View Full Version : Алфа 146 - странен шум
hunter1989
11-01-2011, 19:48
Привет колеги . Искам да попитам дали някои се е сблъсквал с моя проблем. Та въпроса ми е относно съединителя ( колата е 1.9 ТД ) Като педала на съединителя е натиснат се чува само мотора да работи , а когато го отпусна, от някаде идва странен шум наподобяващ почукване. Аз мисля че е лагера на съединителя . Проблема е че не знам дали това е нормално или не . Колата си върви добре скоростите си влизат като в масло . Ако някой е имал такъв проблем нека сподели . Благодаря .
ами колега незнам,ама не е нормано предполагам до сега не съм карал дизеларка ама предполагам,че има нещо за ремонт,но все пак да каже някой колега който разбира.Щом като натиснеш съединителя значи би трябвало да е скоростите ама знам ли
Majed_146
11-01-2011, 22:20
може от студа да ти се обажда лагера, смисъл че е на път :)
infernus
11-01-2011, 23:02
ами колега незнам,ама не е нормано предполагам до сега не съм карал дизеларка ама предполагам,че има нещо за ремонт,но все пак да каже някой колега който разбира.Щом като натиснеш съединителя значи би трябвало да е скоростите ама знам ли
Ей и аз от дизели не разбирам, при този модел с кой съединител си? Може да провериш в Епер дали си с този който пружините са в маховика, иначе и на мене ми мириве на лагер, щом като отделиш кутията от двигателя млъква.
hunter1989
12-01-2011, 00:22
Един приятел ми каза " Примири се караш Алфа " ...
Писна ми от ремонти . Е здраве да е тези дни ще я водя на майстор малко да я постегнат и да погледнат от каде може да е този шум.
endeavour
12-01-2011, 14:27
Питай приятеля си колко алфи е карал и за колко време,щото се напълни с отворковци,дето са само виждали алфа. А пък ти се готви да сменяш съединител ,макар че може и да не е толкова скоро. Едва ли ще смениш само лагер,ама то зависи и какви са ти майсторите ( и приятелите)8-)
Трябва да се види и чуе, но ако има шум само при отпуснат съединител, няма да е лагера на съединителя. Той се чува при натиснат.
По описания симптом, най-вероятно е лагер на първичен вал. Особено ако тракането е по-силно, след като се е движила колата няколко километра. И пак, добре е да се погледне и чуе, преди да се предприемат мерки.
Здравейте,на моята кола не чувам шумове от съединителя, но ми се струва че и моя върви към смяна,като потеглям претриса доста, особено ако не давам газ,даже доста падат и оборотите на двигателя ако тръгна без газ.Дали проблема е в съединителя?
LeoVin4i
12-01-2011, 21:23
При мене се чуваха разни звуци при ОТПУСНАТ педал на съединителя (на твинспарка) и се оказа аксиалния лагер. Като се натиснеше педала и спираше...
hunter1989
13-01-2011, 13:45
Вчера минах през клубният сервиз и диагнозата беше съединител . Та засега ще карам така, пък каквото сабя покаже .
Вчера минах през клубният сервиз и диагнозата беше съединител . Та засега ще карам така, пък каквото сабя покаже .
А защо не мина през Пламен от гара Елин Прелин?
Венци го познава добър майстор е и ти е близо.:yes:
hunter1989
14-01-2011, 07:36
Не знам след като закарах първата ми алфа при него , не останах много доволен .