PDA

View Full Version : Алфа ромео ТС скоростна кутия

tqnbtb
09-01-2011, 16:16
Въпроса ми може да е малко малоумен ,но не ми е ясно за какво служи гумената тапа която се намира от горната страна на кутията .. един "маистор" ми каза ,че от там трябвало да налея масло в скоростната кутия а аз пробвах да налея от пробката доло която е с 12-ка шестограм нали това е пробката ? има и подобна доло ниско в най ниската точка на скоростната кутия ама тя не е ли за источване на цялото масло ? Не ми се вярва да се налива от тая тапа гумена

sp_romeo1
10-01-2011, 12:13
Да, баш там налей. Ама догоре..и ще търсиш къде продават съединители

tqnbtb
10-01-2011, 17:26
то аз и без да налея търся съединител пък смятай ако налея от там хахахах аиде хора никои ли нищо незнае ? от пробката ли наливате масло и от каде го точите ? Няма ли друг начин щото тая пробка е мн забутана ще трябва с някоя 20 кубикова спринцовка да наливам освен ..

tonov
10-01-2011, 21:36
Източва се отдолу ;) А се налива от страничната пробка, докато потече - това е индикаторът за нужното количество. Ако нямаш шприц, ще ти се наложи да ползваш 20-кубикова :)

голямата риба
10-01-2011, 22:01
Източва се отдолу ;) А се налива от страничната пробка, докато потече - това е индикаторът за нужното количество. Ако нямаш шприц, ще ти се наложи да ползваш 20-кубикова :)
свестните масла, разбирай различни от тутела и диона, се продават с накрайник на тубичката който ти позволява да го налееш и без шприц
http://hfhpe.clubalfaromeo.com/avatars/untitled.png

Xtrime7
11-01-2011, 09:20
Въпроса ми може да е малко малоумен ,но не ми е ясно за какво служи гумената тапа която се намира от горната страна на кутията .. един "маистор" ми каза ,че от там трябвало да налея масло в скоростната кутия а аз пробвах да налея от пробката доло която е с 12-ка шестограм нали това е пробката ? има и подобна доло ниско в най ниската точка на скоростната кутия ама тя не е ли за источване на цялото масло ? Не ми се вярва да се налива от тая тапа гумена

Като zа на4ало спри да ходиш при такива маистори и да пробваш по колата си.
Тонов ти е обяснил то4но и ясно.А на майстора кажи 4е от там се сменя спира4ната те4ност.:clapping:

пп.Иzвинявам се zа някой латински букви и 4исла които иzполzвам,но самия лаптоп няма такива на кирилица,дори не намирам и от форумния кирилиzатор.