PDA

View Full Version : Климатик -климатроник

Alexandrov70
09-01-2011, 23:18
Имам следният въпрос :може ли да се изкоруби управлението на климатика ,което е с копче и врътки (алфа 155 '92) и да се монтира без много преправяния електронно управление за климатроник (това с многото копчета и дисплей)?

DJ Vladic
10-01-2011, 00:57
Не се занимавай с глупости. Това с врътките си е също много добро решение. Доста от производителите работят само с врътки все още. Прегледно си е. Няма кой знае каква голяма разлика. Единствено че има датчик за външна температура. Но съответно трябва и в огледалото ти да има.

Alexandrov70
10-01-2011, 17:41
Има , но при мен не ев огледалото , а под таблото с уредите в дясно до барчето за касетофона.
А ти си прав -няма да се занимавам с глупости .Колкото по-просто , толкова по-надеждно.

Tedo
10-01-2011, 19:45
Има , но при мен не ев огледалото , а под таблото с уредите в дясно до барчето за касетофона.
А ти си прав -няма да се занимавам с глупости .Колкото по-просто , толкова по-надеждно.

Това ти е датчика за вътрешна температура, другия е в огледалото както каза колегата
Иначе ако имаш мерак действай, robygas сложи климатроник на една 155ца дето и климатик нямаше

Alexanderbb
13-01-2011, 16:04
Не се занимавай с глупости. Това с врътките си е също много добро решение. Доста от производителите работят само с врътки все още. Прегледно си е. Няма кой знае каква голяма разлика. Единствено че има датчик за външна температура. Но съответно трябва и в огледалото ти да има.

Извинявай колега ама това ми звучи като приказката за киселото грозде. Аз в момента катам 2 коли, едната с климатик а другата с климатроник. Изобщо не е разликата само в копчетата и врътките. Така че ако му се занимава и има възможности нека си промени колата. Няма да е недоволен след това

Pastora
13-01-2011, 16:25
Извинявай колега ама това ми звучи като приказката за киселото грозде. Аз в момента катам 2 коли, едната с климатик а другата с климатроник. Изобщо не е разликата само в копчетата и врътките. Така че ако му се занимава и има възможности нека си промени колата. Няма да е недоволен след това
Въпросът е заслужава ли си инвестицията и нервите - според мен твърдо не ! И то за реално не много съществена разлика. Моят климатроник никога не е на автомат, защото не ми харесва как се държи. Обичам да го контролирам, в зависимост от моментното ми усещане за микроклимат.

don_pepone
13-01-2011, 16:29
:th_up: така си е и аз не се кефя на ауто режима.

Petronii
13-01-2011, 22:32
По принцип е правено това, няма проблем. Просто сменяш цялото табло и всички джаджи под него от таква алфа на която е монтиран климатроник и готово. После абаче ще видиш, че не си е струвало толкова много.