някой колега .Осем са на 150 000 км ,които свалих днеска от моята кола ,но работят перфектно ,другите осем са на около 5000 км ,и ги бях приготвил да ги монтирам ,но сега сложих нови и не ми са нужни . Ако някой има интерес нека пише на лични ,за да не спамим темата макар ,че модовете на раздел 155 са готини ,и няма да ни се карат
Пу за мен 8броя. Тия на 5хил км. ще ми свършат работа..,НО дали няма да се разделиш с 8 от новичките?Нали си си взел 30броя. Ако да кажи цена и да се разберем нещо :question::hump:
nicola 59
17-04-2011, 01:08
Пу за мен 8броя. Тия на 5хил км. ще ми свършат работа..,НО дали няма да се разделиш с 8 от новичките?Нали си си взел 30броя. Ако да кажи цена и да се разберем нещо :question::hump:
Получаваш ги всичките 16 тези на 5000 км по скоро са на 3000 км ,а новите са скъпи дай кординати за еконт или можеш да си ги вземеш от Враца
Благодаря имаш и ЛС
Колеги като ги получа 8броя от тези 16, които колегата ще ми подари, ще бъдат свободни така че който е решил знае как да се свържe с мен да ги получи:D
ЕДИТ:
Разбира се Сираков :)
Furious 155
17-04-2011, 12:00
Благодаря имаш и ЛС
Колеги като ги получа 8броя от тези 16, които колегата ще ми подари, ще бъдат свободни така че който е решил знае как да се свържи с мен :D
Аз мога ли да взема 8 от тях само за тест?! После ти ги връщам, ако няма промяна при мен.
Alfa User
17-04-2011, 15:26
След Иван се нареждам и аз... Макар че кое е вярното :
"Осем са на 150 000 км ,които свалих днеска от моята кола ,но работят перфектно ,другите осем са на около 5000 км ,и ги бях приготвил да ги монтирам ,но сега сложих нови и не ми са нужни ."
или
"Получаваш ги всичките 16 тези на 5000 км по скоро са на 3000 км ..." ?
nicola 59
17-04-2011, 15:56
След Иван се нареждам и аз... Макар че кое е вярното :
или
Осем са на 150 000 км ,но са без забележка и интересното е ,че като ги смених няма никаква разлика в поведението на колата .Другите осем са почти нови свалих ги от моргата от една кола която имаше лепенка на въздушния филтър, която казваше, че преди не си спомням точно 3500 или нещо такова е обслужена в сервиз кадето са сменени свещи, филтри ,ремъци и др. За това казах че са на около 5000 км ,но като се замислих излиза,че са на по малко .На старата ми алфа когато я купих бяха още оргиналните на незнам колко километра ,таблото показваше 240 000 км и не работеше и човека който ми я даде каза ,че от много време е така
Новите не ги продава колегата. Но и без това са дебелички за нашите джобове.
Аз разбрах, че ще ми прати 8бр. които са на около 3-5хил. км., които ще бъдат монтирани на моята кола(или най-вероятно първо през на Фуриозо колата, че иска да ги пробва)+ още 8бр. които ги е свалил от неговата и са на 150к км. :yes:
Като ги получа и след великденските празници, всичко ще стане ясно :D
nicola 59
17-04-2011, 17:37
Новите не ги продава колегата. Но и без това са дебелички за нашите джобове.
Аз разбрах, че ще ми прати 8бр. които са на около 3-5хил. км., които ще бъдат монтирани на моята кола(или най-вероятно първо през на Фуриозо колата, че иска да ги пробва)+ още 8бр. които ги е свалил от неговата и са на 150к км. :yes:
Като ги получа и след великденските празници, всичко ще стане ясно :D
Точно така колега и на тези снимки се вижда по добре на дясната снимка са от моята кола на 150 000 км ,а на лявата другите.
И аз искам ,ако се доредя разбира се.:thumbup:
vaklinator
17-04-2011, 23:55
И аз искам ,ако се доредя разбира се.:thumbup:
Стискам ти палци, щото моите са вероятно на 180 000 и са перфектни. Пробвах и с разни други, но нестават.
don_pepone
20-04-2011, 12:18
Ами да пълним един контейнер със свещи и да го носим към БГ :)
nicola 59
20-04-2011, 23:28
Ами да пълним един контейнер със свещи и да го носим към БГ :)
Стига да има от каде да ги вземем аз съм навит бих напълнил и един контейнер с украинки но тях не ги искат никаде
Колеги,имам един въпрос.Вчера реших да си развия свещите и да ги поизчистя и с изненада видях че имам 4 еднополюсни Бош FR5DC и 4 четириполюсни Бош Fr56.Проверих по каталог и двата вида ги дават за моя модел каляска,но не ми харесва да са така омешани.Пречи ли й това на колата?
Alfa User
24-07-2011, 21:52
Ако питаш мене, със сигурност махни FR5DC ... и си вземи още 4 броя FR56 ...
Само гледай да са от официален вносител ... "Киров" примерно ...
Иначе и на мен ми е интересно как ще се отрази на колата комбинация от 4 хубави свещи за първа, и 4 по-обикновени за втора свещ ?
Примерно 4 бр Denso Iridium + 4бр Denso Q22P-U ???
Или разбира се, аналогични модели от друга марка ...
vaklinator
24-07-2011, 22:35
Иначе и на мен ми е интересно как ще се отрази на колата комбинация от 4 хубави свещи за първа, и 4 по-обикновени за втора свещ ?
Примерно 4 бр Denso Iridium + 4бр Denso Q22P-U ???
Или разбира се, аналогични модели от друга марка ...
Защо нещо не се връзва!
Защото на 8 клапановите вериги свещите са еднакви
Няма първа нито втора... това е положението
тука не са 16 волтовите фияти с различни свещи
с е*ем ти глупостите и то само за едни 11 коня повече, които не се усещат, щото двигателя им е със 40-50 кила по-тежак
Защо нещо не се връзва!
Защото на 8 клапановите вериги свещите са еднакви
Няма първа нито втора... това е положението
тука не са 16 волтовите фияти с различни свещи
с е*ем ти глупостите и то само за едни 11 коня повече, които не се усещат, щото двигателя им е със 40-50 кила по-тежак
:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:
По колко пари са FR56...щото сайта на Бош по едно време даваше цени,с помощта на които съм затапвал някои продавачи на авточасти.Но сега не мога да намеря цените...
Alfa User
25-07-2011, 01:33
Преди няколко месеца ги купувах на цена 7.50 лв/бр от официален магазин на Киров-Bosch.
Преди няколко месеца ги купувах на цена 7.50 лв/бр от официален магазин на Киров-Bosch.
Благодаря за инфото.Между другото мислих много по въпроса със смесването на различни свещи,но като се съобразявам с това,което съм чел в пдф-те за запалителната система на верижните трактори достигнах до извода,че не трябва на един цилиндър да има две различни свещи.Същевремменно трябва да се има предвид,че всъщност 155-цата има не две,а четири бобини и всяка бобина има закачени две свещи на нея,които също трябва да са еднакви.Следователно излиза,че ако има различни свещи,трябва 1 и 4 цилидър да са с единия комплект свещи,а 2 и 3 с другия.Не знам дали съм прав,някой да ме поправи,ако греша.Моите така ги нагласих и ми се струва,че колата пали и се форсира една идея по-добре
Не му разбирам. Само помня, че преди време от най-бързата 2.0 8в на Mimouzunov извадихме 5 различни свещи и 3 еднакви:biggrin1::biggrin1: И бяха събирани от мазета и москвичи...Аз винаги съм бил с хубави маркови свещи, а той винаги ме е биел или сме били на кантар :bangin::drunk::drunk:
Не му разбирам. Само помня, че преди време от най-бързата 2.0 8в на Mimouzunov извадихме 5 различни свещи и 3 еднакви:biggrin1::biggrin1: И бяха събирани от мазета и москвичи...Аз винаги съм бил с хубави маркови свещи, а той винаги ме е биел или сме били на кантар :bangin::drunk::drunk:
Хахах,ти ме отказа от половината глупости,които бях решил да купувам за колата :D
Alfa User
25-07-2011, 23:04
Това само доказва колко непретенциозен е 8v-мотора. Макар че калпавите свещи са си калпави свещи дори и за непретенциозен мотор ... На Милена лебеда докато беше с Beru само ядове брахме - постоянно се разхлабваха (съвсем сериозно), правеха страшен налеп - като някакви тумори се събираше между електрода и резбата ... Сега й сложих моите старите Denso и познайте 'къв е резултата - няма повече саморазвиване, и свещите са керемидени на цвят ... да не говорим пък как тръгна да върви тая пущина ...
Тъй че ... внимавайте какво слагате в колата. Може и да са 5 различни и 3 еднакви свещите, но да са свястни!!!
Само не разбрах, кой ще грабне моята торба с Лоджи?!
Гарантирано са на около 15-20 000.
Мода ви го излъгах, имам три свещи, чисто нови 25 хлд. Тоест като нормалните, ама с шестограм 13/16 или 20,6 или 21 мм.:bangin:
Alfa User
25-07-2011, 23:09
Еми ако някой кара с 25 HLD - по-добре да ги вземе той. Поне да му е тамън комплекта.
Извинявам се за неистината, ама 25 хлд, дето ги имам са си точно 16 мм, а не посочените по-горе!
просто келеша ми е сглобил бал 24 от четри оценки и е приет в ТУ и съм на черешата!
Alfa User
26-07-2011, 00:30
Извинявам се за неистината, ама 25 хлд, дето ги имам са си точно 16 мм, а не посочените по-горе!
просто келеша ми е сглобил бал 24 от четри оценки и е приет в ТУ и съм на черешата!
Ми да ти е жив и здрав и да изкласи подобаващо !!! Ще пия и аз едно за вашето щастие ! Ай наздраве ! :drunk:
Наздраве!:drunk::drunk::drunk:
Само някой гад-мод да не ни развали кефа!
Големи гадове са!
venci_kk
12-08-2011, 10:36
Здравейте,
Моите свещи им дойде времето да ги сменя и ми ги смениха с Beru Z29. за около 7 лв бройката. Какво ви е мнението за тях? Притеснявам се щото предните ми бяха goldan loge 4-полюсни , а тези са еднополюсни, нормални.
за мен Беру за добри,аз на 145-цата бях сложил такива и още няма грижи с тях хем на гас се кара !
Здравейте,
Моите свещи им дойде времето да ги сменя и ми ги смениха с Beru Z29. за около 7 лв бройката. Какво ви е мнението за тях? Притеснявам се щото предните ми бяха goldan loge 4-полюсни , а тези са еднополюсни, нормални.
И аз съм с такива колата работи много добре както на бензин така и на газ :Lkingsmiley:
Само че малко са те метнали с цената - обикновено се намират на ~4лв/бр
nicola 59
14-08-2011, 16:48
Здравейте колеги от доста време не съм писал че бях малко в чужбина .Днеска след като от доста време вече мисля по въпроса реших да екпериментирам върху 156 2.5 24,а именно да сменя свещите.Почнах да мисля така щом 155 8 клапана излиза от завода с Голден Лодж 25 хлд и после след като фирмата фалира официалния наследник на тази свещ е NGK PFR6B какво ще стане ако на 156 която излиза с NGK сложа Голден Лодж ,помислих логично ,че слагат NGK защото вече няма Голден Лодж ,а и по стария мотор 2.5 12к е с голден лодж.След като го обсъдих с колегата THECLEANER реших да опитам и останах приятно изненадан колата тръгна много по добре.
Ще използвам момента да кажа че по горе в темата колегата Алфаузер казва за NGK че не са подходящи за 155 защото калпачетата пречат ,но не и на модела NGK/PFR6B които са подходящи за 155 8 клапана и Алфа Ромео ги дава за заместник на Голден Лодж
Alfa User
14-08-2011, 21:55
Да се уточним - казах, че НЯКОИ модели на NGK не пасват на оригиналните кабели на 155 по простата причина, че не им се махат калпачетата. Написах също така, че има и модел със калпачета, които се свалят - за тях не вярвам да има проблем да се слагат на 155 - даже аз си търся такива :)
AnastasKOSTOV-REX
14-08-2011, 22:49
Да поясня,модела на NGK за 8 клапановите верижни туин спаркове са безрезисторни едноелектродни BCP6ES.
Представят се много прилично,но има вече и доста ментета по 4-5-6лв.Истинските струват около 9 лева и се намират в магазини за японски авточасти.
Прекрасна свещ е и Шампиона,дори и резисторен RC6YC-стига да е истински.
Аз лично карам с 4 Иридиума на Дензо и 4 Сплитфайъра Трипъл Платинум.Дензото не е нищо особено.
.....Но Сплитфайъра е истината.Това е свеща.На който и да съм сложил сплитки се ражда особено на газ.
Моя личен съвет е да забравите всички отхвърлени от италиянските производители марки като Бош,Беру,Саджем и т.н.
.......И да слагате свещи с доказан произход,че навсякъде са огън.
ПС.На BCP6ES,BCP6ET камбанките се свалят.Аз не се сещам NGK на които не се свалят.Възможно е леко да са пресовани притиснати(личи си ако имат по една или 2 дамги канбанките едни срещу други) но това не значи че не се свалят.
Alfa User
14-08-2011, 23:11
Да поясня,модела на NGK за 8 клапановите верижни туин спаркове са безрезисторни едноелектродни BCP6ES...
За модела съм съгласен, но за сваляемите калпачета - не.
Лично аз счупих електродите на две свещи, защото си мислех, че са затегнати калпачетата малко повече, или че фабрично са притиснати малко повече - не мога да цитирам модела обаче.
Иначе за Беру и т.н. "марки" съм на 100% съгласен, че колкото по-далеч от туин-спарка, толкоз по-добре !!!
venci_kk
15-08-2011, 09:48
Еее, оказва се значи според вас, че съм се минал с тези Beru 29. Трябваше преди да позволя на майстора да ги поръча и сложи да ви попитам. Жалко .... :(
Furious 155
15-08-2011, 10:12
Здравейте колеги от доста време не съм писал че бях малко в чужбина .Днеска след като от доста време вече мисля по въпроса реших да екпериментирам върху 156 2.5 24,а именно да сменя свещите.Почнах да мисля така щом 155 8 клапана излиза от завода с Голден Лодж 25 хлд и после след като фирмата фалира официалния наследник на тази свещ е NGK PFR6B какво ще стане ако на 156 която излиза с NGK сложа Голден Лодж ,помислих логично ,че слагат NGK защото вече няма Голден Лодж ,а и по стария мотор 2.5 12к е с голден лодж.След като го обсъдих с колегата THECLEANER реших да опитам и останах приятно изненадан колата тръгна много по добре.
Ще използвам момента да кажа че по горе в темата колегата Алфаузер казва за NGK че не са подходящи за 155 защото калпачетата пречат ,но не и на модела NGK/PFR6B които са подходящи за 155 8 клапана и Алфа Ромео ги дава за заместник на Голден Лодж
ето и тук ги ползват НЖК-то - http://forum.alfa156.net/forum/forum_posts.asp?TID=52240
Тук - http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_commercial_search.php?type=SPARK%2520PLUGS&manufact=ALFA%2520ROMEO&model=156&engine=2.5 тази свещ я дават точно за 2.5 мотора.
Отделно на това, тази свещ е Double Platinum Spark Plug и се слага и на Субару WRX 2005 и т.н. което значи че не е най-обикновенна! Нормално е както при теб е хубав бензина да имаш разлика! ;)
nicola 59
15-08-2011, 13:32
ето и тук ги ползват НЖК-то - http://forum.alfa156.net/forum/forum_posts.asp?TID=52240
Тук - http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_commercial_search.php?type=SPARK%2520PLUGS&manufact=ALFA%2520ROMEO&model=156&engine=2.5 тази свещ я дават точно за 2.5 мотора.
Отделно на това, тази свещ е Double Platinum Spark Plug и се слага и на Субару WRX 2005 и т.н. което значи че не е най-обикновенна! Нормално е както при теб е хубав бензина да имаш разлика! ;)
Да колега бензина наистина е добър .Зимата се полях с бензин по ръкава с 95 и докато се преоблеча за около 20 минути ми изгоря кожата .
Alfa User
15-08-2011, 14:35
А тук като се полееш с 95 - 2 дена после миришеш на нафта и какви ли не други химии :ghost2:
Така че реалната полза от различните свещи наистина се вижда най-добре при качествени горива. Но ментетата са си ментета какъвто и бенз да сипеш ...
Да колега бензина наистина е добър .Зимата се полях с бензин по ръкава с 95 и докато се преоблеча за около 20 минути ми изгоря кожата .
Малее,а аз тука докато си сменям горивния филтър предната седмица се олях неколкократно до под мишниците в бензин и единственото,което ми стана,че почна да ми щипе малко.И е истина това,че после дрехи всичко миришеше на нафта и едни мазни петна все едно с масло съм се полял :?
Alexandrov70
15-08-2011, 17:50
А някои ще ми дават съвети да си чистя мазните петна с бензин:hehe:
BillyBoy`
16-08-2011, 15:33
А тук като се полееш с 95 - 2 дена после миришеш на нафта и какви ли не други химии :ghost2:
Така че реалната полза от различните свещи наистина се вижда най-добре при качествени горива. Но ментетата са си ментета какъвто и бенз да сипеш ...То тука и със 100 октана да се полееш пак нищо няма да ти стане.Иначе верно е тва за химиите.И на лук оил и на други бензиностанции като сипваш бензин след това изгорелите газове миришат на всичко друго ама не и на бензин.Наи добър е 100 октановия на Екото.
venci_kk
16-08-2011, 15:50
То тука и със 100 октана да се полееш пак нищо няма да ти стане.Иначе верно е тва за химиите.И на лук оил и на други бензиностанции като сипваш бензин след това изгорелите газове миришат на всичко друго ама не и на бензин.Наи добър е 100 октановия на Екото.
Съгласен съм за Еко бензиностанциите. За мен този бензин е най-добрия от всички бензиностанции. Слагал съм и 95 плюс , който също е много дообър.
Alfa User
16-08-2011, 23:52
Да, но темата е за свещите - разискването на бензините в БГ е на друго място :)
siniqtzmey
21-03-2012, 14:16
Сега малко по темата. След като Алфата заработи на два цилиндъра отидох на майстор и закърпихме положението с 3 и 4 цилиндър с използвани свещи Бош. Бих искал да попитам за предложения за нови свещи за верижния туинспарк.
Furious 155
21-03-2012, 14:34
Сега малко по темата. След като Алфата заработи на два цилиндъра отидох на майстор и закърпихме положението с 3 и 4 цилиндър с използвани свещи Бош. Бих искал да попитам за предложения за нови свещи за верижния туинспарк.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33497&highlight=%F1%E2%E5%F9%E8
тук има писано - има и други теми.
mimouzunov
21-03-2012, 15:19
Тествал съм и Беру и Дензо и разни други, но най-доволен съм останал от Нжк...
Оригиналните не ги коментирам, при мен са карали 17 години :scherzkeks:
nicola 59
21-03-2012, 16:59
Тествал съм и Беру и Дензо и разни други, но най-доволен съм останал от Нжк...
Оригиналните не ги коментирам, при мен са карали 17 години :scherzkeks:
То и НЖК няма какво да се коментират,понеже са официялния наследник,и Алфа Ромео ги монтира и продава като орегинална свещ за марката след фалита на Голден Лодж.Просто Нжк е свеща за Алфа,на този етап.
mimouzunov
21-03-2012, 18:32
То и НЖК няма какво да се коментират,понеже са официялния наследник,и Алфа Ромео ги монтира и продава като орегинална свещ за марката след фалита на Голден Лодж.Просто Нжк е свеща за Алфа,на този етап.
Това е ново за мен, но опитно го установих без да искам :scherzkeks:
siniqtzmey
21-03-2012, 22:03
Мерси за отговорите. Спрялсъм съм се на NGK BCP6ES, щом ги дават по каталог.
nicola 59
21-03-2012, 22:16
Мерси за отговорите. Спрялсъм съм се на NGK BCP6ES, щом ги дават по каталог.
NGK PFR6B Слагаш тези колега и работата заспива :sleep:
Точно тази вечер смених свещите на дедричката. Бяха нжк за модела, като колата си работеше много добре... Преди 2-3 месеца един приятел ми даде един чисто нов Голдън Лодж 2ХЛ, който имал от едно време по шкафовете, когато са ги слагали по ладите. Трябва да ви кажа ,че след като ги сложих, работата на колата се промени, заработи по-тихо, пали по-добре и изумително за мен изчезна леката миризма на бензин в газовете, която неможах да отстраня дори на газ-анализатор, като дори при стойности на СО-то по книга отново я имаше, сега с тези свещи нещата са други... Освен това във високите - над 4000об усещам, че по-бързо се развърта... :) Лично впечатление от преди 2 часа...
За сравнение колата не е работила така, нито с чисто новото нжк, нито с чисто новият бош, единствено до някаде се доближаваше(по мое субективно мнение) беруто ултра-х...
П.П. Ето нещо интересно от един друг форум(надявам се да не е в разрез с правилата) - http://bgdriver.org/forum/index.php?PHPSESSID=3ec471c7b50f875d3b93c91dd7199e eb&topic=2160.msg36628#msg36628
Аз съм с Денсо и съм доволен,работи много хубаво и чисто.
NGK PFR6B - Тези свещи стават ли за 155 1,8 TS , 8 клапана? По каталог дават други NGK!
NGK PFR6B - Тези свещи стават ли за 155 1,8 TS , 8 клапана? По каталог дават други NGK!
Тези свещи са платинени и доста скъпи. На алфи се слагат на боксери, на 3.2 ГТА на 2.5 ци, на разни субарута импрези, форестъри с турбини и т.н...
Иначе като физически характеристики имат същата резба и използват същия ключ...така че ФИЗИЧЕСКИ ще станат. Не знам как ще се чувства обаче двигателя с тях....
vaklinator
25-10-2012, 15:44
Тези свещи са платинени и доста скъпи. На алфи се слагат на боксери, на 3.2 ГТА на 2.5 ци, на разни субарута импрези, форестъри с турбини и т.н...
Иначе като физически характеристики имат същата резба и използват същия ключ...така че ФИЗИЧЕСКИ ще станат. Не знам как ще се чувства обаче двигателя с тях....
Няма никакво значение какви свещи ще слагаш
И ВМЗ Сопот да завинтиш пак е същия кенеф тоя мотор
PFR6B
P- платиниеви
F- ф14 , 19мм
R- с резистор
6- топлинно число
B- дизайна на електрода
за твоя двигател големи свещи май дават BCP6ET
B- ф14
C- Hex Size 5/8”
P- Projected Insulator
Type
6- топлинно число
E- 19мм
T- 3 електрода
http://www.ngksparkplugs.com/techinfo/spark_plugs/partnumberkey.pdf
тоест най-вероятно ще станат и работят без проблем но разбира се ги слагаш на собствена отговорност.
Интересно, Денсо го дават с топличнно число "7" (22). Мислех да си търся,Нжк (лазер платиниум,ако не се бъркам,но са със топлинно число "6").Но се отказах. Карал съм с денсо иридиум,смених 2 комплекта. Първите ги взех от косер,много долно без реглаж ти свещи си икараха 80-90 к. Втория комплект ги купих,он лайн и пръднаха на 10к :) Разликата е в опакавките,на "истинските" си пише,че са с рестриктор 5ома,другите изглеждаха по-друг начин (имам предвид за опаковката). :) :drive:
endeavour
25-10-2012, 18:15
И ВМЗ Сопот да завинтиш пак е същия кенеф тоя мотор
Анатема, антихристе! Няма да говориш така за 8V!
Пазарете от Англия, Германия или който и да е ebay извън БГ.
По- сигурно е дори в Амазон