Log in

View Full Version : Търсят шофьор, взривил камера на КАТ в София

Bonev
14-01-2011, 12:51
Екипи на полицията и ДОТИ оглеждат камерата в близост до Орлов мост
Столичната полиция издирва шофьор, който взривил със самоделна бомба захранването на камерата на КАТ, монтирана на Орлов мост.
Вчера следобяд служители на СДВР разбрали, че радарът, който прави и снимка на нарушителите, не работи, и пратили на място патрул, съобщава в. "24 часа".

Полицаите обаче открили, че на стълба има огромна дупка, а камерата не работи. Самоделното взривно устройство е било заложено на стълба на метри от кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Според първоначалните данни бомбата е с не по-малко от 100 грама тротилов еквивалент.
Според криминалистите човекът, поставил взривното устройство е сред шофьорите, които са били заснети и санкционирани.

По статистика на Пътната полиция през 2009 г. ежедневно в София камерите на КАТ са хванали в нарушение по 1500 шофьори. През септември 2010 г. пък шефът на столичния КАТ Ваньо Стоевски заяви, че полицаите в София пишат по 100 акта на ден на заснети от камери нарушители на пътя. На част от тях се отнема книжката за поне месец, ако бъдат заснети в нарушение.

Сега полицаите преглеждат всички записи от видеонаблюдението на СДВР, за да проверят дали човекът, поставил бомбата, не е бил заснет.
64553
13 януари 2011 Дир.бг

__________________________________________________ __________________________________________
Чудех се, кога ли ще се случи.:laser:

italiano mafioso
14-01-2011, 13:48
Някой явно доста се е разгневил на тая камера гадна:guns:

mim
14-01-2011, 13:50
какво им е крива камерата
ако спазват закона

ReLeFNIQ
14-01-2011, 13:51
Хаха като в един филм "Мистър Инглишмен" :D Дето мина покрай камерата и я взриви после с ракета :D Между другото това си е вариант наистина :D

MUROMAN
14-01-2011, 15:43
Камерата на светофара пред Джъмпо/Богров/ на бул. Ботевградско шосе посока карулката на Враждебна е стреляна с пушка и има доста поражения.:flirt:
За тази на бул.Яворов до София ленд съм чувал ,че окото и е пръскано доста пъти вече със черен шпрей. :)

-Bobby-
14-01-2011, 15:49
А тази на Окръжна на Цариградско, аз лично 2 пъти съм я виждал напръскана с бял спрей...
А тук може да видите, иначе културните англичани, какво им причиняват: http://www.speedcam.co.uk/gatso2.htm

DiStefano
14-01-2011, 15:55
вече се знае кой е

Bonev
14-01-2011, 16:02
вече се знае кой е

Кой е?

ФЕРАРИСТ
14-01-2011, 16:43
И германците едно време масово ги гърмяха.....

badmadafaka
14-01-2011, 17:02
Не е единичен тоя случай, просто е на прекалено централно място и явно затова е "новина"...

Кой ли е..? Ами най-вероятно някой който ще се повози на "трамвая" за доста дълъг период (може и да не е трамвай от градския транспорт да поясня...) :magic:

-Bobby-
14-01-2011, 17:10
Странното е защо чак на 3-ия ден излиза тази новина. Един симпатяга от форума на Рено живее на 2 преки от там и каза, че е станало на 11 срещу 12 януари през нощта точно в 3:04. И взривът си е бил сериозен...

Jivko7777
14-01-2011, 17:34
На камерата в с.Подслон по пътя за морето, видях че някой я е замерил с камък :) и се е начипило стъклото което е пред обектива и така напрактика никакви снимки не могат да станат :mrgreen:

ves_v8
14-01-2011, 18:11
От доста време очаквах да се посмея за това че гневен шофер в избуал кюнците на някоя камера. Ето че дойде момента :rotfl:
а на извършителя не му завиждам като го хванат :busted_cop:, ако го хванат де....

ФЕРАРИСТ
14-01-2011, 18:17
Аз не съм особен фен на камерите, не отричам че е добре на определени места да ги има, но превенциално, а не гьотере както са ги намятали......плюс това има още къде къде по важни неща да се правят за подобряване организацията на движението, от това да боднат камери и да цоцат кинти......плюс това по белите държави стана ясно че тия камери не намалят кое знае колко инцидентите......линка на Боби горе е красноречив че и в цивилизованите държави тва не се харесва, а тяхното движение и инфраструктура са много по добри от нашите......така че цъфнали и вързали, че и камери турили......

RUNNING WILD
14-01-2011, 18:37
трябва да има камери заради тия уроди дето карат като алтави да ги спират навреме няма какво да ги жалят да си направи писта и да си кара там как си иска,като го хванат тоя не знам какво трябва да му е наказанието да сложиш взрив в центъра на София...това си е тероризъм ако някой мине пеша и го нарани какво става?или минеш с колата да ти потроши стъклата да те стресне,абе кви са тия за акт 20 лева ще слага бомба да направи сечено на държавата Бин Ладен зад волана...

fred
14-01-2011, 20:14
И за мен това е пълна идиотщина.В Германия може и да са ги гърмяли, но у нас такива утре може и човек да гръмнат, понеже станало еди какво си.Тоя трябва да бъде осъден за тероризъм.

mordohy
14-01-2011, 22:29
Само да напомня, че това не е нещо ново.
Стара практика беше, да се стрелят камерите още по милиционерско време.
За това и не получиха разпространение, въпреки, че технологията я имахме още в края на 70-те години.
Първата камера поставена на Рожен засне точно 34 снимки, преди да я гръмнат с Манлихера.
На изхода на Асеновград, в посока Пловдив я бяха гръмнали с нещо по-тежко.
Каквото и да си говориме, все още няма закон, който изрично да забранява гърменето по камери.
Поразчоплих въпроса и даже БЛРС не е ограничил отстрела им в някакъв сезон!
Все пак, над 100 гр. тротилов еквивалент си е простащина!

toki4a
14-01-2011, 22:30
аз бяххх:busted_cop:

mirchozo
14-01-2011, 22:36
хах, един си призна

Така става ката само мисля как да одерат кожата на хората само, никой не мисли как на хората да им е по-лесно и да не им се налага да бързат толкова. Джигити винаги ще има, тва е ясно. Примерно можеше да не се налага слалом из булевардите, синхронизация на светофарите, по-висока култура на шофиране и още куп неща, ама нали е по-лесно първо със сопата пък после ще учим хората.

DerMeister
14-01-2011, 23:23
Споко бе, сега ще сложат друга камера, която да записва какво става с тая камера.

Просто така ни е устроена системата. Като има произшествия на някой път, не мислят как да ги намалят, ами слагат знак за ограничение на скоростта и за "ОПАСНОСТ". Като няма места за паркиране, правят паркирането платено. И т.н....

Тепърва ще почнат да гърмят камерите из България. Голям кеф доставя сигурно, не съм пробвал... :mrgreen:

morfius
14-01-2011, 23:34
Идиотия невероятна... бомба с над 100 гр. тротил на пътя?
И изобщо какъв е смисъла да и гърмиш захранването на тая камера като това не изчиства записаното на твърдия диск в нея?
Единствената логика е, че там е подготвяно или извършено по-сериозно престъпление, след гръмването на камерата.
Ама тогава 1 спрей... по-лесно, бързо и удобно.

RUNNING WILD
15-01-2011, 03:04
не вярвам някой който иска или планува да извърши престъпление да иска да привлече внимание върху себе си...особенно пък с бомба,то е ясно наказание за КАТ лошите Полицай и самата държава,всъщност да си намериш тротил или нещо което може да ти свърши работа и да имаш познания да си направиш бомба и да я изчислиш и да имаш кураж да я сложиш и да се пазиш някой да не те види това си изисква умения и кураж явно си е престъпник и има опит кой ще носи в ръцете си нещо дето гърми и няма да го е страх че ще му гръмне в ръцете ако не знае как действа?

marto92
15-01-2011, 11:50
Абе то по принцип идеята с камерите не е лоша,само че разбри се в България гледат не да намалят ПТП-тата с тях,а как да вземат пари,защото не ги слагат на места където ако някой кара като идиот може да стане мазало и да го снимат него,а ги слагат на места където пътя е стъкло няма коли няма хора и изведнъж по незнайни причини има един знак 40км и бам след него камера :D.А още по лошо, е че в България джигитите си имат връзки и си карат както си знаят и няма проблеми за тях!Пример:преди около един месец един с една нова Е класа си караше с около 160 км в бус ленатат на Цариграско и не му пукаше.

mim
15-01-2011, 15:33
нали не искахте корупция и 20-левка сред документите като ви спират
сега пък не искате камери!

то е ясно, че никой не ще закони да спазва, но ако ще живеете в обществото - ще трябва да ги спазвате, иначе прав ви път към страната на белите мечки, само дето и за там има закони, не можете произволно да стреляте по мечки

според мен камерите са адски малко в тая държава
и контролът никакъв го няма
и кой е недоволния, някой прелетял с 200 край ограничението 50 (защото там е точно толкова), където реално навлиза в кръстовище
а ако вие имахте нещастието да се озовете на пътя на тоя убиец, какво щяхте да си мислите сега в отвъдното, м???

mirchozo
15-01-2011, 17:34
Никой не е казал че не искаме камери. Но защо първо с тоягата напред, що първо не пооправят инфраструктората, пътищата, да синхронизират малко светофарите, да има подлези и надлези за пешеходците и т.н. и т.н. Има толкова много безмислици по пътищата, ако се сещате т.нар. "хранилки" ?
Абсурдистан си е и това е!!!

митака-пловдив
15-01-2011, 18:26
Никой не е казал че не искаме камери. Но защо първо с тоягата напред, що първо не пооправят инфраструктората, пътищата, да синхронизират малко светофарите, да има подлези и надлези за пешеходците и т.н. и т.н. Има толкова много безмислици по пътищата, ако се сещате т.нар. "хранилки" ?
Абсурдистан си е и това е!!!

МНОГО ТОЧНО!!!Значи лично няколко пъти съм бил в състояние да блъсна камера!!!АБСУРДНО Е НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БУЛЕВАРДИ В ПЛОВДИВ,ДА МИ СЕ СКРИЯТ И ДА МЕ ДЕБНАТ С РАДАР!!!На този участък,не съм виждал катастрофа може би от 5-6 години.Карам по абсолютно всички правила,имам два фиша за превишена скорост (на същия булевард) като са ми за скорост до 12+км в час.Е тва немога да го проумея!!Значи има такива опасни отсечки в града,на които никога не съм виждал радар,там винаги карат като бесни,но няма кой да ги спре?!ЗАЩО? Може би защото не им се чака,може би защото няма да си изкарад "дневните" може би........незнам!Ама на този голям булевард с 3 ленти в едната посока и никакви крастовища които да го пресичат,си е чиста гавра!

Така че браво на колегата който му е видял сметката!!Не съм за анархията,обичам да има правила и да се спазват,но нека са там където има опасност тези камери,а не на места където знаят че се кара малко по-бързо и знаят че там ще изкарат пари.

DiStefano
15-01-2011, 18:41
аз бяххх:busted_cop:

Ти толкова бързо не можеш да караш за да те притесняват камерите и радарите :roll2:

Идеята на тези устройства е не само да запълват дупки в бюджета от глоби, актове и други, а да ни накарат малко от малко да мислим и да спазваме писаните правила. Голяма част от хората на тоя континент живеят добре и се наричат европейци, защото спазват тези правила и по този начин улесняват ежедневието си. Виждал съм отстреляни камери и на обекти, монтирани с охранителна цел - вандалщина.

И все пак ако толкова много ви притесняват тези устройства - има снупъри, ескорти, валънтайни и други, които ще ви предупреждават относително рано.

mim
15-01-2011, 20:12
ами темата е за Камерите, не за състоянието на пътищата
не виждам какво общо имат двете в слуая

DerMeister
15-01-2011, 20:33
ами темата е за Камерите, не за състоянието на пътищата
не виждам какво общо имат двете в слуая
Общото е, че камерите се слагат с предлог, че намаляват катастрофите и ще направят "пътищата" по-безопасни. Никой вече 20 години не осъзнава, че ще спрем да се избиваме, когато направят пътища, а не да караме по някакви две аварийни ленти една до друга или по магистрала с по-голямо мъртво вълнение от морето през август.

Вместо това, почват да слагат камери на най-тъпите места с дебилните ограничения 60, защото има две бараки отстрани на пътя. И какъв е резултатът от тях, балъците си плащат понеже не са скочили на спирачките преди завоя, а на опасните участъци има знак "Чуденка и черна дупка" и паметници отстрани и джигитите си минават с 200.

ФЕРАРИСТ
15-01-2011, 22:01
камерите се слагат с предлог, че намаляват катастрофите и ще направят "пътищата" по-безопасни. Никой вече 20 години не осъзнава, че ще спрем да се избиваме, когато направят пътища, а не да караме по някакви две аварийни ленти една до друга или по магистрала с по-голямо мъртво вълнение от морето през август.

Вместо това, почват да слагат камери на най-тъпите места с дебилните ограничения 60, защото има две бараки отстрани на пътя. И какъв е резултатът от тях, балъците си плащат понеже не са скочили на спирачките преди завоя, а на опасните участъци има знак "Чуденка и черна дупка" и паметници отстрани и джигитите си минават с 200.
Все едно и аз съм го казал тва.......даже при количеството пътища, и 200 км магистрали в цялата държава, смело мога да кажа че катастрофите, жертвите и инцидентите са твърде малко.......ако изведнъж сички българи се телепортират н Джърмани, а 7-8 милиона германци цъфнат да живеят тука, знаете ли каква касапница ще настане по пътищата......

haljscho
16-01-2011, 12:06
За съжеление по новините казват:
Има нова камера еди къде си.......
Тя струва толкова пари...........
Но за един месец ще донесе едиколкоси пари от глоби и актове............
Т.е. повече от колкото струва камерата.........
Това е най-важното..........другото............

http://vbox7.com/play:e75cacd8

koolio
16-01-2011, 14:00
И аз съм ан мнение, че първо трябва да пооправят пътищата, а после да слагат камери. Но да взривяваш си е вандалщина и този си заслужава наказанието.

DiStefano
16-01-2011, 16:18
И аз съм ан мнение, че първо трябва да пооправят пътищата, а после да слагат камери. Но да взривяваш си е вандалщина и този си заслужава наказанието.

да де ама нали дръжавицата парите за ремонта иска да ги сбере от нас и затова слага такива "бирници" по банкета ..

Ramsezsh
16-01-2011, 22:38
да де ама нали дръжавицата парите за ремонта иска да ги сбере от нас и затова слага такива "бирници" по банкета ..

Абе, ако така събраните пари се ползваха по предназначение сега щяхме да караме по нормални пътища, а не по тестови трасета за луноходи!

MUROMAN
17-01-2011, 09:43
КАТ оправи взривения радар на Орлов мост.
http://www.dnes.bg/crime/2011/01/17/kat-opravi-vzriveniia-radar-na-orlov-most.108851
Взривеният радар на "Орлов мост" проработи, след като четири дни беше извън строя, заради самоделка, която прекъсна ел захранването му.

Уредът, който засичаше "летящите" шофьори по Цариградско, бе поправен от техници от сектор "Видеонаблюдение" при Пътна полиция, съобщиха от МВР.

Данните на разследващите сочат, че радарът е бил взривен от бомба с около 100 грама тротилов еквивалент.

От МВР обаче не разполагат с кадър на предполагаемия извършител, нито пък със свидетелски показания.

Радарът с камерата бе монтиран през пролетта на 2010 г. и ловеше нарушители, които карат с повече 30 километра над разрешените.