PDA

View Full Version : проблем с хидравликата

alfa maniak
08-01-2011, 20:52
здравеите колеги за много години онзи ден глупака му с глупак взех че дадох на жената да се учи да прави френски гараж та както и да е едни странни маневри едно чудо и изведнъж взе нещо да вие и като слезнах и погледнах един гьол масло от хидравликата помислих 1е нали много вартене тва онова и я е изхварлила маслото налях и нищо но се оказа че като трагнах да отивам на работа пак го изхвърли та отидох на канал и що да видя от реиката няма теч а ми се видя че от маркуча които отива от казанчето кам реиката на едно място е омаслен.Та някои ако е ималм такав проблем моля помощ че карам с тубите в багажника с хидравлично масло.колата е 146 1.6 16v 99година:prison:

gogo79
08-01-2011, 22:02
Според мен,май ти е избил маркуча на хидравликата! Смяна с нов!:sad:

alfa maniak
09-01-2011, 09:47
Според мен,май ти е избил маркуча на хидравликата! Смяна с нов!:sad:
знаеш ли нещо за цени и тнт дали ще мога сам да го сменя или трябва да ходя по скапаните сервизчета :rosso_racers:

н.неделчев
09-01-2011, 10:11
На мен лятото ми се случи същото.Беше се спукал.След като не намерих в магазините го носих да го правят,но пак избиваше от снадките,понеже е тръбичка гума тръбичка.Купих си втора употреба от форума и не съм имал проблеми вече.

alfa maniak
09-01-2011, 10:34
колега ще ми кажеш ли как точно се казва този маркуч за да знам какво да търся в форума:big_whoops: а и точно между тръбичките ли се пукат

BillyBoy`
09-01-2011, 11:09
колега ще ми кажеш ли как точно се казва този маркуч за да знам какво да търся в форума:big_whoops:Сваляш си мъркуча отиваш на митницата мисля ХанзаФлекс се казваше фирмата ако не се бъркам нещо и търсиш такъв които да е за високо налягане ще кажеш за какво ще го ползваш и ще гледаш да е по дебелостенен и по твърдичък взимаш си две скобички и стягаш яко,че аз миналата зима във наи големите студове така два пъти пуках мъркуч и ми беше яко вгз,иначе може и самичък да си го свалиш но ще ти трябва канал,абе хуиня си отвсякъде.

alfa maniak
09-01-2011, 11:35
мерси много колега ще ти пиша като го оправя а само да попитам то там няма ли и някаква тръба или ???????????? то нее ли тръба маркуч тръба или заменям всичко с маркуч и тва е а ??????:big_whoops:

н.неделчев
09-01-2011, 12:14
мерси много колега ще ти пиша като го оправя а само да попитам то там няма ли и някаква тръба или ???????????? то нее ли тръба маркуч тръба или заменям всичко с маркуч и тва е а ??????:big_whoops:
Тръба маркуч тръба е.Не можеш да го замениш с маркуч само.Като го извадиш ще разбереш защо!Моят съвет е друг втора употреа употреба,ако намериш нов още по добре.Няма смисъл да се вкарвеш във филми,като мен и да се опитваш да го правиш.Аз,два пъти го свалях и слагах.Накрая ми излезе,колкото да си купя втора употреба.Дерзай:gruebel:

BillyBoy`
09-01-2011, 12:17
мерси много колега ще ти пиша като го оправя а само да попитам то там няма ли и някаква тръба или ???????????? то нее ли тръба маркуч тръба или заменям всичко с маркуч и тва е а ??????:big_whoops:Сменяш само това което е спукано ако е спукан примерно мъркуч сменяш мъркуч ако е спукана тръбичка се сваля и се запоява ако може ако не може втора употреба това е.

alfa maniak
09-01-2011, 13:10
мерси все пак ще се оправя някак си

Da_Fuse
10-01-2011, 18:16
Колега, само втора употреба! Нови никаде не съм виждал, а при опита на един приятел да ми сменят само мъркуча и да го капсуловат от двете страни за тръбичката, два пъти го носи за рекламация и два пъти уж го оправили и пак... дръжки, та накрая и той отиде на вариянта втора ръка и нещата заспаха... :)

p_devedziev
10-01-2011, 18:17
колега и аз лятото(2010) правих същият маркуч. сам си го свалих пред блока и го занесох в мисля "Хидравлекс" се казваше. Намира се като отиваш към коматево в дясно(има си табела) , за хидравлични маркучи е. 25лв ми излезе и за сега нямам проблем.

alfa maniak
10-01-2011, 18:34
колега и аз лятото(2010) правих същият маркуч. сам си го свалих пред блока и го занесох в мисля "Хидравлекс" се казваше. Намира се като отиваш към коматево в дясно(има си табела) , за хидравлични маркучи е. 25лв ми излезе и за сега нямам проблем.
колега ще извиняваш ако си спомняш нещо по свалянето което ще ми послужи за олеснение моля пиши мерси предварително:big_heat:

p_devedziev
11-01-2011, 12:46
колега ще извиняваш ако си спомняш нещо по свалянето което ще ми послужи за олеснение моля пиши мерси предварително:big_heat:

Горе до помпата е лесно , аз го свалих с обикновен гаечен ключ, но долу до хидравликата само с гидория с чупещо.Аз махнах само стойката на акумулатора за улеснение. Внимавай долу трябва да има и медни пластинки .Аз лично мойте ги смених с нови. А поставянето по обратния ред: първо долу и после до помпата. наливаш масло палиш и обезвъздушаваш като навиваш пълен ляв , пълен десен(поне така ми казаха) и готово.:big_bow_down:

dido alfa
12-01-2011, 11:51
:bangin: май са решили да ни предават и аз съм в сервиза от вчера и незнам какъв е точно проблема още. Много бързо се случиха при мен нещата спрях на кръстовище и си усетих волана удървен, като че ли мина някоя женска. Забравих да отбележа,в НЕСЕБАР съм

dido alfa
18-01-2011, 14:39
готов съм за скромната сума от 95 лв. включваща и пътна помощ и смяна на хидравлични маркучи както ме увериха от сервиза.:th_up: Моля ,ако някой знае колко точно хидравлично масло поема да пише alfa romeo 146 97г.

alfa maniak
18-01-2011, 15:41
колега тъкмо и аз щях да задам същия въпрос колко хидравлична течност събира цялата система на алфа 146 1.4 тс 97 година че преди няколко часа направих беля с моята хубавица и а щях да забравя нещо за марка на течноста или някакви числа мерси предварително колеги за оказаната колегиялност:go::sad:

tonov
18-01-2011, 22:49
Побира около 1л. Течност ATF (масло за автоматични ск. кутии), марката не е от голямо значение ;)

dido alfa
19-01-2011, 18:19
Сърдечно БЛАГОДАРЯ ,малко се изкорах ,като ми казаха,че сами наляли масло от Лукоил -червено.:sleepy:

detelazurno
19-01-2011, 19:00
....марката не е от голямо значение ;)

Но цвета е. Ако си с червената сипваш червена, ако си с черната сипваш черна. Не могат да се смесват!

alfa maniak
19-01-2011, 19:19
аз бях маи с черната колега ама спуках серпентината вчера и днес я смених и си сипах i.g.a.t. декстрон 3 атф червено но си мисля че тя си истече всичката вчера като спуках серпентината събра към 950 грама и уш сега е добре та да видим

tonov
19-01-2011, 20:15
То черната е била червена в началото ;)
Виж ако е зелена, тогава не се смесват, ама доколкото знам нея я слагат на ФВ и сие.

detelazurno
19-01-2011, 20:49
То черната е била червена в началото ;)
Виж ако е зелена, тогава не се смесват, ама доколкото знам нея я слагат на ФВ и сие.

Е то и червенто не е баш червено ама така му викаме ;) Но като цяло, хидравлични течности с различни цевтове не се смесват!